Το πρόγραμμα-πελάτης κινητικότητας ασφαλείας Cisco AnyConnect

Το Cisco AnyConnect είναι το εμπορικό σήμα μιας εφαρμογής ασφαλείας από την Cisco Systems που υποστηρίζει την υποστήριξη πελατών Virtual Private Network (VPN) . Αυτή η εφαρμογή αντικαθιστά το παρωχημένο πελάτη VPN Cisco. Το Cisco AnyConnect δεν πρέπει να συγχέεται με την εφαρμογή κελύφους κονσόλας AnyConnect (anyconnect.net).

VPN Λειτουργικότητα του πελάτη AnyConnect

Ένα πελάτη VPN επιτρέπει την απομακρυσμένη πρόσβαση στο δίκτυο. Οι πρόσθετες διασφαλίσεις ασφάλειας που προσφέρουν οι συνδέσεις VPN είναι ιδιαίτερα χρήσιμες όταν πραγματοποιείτε σήραγγες σε ιδιωτικά δίκτυα επιχειρήσεων μέσω σημείων πρόσβασης στο Internet και άλλων δημόσιων δικτύων.

ο Το πρόγραμμα-πελάτης Cisco AnyConnect Mobility Security λειτουργεί με λειτουργικά συστήματα Windows 7 και νεότερα, Mac OS X και Linux. Το τμήμα VPN αυτού του πελάτη επιτρέπει στους τελικούς χρήστες να ελέγχουν τις επιλογές για

Η Cisco υποστηρίζει επίσης εκδόσεις για κινητές εφαρμογές αυτού του λογισμικού με την επωνυμία Cisco AnyConnect Security Mobility Client για κινητές πλατφόρμες. Αυτές οι εφαρμογές-πελάτες μπορούν να μεταφορτωθούν δωρεάν από το κατάστημα της Apple app, το Google Play και το AppStore της Amazon.

Εγκατάσταση και χρήση του VPN Cisco AnyConnect

Για να χρησιμοποιήσετε το Cisco AnyConnect, ένα άτομο πρέπει να εγκαταστήσει την εφαρμογή λογισμικού και να έχει επίσης διαμορφωμένο προφίλ για κάθε σύνδεση διακομιστή. Τα προφίλ απαιτούν υποστήριξη διακομιστή VPN (μια διευθύνσιμη συσκευή δικτύου Cisco ή άλλη συσκευή πύλης που έχει διαμορφωθεί με τις απαραίτητες δυνατότητες VPN και άδεια AnyConnect) προκειμένου να λειτουργήσει. Οι επιχειρήσεις και τα πανεπιστήμια συνήθως συνδυάζουν προρυθμισμένα προφίλ ως μέρος των προσαρμοσμένων πακέτων εγκατάστασης λογισμικού.

Η εκκίνηση του προγράμματος-πελάτη VPN μετά την εγκατάσταση του εμφανίζει ένα παράθυρο με μια επιλέξιμη λίστα εγκατεστημένων προφίλ. Επιλέγοντας ένα από τη λίστα και το κουμπί Σύνδεση ξεκινά μια νέα συνεδρία VPN. Η εφαρμογή ζητά ένα όνομα χρήστη και έναν κωδικό πρόσβασης για να ολοκληρωθεί ο έλεγχος ταυτότητας. Ομοίως, επιλέγοντας Αποσύνδεση τερματίζεται η ενεργή περίοδος σύνδεσης.

Ενώ οι παλαιότερες εκδόσεις υποστηρίζουν μόνο SSL , το AnyConnect VPN υποστηρίζει επί του παρόντος τόσο SSL όσο και IPsec (με την κατάλληλη άδεια χρήσης της Cisco).