Μάθετε πώς χρησιμοποιείται το κινούμενο σε ταινία και κινούμενα σχέδια

Ίσως έχετε ακούσει τον όρο "animation" πριν, ή ίσως το ακούτε για πρώτη φορά αυτή τη στιγμή. Ένα κινούμενο animation είναι ένα εργαλείο προπαραγωγής που χρησιμοποιείται τόσο σε φιλμ όσο και σε κινούμενα σχέδια, παρόλο που αναφέρεται πιο συχνά ως animation στη ρύθμιση animation . Μιλήσαμε προηγουμένως για το τι είναι ένα storyboard , και ένα βήμα πέρα ​​από αυτό μας φέρνει σε αυτό που είναι animatic.

Έτσι, ένας πίνακας προβολής είναι μια σειρά εικόνων που έχουν σχεδιαστεί για να δείχνουν την κατεύθυνση καθώς και μια οπτική αναπαράσταση των γραφικών της κάθε σκηνής. Ένα animation παίρνει αυτές τις μεμονωμένες εικόνες και τους βάζοντας σε ένα αρχείο ταινιών και προσθέτοντας ήχο. Το παράδειγμα που έδωσα στο άρθρο του storyboard του The Lion King σύγκριση μεταξύ του storyboard και του τελικού animation είναι επίσης ένα παράδειγμα animation. Έχουν τραβήξει τις εικόνες του storyboard και τις έκοψαν και τις μεταμόρφωσαν σε ταινία, καθιστώντας το animation.

Παραδείγματα ενός Animate

Ακολουθεί ένα άλλο παράδειγμα animation που είναι μερικά αποσπάσματα από διαφορετικά επεισόδια του Time Adventure. Σε αυτό το παράδειγμα, μπορείτε να δείτε ότι προσθέτουν τον ήχο για όλο το διάλογο για τις σκηνές που μετατρέπονται σε animatics.

Συχνά δεν θα κάνουν ηχητικά εφέ ή μουσική, αλλά στα στούντιο θα συμπεριλάβει ότι αν είναι πραγματικά σημαντικά κομμάτια ήχου, όπως το σφύριγμα σε περίπου 5 λεπτά σε αυτό το animation clip Adventure Time.

Θα παρατηρήσετε επίσης ότι δεν συνυπάρχουν τα χείλη καθόλου στο animation. Θυμηθείτε ότι ένα animation είναι ένα τραχύ κομμάτι προπαραγωγής, οπότε οι άνθρωποι συχνά προσπαθούν να μην ξοδεψουν πολύ καιρό κάνοντάς τους.

Περιστρέφοντας ένα Storyboard σε ένα Animatic

Ποιό είναι λοιπόν το όφελος από τη λήψη ενός storyboard και την μετατροπή του σε animation; Το να το μετατρέπετε σε animation αφαιρεί πολλές από τις εξηγήσεις που πρέπει να γίνουν κάτω από το storyboard ή από κάποιον που τις παρουσιάζει. Ένα animatic μιλά πολύ περισσότερο για τον εαυτό του επειδή κινείται και έχει διάλογο.

Είναι επίσης μια σαφέστερη αναπαράσταση του τι θα φανεί το τελικό προϊόν. Καθώς εργάζεστε σε κινούμενα σχέδια, συχνά θα βρείτε τον εαυτό σας να δείχνει έργα σε εξέλιξη σε ανθρώπους που δεν είναι εξοικειωμένοι με τις τέχνες, ώστε να έχουν δύσκολο χρόνο να φανταστούν ένα ολοκληρωμένο έργο από σκληρή δουλειά.

Ένα animatic είναι πολύ πιο κοντά στο τελικό προϊόν, έτσι είναι ευκολότερο για τους ανθρώπους να φανταστούν πώς θα πάει έξω. Όταν παρακολουθείτε το animation Adventure Time μπορείτε να φανταστείτε τι γνωρίζετε οι χαρακτήρες να μοιάζουν στις σκηνές όπου σχεδιάζονται ως σκίτσα, είναι ένα μικρότερο άλμα για τη φαντασία.

Το πλεονέκτημα ενός κινούμενου ζώου

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα σε ένα animation όμως είναι ότι βοηθά στον καθορισμό του χρονοδιαγράμματος. Ως θεατής ενός storyboard, μπορείτε να καθορίσετε πόσο καιρό κάθε σκηνή είναι από πόσο καιρό θα δείτε μια εικόνα. Αν κοιτάω την πρώτη εικόνα για μισή ώρα για κάποιο περίεργο λόγο αυτό σημαίνει ότι ο πρώτος πυροβολισμός είναι μισής ώρας στην ερμηνεία μου από το storyboard.

Ένα animation σάς επιτρέπει να επικοινωνείτε σούπερ με ακρίβεια πόσο καιρό κρατάει κάθε πυροβολισμός και το χρονοδιάγραμμα ολόκληρου του κομματιού. Πραγματοποιείτε πραγματικά τη χρονική στιγμή κατά την οποία μια ενέργεια συμβαίνει εναντίον όταν μπορεί να συμβεί μια κίνηση κάμερας ή όταν συμβαίνει κάποιο διάλογο σε σχέση με τη δράση.

Το Animatic είναι χρήσιμο όταν εργάζεστε με μια ομάδα

Έτσι όταν μεταφέρεται σε έναν εμψυχωτή , ξέρουν ακριβώς τι να σχεδιάσουν και πώς να το σχεδιάσουν από τον storyboard, αλλά και πόσο καιρό θα διαρκέσει χάρη στο animation. Όπως τα storyboards, είναι πολύ χρήσιμα όταν εργάζεστε σε μια ομάδα και όχι μόνο στον εαυτό σας.

Όταν δουλεύω μόνος μου, δεν θα κάνω animation για κάτι, γιατί έχω ήδη όλα στο μυαλό μου, αλλά ξέρω τους ανθρώπους που κάνουν γιατί τους αρέσει και τους βοηθά να καθοδηγούν τη ροή εργασίας τους. Απλά πρέπει να δοκιμάσετε και τους δύο τρόπους και να δούμε ποια ζελέ καλύτερα με σας!

Έτσι, συνοπτικά, ένα κινούμενο animation είναι ένα storyboard που μετατράπηκε σε μια ταινία, με σημαντικά κομμάτια ηχητικών εφέ, μουσικής ή διαλόγου που προστέθηκαν σε αυτό. Το animation δίνει μια ακριβή αναπαράσταση του πόσο καιρό θα διαρκέσει κάθε βολή και δράση, με το χρονοδιάγραμμα του storyboard να είναι αντιπροσωπευτικό του τελικού κομμάτι του animation.