Πώς να εγγραφείτε και να χρησιμοποιήσετε το iTunes Match

Χρησιμοποιήστε το iTunes Match για να αποθηκεύσετε την ψηφιακή σας μουσική στην υπηρεσία iCloud της Apple

Εισαγωγή
Εάν δεν είστε βέβαιοι για το τι είναι στην πραγματικότητα το iTunes Match της Apple, απλά βάλτε, είναι μια συνδρομητική υπηρεσία που σας επιτρέπει να φορτώσετε και να αποθηκεύσετε όλα τα αρχεία ψηφιακής μουσικής σας στο Cloud - αυτό είναι iCloud φυσικά! Κανονικά, τα μοναδικά ψηφιακά προϊόντα που αποθηκεύονται στην υπηρεσία αποθήκευσης iCloud της Apple είναι εκείνα που αγοράζετε από το iTunes Store . Ωστόσο, με την εγγραφή σας στην υπηρεσία iTunes Match, μπορείτε να ανεβάσετε τραγούδια που προέρχονται από άλλες πηγές, όπως: ακουστικά CD , ψηφιοποιημένες εγγραφές (π.χ. αναλογική ταινία) ή λήψη από άλλες υπηρεσίες και ιστοσελίδες μουσικής στο διαδίκτυο.

Η πιο εντυπωσιακή πτυχή του αγώνα iTunes είναι, ωστόσο, πώς θα φτάσει η μουσική βιβλιοθήκη σας στο σύννεφο. Αντί να ανεβάζετε κάθε αρχείο όπως συμβαίνει με τις περισσότερες λύσεις online αποθήκευσης , ο αλγόριθμος σάρωσης και αντιστοίχισης στο iTunes Match αναλύει πρώτα τα περιεχόμενα της μουσικής σας βιβλιοθήκης. Αν η Apple έχει ήδη τα τραγούδια σας στον τεράστιο online μουσικό κατάλογό της, τότε θα γεμίσει άμεσα το ντουλάπι iCloud. Αυτό μπορεί να εξοικονομήσει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ειδικά αν έχετε μια μεγάλη συλλογή μουσικής.

Για μια πιο εμπεριστατωμένη ματιά σε αυτήν την υπηρεσία συνδρομής, διαβάστε το άρθρο του iTunes Match primer για περισσότερες λεπτομέρειες.

Για να ρυθμίσετε το iTunes Match, ακολουθήστε τα βήματα αυτού του σεμιναρίου:

1. Πριν από την εγγραφή στο iTunes Match
Το πρώτο πράγμα που θα χρειαστεί να βεβαιωθείτε είναι ότι είστε το iTunes λογισμικό είναι ενημερωμένο. Το λογισμικό της Apple συνήθως ενημερώνεται αυτόματα, αλλά μπορείτε να αναγκάσετε το iTunes να ελέγξει για ενημερώσεις με μη αυτόματο τρόπο, εάν θέλετε να είστε βέβαιοι. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο iTunes Match σε Mac ή PC, θα χρειαστείτε τουλάχιστον την έκδοση 10.5.1 του λογισμικού iTunes. Εάν έχετε μια συσκευή Apple, θα πρέπει επίσης να ελέγξετε ότι πληροίτε τις παρακάτω ελάχιστες προδιαγραφές:

Θα χρειαστείτε τουλάχιστον τουλάχιστον την έκδοση 5.0.1 του υλικολογισμικού iOS που είναι εγκατεστημένο στο παραπάνω υλικό της Apple.

Εάν δεν έχετε εγκαταστήσει το iTunes ακόμα στον υπολογιστή σας Mac ή PC, τότε μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν από τον ιστότοπο του iTunes.

2. Εγγραφείτε
Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, θα χρειαστείτε τη σωστή έκδοση του λογισμικού iTunes για να μπορέσετε να εγγραφείτε στο iTunes Match. Θα χρειαστείτε επίσης ένα αναγνωριστικό της Apple για να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο iTunes. Αν δεν έχετε ένα από αυτά και θέλετε να μάθετε πώς, τότε το σεμινάριο μας για τη δημιουργία ενός λογαριασμού iTunes σας δείχνει σε έξι εύκολα βήματα.

Βεβαιωθείτε ότι το λογισμικό iTunes εκτελείται και κάντε τα εξής:

3. Η διαδικασία σάρωσης και αντιστοίχισης
Το iTunes Match πρέπει τώρα να ξεκινήσει τον οδηγό σάρωσης και αντιστοίχισης που είναι μια διαδικασία 3 βημάτων. Τα τρία στάδια είναι:

Τα παραπάνω βήματα γίνονται αυτόματα στο παρασκήνιο και έτσι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το iTunes ως κανονικό αν θέλετε. Εάν έχετε μια μεγάλη βιβλιοθήκη που περιέχει πολλά κομμάτια τα οποία είναι απίθανο να ταιριάξουν, τότε αυτό θα μπορούσε να διαρκέσει πολύ - ίσως να θέλετε να αφήσετε τον υπολογιστή σας σε μια νύχτα στην περίπτωση αυτή.

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία σάρωσης και αντιστοίχισης σε 3 βήματα, κάντε κλικ στο Τέλος για να ολοκληρώσετε. Τώρα που η μουσική σας βιβλιοθήκη βρίσκεται στο iCloud, θα δείτε ένα ωραίο εικονίδιο με κίτρινο σύννεφο δίπλα στη Μουσική στο αριστερό παράθυρο του iTunes!