Πώς να δείτε δύο σελίδες, περιορίστε τους ιστότοπους και άλλες συμβουλές για το iPad Safari

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να φιλτράρετε όλες τις διαφημίσεις, τα στοιχεία μενού και το πρόσθετο περιεχόμενο που σας αποσπά την προσοχή από την καθαρή ανάγνωση μιας ιστοσελίδας με ένα μόνο πάτημα του δακτύλου σας; Ή να αποθηκεύσετε ένα άρθρο που βρήκατε στο iPhone σας για να το διαβάσετε αργότερα και να το τραβήξετε γρήγορα στο iPad σας; Το Safari μπορεί να φαίνεται σαν απλοποιημένο και εύκολο στη χρήση πρόγραμμα περιήγησης ιστού, αλλά υπάρχουν πολλά κρυμμένα πετράδια αν ξέρετε πού να κοιτάξετε.

01 από 13

Τρόπος προβολής δύο καρτελών ταυτόχρονα

Kaspars Grinvalds / Shutterstock

Η Apple έχει βελτιώσει τις δυνατότητες πολυτάμαξης του iPad και ένα από τα πιο cool νέα χαρακτηριστικά που προστέθηκαν είναι η δυνατότητα να χωρίσετε το πρόγραμμα περιήγησης Safari σε δύο, επιτρέποντάς σας να έχετε ταυτόχρονα δύο διαφορετικές ιστοσελίδες στην οθόνη. Στην πραγματικότητα, κάθε πλευρά του προγράμματος περιήγησης θα έχει ακόμη και τη δική του καρτέλα και μπορείτε να μετακινήσετε καρτέλες από τη μία πλευρά της οθόνης στην άλλη.

Αυτή η λειτουργία απαιτεί ένα iPad που υποστηρίζει πολυλειτουργικότητα χωριστής οθόνης . Αυτές περιλαμβάνουν το iPad Air 2 ή νεότερη έκδοση, το iPad Mini 4 ή νεότερη έκδοση και τη σειρά iPad Pro tablet.

Μπορείτε να ανοίξετε την προβολή σούβλας του Safari κρατώντας πατημένο το πλήκτρο καρτέλας. Αυτό είναι το κουμπί που μοιάζει με ένα τετράγωνο πάνω από ένα άλλο τετράγωνο. Όταν κρατάτε πατημένο το κουμπί, εμφανίζεται ένα μενού που σας προσφέρει την επιλογή να μπείτε στο Split View.

Ενώ βρίσκεστε σε κατάτμηση, η γραμμή εργαλείων μετακινείται από την κορυφή της οθόνης στο κάτω μέρος της οθόνης, όπου θα έχετε μια γραμμή εργαλείων για κάθε προβολή. Έτσι, μπορείτε να μοιράζεστε μεμονωμένους ιστότοπους, να ανοίγετε σελιδοδείκτες ειδικά για την αριστερή πλευρά ή τη δεξιά πλευρά του προγράμματος περιήγησης, κ.λπ.

Και αν είστε εξοικειωμένοι με το να κρατάτε ένα δάχτυλο κάτω σε μια σύνδεση για ένα μενού που θα σας επιτρέψει να ανοίξετε τον ιστότοπο σε μια νέα καρτέλα, κάνετε το ίδιο για να ανοίξετε τον ιστότοπο στην άλλη προβολή.

02 από 13

Πώς να περιορίσετε έναν ιστότοπο

Αυτό είναι ιδανικό για τους γονείς. Μπορείτε να περιορίσετε το πρόγραμμα περιήγησης Safari από το να τραβήξετε συγκεκριμένους ιστότοπους ή ακόμα και να περιορίσετε όλους τους ιστότοπους εκτός από αυτούς που βρίσκονται στη λίστα σας.

Πρώτον, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τους περιορισμούς για το iPad. Μπορείτε να το κάνετε αυτό ανοίγοντας την εφαρμογή "Ρυθμίσεις" , επιλέγοντας "Γενικά" από το αριστερό μενού και πατώντας "Περιορισμοί". Στο επάνω μέρος της οθόνης υπάρχει ο σύνδεσμος για την ενεργοποίηση των γονικών περιορισμών. Θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε έναν κωδικό πρόσβασης για περιορισμούς. Αυτός ο κωδικός πρόσβασης χρησιμοποιείται για να τροποποιήσει τους περιορισμούς ή για να επιτρέψει σε έναν ιστότοπο που είχε προηγουμένως απενεργοποιηθεί από τις ρυθμίσεις περιορισμού.

