Αντιμετώπιση προβλημάτων φωτογραφικής μηχανής Canon

Χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές για να διορθώσετε προβλήματα με την κάμερα PowerShot

Μπορεί να αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη φωτογραφική σας μηχανή Canon κατά διαστήματα, τα οποία δεν έχουν ως αποτέλεσμα μηνύματα σφάλματος ή άλλες εύκολες στην παρακολούθηση ενδείξεις ως προς το πρόβλημα. Η αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων μπορεί να είναι λίγο δύσκολη. Χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές για να δώσετε στους εαυτούς σας περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας με τις τεχνικές αντιμετώπισης προβλημάτων της φωτογραφικής μηχανής Canon.

Η κάμερα δεν θα ενεργοποιηθεί

Μερικά διαφορετικά θέματα μπορεί να προκαλέσουν αυτό το πρόβλημα σε μια φωτογραφική μηχανή Canon. Αρχικά, βεβαιωθείτε ότι η μπαταρία είναι φορτισμένη και τοποθετημένη σωστά. Ακόμη και αν έχετε τοποθετήσει την μπαταρία σε φορτιστή, είναι πιθανό η μπαταρία να μην έχει τοποθετηθεί σωστά ή ο φορτιστής να μην έχει συνδεθεί σωστά στην πρίζα, πράγμα που σημαίνει ότι η μπαταρία δεν φορτίζεται. Βεβαιωθείτε ότι οι μεταλλικοί ακροδέκτες της μπαταρίας είναι καθαροί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα στεγνό πανί για να απομακρύνετε τυχόν ακαθαρσίες από τα σημεία επαφής. Τέλος, αν η θύρα του χώρου μπαταριών δεν είναι καλά κλειστή, η κάμερα δεν θα ενεργοποιηθεί.

Το φακό δεν θα απομακρυνθεί πλήρως

Με αυτό το πρόβλημα, μπορεί να έχετε ανοιχτεί ακούσια το κάλυμμα της θήκης μπαταριών κατά τη λειτουργία της φωτογραφικής μηχανής. Απλά κλείστε το κάλυμμα του χώρου μπαταριών με ασφάλεια. Στη συνέχεια, ενεργοποιήστε και απενεργοποιήστε τη μηχανή και ο φακός πρέπει να αποσύρεται. Είναι επίσης πιθανό το περίβλημα του φακού να έχει κάποια συντρίμμια στο εσωτερικό του, τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν κόλληση του περιβλήματος του φακού καθώς αυτός αποσύρεται. Μπορείτε να καθαρίσετε το περίβλημα με ένα στεγνό πανί όταν ο φακός είναι πλήρως εκτεταμένος. Διαφορετικά, ο φακός μπορεί να καταστραφεί και μπορεί να χρειαστεί επισκευή της κάμερας PowerShot.

Η οθόνη LCD δεν θα εμφανίσει την εικόνα

Οι κάμερες Canon PowerShot διαθέτουν κουμπί DISP, το οποίο μπορεί να ενεργοποιήσει και να απενεργοποιήσει την οθόνη LCD. Πατήστε το κουμπί DISP για να ενεργοποιήσετε την οθόνη LCD. Αυτό είναι συνηθισμένο όταν η φωτογραφική μηχανή Canon PowerShot διαθέτει μια επιλογή ηλεκτρονικού σκόπευτρου για την πλαισίωση φωτογραφιών μαζί με την οθόνη LCD για την πλαισίωση φωτογραφιών. Η ζωντανή οθόνη μπορεί να είναι ενεργή με το ηλεκτρονικό σκόπευτρο, οπότε πατώντας το πλήκτρο DISP μπορείτε να αλλάξετε την ζωντανή οθόνη πίσω στην οθόνη LCD.

Η οθόνη LCD τρεμοπαίζει

Αν βρεθείτε να κρατάτε τη φωτογραφική μηχανή κοντά σε φως φθορισμού, η εικόνα της οθ νης LCD μπορεί να τρεμοπαίζει. Δοκιμάστε να μετακινήσετε την κάμερα μακριά από το φθορίζον φως. Η οθόνη LCD μπορεί επίσης να φαίνεται να τρεμοπαίζει αν προσπαθείτε να προβάλετε μια σκηνή όταν φωτογραφίζετε σε πολύ χαμηλό φωτισμό. Αν όμως η οθόνη LCD τρεμοπαίζει σε όλους τους τύπους καταστάσεων λήψης, ίσως χρειαστεί επισκευή.

Εμφανίζονται λευκές κουκίδες στις φωτογραφίες μου

Πιθανότατα αυτό προκαλείται από το φως από το φλας που αντανακλά τη σκόνη ή άλλα σωματίδια στον αέρα . Δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε το φλας ή περιμένετε έως ότου ο αέρας σβήσει για να τραβήξετε τη φωτογραφία. Είναι επίσης πιθανό ο φακός να έχει κάποιες κηλίδες πάνω του, προκαλώντας προβλήματα στην ποιότητα της εικόνας. Βεβαιωθείτε ότι ο φακός είναι εντελώς καθαρός . Διαφορετικά, μπορεί να έχετε κάποιο πρόβλημα με τον αισθητήρα εικόνας που προκαλεί τις λευκές τελείες στις φωτογραφίες.

Η εικόνα που είδε στην οθόνη LCD φαίνεται διαφορετική από την πραγματική φωτογραφία

Ορισμένες φωτογραφικές μηχανές σημείου και λήψης της Canon δεν ταιριάζουν ακριβώς με την εικόνα LCD και την πραγματική φωτογραφία. Οι οθόνες LCD μπορούν να εμφανίζουν μόνο το 95% της εικόνας που θα τραβηχτεί, για παράδειγμα. Αυτή η διαφορά είναι υπερβολική όταν το θέμα βρίσκεται κοντά στον φακό. Ανατρέξτε στη λίστα προδιαγραφών για τη φωτογραφική σας μηχανή Canon PowerShot για να δείτε αν αναφέρεται ποσοστό κάλυψης σκηνής.

Δεν μπορώ να κάνω την εμφάνιση των φωτογραφιών της κάμερας στην τηλεόρασή μου

Η εκτίμηση του τρόπου εμφάνισης των φωτογραφιών σε μια οθόνη τηλεόρασης μπορεί να είναι δύσκολη. Πατήστε το κουμπί Μενού στην κάμερα, επιλέξτε την καρτέλα Ρυθμίσεις και βεβαιωθείτε ότι ταιριάζετε τις ρυθμίσεις του συστήματος βίντεο στην κάμερα με το σύστημα βίντεο που χρησιμοποιεί η τηλεόρασή σας. Λάβετε υπόψη σας ότι ορισμένες κάμερες PowerShot δεν έχουν τη δυνατότητα προβολής φωτογραφιών σε οθόνη τηλεόρασης, επειδή η κάμερα δεν διαθέτει δυνατότητα εξόδου HDMI ή δεν διαθέτει θύρα εξόδου HDMI.