Αναθεώρηση ομιλητών Bluetooth Peachtree Audio Deepblue2

Το ηχείο Peachtree Audio Deepblue2 Bluetooth είχε μια τραχιά και παρατεταμένη γέννηση. Η πρώτη φορά που οι καταναλωτές ίσως έχουν ακούσει για το αρχικό ηχείο Deepblue ήταν στις αρχές Ιανουαρίου του 2013. Αν και τα δείγματα δοκιμής βγήκαν εκείνη την άνοιξη (πήραμε την ευκαιρία να τα δοκιμάσουμε, αλλά τα έστειλα πίσω αφού γνώριζαν ότι ο ομιλητής δεν θα γίνει πραγματικότητα) το έτοιμο για λιανικό εμπόριο προϊόν δεν ήταν ποτέ στην πραγματικότητα αποσταλεί. Ο κινέζος κατασκευαστής πήγε στην κοιλιά, πράγμα που σήμαινε ότι η Peachtree έπρεπε να ψάξει για ένα άλλο. Η εταιρεία έπρεπε επίσης να δημιουργήσει ολοκαίνουργια εργαλεία (αρκετά ακριβά) και για το ηχείο, με αποτέλεσμα το Deepblue2.

Σχεδόν δύο χρόνια μετά το αρχικό ηχείο Deepblue, το Deepblue2 έκανε το ντεμπούτο του. Μοιράζεται ένα εντυπωσιακά παρόμοιο σχήμα και μέγεθος με τον προκάτοχό του, αλλά σε υψηλότερο σημείο τιμής. Μπορεί να αναρωτιέστε αν η αγωνία της Peachtree έχει αποπληρώσει ή όχι. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε.

01 από 03

Peachtree Audio Deepblue2: Χαρακτηριστικά & Χαρακτηριστικά

Η κορυφή του ηχείου Bluetooth Peachtree Audio Deepblue2, με κουμπιά και τηλεχειριστήριο. Brent Butterworth

• Γούφερ με κωνικό ινώδες χαρτοπολτού 6.5 ιντσών
• Δύο μεσαίες περιοχές κώνου ινών πολτού 3 ιντσών
• Δύο tweeters υφασμάτινου θόλου 1 ιντσών
• Εσωτερικοί ενισχυτές κατηγορίας D με συνολική ισχύ 440 Watt
• Ασύρματη σύνδεση Bluetooth
Οπτική ψηφιακή είσοδος , δέχεται μέχρι σήματα 24/96
• Αναλογική είσοδος 3,5 χλστ
• Είσοδος Mini USB (μόνο για υπηρεσία)
• Τηλεχειριστήριο
• 9,1 x 14,2 x 6,5 ίντσες / 230 x 360 x 164 mm (hwd)
• 16 λίβρες / 7.3 κιλά

Τα περισσότερα ασύρματα ηχεία χρησιμοποιούν ζευγάρι οδηγούς πλήρους φάσματος συν ένα παθητικό ψυγείο ή ένα τροφοδοτημένο γούφερ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τόσοι πολλοί από αυτούς έχουν ένα τόσο "τόσο" είδος ήχου. Στη συνέχεια, έχετε το Deepblue2, το οποίο είναι χτισμένο σαν ένα υψηλής ποιότητας ηχητικό σύστημα γραφείου που συσκευάζεται σε ένα κιβώτιο. Έτσι, μπορεί θεωρητικά να επιτύχει παρόμοια πιστότητα, μείον τον στερεοφωνικό διαχωρισμό.

Η οπτική ψηφιακή είσοδος είναι ένα ιδιαίτερα ωραίο χαρακτηριστικό, επιτρέποντάς της να συνδέσει μια τηλεόραση ή ένα streaming media player (όπως μια Apple TV ). Για όλα τα άλλα που χρειάζονται μια ενσύρματη σύνδεση, υπάρχει μια αναλογική είσοδος 3,5 mm.

Το τηλεχειριστήριο είναι μια άλλη ωραία πινελιά. Συνήθως δεν θα πίστευε ότι τα ηχεία Bluetooth χρειάζονται, αλλά ο ήχος πλήρωσης αίθουσας του Deepblue2 το καθιστά το είδος του ηχείου που μπορεί να θέλετε να λειτουργήσει από ολόκληρο το δωμάτιο. Υπάρχει επίσης ένας εύχρηστος έλεγχος μπάσων στο τηλεχειριστήριο που σας επιτρέπει να ρυθμίσετε τον ήχο.

