Χρησιμοποιώντας το Εργαλείο Shaper στο Adobe Illustrator CC 2015

Εάν έχετε προσπαθήσει ποτέ να σχεδιάσετε ένα σχήμα χρησιμοποιώντας ένα ποντίκι ή ένα στυλό στο Illustrator , έχετε ανακαλύψει πιθανότατα ότι ο υπολογιστής σας θεωρεί ότι δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια μαζική σαρξική σάρκα. Αν και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ποικιλία εργαλείων - γραμμής, στυλό , ελλείψεων και ούτω καθεξής - προσπαθώντας να τα σχεδιάσετε ελεύθερα μπορεί να είναι μια άσκηση απογοήτευσης.

Αυτό συνέβη από την εισαγωγή του Illustrator το 1988 και μοιάζει να πήρε μόνο το Adobe 28 χρόνια για να αντιμετωπίσει αυτή την απογοήτευση. Στην τελευταία έκδοση του Illustrator - 2015.2.1 - ένα νέο εργαλείο - το εργαλείο Shaper εισήχθη στη σύνθεση και λειτουργεί σε οποιαδήποτε συσκευή - επιφάνεια εργασίας, επιφάνεια Microsoft ή tablet που χρησιμοποιεί ποντίκι, στυλό ή ακόμα και το δάχτυλό σας ως είσοδο συσκευή.

Το εργαλείο είναι πραγματικά αρκετά ενδιαφέρον. Επιλέγετε το εργαλείο και, χρησιμοποιώντας ένα ποντίκι, για παράδειγμα, σχεδιάζετε σχήμα όπως έλλειψη, κύκλο, τρίγωνο, εξάγωνο ή άλλο πρωτόγονο γεωμετρικό σχήμα και οι κυματοειδείς γραμμές που τραβήξατε γίνονται τελείως ευθεία αντικείμενα. Είναι σχεδόν σαν τη μαγεία.

Το καλύτερο μέρος αυτού του εργαλείου είναι ότι μπορείτε όχι μόνο να σχεδιάσετε τα σχήματα αλλά μπορείτε επίσης να συνδυάσετε αυτά τα σχήματα για να δημιουργήσετε μάλλον πολύπλοκα αντικείμενα τα οποία στη συνέχεια μπορούν να επεξεργαστούν χρησιμοποιώντας τα άλλα εργαλεία στη γραμμή εργαλείων. Έχοντας αυτό υπόψη, ας ξεκινήσουμε.

01 από 04

Ξεκινώντας με το εργαλείο Shaper στο Adobe Illustrator CC 2015

Με το εργαλείο Shaper δεν παίζετε πλέον σφαίρα σάρκας όταν τραβάτε το ελεύθερο χέρι.

Για να ξεκινήσετε με το νέο εργαλείο Shaper, κάντε κλικ μία φορά στο εργαλείο - είναι ακριβώς κάτω από το εργαλείο Rectangle - και στη συνέχεια κάντε κλικ και σύρετε έξω έναν κύκλο. Πρόκειται να φαίνεται πραγματικά τραχύ μέχρι να απελευθερώσετε το ποντίκι. Κατόπιν πηγαίνει προς έναν τέλεια σχηματισμένο κύκλο με ένα εγκεφαλικό επεισόδιο και μια γέμιση. Τώρα κάνουμε το ίδιο πράγμα, αλλά σχεδιάζουμε τον κύκλο σε γωνία περίπου 45 μοιρών. Όταν αφήσετε το ποντίκι, θα δείτε μια έλλειψη σε γωνία 45 μοιρών.

Στη συνέχεια, τραβήξτε ένα ορθογώνιο. Όταν αφήσετε το ποντίκι, θα δείτε ένα τελείως ευθύγραμμο ορθογώνιο.

Τα σχήματα που μπορείτε να σχεδιάσετε είναι:

02 από 04

Πώς να συνδυάσετε σχήματα χρησιμοποιώντας το εργαλείο Shaper Illustrator

Συγχώνευση σχήματα με τον ίδιο τρόπο που θα χρησιμοποιούσατε μια γόμα.

Το εργαλείο Shaper είναι ένα από τα εργαλεία με χαρακτηριστικά που σας κάνουν να αναρωτιέστε γιατί δεν σκέφτονταν αυτό το εργαλείο νωρίτερα. Για παράδειγμα, το εργαλείο Shaper σάς επιτρέπει να συνδυάσετε σχήματα χωρίς πλευρική διαδρομή στον πίνακα Pathfinder. Ο τρόπος που συνδυάζονται τα σχήματα είναι τόσο διαισθητικός που είναι σαν να χρησιμοποιείτε μια γόμα στο δημοτικό σχολείο. Πραγματικά!

Σε αυτό το παράδειγμα, θέλω να δημιουργήσω μία από αυτές τις κόκκινες καρφίτσες που βλέπετε στους Χάρτες Google. Για να ξεκινήσω, επέλεξα το εργαλείο Shaper και σχεδίασα έναν κύκλο και ένα τρίγωνο. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας το εργαλείο επιλογής, επέλεξα και τα δύο σχήματα και απενεργοποίησα το Stroke στον πίνακα "Εργαλεία".

Αυτό που ήθελα ήταν ένα σχήμα, όχι οι δύο που συνθέτουν σήμερα τον πείρο. Αυτό είναι όπου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια γόμα. Έχω επιλέξει το εργαλείο Shaper και επέστρεψα μια διακεκομμένη γραμμή όπου το αντικείμενο τέμνει. Αν επιλέξετε το Direct Selection Tool και κάντε κλικ στο σχήμα που θα δείτε ότι έχετε το σχήμα. Αν επιλέξετε το Shaper Tool και τοποθετήσετε τον κέρσορα πάνω στο σχήμα θα δείτε ότι ο Κύκλος και το Τρίγωνο είναι ακόμα εκεί. Εάν κάνετε κλικ σε ένα από αυτά τα σχήματα μπορείτε να επεξεργαστείτε το σχήμα.

03 του 04

Πώς να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο Shaper για να συμπληρώσετε μια μορφή με ένα χρώμα

Χρησιμοποιήστε το εργαλείο Shaper για να επεξεργαστείτε τα σχήματα και να γεμίσετε τα σχήματα με το χρώμα.

Τώρα που ξέρετε πώς το εργαλείο Shaper συγχωνεύει τα σχήματα μεταξύ τους. Μπορείτε επίσης να γεμίσετε το σχήμα με το χρώμα χρησιμοποιώντας το εργαλείο Shaper. Εάν επιλέξετε το Shaper Tool και κάνετε κλικ στο αντικείμενο, θα εμφανιστούν τα σχήματα. Κάντε κλικ ξανά και το σχήμα γεμίζει με μοτίβο crosshatch. Αυτό το σχέδιο σας λέει ότι το σχήμα μπορεί να γεμίσει με ένα χρώμα.

Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε ένα μικρό κουτί στα δεξιά που περιέχει ένα βέλος. Κάνοντας κλικ σε αυτό, μπορείτε να διαμορφώσετε ή να γεμίσετε.

04 του 04

Ολοκλήρωση της εικονιδίου καρφίτσας εργαλείου διαμορφωτή

Ένα εικονίδιο που δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου με το εργαλείο Shaper.

Ένα εικονίδιο καρφίτσας έχει συνήθως ένα μικρό κύκλο στην κορυφή. Κανένα πρόβλημα. Επιλέξτε το εργαλείο Shaper, τραβήξτε έναν κύκλο, αφήστε τον Shaper να δουλέψει τη μαγεία του και να γεμίσει το σχήμα με το λευκό.