Ζωγράφος μορφοποίησης Excel: Αντιγραφή μορφοποίησης μεταξύ κελιών

01 από 03

Excel και Ζωγράφος μορφοποίησης υπολογιστικών φύλλων Google

© Ted French

Μορφοποίηση φύλλων εργασίας χρησιμοποιώντας τη ζωγραφική μορφοποίησης

Ο χαρακτηρισμός ζωγράφων μορφοποίησης στο Excel και το Google Spreadsheets σας επιτρέπει να αντιγράψετε γρήγορα και εύκολα μορφοποίηση από ένα κύτταρο ή ομάδα κελιών σε μια άλλη περιοχή ενός φύλλου εργασίας.

Και στα δύο προγράμματα, η λειτουργία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη όταν επεκτείνετε τη μορφοποίηση σε ένα φύλλο εργασίας σε περιοχές που περιέχουν νέα δεδομένα αντί να προσπαθήσετε να επαναδημιουργήσετε τη μορφοποίηση που υπάρχει στα υπάρχοντα δεδομένα,

Στο Excel, οι επιλογές αντιγραφής μορφοτύπων περιλαμβάνουν την αντιγραφή της μορφοποίησης πηγής μία ή περισσότερες φορές σε μία ή περισσότερες τοποθεσίες που βρέθηκαν:

02 του 03

Πολλαπλή αντιγραφή με το ζωγράφο διαμόρφωσης

© Ted French

.Copy Formatting σε άλλα κελιά φύλλου εργασίας στο Excel

Τα παρακάτω βήματα χρησιμοποιήθηκαν για την εφαρμογή μιας ποικιλίας επιλογών μορφοποίησης στα δεδομένα στη στήλη Β στην παραπάνω εικόνα στα δεδομένα στις στήλες C και D.

  1. Προσθέστε όλες τις επιλογές μορφοποίησης που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για τα κελιά πηγής.
  2. Επισημάνετε τα κελιά B4 έως B8 με το δείκτη του ποντικιού.
  3. Κάντε κλικ στην καρτέλα Αρχική σελίδα της κορδέλας .
  4. Κάντε κλικ στο εικονίδιο ζωγράφου μορφοποίησης (βούρτσα ζωγραφικής) στην αριστερή πλευρά της κορδέλας-όταν ο δείκτης του ποντικιού αιωρείται πάνω από το φύλλο εργασίας, εμφανίζεται ένα πινέλο με το δείκτη για να δείξει ότι ο ζωγράφος μορφοποίησης έχει ενεργοποιηθεί.
  5. Επισημάνετε τα κελιά C4 έως D8.
  6. Οι επιλογές μορφοποίησης θα αντιγραφούν στη νέα θέση και ο ζωγράφος μορφοποίησης θα απενεργοποιηθεί.

Διπλό κλικ στο ζωγράφο διαμόρφωσης για πολλαπλή αντιγραφή

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, μια πρόσθετη επιλογή διαθέσιμη μόνο στο Excel είναι να κάνετε διπλό κλικ στο εικονίδιο ζωγράφου μορφοποίησης με το δείκτη του ποντικιού.

Με αυτόν τον τρόπο διατηρεί τη λειτουργία ζωγραφικής μορφής ενεργοποιημένη ακόμα και μετά από κλικ σε ένα ή περισσότερα κελί προορισμού.

Η χρήση αυτής της επιλογής καθιστά εύκολη την αντιγραφή μορφοποίησης σε πολλά μη γειτονικά κελιά που βρίσκονται είτε στα ίδια είτε σε διαφορετικά φύλλα εργασίας ή βιβλία εργασίας.

Για να αντιγράψετε μορφοποίηση σε μη γειτονικές ομάδες κελιών στα Φύλλα Google, είναι απαραίτητο να επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα για την αντιγραφή μορφοποίησης σε μια δεύτερη περιοχή φύλλου εργασίας.

Απενεργοποίηση του ζωγράφου μορφοποίησης στο Excel

Δύο μέθοδοι για την απενεργοποίηση του ζωγράφου μορφοποίησης όταν είναι σε λειτουργία πολλαπλών αντιγράφων στο Excel είναι:

  1. Πατήστε το πλήκτρο ESC στο πληκτρολόγιο.
  2. Κάντε κλικ μία φορά στο εικονίδιο ζωγράφου μορφοποίησης στην καρτέλα Αρχική σελίδα της κορδέλας.

