Ορισμός και παραδείγματα περιορισμένης κίνησης

Η περιορισμένη κινούμενη εικόνα χρησιμοποιεί ειδικές τεχνικές για να περιορίσει την προσπάθεια που απαιτείται για την παραγωγή της πλήρους κινούμενης εικόνας, έτσι ώστε να μην πρέπει να σχεδιαστεί ξεχωριστά κάθε πλαίσιο. Όταν παράγει οπουδήποτε από 20 λεπτά έως δύο ώρες ταινιών κινουμένων σχεδίων σε 12-24 (ή ακόμα και 36!) Πλαίσια ανά δευτερόλεπτο , μπορούν να στοιβάζονται έως και χιλιάδες ή και εκατομμύρια ατομικά σχέδια. Ακόμα και με μια πλήρη ομάδα κινουμένων σχεδίων σε μια εταιρεία παραγωγής μεγάλης κλίμακας, αυτό μπορεί να είναι σχεδόν αδύνατο για εργασία.

Έτσι, οι εμψυχωτές θα κάνουν χρήση περιορισμένων τεχνικών κινούμενων σχεδίων, οι οποίες περιλαμβάνουν την επαναχρησιμοποίηση όλων ή τμημάτων των υπαρχόντων κινούμενων πλαισίων, ενώ σχεδιάζονται νέα πλαίσια μόνο όταν είναι απαραίτητο. Θα δείτε συχνά αυτό το πιο εμφανές στην ιαπωνική κινούμενη εικόνα. στην πραγματικότητα, είναι ένας από τους λόγους που οι άνθρωποι συχνά ισχυρίζονται ότι η ιαπωνική κινούμενη εικόνα είναι κατώτερη από την αμερικανική κίνηση , ακόμα κι αν η αμερικανική ζωτικότητα χρησιμοποιεί συχνά και περιορισμένες τεχνικές κινούμενης εικόνας. Είναι λίγο λιγότερο προφανές γι 'αυτό.

Παραδείγματα περιορισμένης κίνησης

Ένα από τα ευκολότερα παραδείγματα περιορισμένης κίνησης είναι η επαναχρησιμοποίηση ποδηλάτων. Εάν ο χαρακτήρας σας περπατάει προς κάτι και έχετε δημιουργήσει έναν τυπικό κύκλο περιπάτου των 8 καρέ , δεν χρειάζεται να ξανασχεδιάσετε τον κύκλο περιπάτου για κάθε βήμα. Αντ 'αυτού απλά επαναλάβετε τον ίδιο κύκλο περιπάτου ξανά και ξανά, είτε αλλάζοντας τη θέση του χαρακτήρα ή του φόντου για να δείξετε κίνηση που εξελίσσεται σε όλη την οθόνη. Αυτό δεν ισχύει μόνο για τους ανθρώπους. σκεφτείτε ότι οι τροχοί των ατράκτων ή οι ρόδες ενός αυτοκινήτου στρέφονται. Δεν χρειάζεται να το αναπαράγετε ξανά και ξανά όταν οι θεατές δεν θα μπορούν να σας πουν ότι έχετε επαναχρησιμοποιήσει τον ίδιο κύκλο όσο η κίνηση είναι ομαλή και συνεπής.

Ένα άλλο παράδειγμα είναι όταν οι χαρακτήρες μιλούν, αλλά δεν κινούνται κανένα από τα άλλα ορατά μέρη του σώματός τους. Αντί να αναδιαμορφώσουν ολόκληρο το πλαίσιο, οι εμψυχωτές θα χρησιμοποιήσουν ένα cel με το σώμα βάσης και ένα άλλο με το στόμα ή ακόμα και ολόκληρο το πρόσωπο κινούμενο πάνω από αυτό, έτσι ώστε να συνδυάζεται αδιάλειπτα με τα στρωματοποιημένα κελύφη. Μπορούν απλώς να αλλάξουν τις κινήσεις του στόματος ή να αλλάξουν την έκφραση του προσώπου ή ακόμα και ολόκληρο το κεφάλι. Αυτό μπορεί να μετριέται για πράγματα όπως τα χέρια ταλαντεύονται σε στατικά σώματα, μέρη μηχανών κ.λπ. - οτιδήποτε, όπου μόνο ένα μέρος του αντικειμένου κινείται. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ότι συνδυάζεται άψογα.

Ακόμα ένα άλλο παράδειγμα είναι στα πλαίσια κατόχου όπου οι χαρακτήρες δεν κινούνται καθόλου. Ίσως έχουν σταματήσει για ένα κτύπημα αντίδρασης, ίσως ακούνε, ίσως είναι παγωμένοι με τρόμο. Είτε έτσι είτε αλλιώς, δεν κινούνται για μερικά δευτερόλεπτα, οπότε δεν έχει νόημα να τα σχεδιάζετε στην ίδια ακριβώς θέση. Αντ 'αυτού, το ίδιο πλαίσιο επαναχρησιμοποιείται και επανατυλίγεται ξανά και ξανά για τη σωστή διάρκεια χρησιμοποιώντας τη φωτογραφική μηχανή ροτόμου, όταν η κινούμενη εικόνα φέρεται σε ταινία.

Φιλμ μικρού μήκους

Ορισμένες κινούμενες εκπομπές κάνουν χρήση κινούμενων εικόνων με εικόνες που επαναχρησιμοποιούνται σχεδόν σε κάθε επεισόδιο, γενικά για κάποια στιγμή που αποτελεί σημαντικό κομμάτι της παράστασης. Κάποιες φορές τα βίντεο θα επαναχρησιμοποιηθούν σε καθρέφτη εικόνα ή με διάφορες αλλαγές στο ζουμ και το pan για να χρησιμοποιήσετε μόνο μέρος της κινούμενης ακολουθίας αλλά με αρκετή παραλλαγή για να φανεί μοναδικό.

Το Flash, ειδικότερα, καθιστά εξαιρετικά απλές και συνηθισμένες τεχνικές κινούμενης εικόνας, συχνά επαναχρησιμοποιώντας σχήματα χαρακτήρων βάσης και ακολουθίες κινουμένων σχεδίων ακόμα και χωρίς την εκτεταμένη χρήση των tweens για να αντικαταστήσει την κινούμενη εικόνα πλαισίου με πλαίσιο. Άλλα προγράμματα, όπως το Toon Boom Studio και το DigiCel Flipbook, ενισχύουν επίσης αυτή τη διαδικασία και καθιστούν εύκολη την ανακύκλωση της τέχνης του βίντεο και των χαρακτήρων.