Η προέλευση των Ασύρματων Δικτύων Wardriving

Περίπου το έτος 2000, ένας μηχανικός που ονομάζεται Peter Shipley εφάρμοσε τον όρο wardriving για να αναφερθεί στην πρακτική της σκόπιμης αναζήτησης μιας τοπικής περιοχής που αναζητά σήματα ασύρματου δικτύου Wi-Fi. Ο κ. Shipley πρωτοστάτησε στην πρακτική της χρήσης ενός αυτοκινήτου, ενός συστήματος Global Positioning System (GPS) και μιας τοποθετημένης κεραίας για τον εντοπισμό ακάλυπτων ασύρματων οικιακών δικτύων.

Όταν το wardriving έγινε δημοφιλές, σχετικά λίγοι άνθρωποι είχαν εγκαταστήσει οικιακά οικιακά δίκτυα. Μερικοί που ασχολούνται με wardriving αυτές τις μέρες απλά χαρτογραφήσει την τοποθεσία οποιαδήποτε δίκτυα που βρήκαν. Άλλοι με περισσότερη κακόβουλη πρόθεση προσπάθησαν να σπάσουν σε κάποια από αυτά τα δίκτυα. Μερικοί επίσης συμμετείχαν στη σχετική πρακτική της διαλογής - επισήμανσης κοντινών πεζοδρομίων με κωδικοποιημένες οδηγίες για να επιτρέψουν σε άλλους να βρουν ορισμένα οικιστικά δίκτυα (συνήθως μη ασφαλισμένα).

Το Wardriving ήταν μια αμφιλεγόμενη πρακτική από την αρχή, αλλά αύξησε την ευαισθητοποίηση για τη σημασία της ασφάλειας ασύρματων δικτύων και οι περισσότερες κατοικίες έχουν από τότε απασχολούν βασικά μέτρα ασφάλειας Wi-Fi όπως κρυπτογράφηση WPA . Ενώ μερικοί θεωρούν ότι αποδίδουν ένα μανία, του οποίου ο χρόνος έχει περάσει, περιστασιακά γεγονότα υψηλού προφίλ, όπως τα δίκτυα Wi-Fi σάρωσης Google Street View το 2010, την κρατούν ενήμερη.

Εναλλακτικά ορθογραφικά: πολεμική οδήγηση