Είναι η παρακολούθηση μωρών σας να έχει πειραχτεί;

Υπάρχει κάτι πιο ιερό από το δωμάτιο του μωρού σας; Θα πρέπει να είναι το ασφαλέστερο από ασφαλή μέρη. Κάθε γωνιά είναι γεμάτη, κάθε επιφάνεια καθαρή, κάθε ήχος και μυρωδιά καταπραϋνει και παρηγορεί.

Δυστυχώς, η ιερότητα πολλών δωματίων των μωρών παραβιάζεται τώρα από τους χάκερς. Πώς θα μπορούσε ένας χάκερ να εισβάλλει στο δωμάτιο του μωρού σας;

Η σύγχρονη συσκευή παρακολούθησης μωρού συνδεδεμένη στο Internet

Η οθόνη μωρών έχει εξελιχθεί σε πολλά χρόνια. Στο παρελθόν, δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα ακατέργαστο πομπό ραδιοφώνου που συνδυάζεται με ένα δέκτη, συχνά παίρνοντας ραδιοφωνικές μεταδόσεις και άλλες ανωμαλίες. Η περιορισμένη της εμβέλεια βοήθησε στην αποτροπή των περισσότερων δυνατοτήτων υποκλοπής.

Η πρώτη εξέλιξη της οθόνης μωρού ήταν βίντεο. Τώρα οι μαμάδες και οι μπαμπάδες δεν μπορούσαν να ακούσουν μόνο το μωρό τους αλλά θα μπορούσαν να τους δουν. Η τεχνολογία νυχτερινής όρασης προστέθηκε για να αυξήσει την ορατότητα όταν τα φώτα ήταν έξω στο δωμάτιο του μωρού.

Με την έλευση των smartphones ήρθε η "συνδεδεμένη" οθόνη μωρών. Τώρα οι γονείς θα μπορούσαν να συνδέσουν την οθόνη μωρών τους στο Διαδίκτυο, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούν το smartphone ή / και το tablet τους για να συνδεθούν με την οθόνη μωρών που τους επιτρέπει να την δουν από σχεδόν οπουδήποτε στον κόσμο με σύνδεση στο διαδίκτυο.

Όπως συμβαίνει με όλα τα πράγματα που συνδέονται με το Διαδίκτυο, υπάρχει μια σκοτεινή πλευρά. Πολλές από αυτές τις οθόνες μωρών δεν σχεδιάστηκαν με γνώμονα την ασφάλεια. Ο κατασκευαστής πιθανώς σκέφτηκε "ποιος θα ήθελε ποτέ να χάσει μια οθόνη μωρού;". Κάποιος πάντα κάνει και θα προσπαθήσει να hack σχεδόν τίποτα που συνδέεται με το Διαδίκτυο και μωρών οθόνες δεν διαφέρουν.

Ποιος θα χάσει ένα μωρό παρακολούθησης;

Voyeurs

Όσο περίεργο ακούγεται αυτό, μερικοί χάκερ ίσως θέλουν να κοιτάξουν τους γονείς και τη ζωή των παιδιών τους σαν να ήταν κάποια παράξενη πραγματικότητα. Οι άνθρωποι λένε πιθανότατα όλα τα είδη των ιδιωτικών ουσιών που δεν σκέφτονται καν ότι μπορεί να υπάρχει κάποιος ξένος στο τέλος αυτής της οθόνης μωρού.

Γυρίσματα

Ορισμένες οθόνες μωρών που είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο διαθέτουν τη δυνατότητα για τους γονείς να μιλάνε πίσω στο μωρό μέσω ενός ηχείου στην κάμερα του μωρού της οθόνης. Η ιδέα ήταν ότι θα μπορούσατε να πείτε στο μωρό "πάει πίσω στον ύπνο" ή κάτι τέτοιο και να τον ηρεμήσει χωρίς να χρειάζεται να πάει στο δωμάτιό τους και να τους ενοχλήσει περαιτέρω. Κάποια κακά λάτρεις θα σκοτώσουν σκόπιμα σε μόνιτορ μωρών για να χρησιμοποιήσουν το χαρακτηριστικό γνώρισμα talkback για να προσπαθήσουν και να τρομάξουν το μωρό ή / και τους γονείς. Το μόνο άτομο που το θεωρεί αστείο είναι αυτοί. Υπάρχει πιθανώς μια ιδιαίτερη θέση στην κόλαση γι 'αυτούς τους ανθρώπους.

