Συγκρίνοντας τους δέκτες Home Cinema AVR-X3200 και 4200W της Denon

Τα συστήματα AVR-X3200W και 4200W της Denon παρέχουν ευελιξία και ισχύ για το home theater.

Η βασική λειτουργία ενός δέκτη οικιακού κινηματογράφου είναι η αποκωδικοποίηση και η επεξεργασία του ήχου και με αυτό το μυαλό, οι δέκτες In-Command της Denon ενσωματώνουν διαμόρφωση ενισχυτή 7 καναλιών με δύο προεξέχουσες έξοδοι subwoofer.

Τι συμβαίνει με το AVR-X3200W και το 4200W

Τα AVR-X3200W και AVR-X4200W παρέχουν όλες τις αποκωδικοποιήσεις / επεξεργασία ήχου Dolby και DTS που θα περιμένατε στους τελευταίους δέκτες υψηλής τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένου του Dolby Atmos (διαμόρφωση καναλιών 5.1.2 για το AV-X3200, μέχρι 5.1. 4 ή 7.1.2 διαμόρφωση καναλιών με πρόσθετους ενισχυτές) και DTS: X Decoding και DTS Neural: δυνατότητα upmixer X και στους δύο δέκτες (DTS: X και Neural Upmixer μπορούν να προστεθούν μέσω δωρεάν ενημέρωσης υλικολογισμικού).

Τα X3200 και τα 4200 περιλαμβάνουν και μια φιλική προς το χρήστη οριζόντια διάταξη κωδικοποίησης ηχείων με κωδικοποιημένο χρώμα, που κάνει τη σύνδεση των ηχείων σας πολύ πιο εύκολη απ 'ό, τι σε πολλούς δέκτες.

Για πρόσθετη ευελιξία ρυθμίσεων, και οι δύο δέκτες παρέχουν επίσης λειτουργία Audio Return Channel και λειτουργία πολλαπλών ζωνών .

Για να τελειοποιήσετε τα ηχεία σας και την απόδοση ήχου στο δωμάτιό σας, και οι δύο δέκτες παρέχουν Audyssey MultEQ XT (το AVR-X4200 διαθέτει MultEQ XT32), καθώς και δυναμικό EQ και δυναμικό τόμο.

Και οι δύο δέκτες είναι εξοπλισμένοι για να χειρίζονται άφθονες πηγές ήχου και ροής μέσω Ethernet / LAN ή ενσωματωμένης σύνδεσης WiFi, συμπεριλαμβανομένου του Internet Radio, (vTuner) και μουσικών υπηρεσιών (Spotify), καθώς και τοπικού δικτύου, υποστηριζόμενου ήχου και ροής φωτογραφιών από το δίκτυο - συνδεδεμένες συσκευές (όπως οι υπολογιστές και οι μονάδες NAS.

Επίσης, και οι δύο δέκτες διαθέτουν ενσωματωμένη απευθείας σύνδεση USB για συμβατότητα ήχου iPod / iPhone / iPad, Apple AirPlay, Bluetooth και Hi-Res (Συμπεριλαμβάνονται DSD, AIFF (πρόσβαση DSD / AIFF περιεχομένου διαθέσιμη μόνο μέσω USB και δικτύου), ALAC και FLAC).

Φυσικά, οι σημερινοί δέκτες οικιακού κινηματογράφου πρέπει να προσφέρουν κάτι περισσότερο από τον ήχο, το βίντεο είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας. Με αυτό το πνεύμα, οι δυνατότητες βίντεο και στους δύο δέκτες περιλαμβάνουν 3D, 4K (έως 60Hz), διογκωμένο Color Gamut (BT.2020 / Rec.2020) και HDR (High Dynamic Range) , καθώς και upscaling 1080p και 4K. Και οι δύο δέκτες περιλαμβάνουν πιστοποίηση ISF, η οποία παρέχει τις βέλτιστες ρυθμίσεις βίντεο για περιβάλλοντα θέασης ημέρας και νύχτας.

