Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με το εξωτερικό ψηφιακό

Τι είναι το DAC και τι χρησιμοποιείται για;

Ένας μετατροπέας DAC ή ψηφιακός σε αναλογικό μετατροπέας μετατρέπει τα ψηφιακά σήματα σε αναλογικά σήματα. Οι DAC ενσωματώνονται σε συσκευές αναπαραγωγής CD και DVD και σε άλλες συσκευές ήχου. Το DAC έχει μία από τις πιο σημαντικές εργασίες για την ποιότητα του ήχου: δημιουργεί ένα αναλογικό σήμα από τους ψηφιακούς παλμούς που είναι αποθηκευμένοι σε ένα δίσκο και η ακρίβειά του καθορίζει την ποιότητα ήχου της μουσικής που ακούμε.

Τι είναι ένας εξωτερικός DAC και τι χρησιμοποιείται για αυτό;

Ένας εξωτερικός DAC είναι ένα ξεχωριστό στοιχείο που δεν ενσωματώνεται σε έναν παίκτη που έχει πολλές δημοφιλείς χρήσεις για τους ομιλητές, τους παίκτες και τους χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών. Η πιο συνηθισμένη χρήση ενός εξωτερικού DAC είναι η αναβάθμιση των DAC σε ένα υπάρχον CD ή DVD player. Η ψηφιακή τεχνολογία αλλάζει διαρκώς και ακόμη και ένα CD ή DVD player πενταετούς διάρκειας έχει DACs που πιθανότατα είδαν βελτιώσεις από τότε. Η προσθήκη ενός εξωτερικού DAC αναβαθμίζει τη συσκευή αναπαραγωγής χωρίς να την αντικαταστήσει, επεκτείνοντας την ωφέλιμη ζωή της. Άλλες χρήσεις για έναν εξωτερικό DAC περιλαμβάνουν αναβάθμιση του ήχου της μουσικής που είναι αποθηκευμένη σε υπολογιστή ή υπολογιστή Mac ή για βελτίωση της ποιότητας ήχου των βιντεοπαιχνιδιών. Εν ολίγοις, είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να βελτιώσετε την ποιότητα ήχου πολλών πηγών ήχου χωρίς να τις αντικαταστήσετε.

Ποια είναι τα οφέλη ενός εξωτερικού DAC;

Το κύριο πλεονέκτημα ενός καλού εξωτερικού DAC είναι η ποιότητα του ήχου. Η ποιότητα ήχου της μετατροπής ψηφιακού σήματος σε αναλογικό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το ρυθμό bit, τη συχνότητα δειγματοληψίας, τα ψηφιακά φίλτρα και άλλες ηλεκτρονικές διεργασίες. Ένα εξειδικευμένο DAC έχει σχεδιαστεί για την καλύτερη απόδοση ήχου. Οι DAC βελτιώνονται επίσης σε ετήσια βάση και οι παλαιότεροι DAC, όπως αυτοί που υπάρχουν σε παλαιότερους CD και DVD players, δεν εκτελούν ούτε νεότερα μοντέλα. Ο ήχος του υπολογιστή επωφελείται επίσης από έναν εξωτερικό DAC, επειδή οι DAC που είναι ενσωματωμένοι σε υπολογιστές δεν είναι γενικά η καλύτερη ποιότητα.

Χαρακτηριστικά που πρέπει να αναζητήσετε σε εξωτερικούς DAC