Αφού εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης, μετακινηθείτε προς τα κάτω και πατήστε "Ιστοσελίδες". Έχετε τρεις επιλογές: Επιτρέψτε σε όλους τους ιστότοπους, περιορίστε το περιεχόμενο για ενηλίκους και μόνο για συγκεκριμένους ιστότοπους. Η επιλογή Περιορισμός περιεχομένου για ενηλίκους είναι εξαιρετική επειδή δεν περιορίζει μόνο το Safari από την φόρτωση οποιουδήποτε ιστότοπου θεωρείται ότι έχει περιεχόμενο για ενηλίκους, αλλά μπορείτε επίσης να προσθέσετε συγκεκριμένους ιστότοπους στη λίστα, για να τους αποτρέψετε από τη φόρτωση ή την προσθήκη ενός ιστότοπου στη λίστα επιτρεπόμενων ιστότοπων φορτώνω.

Η επιλογή Περιορισμός περιεχομένου για ενηλίκους είναι καλή για τους εφήβους, αλλά για τα μικρότερα παιδιά, η επιλογή Ειδικά μόνο ιστότοπους είναι συνήθως καλύτερη. Κατά την περιήγηση στο Safari με αυτήν την επιλογή, μπορείτε εύκολα να "Επιτρέψετε" οποιαδήποτε ιστοσελίδα πιστεύετε ότι είναι ωραία για το παιδί σας χωρίς να επιστρέψετε στις ρυθμίσεις. Απλώς πατήστε το σύνδεσμο Να επιτρέπεται και στη συνέχεια πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης για να επιτρέψετε στον ιστότοπο να περάσει από το φίλτρο.

Διαβάστε περισσότερα για τον περιορισμό του περιεχομένου συμπεριλαμβανομένων των εφαρμογών, των ταινιών και της μουσικής Περισσότερα »

03 από 13

Πατήστε για να μεταβείτε στην κορυφή μιας σελίδας

Η λειτουργία "από άκρη σε άκρη" σας μεταφέρει στην κορυφή ενός ιστότοπου μετά την κύλιση της σελίδας. Αυτή η λειτουργία λειτουργεί πραγματικά σε πολλές διαφορετικές εφαρμογές όπου μετακινηθείτε προς τα κάτω σε μια σελίδα όπως το Facebook και το Twitter.

Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί είναι αγγίζοντας το κέντρο της οθόνης στο επάνω μέρος της οθόνης του iPad. Κανονικά, ο χρόνος εμφανίζεται στο επάνω μέρος της οθόνης και αν πατήσετε απλά την ώρα, θα πάτε στο επάνω μέρος της σελίδας.

Αν βρίσκεστε σε προβολή διαχωρισμού στο πρόγραμμα περιήγησης Safari, θα χρειαστεί να πατήσετε στο επάνω κέντρο της πλευράς όπου θέλετε να μετακινηθείτε προς τα επάνω. Επομένως, δεν μπορείτε να στοχεύσετε για το χρόνο στο Split View, αλλά το χαρακτηριστικό εξακολουθεί να λειτουργεί αν πατήσετε το πάνω κέντρο της αριστεράς πλευράς ή της δεξιάς πλευράς.

04 από 13

Πλάτες προς τα πίσω και προς τα εμπρός

Το πρόγραμμα περιήγησης Safari έχει ένα κουμπί προς τα πίσω (<) στο επάνω μέρος της οθόνης που σας επιτρέπει να μετακινηθείτε στην προηγούμενη ιστοσελίδα. Αυτό είναι μεγάλο όταν ψάχνετε το Google και η σελίδα στην οποία προσγειώθηκε δεν είναι ακριβώς αυτό που θέλετε. Δεν χρειάζεται να ψάξετε ξανά όταν μπορείτε να επιστρέψετε στην Google. Υπάρχει επίσης ένα κουμπί προς τα εμπρός που είναι διαθέσιμο όταν μετακινηθείτε προς τα πίσω, επιτρέποντάς σας να επιστρέψετε στην αρχική αυτή ιστοσελίδα.

