Πώς να χρησιμοποιήσετε την Επαναφορά Συστήματος στα Windows

Η Επαναφορά Συστήματος θα Αναιρεί σημαντικές αλλαγές στα Windows 10, 8, 7, Vista, & XP

Το εργαλείο Επαναφορά Συστήματος στα Windows είναι ένα από τα πιο χρήσιμα βοηθητικά προγράμματα που έχετε στη διάθεσή σας και είναι συνήθως ένα μεγάλο πρώτο βήμα όταν προσπαθείτε να διορθώσετε ένα σημαντικό πρόβλημα στα Windows.

Με λίγα λόγια, αυτό που σας επιτρέπει να κάνετε το εργαλείο Επαναφορά Συστήματος των Windows είναι να επαναφέρετε μια προηγούμενη ρύθμιση λογισμικού, μητρώου και προγράμματος οδήγησης που ονομάζεται σημείο επαναφοράς . Είναι σαν να "ανατρέψετε" την τελευταία σημαντική αλλαγή στα Windows, μεταφέροντας τον υπολογιστή σας πίσω στον τρόπο που ήταν όταν δημιουργήθηκε το σημείο επαναφοράς.

Επειδή η πλειονότητα των προβλημάτων των Windows αφορούν προβλήματα με τουλάχιστον μία από αυτές τις πτυχές του λειτουργικού σας συστήματος , η Επαναφορά Συστήματος είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για την έγκαιρη χρήση της διαδικασίας αντιμετώπισης προβλημάτων. Βοηθά επίσης να είναι πραγματικά απλό να το κάνεις.

Ακολουθήστε αυτά τα εύκολα βήματα για να επιστρέψετε τα Windows σε μια προηγούμενη, ελπίζουμε να εργαστούμε , κατάσταση χρησιμοποιώντας την Επαναφορά Συστήματος:

Χρόνος που απαιτείται: Η χρήση του εργαλείου Επαναφορά Συστήματος για την αναίρεση / αντιστροφή των αλλαγών στα Windows συνήθως διαρκεί από 10 έως 30 λεπτά, τουλάχιστον στις περισσότερες περιπτώσεις.

Σημαντικό: Η πρόσβαση στην επαναφορά συστήματος διαφέρει μεταξύ των εκδόσεων των Windows. Παρακάτω υπάρχουν τρεις ξεχωριστές διαδικασίες : μία για Windows 10 , Windows 8 ή Windows 8.1 , μία για Windows 7 ή Windows Vista και μία για Windows XP . Δείτε την έκδοση των Windows που έχω; αν δεν είστε βέβαιοι.

