Πώς να εργαστείτε με τη διεύθυνση IP 10.1.1.1

Τι είναι η διεύθυνση IP 10.1.1.1 για

10.1.1.1 είναι μια ιδιωτική διεύθυνση IP που μπορεί να εκχωρηθεί σε οποιαδήποτε συσκευή σε τοπικά δίκτυα που έχει ρυθμιστεί να χρησιμοποιεί αυτό το εύρος διευθύνσεων. Επίσης, ορισμένοι δρομολογητές ευρυζωνικών υπηρεσιών στο σπίτι, συμπεριλαμβανομένων των μοντέλων Belkin και D-Link , έχουν την προεπιλεγμένη διεύθυνση IP τους στο 10.1.1.1.

Αυτή η διεύθυνση IP είναι απαραίτητη μόνο εάν πρέπει να αποκλείσετε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε μια συσκευή που έχει αυτή τη διεύθυνση IP εκχωρημένη σε αυτήν. Για παράδειγμα, επειδή ορισμένοι δρομολογητές χρησιμοποιούν ως προεπιλεγμένη διεύθυνση IP 10.1.1.1, πρέπει να ξέρετε πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στον δρομολογητή μέσω αυτής της διεύθυνσης για να κάνετε αλλαγές δρομολογητή.

Ακόμα και οι δρομολογητές που χρησιμοποιούν διαφορετική διεύθυνση IP μπορούν να έχουν την διεύθυνση τους αλλάξει σε 10.1.1.1.

Οι διαχειριστές μπορούν να επιλέξουν το 10.1.1.1 εάν το βρίσκουν πιο εύκολο να θυμηθούν από εναλλακτικές λύσεις. Ωστόσο, παρόλο που το 10.1.1.1 δεν είναι πραγματικά διαφορετικό από άλλες διευθύνσεις, στα οικιακά δίκτυα, άλλα έχουν αποδειχθεί πολύ πιο δημοφιλή συμπεριλαμβανομένων των 192.168.0.1 και 192.168.1.1 .

Πώς να συνδέσετε έναν δρομολογητή 10.1.1.1

Όταν ένας δρομολογητής χρησιμοποιεί τη διεύθυνση IP 10.1.1.1 σε ένα τοπικό δίκτυο, οποιαδήποτε συσκευή εντός αυτού του δικτύου μπορεί εύκολα να έχει πρόσβαση στην κονσόλα του, ανοίγοντας τη διεύθυνση IP όπως και σε οποιαδήποτε διεύθυνση URL :

http://10.1.1.1/

Μετά το άνοιγμα αυτής της σελίδας, θα σας ζητηθεί το όνομα χρήστη και ο κωδικός πρόσβασης. Σημειώστε ότι πρέπει να γνωρίζετε τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή για τον ίδιο τον δρομολογητή και όχι τον κωδικό πρόσβασης Wi-Fi που χρησιμοποιείται για την πρόσβαση στο ασύρματο δίκτυο.

Τα προεπιλεγμένα διαπιστευτήρια σύνδεσης για τους δρομολογητές D-Link είναι συνήθως admin ή τίποτα καθόλου. Εάν δεν διαθέτετε δρομολογητή D-Link, θα πρέπει να δοκιμάσετε έναν κενό κωδικό πρόσβασης ή να χρησιμοποιήσετε το διαχειριστή δεδομένου ότι οι περισσότεροι δρομολογητές έχουν διαμορφωθεί έτσι έξω από το κουτί.

Οι συσκευές πελάτη μπορούν να χρησιμοποιούν 10.1.1.1

Οποιοσδήποτε υπολογιστής μπορεί να χρησιμοποιήσει το 10.1.1.1 εάν το τοπικό δίκτυο υποστηρίζει διευθύνσεις σε αυτό το εύρος. Για παράδειγμα, ένα υποδίκτυο με διεύθυνση έναρξης 10.1.1.0 θα αντιστοιχούσε φυσικά διευθύνσεις στην περιοχή 10.1.1.1 - 10.1.1.254.

Σημείωση: Οι πελάτες δεν έχουν καλύτερη απόδοση ή βελτιωμένη ασφάλεια, χρησιμοποιώντας αυτή τη διεύθυνση και εύρος σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη ιδιωτική διεύθυνση.

Χρησιμοποιήστε το βοηθητικό πρόγραμμα ping για να προσδιορίσετε αν οποιαδήποτε συσκευή στο τοπικό δίκτυο χρησιμοποιεί ενεργά 10.1.1.1. Η κονσόλα του δρομολογητή εμφανίζει επίσης τη λίστα διευθύνσεων που έχει αντιστοιχίσει μέσω DHCP , μερικές από τις οποίες ενδέχεται να ανήκουν σε συσκευές που είναι εκτός σύνδεσης.

10.1.1.1 είναι μια ιδιωτική διεύθυνση δικτύου IPv4, που σημαίνει ότι δεν μπορεί να επικοινωνεί απευθείας με συσκευές εκτός του δικτύου, όπως ιστότοποι. Ωστόσο, επειδή το 10.1.1.1 χρησιμοποιείται πίσω από ένα δρομολογητή, λειτουργεί άψογα ως διεύθυνση IP για τηλέφωνα, tablet , επιτραπέζιους υπολογιστές, εκτυπωτές κ.λπ. που υπάρχουν σε ένα οικιακό ή επιχειρηματικό δίκτυο.

Ζητήματα κατά τη χρήση 10.1.1.1

Τα δίκτυα ξεκινούν την προσέγγιση από το 10.0.0.1, τον πρώτο αριθμό σε αυτό το εύρος. Εντούτοις, οι χρήστες μπορούν εύκολα να μπερδέψουν ή να συγχέουν τα 10.0.0.1, 10.1.10.1, 10.0.1.1 και 10.1.1.1. Η λανθασμένη διεύθυνση IP μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όταν πρόκειται για πολλά πράγματα, όπως η στατική αντιστοίχιση διευθύνσεων IP και οι ρυθμίσεις DNS .

Για να αποφύγετε διενέξεις διεύθυνσης IP , αυτή η διεύθυνση πρέπει να αντιστοιχιστεί σε μία μόνο συσκευή ανά ιδιωτικό δίκτυο. 10.1.1.1 δεν θα πρέπει να αντιστοιχιστεί σε έναν πελάτη εάν έχει ήδη αντιστοιχιστεί στο δρομολογητή. Ομοίως, οι διαχειριστές θα πρέπει να αποφεύγουν τη χρήση του 10.1.1.1 ως στατική διεύθυνση IP, όταν η διεύθυνση βρίσκεται εντός του εύρους διευθύνσεων DHCP του δρομολογητή.