Συντόμευση πληκτρολογίου για τον ζωγράφο διαμόρφωσης του Excel

Μια απλή συντόμευση δύο πλήκτρων δεν υπάρχει για τον ζωγράφο με μορφή Excel.

Ωστόσο, οι ακόλουθοι συνδυασμοί πλήκτρων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να μιμηθούν τον ζωγράφο μορφής. Αυτά τα πλήκτρα κάνουν χρήση της επιλογής μορφές επικόλλησης στο παράθυρο διαλόγου Επικόλληση ειδικών (Paste Special ) .

  1. Πατήστε Ctrl + C - για να αντιγράψετε τα περιεχόμενα των δεδομένων-κυττάρων-πηγών και την εφαρμοσμένη μορφοποίηση-τα κελιά πηγής θα περιβληθούν από τα μυρμήγκια.
  2. Επισημάνετε το κελί προορισμού ή τα παρακείμενα κελιά.
  3. Πατήστε Ctr + Alt + V - για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου Επικόλληση ειδικών .
  4. Πατήστε T + Enter για να επικολλήσετε μόνο την εφαρμοζόμενη μορφοποίηση στις κυψέλες προορισμού.

Δεδομένου ότι τα μυρμήγκια πορείας πρέπει να εξακολουθούν να είναι ενεργά γύρω από την κυψέλη πηγής, η μορφοποίηση των κυψελών μπορεί να επικολληθεί πολλές φορές επαναλαμβάνοντας τα βήματα 2 έως 4 παραπάνω.

Δημιουργήστε μια μακροεντολή

Εάν χρησιμοποιείτε συχνά τον τύπο του ζωγράφου, ένας πιο εύκολος τρόπος να το εφαρμόσετε χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο θα ήταν να δημιουργήσετε μια μακροεντολή χρησιμοποιώντας τις παραπάνω πλήκτρες πλήκτρων και στη συνέχεια να αντιστοιχίσετε έναν συνδυασμό πλήκτρων συντόμευσης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ενεργοποίηση της μακροεντολής.

03 του 03

Φορμά Ζωγραφικής Φύλλων Google

Αντιγραφή μορφοποίησης σε υπολογιστικά φύλλα Google με τη μορφή Ζωγραφικής. © Ted Fench

Αντιγραφή μορφοποίησης σε ένα ή περισσότερα παρακείμενα κελιά στα υπολογιστικά φύλλα Google

Η επιλογή μορφής χρώματος του Google Spreadsheets, όπως ονομάζεται, δεν είναι εξίσου ικανή με την αντίστοιχη του Excel, καθώς περιορίζεται στην αντιγραφή μορφοποίησης πηγής σε έναν μόνο προορισμό τη φορά:

Η λειτουργία του Υπολογιστικού φύλλου Google δεν μπορεί να αντιγράψει μορφοποίηση μεταξύ αρχείων.

Τα βήματα που χρησιμοποιούνται για την αντιγραφή των χαρακτηριστικών μορφοποίησης από τα κελιά B4: B8 στα κελιά C4: D8 που εμφανίζονται στην παραπάνω εικόνα είναι τα εξής:

  1. Προσθέστε όλες τις επιλογές μορφοποίησης στα κελιά πηγής.
  2. Επισημάνετε τα κελιά B4 έως B8 με το δείκτη του ποντικιού.
  3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο μορφής χρώματος (κύλινδρος βαφής) στη γραμμή εργαλείων.
  4. Επισημάνετε τα στοιχεία προορισμού C4 έως D8.
  5. Οι επιλογές μορφοποίησης από τα κελιά στη στήλη Β θα αντιγραφούν στα κελιά στις στήλες C και D και η λειτουργία μορφής χρώματος είναι απενεργοποιημένη.

Πολλαπλή αντιγραφή με μορφή χρώματος

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η μορφή χρώματος περιορίζεται στην αντιγραφή μορφοποίησης σε έναν μόνο προορισμό τη φορά

Για να αντιγράψετε μορφοποίηση σε μη γειτονικές ομάδες κελιών στα Φύλλα Google, είναι απαραίτητο να επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα για την αντιγραφή μορφοποίησης σε μια δεύτερη περιοχή φύλλου εργασίας.