Πώς να χρησιμοποιήσετε την Επαναφορά Συστήματος στα Windows 10, 8 ή 8.1

  1. Ανοίξτε τον πίνακα ελέγχου . Ελέγξτε ότι συνδέονται με το πώς να, αν αυτό είναι η πρώτη φορά σας, ή απλά να το αναζητήσετε από το Windows 10 Cortana / Αναζήτηση πλαίσιο ή το Windows 8 / 8.1 Charms Bar .
    1. Συμβουλή: Προσπαθούμε να φτάσουμε στη μικροεφαρμογή Συστήματος στον Πίνακα Ελέγχου , η οποία μπορεί να γίνει πολύ γρήγορα από το μενού Power User, αλλά είναι ταχύτερη μόνο με αυτόν τον τρόπο εάν χρησιμοποιείτε πληκτρολόγιο ή ποντίκι . Πατήστε WIN + X ή κάντε δεξί κλικ στο κουμπί Έναρξη και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Σύστημα . Περάστε στο Βήμα 4, εάν καταλήξετε με αυτόν τον τρόπο.
  2. Πατήστε ή κάντε κλικ στο Σύστημα και Ασφάλεια στο πλαίσιο του Πίνακα Ελέγχου.
    1. Σημείωση: Δεν θα δείτε Σύστημα και Ασφάλεια εάν η προβολή του Πίνακα Ελέγχου έχει οριστεί σε Μεγάλα εικονίδια ή Μικρά εικονίδια . Αντ 'αυτού, βρείτε το Σύστημα , πατήστε ή κάντε κλικ σε αυτό, μετά πηγαίνετε στο Βήμα 4.
  3. Στο παράθυρο Σύστημα και ασφάλεια που είναι πλέον ανοιχτό, κάντε κλικ ή επιλέξτε Σύστημα .
  4. Αριστερά, κάντε κλικ ή αγγίξτε το σύνδεσμο Προστασία συστήματος .
  5. Από το παράθυρο Ιδιότητες συστήματος που εμφανίζεται, πατήστε ή κάντε κλικ στο κουμπί Επαναφορά συστήματος .... Εάν δεν το βλέπετε, βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε στην καρτέλα Προστασία συστήματος .
  6. Πατήστε ή κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο> από το παράθυρο Επαναφορά συστήματος με τίτλο Επαναφορά αρχείων συστήματος και ρυθμίσεων .
    1. Σημείωση: Εάν έχετε πραγματοποιήσει προηγουμένως μια Επαναφορά Συστήματος, μπορεί να δείτε και την επιλογή Undo Restore System (Αναίρεση Επαναφοράς Συστήματος ), καθώς και μια επιλογή επιλογής διαφορετικού σημείου επαναφοράς . Αν ναι, επιλέξτε Επιλέξτε διαφορετικό σημείο επαναφοράς , υποθέτοντας ότι δεν είστε εδώ για να ακυρώσετε ένα.
  1. Επιλέξτε το σημείο επαναφοράς που θέλετε να χρησιμοποιήσετε από αυτά που βρίσκονται στη λίστα Συμβουλή : Εάν θέλετε να δείτε παλαιότερα σημεία επαναφοράς, επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου Εμφάνιση περισσότερων σημείων επαναφοράς Σημαντικό: Θα αναγραφούν όλα τα σημεία επαναφοράς που βρίσκονται ακόμα στα Windows εδώ, εφόσον το πλαίσιο ελέγχου έχει ελεγχθεί. Δυστυχώς, δεν υπάρχει τρόπος να "αποκατασταθούν" τα παλαιότερα σημεία επαναφοράς. Το παλαιότερο σημείο επαναφοράς που αναγράφεται είναι το πιο πίσω πίσω που μπορείτε ενδεχομένως να επαναφέρετε τα Windows.
  2. Με το επιλεγμένο σημείο επαναφοράς που έχετε επιλέξει, πατήστε ή κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο> .
