Το μισθό που μπορεί να περιμένει ένας εμψυχωτής

Δεν περάσει μια εβδομάδα όταν κάποιος δεν ρωτά πόσα χρήματα κάνει ένας εμψυχωτής. Πολλοί φαντάζονται τον πεινασμένο καλλιτέχνη που μοιράζεται ένα μικροσκοπικό διαμέρισμα στούντιο με έξι άλλους εμψυχωτές και ζει σε πένες την ημέρα, ενώ σκλάβοι σε στούντιο διαβουλεύσεων καθαρίζουν τους άλλους μεταξύ τους με μικροσκοπικές γόμες. Άλλοι εικαστικοί καλλιτέχνες , πλήρωσαν εκατομμύρια για τη μεγαλοφυΐα τους, δουλεύοντας τρεις ώρες την ημέρα για να δημιουργήσουν αβίαστα ρεαλιστικές κινήσεις χωρίς κόπο και λατρεύτηκαν παγκοσμίως ως οραματιστές. Έτσι ποιο είναι αλήθεια;

Μισθοί εισόδου

Κατά μέσο όρο, ούτε. Αν δεν είστε freelancer, οι περισσότερες θέσεις εργασίας animation είναι μισθωμένες όπως και κάθε άλλη. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι εισαγωγικές θέσεις εργασίας μπορούν να φθάσουν κατά μέσο όρο από 20.000 έως 30.000 δολάρια ετησίως, ενώ οι εργασίες υψηλού επιπέδου μπορούν να σπάσουν πάνω από 100.000 δολάρια.

Ως μεσαία κλίμακα, όμως, οι μισθωτοί μπορούν να αναμένουν να κάνουν $ 40.000-50.000 ετησίως, ανάλογα με το πού ζουν, πού εργάζονται, και τι ρόλο εκπληρώνουν στην ομάδα κινούμενων σχεδίων , καθώς και το επίπεδο εμπειρίας τους. Αυτό μπορεί να κυμαίνεται όταν εργάζεστε σε 2D / παραδοσιακό ή 3D animation. Επίσης, διαφέρει ανάλογα με το αν εργάζεστε στην παραγωγή κινούμενων σχεδίων, εφέ ταινιών, βιντεοπαιχνίδια , ιατρικά κινούμενα σχέδια και μοντελοποίηση ή σε πολλούς άλλους τομείς.

Φυσικά, όταν ξεκινάτε απλά εργασίες χαμηλού ή μερικής απασχόλησης, μπορεί να σας αφήσει να ξύνετε για πένες. Η ανεξάρτητη δουλειά μπορεί επίσης να σας φέρει σε έδαφος "πεινασμένου καλλιτέχνη". Όταν η δουλειά είναι καλή, είναι καλή και οι πελάτες έρχονται μέσα. Όταν είναι κακό, είσαι τυχερός να είσαι σε θέση να αντέξεις το ramen σε ένα χαμηλό πληρωμένο gig ένα μήνα με πελάτες που πάντα φαίνεται να χάνουν τον έλεγχο στο ταχυδρομείο.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες μπορούν να καθορίσουν τα δικά τους ποσοστά

Αντίστοιχα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες μπορούν συχνά να καθορίζουν τα δικά τους ποσοστά και να έχουν την ελευθερία να χρεώνουν τι αξίζει ο χρόνος τους παρά να αποδεχθούν ένα κατ 'αποκοπή ωριαίο επιτόκιο, ανεξάρτητα από τη δυσκολία της εργασίας - που μερικές φορές μπορεί να αποφέρει πολύ επικερδείς αμοιβές . Όλα εξαρτώνται από την αγορά, την ικανότητα του ελεύθερου επαγγελματία και πόσο καλά διαφημίζουν και πωλούν τους εαυτούς τους.

Όταν βράζει σε αυτό, η απάντηση είναι εξίσου υποκειμενική όπως και οι μισθολογικές ερωτήσεις σε οποιαδήποτε άλλη βιομηχανία. Όλοι οι διευθύνοντες σύμβουλοι δεν κάνουν εκατομμύρια. όχι όλοι οι εμψυχωτές ζουν σε ramen και κροτίδες. Οι πιθανότητες είναι, όμως, αν θέλετε να δημιουργήσετε μια καριέρα κινούμενων σχεδίων και να ξεκινήσετε με το βιογραφικό σας στο χέρι, μπορείτε να βρείτε μια αξιοπρεπή μισθωτή θέση σε αυτό το μέσο όρο $ 40.000 - $ 50.000.