Αλλά όταν κάνετε κύλιση προς τα κάτω σε μια σελίδα, αυτά τα κουμπιά της γραμμής εργαλείων εξαφανίζονται. Μπορείτε να τα πάρετε πίσω πατώντας στην κορυφή, αλλά ένας πιο γρήγορος τρόπος να μετακινηθείτε εμπρός και πίσω είναι με χειρονομίες. Αν αγγίξετε το δάχτυλό σας στην άκρη αριστερή άκρη της οθόνης, όπου η οθόνη συναντά την κλίση και στη συνέχεια μετακινήσετε το δάκτυλό σας στο μέσο της οθόνης χωρίς να την σηκώσετε, θα δείτε την προηγούμενη σελίδα που παρουσιάστηκε. Μπορείτε επίσης να πάτε «προς τα εμπρός» κάνοντας ακριβώς το αντίθετο: αγγίζοντας την άκρη δεξιά άκρη και σύροντας το δάχτυλό σας στη μέση.

05 από 13

Πώς να δείτε το πρόσφατο ιστορικό ιστού και να ανοίξετε ξανά τις κλειστές καρτέλες

Γνωρίζατε ότι το iPad παρακολουθεί το ιστορικό ιστού κάθε καρτέλας που έχετε ανοίξει στο πρόγραμμα περιήγησης Safari; Ούτε εγώ. Όχι μέχρι να σκοντάψω. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο πρόσφατο ιστορικό σας πατώντας και κρατώντας το δάχτυλό σας στο κουμπί "πίσω" (<) στο επάνω μέρος της οθόνης. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα, θα εμφανιστεί μια λίστα με κάθε ιστότοπο που είχατε ανοίξει σε αυτήν την καρτέλα.

Μπορείτε επίσης να ανοίξετε ξανά μια καρτέλα εάν την έκλεισα τυχαία. Μπορείτε να το κάνετε κρατώντας το δάχτυλό σας κάτω στο κουμπί νέας καρτέλας, το οποίο είναι το κουμπί της γραμμής εργαλείων με ένα σύμβολο συν (+). Όταν κρατάτε το δάχτυλό σας κάτω, εμφανίζεται ένα μενού με μια λίστα με τις πιο πρόσφατες κλειστές καρτέλες.

06 από 13

Πώς να προβάλετε και να διαγράψετε ολόκληρο το ιστορικό ιστού σας

Εάν θέλετε κάτι περισσότερο από το πρόσφατο ιστορικό ιστού, μπορείτε να το φτάσετε στο μενού σελιδοδεικτών . Το δευτερεύον μενού σε σελιδοδείκτες είναι κάπως συγκεχυμένο κατά καιρούς. Υπάρχουν τρεις καρτέλες στην κορυφή: σελιδοδείκτες, λίστα ανάγνωσης και κοινόχρηστος κατάλογος. Η καρτέλα Σελιδοδείκτες έχει επίσης πολλούς φακέλους, συμπεριλαμβανομένης της ενότητας "Μενού Σελιδοδεικτών" της καρτέλας σελιδοδεικτών. (Είπα ότι ήταν συγκεχυμένη, έτσι;)

Αν βρίσκεστε στο επάνω επίπεδο της καρτέλας Σελιδοδείκτες, θα δείτε μια επιλογή για το Ιστορικό ακριβώς κάτω από την ενότητα Αγαπημένα. Αν δεν είστε στο ανώτερο επίπεδο, θα δείτε έναν σύνδεσμο "<Όλα" ακριβώς κάτω από το κουμπί της καρτέλας Σελιδοδείκτες που θα σας οδηγήσει στο ανώτερο επίπεδο.

Στην ενότητα Ιστορικό, μπορείτε να προβάλετε ολόκληρο το ιστορικό ιστού και να επιστρέψετε σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα απλά πατώντας σε αυτό. Μπορείτε επίσης να διαγράψετε ένα μόνο στοιχείο από το ιστορικό σας, σύροντας το δάχτυλό σας από δεξιά προς τα αριστερά στο σύνδεσμο για να αποκαλύψετε ένα κουμπί διαγραφής. Υπάρχει επίσης ένα κουμπί "Εκκαθάριση" στο κάτω μέρος της οθόνης που θα διαγράψει ολόκληρο το ιστορικό ιστού σας. Περισσότερο "

07 από 13

Πώς να ψάξετε ιδιωτικά

Εάν η εκκαθάριση του ιστορικού ιστού σας ακούγεται σαν πολλή δουλειά μόνο για να κρύψετε τις ιστοσελίδες που επισκεφθήκατε όταν ψωνίζετε το δώρο γενεθλίων του συζύγου σας, θα αγαπήσετε την ιδιωτική περιήγηση. Όταν περιηγείστε σε ιδιωτική λειτουργία, το Safari δεν καταγράφει τους ιστότοπους που επισκέπτεστε. Επίσης, δεν μοιράζεται τα cookie του προγράμματος περιήγησης, πράγμα που σημαίνει ότι δεν λέει τίποτα σε αυτούς τους ιστοτόπους σχετικά με εσάς.

