Κορυφαίοι διανομείς ασύρματων μέσων για το σπίτι

Μια ματιά σε μονάδες Wi-Fi για προσωπικά δίκτυα

Τα ασύρματα δίκτυα οικιακών υπολογιστών χρησιμοποιούν Wi-Fi για να μοιράζονται μια σύνδεση στο Internet και αρχεία δεδομένων. Όμως, ενώ τα smartphones, τα tablet και οι νεότεροι υπολογιστές διαθέτουν ενσωματωμένο Wi-Fi, η κοινή χρήση φωτογραφιών και βίντεο μεταξύ αυτών των συσκευών υποφέρει από διάφορους περιορισμούς:

Μια νεότερη κατηγορία καταναλωτικών συσκευών που ονομάζονται ασύρματοι κόμβοι μέσων ενημέρωσης στοχεύουν στην αντιμετώπιση αυτών των περιορισμών. Οι ασύρματοι κόμβοι πολυμέσων (μερικές φορές ονομάζονται επίσης "δίσκοι Wi-Fi") είναι φορητά ασύρματα σημεία πρόσβασης , που μπορούν να λειτουργούν με ισχύ από την μπαταρία και να δημιουργούν τα δικά τους δίκτυα Wi-Fi. Αυτοί οι διανομείς δεν περιέχουν δικό τους ενσωματωμένο αποθηκευτικό χώρο, αλλά μπορούν να δέχονται συσκευές σύνδεσης με φορητές συσκευές αποθήκευσης, με την πρόσθετη χωρητικότητα αποθήκευσης διαθέσιμη σε όλες τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο διανομέα.

Οι εφαρμογές λογισμικού που είναι ειδικά για κάθε μάρκα κόμβου επιτρέπουν τον έλεγχο της συσκευής. Οι χρήστες μπορούν να αφαιρέσουν αρχεία από το διανομέα για να ελευθερώσουν χώρο στα τηλέφωνά τους και να μεταδώσουν μουσική, βίντεο και φωτογραφίες από το διανομέα σε έναν ή περισσότερους συνδεδεμένους πελάτες. Επιπλέον, μέσω των συνδέσεών τους μέσω USB, αυτά τα προϊόντα μπορούν επίσης να φορτίζουν τις μπαταρίες των τηλεφώνων (αλλά ενδέχεται να μην διαθέτουν επαρκή ισχύ για να φορτίζουν τα δισκία).

Οι κατασκευαστές παρουσίασαν το καθένα από τα παρακάτω προϊόντα το 2013. Κάθε μονάδα περιλαμβάνει μία θύρα USB για τη σύνδεση εξωτερικών σκληρών δίσκων και μία θύρα για τη σύνδεση καρτών μνήμης SD . Οι συσκευές αποθήκευσης μπορούν να συνδεθούν και στις δύο θύρες ταυτόχρονα, όπου οι εφαρμογές μπορούν να περιηγηθούν στο περιεχόμενό τους και ακόμη και να μεταφέρουν αρχεία μεταξύ τους, αν χρειαστεί.

Kingston MobileLite Wireless

Getty Images / Hero εικόνες

Ο ασύρματος διανομέας της Kingston υποστηρίζει ταυτόχρονες συνδέσεις Wi-Fi από έως και 3 συσκευές-πελάτες. Οι εφαρμογές "Kingston MobileLite" για iOS και Android επιτρέπουν την πρόσβαση στη μονάδα, ενώ η διεπαφή Web χρησιμοποιεί την ίδια προεπιλεγμένη διεύθυνση IP (192.168.200.254) ως προϊόντα Wi-Drive της Kingston. Το MobileLite Wireless προσφέρει έως και 5 ώρες διάρκεια ζωής της μπαταρίας και διανέμει για $ 59,99 με εγγύηση ενός έτους από τον κατασκευαστή. Μερικοί σε απευθείας σύνδεση αναθεωρητές επαινέσω το μικρό μέγεθος και το βάρος του, ενώ άλλοι έχουν διαμαρτυρηθεί για την αναξιοπιστία της συσκευής. Περισσότερο "

Apotop Αντιγραφή Wi-Fi (DW21)

Το Apotop Wi-Copy παράγεται από την εταιρεία τεχνολογίας Carry στην Ταϊβάν. Σε σύγκριση με άλλα προϊόντα αυτής της κατηγορίας, το Wi-Copy προσφέρει την καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας (έως και 14 ώρες) και την ικανότητα φόρτισης μικρών δισκίων. Η θύρα Ethernet επιτρέπει στη μονάδα να λειτουργεί επίσης ως δρομολογητής ταξιδιών . Αυτά τα δύο χαρακτηριστικά συμβάλλουν στη σχετικά υψηλότερη τιμή της συσκευής σε σύγκριση με άλλα σε αυτή την κατηγορία. Το Wi-Copy υποστηρίζει έως και 3 ταυτόχρονες συνδέσεις Wi-Fi, οι οποίες διαχειρίζονται εφαρμογές "Wi-Copy" για Android και iOS. Η μονάδα διανέμει για $ 109,99 δολάρια. Περισσότερο "

Ασύρματος διανομέας IOGEAR MediaShair (GWFRSDU)

Από το Amazon

Το IOGEAR υποστηρίζει ταυτόχρονες συνδέσεις Wi-Fi από έως και 7 συσκευές-πελάτες και έχει διάρκεια ζωής έως και 9 ώρες. Η IOGEAR διαθέτει μια εφαρμογή "MediaShair" για το Google Android και μια παρόμοια εφαρμογή "NetShair" για Apple iOS για περιήγηση, μεταφορά και ροή αρχείων πολυμέσων μέσω Wi-Fi. Όπως το Apotop Wi-Copy, το IOGEAR υποστηρίζει το δρομολογητή ταξιδιού. Το MediaShair Hub διανέμει για $ 99,99 δολάρια. Οι σε απευθείας σύνδεση αναθεωρητές επαίνεσαν την ποιότητα του σχεδιασμού υλικού της μονάδας. Περισσότερο "

RAWPower Ασύρματο Media Streaming FileHub (RP-WD01)

Από το Amazon

Το RP-WD01 διατίθεται για $ 69.99 USD. Οι χρήστες μπορούν να διαχειρίζονται το διανομέα RAVPower μέσω εφαρμογών "AirStor" (πρώην "MobileFun") για Android και iOS και μέσω προγράμματος περιήγησης στο Web στην προεπιλεγμένη διεύθυνση IP 10.10.10.254. Ο διανομέας υποστηρίζει ταυτόχρονες συνδέσεις Wi-Fi από έως και 5 συσκευές. Όπως και άλλα προϊόντα αυτής της κατηγορίας, το FileHub είναι ελαφρύ, ζυγίζοντας λιγότερο από 5 ουγγιές. Το RP-WD01 λιανίζει για USD $ 99 με βαθιές εκπτώσεις γενικά διαθέσιμες από τους διαδικτυακούς εμπόρους λιανικής πώλησης. Περισσότερο "

Αποκάλυψη

Το Περιεχόμενο Ηλεκτρονικού Εμπορίου είναι ανεξάρτητο από το εκδοτικό περιεχόμενο και ενδέχεται να λάβουμε αποζημίωση σε σχέση με την αγορά προϊόντων μέσω συνδέσμων σε αυτήν τη σελίδα.