Αντικατάσταση ενός κλασικού ραδιοφώνου αυτοκινήτου

Τα κλασικά αυτοκίνητα δεν πρόκειται ποτέ να είναι τόσο ασφαλή ούτε αποτελεσματικά, όπως και οι σύγχρονοι ομολόγους τους. Υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως οι ζώνες ασφαλείας , που μπορείτε να εγκαταστήσετε χωρίς μεγάλη δυσκολία, αλλά ως επί το πλείστον οδηγώντας ένα κλασικό σημαίνει να κάνετε χωρίς πολλές μικρές ανέσεις και καινοτομίες που θεωρούμε δεδομένες. Πιθανότατα δεν πρόκειται ποτέ να μετακινήσετε τα αντιμπλοκαρίσματα στο Chevy Bel Air, και μάλιστα και η μετασκευή εξαρτημάτων όπως κλιματισμό ή υδραυλικό τιμόνι μπορεί να είναι μια αρκούδα, αλλά το μεγαλύτερο σημείο κολλήματος για πολλούς ανθρώπους είναι η εγγενής δυσκολία στην αντικατάσταση ενός κλασικό ραδιόφωνο αυτοκινήτου.

Ακόμα κι αν είστε αρκετά τυχεροί για να έχετε ένα κλασικό ραδιόφωνο αυτοκινήτου που εξακολουθεί να λειτουργεί το ίδιο όπως και την ημέρα που έλασης από το εργοστάσιο, οι επιλογές ψυχαγωγίας σας θα είναι αυστηρά περιορισμένες . Το πρώτο ραδιόφωνο αυτοκινήτου AM / FM δεν εμφανίστηκε μέχρι τη δεκαετία του 1950 και τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά με ραδιόφωνα μόνο AM ήταν ακόμα διαθέσιμα στη δεκαετία του 1980. Τα στερεοφωνικά αυτοκίνητα δεν ήταν ακόμη τεχνικά μέχρι το 1960, όταν άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα συστήματα ήχου αυτοκινήτου με ξεχωριστά κανάλια αριστερά και δεξιά .

Το πρόβλημα είναι ότι τα ραδιόφωνα αυτοκινήτων μετά την αγορά συμφωνούν σε μεγάλο βαθμό με το πρότυπο DIN αυτές τις μέρες, και τα αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν πριν από τη δεκαετία του '80 τείνουν να χρησιμοποιούν ραδιόφωνα που ήταν μια αρκετά μικτή τσάντα από την άποψη του μεγέθους και του σχήματος. Έτσι, ενώ η αναβάθμιση της κεντρικής μονάδας σε ένα αυτοκίνητο που χτίστηκε τα τελευταία 20 ή 30 χρόνια είναι συνήθως μια αρκετά απλή υπόθεση, μια κλασική αντικατάσταση ραδιοφώνου αυτοκινήτου μπορεί να είναι ένα πιο κολλητικό ζήτημα.

Το πρόβλημα με τα κλασικά ραδιόφωνα αυτοκινήτου

Είτε είστε κολλημένοι με έναν παίκτη οκτώ κομματιών, ένα κασετόφωνο ή ένα κλασικό ραδιόφωνο αυτοκινήτου που είναι κυριολεκτικά απλά ένα ραδιόφωνο αυτοκινήτου, μερικά από τα πιο σύγχρονα φορητά αρχεία πολυμέσων μπορούν να φαίνονται εξαιρετικά ελκυστικά, ακόμα κι αν είστε ανυποχώρητοι για να κρεμάσετε το κλασικό σου. Εάν θέλετε να ακούσετε CD, MP3 ή ακόμα και Internet Radio στο κλασικό αυτοκίνητό σας ή ακόμη και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας αρκετά για να κάνετε το άλμα από AM μόνο σε ένα ραδιόφωνο AM / FM, υπάρχουν μερικοί τρόποι να πάτε αυτό, και οι περισσότεροι από αυτούς δεν απαιτούν ακόμη και σας να χαλαρώσετε την εμφάνιση ΚΑΕ της κλασσικής σας παύλα.

Το κύριο θέμα που θα συναντήσετε είναι ότι τα περισσότερα κλασικά ραδιόφωνα αυτοκινήτων και οι παύλες με τις οποίες σχεδιάσαμε να δουλέψουμε, δεν παίζουν ωραία με το σύγχρονο πρότυπο DIN. Πολλά κλασικά ραδιόφωνα αυτοκινήτων ενσωματώνονται έντονα στην παύλα και ακόμα και τα πιο αρθρωτά μοντέλα χρησιμοποιούν συνήθως ένα ραδιόφωνο "στυλ στυλ" που δεν βλέπετε πολλά σήμερα.