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε την Προσωπική περιήγηση πιέζοντας το πλήκτρο καρτέλας, το οποίο είναι το ένα με δύο τετράγωνα το ένα πάνω στο άλλο και στη συνέχεια πιέζοντας το "Ιδιωτικό" στο επάνω μέρος της οθόνης. Θα γνωρίζετε πότε είστε σε ιδιωτική λειτουργία, επειδή το επάνω μενού θα έχει ένα μαύρο φόντο.

Διασκεδαστικό γεγονός: Δεν είναι δυνατή η είσοδος στην ιδιωτική περιήγηση, εάν οι γονικοί περιορισμοί είναι ενεργοποιημένοι για το πρόγραμμα περιήγησης Safari. Περισσότερο "

08 από 13

Η λίστα ανάγνωσης και ο κοινός σύνδεσμος

Αναρωτιέστε τι αυτές οι άλλες δύο καρτέλες στο μενού σελιδοδεικτών; Η λίστα ανάγνωσης είναι μια δροσερή λειτουργία που σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε ένα άρθρο που βρήκατε στον ιστό στη λίστα ανάγνωσης. Αυτή η λίστα μοιράζεται σε όλες τις συσκευές σας, οπότε αν βρείτε ένα μεγάλο άρθρο στο iPhone σας, αλλά θέλετε να το διαβάσετε αργότερα στη μεγαλύτερη οθόνη του iPad σας, μπορείτε να το αποθηκεύσετε στη λίστα ανάγνωσης.

Μπορείτε να αποθηκεύσετε ένα άρθρο στη λίστα ανάγνωσης με τον ίδιο τρόπο που αποθηκεύετε ένα σελιδοδείκτη: πατώντας και κρατώντας πατημένο το κουμπί σελιδοδείκτες.

Η λίστα "Κοινόχρηστες συνδέσεις" είναι μια άλλη χρήσιμη λειτουργία για όσους αγαπούν το Twitter. Θα εμφανιστούν όλοι οι σύνδεσμοι που είναι κοινόχρηστοι στο χρονοδιάγραμμά σας Twitter. Αυτό το καθιστά εξαιρετικό τρόπο για να μάθετε τι είναι το buzzing αυτή τη στιγμή.

09 από 13

Πώς να μοιράζεστε μια ιστοσελίδα

Μιλώντας για την κοινή χρήση, ξέρατε ότι υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να μοιραστείτε αυτό που διαβάζετε με φίλους; Το κουμπί Κοινή χρήση είναι το κουμπί με ένα βέλος που δείχνει την κορυφή ενός τετραγώνου. Όταν το πατήσετε, θα δείτε ένα παράθυρο με επιλογές από την κοινή χρήση της ιστοσελίδας μέσω μηνύματος κειμένου ή αλληλογραφίας στην εκτύπωση της ιστοσελίδας.

Είναι εύκολο να μοιραστείτε μια σελίδα μέσω μηνύματος κειμένου, αλλά εάν στέκεστε δίπλα στο άτομο και χρησιμοποιείτε ένα iPad ή iPhone, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το AirDrop . Το επάνω μέρος του μενού κοινής χρήσης είναι αφιερωμένο στο AirDrop. Οι εγγεγραμμένοι φίλοι στη λίστα επαφών σας θα εμφανιστούν εδώ. Απλώς αγγίξτε το εικονίδιο και θα σας ζητηθεί να ανοίξετε την ιστοσελίδα στη συσκευή τους. Περισσότερο "

10 από 13

Πώς να αποκλείσετε τις διαφημίσεις σε όλους τους ιστότοπους

Αυτό γίνεται όλο και πιο δημοφιλής επιλογή καθώς οι ιστοσελίδες γεμίζουν με τόσες πολλές διαφημίσεις που επιβραδύνουν την διαδικασία φόρτωσης της σελίδας σε μια ανίχνευση. Ένα καλό πράγμα για τους περισσότερους διαφημιστές είναι η δυνατότητα "κατάλογης λευκών" ενός ιστότοπου, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να αποκλείσετε διαφημίσεις, αλλά ενημερώστε τον αποκλεισμό να επιτρέψει διαφημίσεις στους αγαπημένους σας ιστότοπους, για να βεβαιωθείτε ότι ο εκδότης λαμβάνει τα απαραίτητα έσοδα από διαφημίσεις για να διατηρήσει τη διαδικτυακή επένδυση.

