Το εύρος ενός τυπικού δικτύου WiFi

Το φάσμα ενός δικτύου υπολογιστών WiFi εξαρτάται κυρίως από τον αριθμό και τον τύπο των ασύρματων σημείων πρόσβασης (συμπεριλαμβανομένων των ασύρματων δρομολογητών) που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του.

Ένα παραδοσιακό οικιακό δίκτυο που διαθέτει έναν ασύρματο δρομολογητή μπορεί να καλύψει μια κατοικία μιας οικογένειας, αλλά συχνά όχι πολύ περισσότερο. Τα επιχειρηματικά δίκτυα με πλέγματα σημείων πρόσβασης μπορούν να καλύψουν μεγάλα κτίρια γραφείων. Και σε μερικές πόλεις έχουν κατασκευαστεί ασύρματα hotspots που εκτείνεται σε διάφορα τετραγωνικά μίλια (χιλιόμετρα). Το κόστος κατασκευής και συντήρησης αυτών των δικτύων αυξάνεται σημαντικά, καθώς το εύρος αυξάνεται φυσικά.

Το εύρος σημάτων WiFi οποιουδήποτε σημείου πρόσβασης διαφέρει επίσης σημαντικά από τη συσκευή σε συσκευές. Παράγοντες που καθορίζουν το εύρος ενός σημείου πρόσβασης περιλαμβάνουν:

Ένας γενικός κανόνας στην οικιακή δικτύωση λέει ότι οι δρομολογητές WiFi που λειτουργούν στην παραδοσιακή ζώνη των 2,4 GHz φτάνουν μέχρι και τα 46 μέτρα σε εσωτερικούς χώρους και τα 92 μέτρα σε εξωτερικούς χώρους. Οι παλαιότεροι δρομολογητές 802.11a που έτρεχαν σε ζώνες 5 GHz έφτασαν το ένα τρίτο περίπου αυτών των αποστάσεων. Οι νεότεροι δρομολογητές 802.11n και 802.11ac που λειτουργούν σε ζώνες των 2,4 GHz και 5 GHz ποικίλλουν κατά τον ίδιο τρόπο.

Τα φυσικά εμπόδια σε σπίτια, όπως τοίχους από τούβλα και μεταλλικές κορνίζες ή παρακαμπτήριες, μειώνουν το εύρος ενός δικτύου WiFi κατά 25% ή περισσότερο. Λόγω των φυσικών νόμων, οι συνδέσεις WiFi των 5 GHz είναι πιο επιρρεπείς σε εμπόδια από ό, τι στα 2,4 GHz.

Οι παρεμβολές ραδιοκυμάτων από τους φούρνους μικροκυμάτων και τον άλλο εξοπλισμό επηρεάζουν επίσης αρνητικά το εύρος του δικτύου WiFi. Επειδή τα ραδιόφωνα 2,4 GHz χρησιμοποιούνται συνήθως στα καταναλωτικά gadgets, αυτά τα πρωτόκολλα σύνδεσης WiFi είναι πιο ευαίσθητα στις παρεμβολές σε κτίρια κατοικιών.

Τέλος, η απόσταση από την οποία κάποιος μπορεί να συνδεθεί σε ένα σημείο πρόσβασης ποικίλλει ανάλογα με τον προσανατολισμό της κεραίας. Ειδικότερα, οι χρήστες Smartphone ενδέχεται να βλέπουν τη δύναμη σύνδεσης τους να αυξάνεται ή να μειώνεται απλά περιστρέφοντας τη συσκευή σε διαφορετικές γωνίες. Επιπλέον, μερικά σημεία πρόσβασης χρησιμοποιούν κατευθυντικές κεραίες που επιτρέπουν μεγαλύτερη απόσταση σε περιοχές στις οποίες η κεραία δείχνει αλλά μικρότερη εμβέλεια σε άλλες περιοχές.

Υπάρχουν διάφοροι δρομολογητές που διατίθενται στην αγορά. Παρακάτω είναι οι επιλογές μου για μερικούς από τους καλύτερους πωλητές, και όλοι μπορούν να αγοραστούν στο Amazon.com:

Routers 802.11ac

Ο ασύρματος δρομολογητής Gigabit Router TP-LINK Archer C7 AC1750 Dual Band περιλαμβάνει 450Mbps στα 2.4GHz και 1300Mbps στα 5GHz. Διαθέτει πρόσβαση στο δίκτυο για επιπλέον προστασία της ιδιωτικής ζωής όταν μοιράζεται το σπίτι σας και έρχεται με έναν εύκολο βοηθό εγκατάστασης με πολυγλωσσική υποστήριξη για μια απλή διαδικασία εγκατάστασης.

Καλύτεροι ασύρματοι δρομολογητές 802.11ac

802.11n δρομολογητές

Ο ασύρματος δρομολογητής Netgear WNR2500-100NAS IEEE 802.11n 450 Mbps θα κάνει τη λήψη ταινιών, τραγουδιών, παιχνιδιών και ροής πολύ πιο γρήγορα. Οι κεραίες ενίσχυσης ισχύος εξασφαλίζουν επίσης ισχυρότερη σύνδεση και ευρύτερο εύρος.

802.11g δρομολογητές

Ο δρομολογητής Wi-Fi Wireless-G Broadband Linksys WRT54GL διαθέτει τέσσερις γρήγορες θύρες Ethernet και η κρυπτογράφηση WPA2 σάς επιτρέπει να κάνετε ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο.

Καλύτεροι ασύρματοι δρομολογητές 802.11g