Στην περίπτωση αυτοκινήτων που έχουν σχεδιαστεί για ραδιόφωνο τύπου "άξονα", η ταμπέλα θα έχει συνήθως δύο οπές για τους άξονες και μια μικρή ορθογώνια οπή στη μέση και καλή τύχη στην κεφαλή DIN χωρίς να κόβει στην ταμπέλα.

Αντικατάσταση ενός κλασικού ραδιοφώνου αυτοκινήτου με μια τυπική μονάδα DIN

Σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι πραγματικά δυνατό να αντικατασταθεί ένα κλασικό ραδιόφωνο αυτοκινήτου με μια τυπική κεντρική μονάδα δευτερογενούς αγοράς DIN. Αυτό επιτυγχάνεται συνήθως με την τοποθέτηση του νέου στερεοφωνικού συγκροτήματος κάτω από την ταμπέλα, το οποίο έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Ο κύριος λόγος για να τοποθετήσετε μια σύγχρονη μονάδα κεφαλής DIN κάτω από την παύλα ενός κλασικού αυτοκινήτου είναι ότι σας επιτρέπει να επωφεληθείτε από όλες τις επιλογές που διατίθενται από τα νέα ραδιόφωνα αυτοκινήτων σήμερα χωρίς να κόβετε στην παύλα.

Το συμβιβασμό είναι ότι η τοποθέτηση μιας μονάδας κεφαλής κάτω από την παγίδα του κλασικού αυτοκινήτου σας συνήθως δεν πρόκειται να φανεί τόσο μεγάλη, και μπορεί ακόμη και να τον εμποδίσει. Εάν το τοποθετήσετε αρκετά μακριά κάτω από την ταμπέλα που δεν είναι o sightore, και οι επιβάτες σας δεν θα κτυπήσουν τα γόνατά τους σε αυτό, τότε στην πραγματικότητα το χειρισμό, ενώ είστε οδήγηση μπορεί επίσης να είναι ένα ζήτημα.

Από την άποψη της καλωδίωσης μιας σύγχρονης κεφαλής DIN σε ένα κλασικό αυτοκίνητο, η εμπειρία σας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το όχημα που έχετε να κάνουμε. Θα πρέπει να είστε σε θέση να χρησιμοποιήσετε τις ίδιες συνδέσεις τροφοδοσίας, γείωσης και κεραίας και ίσως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια καλωδίωση ηχείων. Το κύριο ζήτημα είναι ότι εάν το αυτοκίνητό σας αποστέλλεται από το εργοστάσιο με ένα ραδιόφωνο μονοφωνικού αυτοκινήτου, θα πρέπει να εκτελέσετε νέα καλώδια ηχείων. Και αν έφτανε με λιγότερα από τέσσερα ηχεία, θα μπορούσατε να καταλήξετε να δυσκολεύεστε να μάθετε πού να θέσετε τα νέα σας ηχεία.

Απευθείας αντικατάσταση ραδιοφώνου αυτοκινήτου

Αν δεν είστε πολύ ενθουσιασμένοι για το μόσχευμα μιας σύγχρονης μονάδας κεφαλής DIN κάτω από την ταμπέλα σας ή την κοπή στην παύλα για να κάνετε χώρο, υπάρχουν δύο επιλογές που μπορείτε να εξερευνήσετε. Η πρώτη επιλογή, η οποία θα λειτουργήσει με κυριολεκτικά οποιοδήποτε συνδυασμό μάρκας, μοντέλου και έτους που μπορείτε να σκεφτείτε, είναι να πάτε με ένα κρυφό στερεοφωνικό αυτοκίνητο.

Επειδή τα στερεοφωνικά κρησφύγετα κυριολεκτικά έχουν σχεδιαστεί για να "κρυφτούν" στο ντουλαπάκι σας, κάτω από την ταμπέλα, κάτω από ένα κάθισμα ή οπουδήποτε αλλού θέλετε, δεν υπάρχουν προβλήματα συμβατότητας που να ανησυχούν. Σε ένα τυπικό σενάριο, θα αφήσετε το παλιό σας ραδιόφωνο αυτοκινήτου στη θέση του για αισθητικούς σκοπούς, αλλά η κρυμμένη μονάδα θα συνδεθεί με την ισχύ, την κεραία και τα ηχεία αντί.