  3. Επιβεβαιώστε το σημείο επαναφοράς που θέλετε να χρησιμοποιήσετε στο παράθυρο Επιβεβαίωση του σημείου επαναφοράς και, στη συνέχεια, πατήστε ή κάντε κλικ στο κουμπί Τέλος . Συμβουλή : Εάν είστε περίεργοι ως προς τα προγράμματα, τα προγράμματα οδήγησης και άλλα μέρη των Windows 10/8 / 8.1 Η Επαναφορά Συστήματος θα επηρεάσει τον υπολογιστή σας, επιλέξτε τη σύνδεση Scan for affected programs (Σάρωση για επηρεασμένα προγράμματα) σε αυτήν τη σελίδα πριν ξεκινήσετε την Επαναφορά Συστήματος. Η αναφορά είναι μόνο ενημερωτική, αλλά μπορεί να σας βοηθήσει στην αντιμετώπιση προβλημάτων, εάν αυτή η Επαναφορά Συστήματος δεν διορθώνει οποιοδήποτε πρόβλημα προσπαθείτε να λύσετε.
  1. Αγγίξτε ή κάντε κλικ στο κουμπί Ναι (Yes) στη ρύθμιση Once Once (Έναρξη), η επαναφορά συστήματος δεν μπορεί να διακοπεί. Θέλετε να συνεχίσετε; Σημαντικό: Εάν εκτελείτε Επαναφορά Συστήματος από την Ασφαλής Λειτουργία , γνωρίζετε ότι οι αλλαγές που κάνει στον υπολογιστή σας δεν θα είναι αναστρέψιμες. Μην αφήσετε αυτό να σας τρομάξει μακριά - πιθανότατα, εάν κάνετε μια Επαναφορά Συστήματος από εδώ, είναι επειδή τα Windows δεν ξεκινούν σωστά, αφήνοντάς σας με λίγες άλλες επιλογές. Ακόμα, πρέπει να γνωρίζετε. Σημείωση: Ο υπολογιστής σας θα ξεκινήσει εκ νέου ως μέρος μιας Επαναφοράς Συστήματος, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε κλείσει οτιδήποτε μπορεί να εκτελείται αυτή τη στιγμή.
  2. Η Επαναφορά Συστήματος θα ξεκινήσει τώρα να επαναφέρει τα Windows στην κατάσταση στην οποία βρισκόταν κατά την ημερομηνία και ώρα που καταγράφηκαν με το σημείο επαναφοράς που επιλέξατε στο Βήμα 7.
    1. Θα δείτε ένα μικρό παράθυρο Επαναφορά Συστήματος που αναφέρει ότι Προετοιμασία για την επαναφορά του συστήματός σας ... , μετά την οποία τα Windows θα κλείσουν σχεδόν εντελώς.
  3. Στη συνέχεια, σε μια κενή οθόνη, θα εμφανιστεί ένα μήνυμα παρακαλώ περιμένετε, ενώ τα αρχεία και οι ρυθμίσεις των Windows σας αποκαθίστανται .
    1. Θα δείτε επίσης διάφορα μηνύματα που εμφανίζονται κάτω, όπως η Επαναφορά Συστήματος προετοιμάζει ..., η Επαναφορά Συστήματος επαναφέρει το μητρώο ... και η Επαναφορά Συστήματος καταργεί προσωρινά αρχεία .... Συνολικά, αυτό πιθανόν θα διαρκέσει περίπου 15 λεπτά. Σημαντικό: Αυτό που κάθεστε εδώ είναι η πραγματική διαδικασία αποκατάστασης συστήματος. Μην απενεργοποιείτε ή επανεκκινείτε τον υπολογιστή σας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου!
  1. Περιμένετε μέχρι να γίνει επανεκκίνηση του υπολογιστή σας.
  2. Συνδεθείτε στα Windows όπως συνήθως. Εάν δεν χρησιμοποιείτε την επιφάνεια εργασίας και δεν έχετε ενεργοποιήσει αυτόματα εκεί, πηγαίνετε στη συνέχεια.
  3. Στην επιφάνεια εργασίας, θα πρέπει να δείτε ένα μικρό παράθυρο "Επαναφορά Συστήματος" το οποίο αναφέρει ότι "Η Επαναφορά Συστήματος ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Το σύστημα έχει αποκατασταθεί στην ημερομηνία [ημερομηνία]. .
  4. Πατήστε ή κάντε κλικ στο κουμπί Κλείσιμο .
  5. Τώρα που ολοκληρώθηκε η Επαναφορά Συστήματος, βεβαιωθείτε ότι το πρόβλημα που προσπαθείτε να διορθώσετε διορθώνεται.

