Τι είναι ένα αρχείο KML;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία KML

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου .KML είναι ένα αρχείο γλώσσας κλειδιού. Τα αρχεία KML χρησιμοποιούν XML για να εκφράσουν τη γεωγραφική απαρίθμηση και την απεικόνιση, αποθηκεύοντας τοποθεσίες, επικαλύψεις εικόνων, συνδέσεις βίντεο και πληροφορίες σχετικά με τη μοντελοποίηση, όπως γραμμές, σχήματα, εικόνες 3D και σημεία.

Διάφορα προγράμματα γεωχωρικών λογισμικών χρησιμοποιούν αρχεία KML, δεδομένου ότι σκοπός τους είναι να τοποθετήσουν τα δεδομένα σε μορφή που μπορούν να χρησιμοποιήσουν εύκολα άλλα προγράμματα και υπηρεσίες ιστού. Αυτό περιελάμβανε την Keyhole Earth Viewer από την Keyhole, Inc. προτού η Google εξαγοράσει την εταιρεία το 2004 και ξεκίνησε να χρησιμοποιεί τη μορφή με το Google Earth.

Πώς να ανοίξετε αρχεία KML

Το Google Earth ήταν το πρώτο πρόγραμμα για να μπορείτε να προβάλετε και να επεξεργαστείτε αρχεία KML και εξακολουθεί να είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους για να ανοίξετε αρχεία KML online. Με την ανοιχτή ιστοσελίδα, χρησιμοποιήστε το στοιχείο μενού Οι θέσεις μου (το εικονίδιο σελιδοδείκτη) για να φορτώσετε ένα αρχείο KML από τον υπολογιστή σας ή από το λογαριασμό σας στο Google Drive.

Σημείωση: Το Google Earth εκτελείται μόνο στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού Chrome. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Google Earth χωρίς να χρησιμοποιείτε το Google Chrome, μπορείτε να κάνετε λήψη του Earth Pro για Windows, Mac ή Linux (χρησιμοποιήστε το μενού File> Open ... για να ανοίξετε ένα αρχείο KML στην έκδοση desktop).

Το ArcGIS, το Merkaartor, το Blender (με το plug-in του Google Earth Importer), το Global Mapper και το Marble μπορούν επίσης να ανοίξουν αρχεία KML.

Μπορείτε επίσης να ανοίξετε αρχεία KML με οποιονδήποτε επεξεργαστή κειμένου, επειδή είναι πραγματικά απλά αρχεία XML απλού κειμένου . Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιονδήποτε επεξεργαστή κειμένου, όπως το Σημειωματάριο στα Windows ή έναν από τους καλύτερους καταλόγους του Free Text Editors . Ωστόσο, κάνοντας αυτό θα σας επιτρέψει να δείτε την έκδοση κειμένου, η οποία περιλαμβάνει συντεταγμένες και ενδεχομένως αναφορές εικόνων, γωνίες κλίσης κάμερας, χρονικές σφραγίδες κ.λπ.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο KML

Η online έκδοση του Google Earth είναι ένας εύκολος τρόπος για να μετατρέψετε αρχεία KML σε KMZ ή το αντίστροφο. Με το αρχείο να ανοίγει στο My Places , χρησιμοποιήστε το κουμπί μενού για να αποθηκεύσετε το αρχείο στον υπολογιστή σας ως KMZ ή χρησιμοποιήστε το άλλο μενού (τα τρία vertically stacked dots) για να εξαγάγετε το KMZ σε KML.

Για να αποθηκεύσετε ένα αρχείο KML σε ένα αρχείο ESRI Shapefile (.SHP), GeoJSON, CSV ή GPX, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ιστότοπο του μετατροπέα MyGeodata. Ένας άλλος KML to CSV μετατροπέας μπορεί να έχει στο ConvertCSV.com.

Σημείωση: Το MyGeodata Converter είναι δωρεάν μόνο για τις τρεις πρώτες μετατροπές. Μπορείτε να πάρετε τρεις ελεύθερες κάθε μήνα.

Εάν θέλετε να μετατρέψετε ένα αρχείο KML σε ένα επίπεδο ArcGIS, ακολουθήστε αυτόν τον σύνδεσμο για περισσότερες πληροφορίες.

Αν θέλετε να μετατρέψετε το αρχείο KML σας σε XML, δεν χρειάζεται να κάνετε μετατροπή. Δεδομένου ότι η μορφή είναι στην πραγματικότητα XML (το αρχείο χρησιμοποιεί μόνο την επέκταση αρχείου .KML), μπορείτε να μετονομάσετε το .KML σε .XML για να το ανοίξετε στο πρόγραμμα προβολής XML.

Μπορείτε επίσης να εισάγετε ένα αρχείο KML απευθείας στους Χάρτες Google. Αυτό γίνεται μέσω της σελίδας My Maps της Google όταν προσθέτετε περιεχόμενο σε ένα νέο στρώμα χάρτη. Με το χάρτη ανοικτό, επιλέξτε Εισαγωγή σε οποιοδήποτε επίπεδο για να φορτώσετε ένα αρχείο KML από τον υπολογιστή σας ή το Google Drive. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα νέο στρώμα με το κουμπί Προσθήκη στρώματος .

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη μορφή KML

Τα αρχεία KMZ και ETA είναι και τα δύο αρχεία σημάνσεων του Google Earth. Ωστόσο, τα αρχεία KMZ είναι απλά αρχεία ZIP που περιέχουν αρχείο KML και άλλους πόρους, όπως εικόνες, εικονίδια, μοντέλα, επικαλύψεις κλπ. Τα αρχεία ETA χρησιμοποιήθηκαν από το πρόγραμμα προβολής της Γης και τις πρώτες εκδόσεις του Google Earth.

Από το 2008, το KML αποτελεί μέρος ενός διεθνούς προτύπου της Open Geospatial Consortium, Inc. Η πλήρης προδιαγραφή KML μπορεί να προβληθεί στη σελίδα αναφοράς KML της Google.

Ακόμα δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας;

Εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να ανοίξετε ή να μετατρέψετε το αρχείο σας με τα προαναφερθέντα προγράμματα, ενδέχεται να έχετε εσφαλμένη ανάγνωση της επέκτασης αρχείου. Είναι πιθανό ότι έχετε να κάνουμε με ένα αρχείο που πραγματικά δεν έχει καμία σχέση με τη μορφή KML.

Μια άλλη μορφή εναλλάξιμων γεωγραφικών δεδομένων είναι η Γεωγραφική Γλώσσα Σήμανσης, αλλά χρησιμοποιούν την επέκταση του αρχείου .GML με παρόμοια γραφή.

Τα αρχεία KMR δεν σχετίζονται καθόλου με τα αρχεία Link KnowledgeMill που χρησιμοποιούνται από την προσθήκη plug-in του Microsoft Outlook KnowledgeMill Filer.

Μια άλλη μορφή αρχείου που ενδέχεται να προκαλεί σύγχυση με το KML είναι το Korg Trinity / Triton Keymap ή το Mario Kart Wii Course Description, τα οποία χρησιμοποιούν την επέκταση αρχείου .KMP και ανοίγουν με το Awave Studio και τον τροποποιητή KMP αντίστοιχα.

Τα αρχεία LMK μπερδεύονται εύκολα με τα αρχεία KML, αλλά είναι τα αρχεία εικόνας του Sothink Logo Maker που μπορείτε να ανοίξετε με το λογότυπο της Sothink.