Μάθετε τις βασικές αρχές του Κινητού Hotspot της MiFi

Χρήση, Περιορισμοί και Ζητήματα Με το Κινητό Hotspot της MiFi

Το MiFi είναι το εμπορικό σήμα για φορητές συσκευές της Novatel Wireless που λειτουργούν ως κινητά hotspots . Ένας δρομολογητής MiFi περιλαμβάνει ένα ενσωματωμένο μόντεμ συν ένα δρομολογητή Wi-Fi που επιτρέπει σε άλλες συσκευές Wi-Fi που βρίσκονται σε σειρά να φτάσουν στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας την κυψελοειδή σύνδεση τους.

Συμβατότητα με το MiFi

Η Novatel Wireless παράγει πολλά διαφορετικά μοντέλα συσκευών MiFi. Ορισμένα είναι ειδικά για τον μεταφορέα σας, αλλά ορισμένα είναι παγκόσμια:

Οι συσκευές είναι μικρές - μόλις 4 ίντσες πλάτος. Μερικοί πάροχοι τηλεφώνων όπως η Verizon και η Sprint πωλούν τις δικές τους επώνυμες εκδόσεις του MiFi. Η US Cellular πωλεί το MiFi M100 4G LTE Personal Mobile Hotspot, για παράδειγμα.

Χρησιμοποιώντας το MiFi

Η σύνδεση μιας συσκευής MiFi σε ένα δίκτυο κινητής τηλεφωνίας απαιτεί συνήθως τη ρύθμιση ή την ενημέρωση ενός συμβολαίου υπηρεσιών με τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας. Η ρύθμιση τοπικής ασύρματης υποστήριξης και η σύνδεση συσκευών Wi-Fi σε ένα MiFi είναι παρόμοια με τη σύνδεση με άλλους ασύρματους δρομολογητές .

Περιορισμοί και θέματα MiFi

Οι ταχύτητες σύνδεσης που επιτυγχάνονται μέσω ενός MiFi περιορίζονται στην ταχύτητα του κυψελοειδούς δικτύου και η απόδοση υποβαθμίζεται όταν πολλές συσκευές χρησιμοποιούν τον σύνδεσμο ταυτόχρονα.

Με την υποστήριξη πολλαπλών συσκευών και την πρόσθετη ευκολία σύνδεσης σε οποιοδήποτε σημείο, τα άτομα με ένα MiFi τείνουν να καταναλώνουν γρήγορα το εύρος ζώνης στο δίκτυό τους, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε υπέρβαση των ποσοστώσεων υπηρεσίας από τον πάροχο και ενδεχομένως να επιβαρυνθεί με πρόσθετα τέλη.

Φορητά hotspots όπως το MiFi απαιτούν σημαντική ισχύ για να τρέξει. Ανάλογα με τον αριθμό των συσκευών που συνδέετε και τη χρήση σας, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας μπορεί να είναι ή να μην επαρκεί για τις ανάγκες σας. Ωστόσο, με τις τρέχουσες εκδόσεις, οι περισσότεροι χρήστες μπορούν να αναμένουν να πάρουν μια ολόκληρη μέρα διακοπτόμενων συνδέσεων Wi-Fi πριν να χρειαστεί να επαναφορτίσετε τις μπαταρίες.