Εγκληματίες

Οι κακοί θα βρουν πάντοτε κάποια χρήματα για αυτό, είτε κλέβουν προσωπικές πληροφορίες που ακούστηκαν σχετικά με το μικρόφωνο, εκβιασμούς, εκβιασμούς, το ονομάζετε και κάποιοι εγκληματίες έχουν ήδη βρει κάποιο τρόπο για να βγάλουν λεφτά από τα μόνιτορ μωρών.

Αποτρέψτε την παρακολούθηση του μωρού σας από την αποτυχία σας

Ενημέρωση του υλικολογισμικού της συσκευής παρακολούθησης μωρού

Το πρώτο σας βήμα για την εξασφάλιση της συνδεδεμένης με το διαδίκτυο μωρού οθόνης θα πρέπει να είναι να ελέγχετε τον ιστότοπο του κατασκευαστή για ενημερωμένο υλικολογισμικό (το λογισμικό ενσωματωμένο στο υλικό της φωτογραφικής μηχανής που τρέχει τα πάντα).

Οι πιθανότητες είναι πολύ καλές που ο κατασκευαστής της φωτογραφικής μηχανής σας έχει ενημερώσει το υλικολογισμικό του για να διορθώσει ένα ζήτημα ασφαλείας ή κάποιο άλλο ελάττωμα λογισμικού. Θα πρέπει να ελέγχετε συχνά για να δείτε εάν έχει απελευθερωθεί νέο υλικολογισμικό που επηρεάζει το μοντέλο σας.

Ενδέχεται επίσης να θέλετε να μάθετε αν υπάρχουν πρόσθετα χαρακτηριστικά ασφαλείας που έχουν προστεθεί στο υλικολογισμικό που μπορεί να θέλετε να εκμεταλλευτείτε.

Δημιουργήστε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης για τη σύνδεση της κάμερας

Πολλές κάμερες διαθέτουν ένα προεπιλεγμένο όνομα σύνδεσης και έναν κωδικό πρόσβασης. Ορισμένες από αυτές μπορεί να είναι μοναδικές, αλλά μερικές μπορεί να είναι οι προεπιλεγμένες και να ρυθμιστούν οι ίδιες για κάθε κάμερα που κατασκευάζεται από τον κατασκευαστή.

Θα πρέπει να αλλάξετε τόσο το όνομα χρήστη όσο και τον κωδικό πρόσβασης μόλις εγκαταστήσετε την κάμερα, αν δεν κάνετε τίποτα άλλο, τουλάχιστον να κάνετε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης, επειδή οι χάκερς δεν υπολογίζουν σε εσάς και αυτό είναι ένας από τους εύκολους τρόπους με τους οποίους είναι σε θέση να hack στο μωρό σας οθόνη. Δεν είναι πραγματικά ένα "hack" από μόνο του, απλώς συνδέονται με το γνωστό προεπιλεγμένο όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης. Κατώτατη γραμμή: αλλάξτε αυτόν τον κωδικό ταχύτερα.

Ρυθμίστε το σε Μόνο Τοπικό Δίκτυο

Πρέπει να σταθμίσετε τους κινδύνους σε σχέση με τα οφέλη από τη χρήση των λειτουργιών που συνδέονται με το Internet της οθόνης μωρού σας και να αποφασίσετε εάν αξίζει πραγματικά να το εκτελέσετε σε λειτουργία συνδεδεμένη στο Διαδίκτυο ή αν προτιμάτε να έχετε πρόσβαση μόνο μέσω του τοπικού σας δικτύου. Ο περιορισμός της σύνδεσης μόνο στο τοπικό δίκτυο μπορεί να μειώσει σημαντικά την πιθανότητα να παραβιαστεί η οθόνη σας.

Και πάλι, εναπόκειται σε εσάς να αποφασίσετε το επίπεδο ανοχής του κινδύνου σας. Εάν επιλέγετε μόνο τοπική σύνδεση, ελέγξτε για να δείτε πώς να ρυθμίσετε την κάμερα προς τα πάνω, εξετάζοντας τις οδηγίες "τοπικής μόνο ρύθμισης" στον ιστότοπο του κατασκευαστή της οθόνης του μωρού σας.

Ασφαλίστε το οικιακό σας δίκτυο και τον ασύρματο δρομολογητή

Πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει τα πάντα για να βεβαιωθείτε ότι οι χάκερ δεν μπορούν να κάνουν το δρόμο τους στο οικιακό σας δίκτυο. Ανατρέξτε στα άρθρα μας σχετικά με την Ασύρματη Ασφάλεια και την Ασφάλεια οικιακού δικτύου για περισσότερες πληροφορίες.