Η χρήση του Deepblue2 είναι απλή. Θα ζευγαρώνει με το smartphone ή το tablet σας όπως και κάθε άλλο ηχείο Bluetooth. Τα χειριστήρια είναι εντελώς διαισθητικά, με ενδεικτικές λυχνίες LED στο μπροστινό μέρος που φωτίζουν τις ρυθμίσεις έντασης ήχου και μπάσων. Η ίδια η μονάδα δεν διαθέτει επαναφορτιζόμενη μπαταρία - και είναι αρκετά μεγάλη - καθιστώντας το είδος του ηχείου Bluetooth που γενικά αφήνετε σε ένα μέρος.

02 του 03

Peachtree Audio Deepblue2: Απόδοση

Η πίσω πλευρά του ηχείου Bluetooth Peachtree Audio Deepblue2. Brent Butterworth

Παρά το πέρασμα του χρόνου από την αρχική δοκιμή του αρχικού ηχείου Deepblue, ήταν προφανές για εμάς ότι το Deepblue2 είναι ακόμα καλύτερο. Και σκεφτήκαμε ότι το Deepblue ήταν απίστευτο ηχείο Bluetooth για να ξεκινήσει!

Το Peachtree Deepblue2 είναι ένα εξαιρετικά συμπαγές σύστημα ήχου. το είδος ακόμα και ένας σοβαρός ακροατής θα είναι περήφανος που θα χρησιμοποιήσει στο γραφείο ή σε ένα σπίτι διακοπών. Ή στο γκαράζ. Ή σε ένα υπνοδωμάτιο. Ή οπουδήποτε θέλετε εξαιρετικό ήχο όταν ένα συμβατικό στερεοφωνικό σύστημα δεν θα ήταν πρακτικό.

Μια εντυπωσιακή πτυχή της ηχητικής απόδοσης του Deepblue2 είναι ότι ακούγεται καλό με σχεδόν τα πάντα. Για παράδειγμα, πάρτε το "The Mule," το σόλο του drum του Ian Paice στο ζωντανό κλασικό Deep Purple Made in Japan . Αυτό που είναι εκπληκτικό για αυτό το κομμάτι που παίζεται μέσω του ηχείου Deepblue2 είναι ότι πραγματικά ακούγεται σαν τύμπανα . Αισθάνεσαι τα κεφάλια των toms του Paice και του τυμπάνου με κλωτσιές που διαπερνούν τον αέρα και δονίζουν. Δεν υπάρχει ίχνος παραμόρφωσης ή παραμόρφωσης ή βραχίονα (και αυτό είναι με το μπάσο που έχει ρυθμιστεί σε πλήρη). Είναι σπάνιο να βρείτε ένα ηχείο Bluetooth που μπορεί να κάνει το ίδιο.

Παρόλο που το Deepblue2 είναι ένα σύστημα με ένα κιβώτιο , δεν ακούγεται σαν «ένα boxy» όπως με τους ομιλητές του Stanmore ή Woburn του Marshall. Παίζοντας τον τραγουδιστή του Πράσινου Ακρωτηρίου, το "Cme Catchor" του Fantcha, το Deepblue2 προσφέρει εκπληκτικά μεγάλο ήχο. Δεν θα το αποκαλούσαμε να περιβάλλει, αλλά σίγουρα δεν είναι κουραστικό. Το γούφερ 6,5 ιντσών κάνει τη γραμμή μπάσων της ηχητικής μουσικής ομαλή και αυλάκωση. Δεν υπάρχει καμία έντονη νότα, θόρυβος θύρας ή παθητικό κλονισμό του ψυγείου. Ακόμη και με πλήρη ένταση, η φωνή του Fantcha ακούγεται ομαλή, ξεχωριστή και ανόθευτη.