Περιλαμβάνεται εκτεταμένη φυσική συνδεσιμότητα, η οποία είναι αγκυροβολημένη από συνολικά 8 εισόδους HDMI και δύο παράλληλες εξόδους HDMI στο AVR-X3200W και τρεις εξόδους HDMI στο AVR-X4200W. Αυτό σημαίνει ότι οι δύο έξοδοι HDMI του 3200W μπορούν να αποστείλουν την ίδια έξοδο βίντεο-ήχου σε δύο τηλεοράσεις (ή βίντεο και τηλεόραση), ενώ η τρίτη έξοδος HDMI του AVR-X4200W μπορεί να τροφοδοτήσει τόσο τον ήχο όσο και το βίντεο υψηλής ευκρίνειας από μια διαφορετική πηγή σε μια δεύτερη Ζώνη. Με άλλα λόγια, μπορείτε να παρακολουθήσετε μια πηγή HD στο κεντρικό σας δωμάτιο και μια διαφορετική πηγή HD σε ένα άλλο δωμάτιο, τα οποία μπορούν να ελεγχθούν από το AVR-X4200W.

Για μεγαλύτερη ευελιξία στον έλεγχο, και οι δύο δέκτες έρχονται με απομακρυσμένο σύστημα, αλλά είναι επίσης συμβατοί με την δωρεάν εφαρμογή που μπορείτε να κατεβάσετε για iOS ή τηλέφωνο Android. Και οι δύο δέκτες παρέχουν επίσης μια ενσύρματη είσοδο και έξοδο αισθητήρα IR, καθώς και ένα τερματικό RS-232C . Αυτές οι πρόσθετες επιλογές παρέχουν πρακτικές επιλογές για την ενσωμάτωση σε μια ελεγχόμενη από το χρήστη ρύθμιση οικιακού κινηματογράφου.

Και οι δύο δέκτες μπορούν να ενσωματωθούν στο ηχοσύστημα HEOS πολλαπλών δωματίων του Denon μέσω του HEOS Link. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να στείλετε μουσική από τον δέκτη σε ασύρματα ηχεία με επώνυμα σήματα HEOS τοποθετημένα γύρω από το σπίτι (ή ακόμα και έξω από ένα αίθριο).

AVR-X4200W Πρόσθετα χαρακτηριστικά

Εκτός από τα κοινά χαρακτηριστικά και μερικές από τις διαφορές που αναφέρθηκαν παραπάνω, το AVR-X4200 προσθέτει επίσης τα εξής:

Η κατώτατη γραμμή

Το Denon AVR-X3200W και το AVR-X4200W παρέχουν άφθονες δυνατότητες που μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες σχεδόν οποιασδήποτε εγκατάστασης οικιακού κινηματογράφου σε ένα δωμάτιο μεσαίου ή μεγάλου μεγέθους.

Το AVR-X3200W (105 wpc - 8 ohms, 20 Hz -20 kHz, THD 0,08%) διατίθεται από την Amazon

Το AVR-X4200W (125 wpc - 8 ohms, 20 Hz - 20 kHz, 0,05% THD) διατίθεται από την Amazon

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τι σημαίνουν οι προαναφερόμενες τιμές ισχύος σε σχέση με τις πραγματικές συνθήκες, ανατρέξτε στο άρθρο μου: Κατανόηση των προδιαγραφών εξόδου ισχύος ενισχυτή .

Τα συστήματα Denon AVR-X3200W και AVR0X4200 εισήχθησαν το 2015, αλλά εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα και νέα και χρησιμοποιούνται σε περιορισμένες ποσότητες. Για περισσότερες τρέχουσες προτάσεις, ελέγξτε τις λίστες των καλύτερων συσκευών λήψης μεσαίων και υψηλών επιδόσεων.