Τα στερεοφωνικά συστήματα Hideaway αυτοκινήτων ελέγχονται συχνά από μια φορητή μονάδα τηλεχειρισμού, η οποία είναι λίγο λιγότερο βολική από την απλή περιστροφή των κουμπιών στην ταμπέλα σας όπως συνηθίζατε. Μερικοί μπορούν επίσης να ελέγχονται από ένα smartphone ή tablet. Και στις δύο περιπτώσεις, για λόγους ευκολίας, μια βάση στήριξης μπορεί να προσφέρει εύκολη πρόσβαση στη μέθοδο ελέγχου που επιλέγετε.

Η άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε ένα ημι-καθολικό κλασικό ανταλλακτικό ραδιοφώνου αυτοκινήτου και ένα κιτ πρόσοψης κατάλληλο για το συγκεκριμένο όχημά σας. Αυτές οι μονάδες συνήθως ακολουθούν την αισθητική του "στυλ στυλ", και οι πραγματικοί άξονες είναι συχνά ρυθμιζόμενοι σε έναν οριζόντιο άξονα για να ταιριάζουν σε μια ποικιλία διαφορετικών κλασικών αυτοκινήτων.

Λόγω των περιορισμών μεγέθους που σχετίζονται με την άμεση αντικατάσταση του ραδιοφώνου αυτοκινήτου, αυτές οι μονάδες είναι συνήθως μη-ελαστικές. Αυτό σημαίνει ότι συνήθως δεν θα βρείτε άμεση αντικατάσταση για το κλασικό ραδιόφωνο αυτοκινήτου που είναι σε θέση να αναπαράγει CDs ακριβώς έξω από το κιβώτιο. Ωστόσο, συχνά περιλαμβάνουν λειτουργίες όπως είσοδοι ήχου RCA ή 3,5mm ήχου, θύρες USB και ακόμη και υποδοχές κάρτας SD, οι οποίες ανοίγουν πολλές διαφορετικές επιλογές για να ακούτε μουσική και άλλο ηχητικό περιεχόμενο στο κλασικό αυτοκίνητό σας.

Διατηρώντας μια εργοστασιακή εμφάνιση με μια κλασική αντικατάσταση του ραδιοφώνου αυτοκινήτου

Εάν το κλασικό αυτοκίνητό σας ήρθε με ένα ραδιόφωνο "στυλ στυλ", με δύο τρύπες για τους άξονες και μια ορθογώνια τρύπα στη μέση, τότε πιθανότατα θα είστε σε θέση να βρείτε ένα σύγχρονο ανταλλακτικό. Αν ψάχνετε για μια αλίευση, η τιμή μπορεί να καταλήξει λίγο λιγότερο από ό, τι ελκυστική σε σύγκριση με τις μοναδικές κεφαλές DIN, αλλά το συμβιβασμό είναι ότι θα πρέπει να είστε σε θέση να επιτύχετε μια κοντινή εμφάνιση ΟΕΜ .

Αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση κουμπιών και εξαρτημάτων πρόσοψης που διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων. Αυτό σας επιτρέπει να εντοπίσετε ένα σύνολο κουμπιών και μια πρόσοψη που ταιριάζει απόλυτα με την υπόλοιπη ταμπέλα σας και τα συνδυάστε με μια μονάδα κεφαλής που έχει πολύ περισσότερα που πηγαίνει γι 'αυτό από το στατικό AM ραδιόφωνο.

Η άλλη επιλογή είναι να βρείτε ένα ραδιόφωνο αντικατάστασης που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τη μάρκα, το μοντέλο και το έτος του οχήματός σας. Για πιο δημοφιλή μοντέλα, αυτή είναι μια εντελώς βιώσιμη επιλογή. Για λιγότερο συνηθισμένα κλασικά, θα πάμε καλύτερα με μια μονάδα που δέχεται προσαρμόσιμες προσόψεις και κουμπιά.

Άλλα πλεονεκτήματα της άμεσης αντικατάστασης του ραδιοφώνου αυτοκινήτου

Το κύριο κίνητρο πίσω από την αντικατάσταση ενός κλασικού ραδιοφώνου αυτοκινήτου μπορεί να είναι μόνο να προχωρήσει πέρα ​​από το ραδιόφωνο AM, αλλά οι σύγχρονες αντικαταστάσεις μπορούν να προσφέρουν πολύ περισσότερα. Εκτός από τις πολλαπλές πηγές ήχου, όπως η ακρόαση μουσικής από ένα USB stick ή η σύνδεση ενός MP3 player μέσω μιας εισόδου aux, μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από λειτουργίες όπως κλήσεις hands-free Bluetooth , ασύρματα αρχεία ήχου ροής ή ραδιόφωνο Internet , ή ακόμα και άμεσο έλεγχο iPod .