Δυστυχώς, το κλείδωμα των διαφημίσεων δεν είναι η πιο απλή διαδικασία. Πρώτον, θα πρέπει να αναζητήσετε έναν αποκλεισμό διαφημίσεων στο App Store. Όταν βρείτε αυτό που θέλετε, θα πρέπει να το ενεργοποιήσετε στις ρυθμίσεις του iPad. Μπορείτε να το κάνετε ανοίγοντας την εφαρμογή "Ρυθμίσεις" , επιλέγοντας τις ρυθμίσεις του Safari από το αριστερό μενού, πατώντας "Αποκλεισμός περιεχομένου" και στη συνέχεια ενεργοποιώντας τη συγκεκριμένη λειτουργία αποκλεισμού διαφημίσεων στη σελίδα αποκλεισμού περιεχομένου.

Ταραγμένος? Διαβάστε τον οδηγό μας για να αποκλείσετε διαφημίσεις στο iPad . Ή μπορείτε να διαβάσετε την επόμενη συμβουλή για να μάθετε πώς μπορείτε να αποκλείσετε διαφημίσεις για μια μόνο σελίδα. Περισσότερο "

11 από 13

Διαβάστε ένα άρθρο χωρίς τις διαφημίσεις

Δεν χρειάζεστε έναν αποκλεισμό διαφημίσεων για τη διαγραφή διαφημίσεων από ένα άρθρο. Το πρόγραμμα περιήγησης Safari έχει λειτουργία ανάγνωσης που θα συνδυάζει κείμενο και εικόνες χωρίς τις διαφημίσεις για να σας δώσει μια καλή, καθαρή ανάγνωση. Και δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι ιδιαίτερο για να το ρυθμίσετε. Απλώς πατήστε το κουμπί των οριζόντιων γραμμών δίπλα στη διεύθυνση ιστού στη γραμμή αναζήτησης. Αυτό το κουμπί θα αναδιαμορφώσει τη σελίδα ώστε να είναι πιο ευανάγνωστη.

12 από 13

Αναζήτηση στο Web ή αναζήτηση στην ιστοσελίδα

Η γραμμή αναζήτησης στην κορυφή του προγράμματος περιήγησης Safari κάνει πραγματικά κάτι περισσότερο από απλά να αναζητάτε την Google για ό, τι πληκτρολογείτε σε αυτήν ή να μεταβείτε σε μια συγκεκριμένη σελίδα όταν πληκτρολογείτε μια διεύθυνση ιστού. Μπορεί επίσης να προτείνει ιστοσελίδες και να εμφανίζει ιστότοπους που ταιριάζουν από τους αποθηκευμένους σελιδοδείκτες σας ή το ιστορικό ιστού.

Θέλετε να κάνετε αναζήτηση στην ίδια την ιστοσελίδα; Τα αποτελέσματα της γραμμής αναζήτησης εμφανίζουν επίσης "σε αυτή τη σελίδα", η οποία ταιριάζει με τη φράση που πληκτρολογείτε σε κάθε φορά που χρησιμοποιείται στη σελίδα που επισκέπτεστε. Θα λάβετε ακόμα κουμπιά προς τα πίσω και προς τα εμπρός για να μετακινηθείτε σε κάθε περίπτωση της λέξης ή της φράσης σε ολόκληρη τη σελίδα.

13 από 13

Ζητήστε την ιστοσελίδα της επιφάνειας εργασίας

Θα ήταν ωραίο να σκεφτόμαστε ότι το iPad ήταν αρκετά μεγάλο και είναι αρκετά δημοφιλές που οι περισσότεροι ιστότοποι μας δίνουν σελίδες που λαμβάνουν υπόψη το μεγαλύτερο ακίνητο στην οθόνη μας, αλλά μερικοί ιστότοποι εξακολουθούν να φορτώνουν το κάπως περιορισμένο smartphone ή κινητό ιστότοπο. Σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι ωραίο να γνωρίζουμε ότι μπορούμε να ζητήσουμε την πλήρη ιστοσελίδα.

Μπορείτε να φορτώσετε την έκδοση της επιφάνειας εργασίας της ιστοσελίδας πατώντας και κρατώντας πατημένο το κουμπί "Ανανέωση" δίπλα στη γραμμή αναζήτησης. Αυτό είναι το κουμπί που έχει βέλος σε ημικύκλιο. Εάν πατήσετε και κρατήσετε πατημένο το κουμπί, θα εμφανιστεί ένα μενού που σας δίνει την επιλογή "Ζητήστε την επιφάνεια εργασίας".