Από τις αγαπημένες μας στερεοφωνικές δοκιμαστικές διαδρομές (ιδιαιτέρως η τολμηρή ισορροπία), η ηχητικά γεμάτη από το Son "Rosanna" παίζει εκπληκτικά δυνατά και καθαρά. Το μπάσο είναι συγκλονιστικό. δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι ακούμε τέτοια σφιχτά, βαθιά μπάσα από ένα σύστημα all-in-one. Η φωνητική αναπαραγωγή από το Deepblue2 φαίνεται να έχει μικρή έμφαση στα χαμηλότερα πρίμα, ίσως περίπου στα 3 kHz. Αλλά αυτός ο χρωματισμός είναι στο είδος του μεγέθους που θα περιμέναμε από ένα αξιοπρεπές μικρό ηχείο βιβλιοθήκης (δηλαδή, αρκετά λεπτή, όχι ο ακαθάριστος χρωματισμός που ακούτε συνήθως από ένα ασύρματο σύστημα ήχου "όλα σε ένα").

Ακόμα και οι ηχογραφήσεις ακούγονται αρκετά καλά μέσω του ηχείου Deepblue2. Ένα από τα αγαπημένα είναι ότι «έχω μόνο τα μάτια για σένα», μια ορχήστρα χορού και ηχογραφήσεις από τον ορχήστρα Lester Bowie's Brass Fantasy. Τα "μάτια" δεν έχουν πουθενά κοντά στο βάθος που έχουμε ακούσει από οποιοδήποτε προηγμένο ζευγάρι ομιλητών, αλλά έχει την πιστότητα ενός καλού μικρού ηχείου των βιβλιοθηκών. Ο τόνος του Bowie ακούγεται σαν μια πραγματική τρομπέτα (αν και ευτυχώς πιο ήσυχη). τα άλλα κέρατα έχουν το είδος του χαρακτήρα που μπορεί να ακούσετε από, ας πούμε, το Hsu Research HB-1 Mk2 minispeaker? τα τύμπανα ακούγονται εξαιρετικά φυσικά και άχρωμα.

Παίζοντας το "Kickstart My Heart" του Mötley Crüe στο πιο δυνατό επίπεδο πριν την εισβολή της παραμόρφωσης (με το Deepblue2, αυτό σημαίνει ότι τόσο η ένταση όσο και το μπάσο στράφηκαν μέχρι το τέλος), μετρήσαμε τη μέση απόδοση κατά τη διάρκεια του πρώτου στίχου με έναν μετρητή SPL σε 1 μέτρο. Το αποτέλεσμα? 105 dB. Αυτό είναι +3 dB περισσότερο από ότι μετράται από το αρχικό Deepblue, το οποίο είναι το ίδιο μετρούμενο από το εξαιρετικό Stanmore speaker της Marshall (η κορυφή των ηχείων του Woburn του Marshall στα 110 dB). Συνολικά, τα 105 dB είναι ακόμα πιο δυνατά από ό, τι οι περισσότεροι άνθρωποι θα ήθελαν να παίξουν το σύστημά τους.

03 του 03

Peachtree Audio Deepblue2: Τελική λήψη

Μια κοντινή βολή του απομακρυσμένου ηχείου Peachtree Deepblue2. Brent Butterworth

Όπως κάθε συμπαγές ασύρματο σύστημα ήχου, το Peachtree Deepblue2 έχει τα μειονεκτήματα του. Ωστόσο, σχετίζονται περισσότερο με τις τιμές και τις προδιαγραφές από οτιδήποτε άλλο. Δεν διαθέτει AirPlay ή Play-Fi ή άλλες ασύρματες συνδέσεις ήχου , επομένως δεν είναι σε θέση να πραγματοποιήσει ήχο πολλαπλών δωματίων χωρίς κάποιο προσαρμογέα. Μερικοί μπορεί να αισθάνονται απογοητευμένοι ότι το Deepblue2 δεν είναι διαθέσιμο σε ένα όμορφο ξύλο, ή σε κόκκινο Ferrari. Το ηχείο επίσης δεν διαθέτει επαναφορτιζόμενη μπαταρία.

Αλλά παρά το γεγονός ότι μπορεί να λείπει, το ηχείο Deepblue2 το κάνει για εκπληκτικό ήχο. Αν είχαμε τον εικαστικό τύπο, θα έλεγα ότι ακούγεται σαν το Deepblue2 έγινε από έναν βετεράνο σχεδιαστή ομιλητή που είχε έξι μήνες για να εργαστεί σε αυτό, πλήρης με πλήρη βέτο εξουσία πάνω από οποιαδήποτε και όλες τις προτάσεις από το μάρκετινγκ ή τη λογιστική. Και αυτό λέει πολλά!