Εάν η Επαναφορά Συστήματος δεν διορθώνει το πρόβλημα , μπορείτε είτε α) να επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα, επιλέγοντας ακόμη πιο παλιό σημείο επαναφοράς, αν υπάρχει διαθέσιμο, ή β) να συνεχίσετε την αντιμετώπιση προβλημάτων.

Εάν αυτή η Επαναφορά Συστήματος προκάλεσε ένα πρόσθετο πρόβλημα , μπορείτε να την αναιρέσετε, υποθέτοντας ότι δεν ολοκληρώθηκε από την Ασφαλής λειτουργία (ανατρέξτε στην ενότητα Σημαντική κλήση στο Βήμα 10). Για να αναιρέσετε την επαναφορά συστήματος στα Windows, επαναλάβετε τα βήματα 1 έως 6 παραπάνω και επιλέξτε Αναίρεση επαναφοράς συστήματος .

Πώς να χρησιμοποιήσετε την Επαναφορά Συστήματος στα Windows 7 ή στα Windows Vista

  1. Μεταβείτε στην ομάδα προγραμμάτων Έναρξη> Όλα τα προγράμματα> Αξεσουάρ> Εργαλεία συστήματος .
  2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο προγράμματος Επαναφορά συστήματος .
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο> στα παράθυρα των αρχείων συστήματος και στις ρυθμίσεις που θα έπρεπε να έχουν εμφανιστεί στην οθόνη. Σημείωση: Εάν έχετε δύο επιλογές σε αυτήν την οθόνη, Συνιστώμενη επαναφορά και Επιλογή διαφορετικού σημείου επαναφοράς , επιλέξτε την επιλογή Επιλογή διαφορετικού σημείου επαναφοράς πριν κάνετε κλικ Επόμενο> εκτός αν είστε απολύτως βέβαιοι ότι το προεπιλεγμένο σημείο επαναφοράς είναι αυτό που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.
  4. Επιλέξτε το σημείο επαναφοράς που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Στην ιδανική περίπτωση, θα θέλατε να επιλέξετε αυτό ακριβώς πριν παρατηρήσετε το πρόβλημα που προσπαθείτε να αναιρέσετε, αλλά όχι πάλι πίσω. Τυχόν σημεία επαναφοράς που δημιουργήσατε χειροκίνητα , προγραμματισμένα σημεία επαναφοράς που δημιουργήθηκαν αυτόματα από τα Windows και οποιεσδήποτε δημιουργούνται αυτόματα κατά την εγκατάσταση ορισμένων προγραμμάτων θα εμφανίζονται εδώ. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Επαναφορά Συστήματος για να αναιρέσετε τις αλλαγές των Windows σε ημερομηνία για την οποία δεν υπάρχει σημείο επαναφοράς. Σημείωση: Εάν χρειάζεται, επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου Εμφάνιση περισσότερων σημείων επαναφοράς ή το πλαίσιο ελέγχου Εμφάνιση σημείων επαναφοράς παλαιότερων από 5 ημερών . τα πιο πρόσφατα σημεία επαναφοράς. Δεν υπάρχει εγγύηση ότι υπάρχουν, αλλά αξίζει να εξετάσουμε αν πρέπει να επιστρέψετε τόσο μακριά.
  1. Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο> .
  2. Κάντε κλικ στο Τέλος στο παράθυρο Επιβεβαίωση του σημείου επαναφοράς για να ξεκινήσετε την Επαναφορά Συστήματος Σημείωση: Τα Windows θα τερματιστούν για να ολοκληρωθεί η Επαναφορά Συστήματος, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε αποθηκεύσει οποιαδήποτε εργασία που μπορεί να έχετε ανοίξει σε άλλα προγράμματα πριν συνεχίσετε.
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί Ναι (Yes) στη λειτουργία Once Once (Έναρξη), η επαναφορά συστήματος (System Restore) δεν μπορεί να διακοπεί. Θέλετε να συνεχίσετε; κουτί διαλόγου.
  4. Η Επαναφορά Συστήματος θα επαναφέρει τα Windows στην κατάσταση που καταγράφηκε στο σημείο επαναφοράς που επιλέξατε στο Βήμα 4. Σημείωση: Η διαδικασία "Επαναφορά Συστήματος" (System Restore) μπορεί να διαρκέσει αρκετά λεπτά, καθώς βλέπετε το μήνυμα "Περιμένετε μέχρι να αποκατασταθούν τα αρχεία και οι ρυθμίσεις των Windows" μήνυμα. Στη συνέχεια, ο υπολογιστής σας θα επανεκκινήσει κανονικά όταν ολοκληρωθεί.
  5. Αμέσως μετά τη σύνδεση στα Windows μετά την επανεκκίνηση, θα πρέπει να δείτε ένα μήνυμα ότι η Επαναφορά Συστήματος ολοκληρώθηκε με επιτυχία .
  6. Κάντε κλικ στο κουμπί Κλείσιμο .
  7. Ελέγξτε για να διαπιστώσετε εάν οποιοδήποτε πρόβλημα των Windows 7 ή των Windows Vista που αντιμετώπιζαν προβλήματα έχει διορθωθεί από αυτήν την Επαναφορά Συστήματος. Εάν το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει, μπορείτε να επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα και να επιλέξετε ένα άλλο σημείο επαναφοράς αν υπάρχει διαθέσιμο. Εάν αυτή η αποκατάσταση προκάλεσε κάποιο πρόβλημα, μπορείτε πάντα να αναιρέσετε αυτήν τη συγκεκριμένη Επαναφορά Συστήματος.

