Μάθετε τις Διακρίσεις Μεταξύ Παραδοσιακού και Υπολογιστή

Μερικές φορές είναι δύσκολο να πούμε τη διαφορά μεταξύ των μεθόδων κινούμενης εικόνας

Είναι εύκολο να ορίσετε τη διαφορά μεταξύ του παραδοσιακού animation και του animation: Η παραδοσιακή κινούμενη ζωγραφική χρησιμοποιεί μεθόδους που δεν περιλαμβάνουν ψηφιακά εργαλεία, ενώ οι μέθοδοι κινούμενης με υπολογιστή χρησιμοποιούν - το μαντέψατε - υπολογιστές . Ένας άλλος τρόπος διάκρισης των δύο είναι η φυσική έναντι της εικονικής. το παραδοσιακό κινούμενο σχέδιο χρησιμοποιεί φυσικά υλικά και δραστηριότητες, ενώ η ηλεκτρονική ζωτικότητα χρησιμοποιεί εικονικά υλικά σε έναν ψηφιακό χώρο.

Η παραδοσιακή ζωγραφική κυριάρχησε νωρίς

Οι παραδοσιακές κινούμενες κινήσεις 2D cel και animation stop-motion εμπίπτουν στην κατηγορία των παραδοσιακών κινούμενων εικόνων, παρόλο που και οι δύο μπορούν να χρησιμοποιήσουν ψηφιακές μεθόδους λήψης στο τέλος. Αυτό που έχει σημασία είναι η μέθοδος παραγωγής της ίδιας της κινούμενης εικόνας. Το Cel Animation περιλαμβάνει χειροκίνητη ζωγραφική, χειροποίητη μελάνη και χειροποίητη ζωγραφική χιλιάδων πλαισίων σε ευκρινείς κελύφους που εμφανίζονται σε ζωγραφισμένα φόντα και φωτογραφίζονται με γρήγορη ακολουθία, ενώ η κινούμενη εικόνα stop-motion περιλαμβάνει την εργασία με φυσικά μοντέλα και αντικείμενα που έχουν ληφθεί σε κάμερα κάθε φορά.

Αυτή η πρακτική απαιτεί μια ομάδα καλλιτεχνών, καλλιτεχνών καθαρισμού, ζωγράφων, σκηνοθετών, καλλιτεχνών παρασκηνίου και πληρώματος φωτογραφικών μηχανών, μαζί με τους καλλιτέχνες storyboard και τους σεναριογράφους να επεξεργαστούν τις αρχικές ιδέες. Για έργα μεγάλης κλίμακας, ο χρόνος, ο εργατικός δυναμισμός και ο σχετικός εξοπλισμός είναι συγκλονιστικός.

Το Animation Computer είναι φθηνότερο και πιο γρήγορο

Εάν κινείστε στην οθόνη, εργάζεστε με την κινούμενη εικόνα του υπολογιστή. 3D κινούμενα σχέδια ήρθαν σε δική τους με τους υπολογιστές. Η κινούμενη εικόνα του υπολογιστή μπορεί να είναι είτε 2D είτε 3D, αλλά η 2D κίνηση υπολογιστή περιλαμβάνει συχνά την εικονικοποίηση του παραδοσιακού χώρου εργασίας 2D animation, φέρνοντας το στυλό και το χαρτί στο ψηφιακό περιβάλλον για να αναδημιουργήσει τις ροές εργασίας και τα στυλ κινουμένων σχεδίων κινουμένων σχεδίων. Το 3D animation υπολογιστή τείνει να περιλαμβάνει ένα υβρίδιο ροών εργασίας ακολουθώντας παραδοσιακά χρονοδιαγράμματα προσαρμοσμένα να εργάζονται σε ένα εικονικό 3D χώρο.

Η κινούμενη εικόνα υπολογιστή αφαιρεί την ανάγκη για πολλά από τα επιπλέον εργαλεία που απαιτούνται για τη δημιουργία κινούμενων εικόνων. το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας υπολογιστής με αρκετές απαιτήσεις συστήματος για να εκτελέσετε την εφαρμογή λογισμικού 2D ή 3D και τα εξειδικευμένα άτομα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το λογισμικό.

Ανάλογα με τον τύπο της κινούμενης εικόνας που θέλετε, μερικές φορές η διαδικασία μπορεί να είναι πλήρως μηχανογραφημένη. Σε άλλες περιπτώσεις, όπως σε πολλά κινούμενα σχέδια 2D "cartoon", η εργασία με το χέρι-μολύβι εξακολουθεί να είναι απαραίτητη, προτού να σαρωθεί στον υπολογιστή για να χρωματιστεί και να αλληλοεξεταστεί ψηφιακά.

Η κινούμενη εικόνα υπολογιστή είναι πολύ λιγότερο έντονη και πολύ φθηνότερη. Έρχεται με μεγαλύτερο περιθώριο σφάλματος επειδή μπορείτε να αναιρέσετε τυχόν λάθη σε ψηφιακά αρχεία μέχρι ένα ορισμένο αριθμό βημάτων.

Σε πολλές περιπτώσεις, είναι δύσκολο να ταξινομήσετε ένα κινούμενο σχέδιο ως αυστηρά το ένα ή το άλλο, καθώς πολλοί εμψυχωτές παίρνουν μια υβριδική διαδρομή στην οποία ορισμένα τμήματα μιας κινούμενης εικόνας παράγονται χρησιμοποιώντας παραδοσιακά στυλ πριν ολοκληρωθούν ή βελτιωθούν με ψηφιακές μεθόδους.