Τρόπος χρήσης της επαναφοράς συστήματος στα Windows XP

  1. Κάντε το δρόμο σας στην επιλογή Έναρξη> Όλα τα προγράμματα> Αξεσουάρ> Εργαλεία συστήματος .
  2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο προγράμματος Επαναφορά συστήματος .
  3. Επιλέξτε να επαναφέρετε τον υπολογιστή μου σε προηγούμενη φορά και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο> .
  4. Επιλέξτε μια διαθέσιμη ημερομηνία στο ημερολόγιο στα αριστερά. Σημείωση: Οι διαθέσιμες ημερομηνίες είναι εκείνες που δημιουργήθηκαν ένα σημείο επαναφοράς και εμφανίζονται με έντονους χαρακτήρες. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Επαναφορά Συστήματος (System Restore) για να αναιρέσετε τις αλλαγές των Windows XP σε ημερομηνία που δεν υπάρχει σημείο επαναφοράς.
  5. Τώρα που επιλέξατε μια ημερομηνία, επιλέξτε ένα συγκεκριμένο σημείο επαναφοράς από τη λίστα στα δεξιά.
  6. Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο> .
  7. Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο> στο παράθυρο Επιβεβαίωση επιλογής σημείου επαναφοράς που βλέπετε τώρα Σημείωση: Τα Windows XP θα τερματιστούν ως μέρος της διαδικασίας Επαναφοράς Συστήματος. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αποθηκεύσει όλα τα αρχεία που έχετε ανοίξει πριν συνεχίσετε.
  8. Η επαναφορά συστήματος θα επαναφέρει τα Windows XP με το μητρώο, το πρόγραμμα οδήγησης και άλλα σημαντικά αρχεία που υπήρχαν όταν δημιουργήθηκε το σημείο επαναφοράς που επιλέξατε στο Βήμα 5. Αυτό μπορεί να διαρκέσει αρκετά λεπτά.
  9. Αφού ολοκληρωθεί η επανεκκίνηση, συνδεθείτε όπως κάνετε κανονικά. Υποθέτοντας ότι όλα πήγαν όπως είχε προγραμματιστεί, θα πρέπει να δείτε ένα παράθυρο αποκατάστασης που ολοκληρώθηκε , το οποίο μπορείτε να κλείσετε .
  1. Τώρα μπορείτε να ελέγξετε αν η Επαναφορά Συστήματος έχει καθορίσει ο, τιδήποτε ζητήματα των Windows XP προσπαθούσατε να διορθώσετε. Αν όχι, μπορείτε πάντα να δοκιμάσετε ένα προηγούμενο σημείο επαναφοράς, εάν έχετε ένα. Εάν η Επαναφορά Συστήματος χειροτέρεψε τα πράγματα, μπορείτε πάντα να την ακυρώσετε.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Επαναφορά Συστήματος & amp; Επαναφορά σημείων

Το βοηθητικό πρόγραμμα Επαναφορά Συστήματος των Windows δεν θα επηρεάσει με κανένα τρόπο τα μη-αρχεία συστήματος σας, όπως έγγραφα, μουσική, βίντεο, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κλπ. Εάν ελπίζατε ότι η Επαναφορά Συστήματος των Windows στην πραγματικότητα θα αποκαταστήσει ή θα ξεδιαγράψει οποιοδήποτε διαγραμμένο μη σύστημα αρχεία, δοκιμάστε ένα πρόγραμμα ανάκτησης αρχείων .

Τα σημεία επαναφοράς συνήθως δεν χρειάζεται να δημιουργούνται χειροκίνητα. Υποθέτοντας ότι η Επαναφορά Συστήματος είναι ενεργοποιημένη και λειτουργεί σωστά, τα Windows, καθώς και άλλα προγράμματα, πρέπει να δημιουργούν τακτικά σημεία επαναφοράς σε κρίσιμες συνδέσεις, όπως πριν από την εφαρμογή μιας ενημερωμένης έκδοσης κώδικα , πριν από την εγκατάσταση ενός νέου προγράμματος κ.λπ.

Δείτε τι είναι ένα σημείο επαναφοράς; για μια μεγαλύτερη συζήτηση σχετικά με τα σημεία επαναφοράς και τον τρόπο λειτουργίας τους.

Η επαναφορά συστήματος μπορεί επίσης να ξεκινήσει σε οποιαδήποτε έκδοση των Windows εκτελώντας το rstrui.exe , το οποίο μπορεί να είναι χρήσιμο σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως όταν πρέπει να το εκτελέσετε από την ασφαλή λειτουργία ή άλλη κατάσταση περιορισμένης πρόσβασης.

Ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να ξεκινήσετε την επαναφορά συστήματος από τη γραμμή εντολών, εάν χρειάζεστε βοήθεια για να κάνετε κάτι τέτοιο.