Πώς να ενισχύσετε το σήμα Wi-Fi στο σπίτι σας

Αν η σύνδεση Wi-Fi είναι ωραία όταν βρίσκεστε στο ίδιο δωμάτιο με το δρομολογητή αλλά υποβαθμίζεται όταν βρίσκεστε σε διαφορετικό χώρο, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορούμε να προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε το σήμα Wi-Fi. Ακόμα κι αν έχετε ένα μεγάλο σπίτι, υπάρχουν τρόποι να επεκταθεί η κάλυψη έτσι ώστε να μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο δίκτυό σας από οποιοδήποτε δωμάτιο, αν και μπορεί να μην έχετε το καλύτερο σήμα σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού.

Μετακινήστε τις ασύρματες συσκευές μακριά από την περιοχή

Εάν υπάρχουν άλλες ασύρματες συσκευές όπως ασύρματα τηλέφωνα ή μόνιτορ μωρών στην περιοχή όπου αντιμετωπίζετε προβλήματα, δοκιμάστε να τα μετακινήσετε σε μια τοποθεσία όπου συχνά δεν χρειάζεστε τη σύνδεση Wi-Fi. Πολλές ασύρματες συσκευές λειτουργούν με την ίδια συχνότητα με ασύρματο δρομολογητή, έτσι ώστε να μπορείτε να παρατηρήσετε απώλεια ισχύος σήματος αν είστε κοντά στην ασύρματη συσκευή.

Μετακινήστε τον δρομολογητή πιο κοντά

Το ασύρματο σήμα μπορεί επίσης να υποβαθμιστεί περνώντας μέσα από τοίχους ή άλλα στερεά αντικείμενα. Και αν ο δρομολογητής σας είναι από τη μια πλευρά του σπιτιού, μπορεί να υποβαθμιστεί από τη στιγμή που φτάνει στην άλλη πλευρά του σπιτιού. Είναι καλύτερο να τοποθετήσετε το δρομολογητή σε κεντρική θέση χωρίς τοίχους ή άλλα εμπόδια.

Επίσης, καλό είναι να σημειώσετε τι μπορεί να χρειαστεί να περάσει το σήμα στο δρόμο του σε σημεία που έχουν κακή σύνδεση. Το σήμα δεν θέλει να περάσει από συμπαγή αντικείμενα, και μάλιστα μισεί τα ηλεκτρονικά. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει συσκευές όπως ψυγείο ή πλυντήριο ρούχων. Η επανατοποθέτηση του δρομολογητή ανυψώνοντάς τον υψηλότερα από το έδαφος μπορεί μερικές φορές να κάνει θαύματα για το πόσο μακριά μπορεί να ταξιδέψει το σήμα.

Συμβουλές για την τοποθέτηση του δρομολογητή Wi-Fi

Αλλάξτε το κανάλι στο δρομολογητή σας

Πιστέψτε το ή όχι, μια ενιαία ρύθμιση στο δρομολογητή σας μπορεί να είναι η απάντηση σε όλα τα προβλήματά σας. Αυτός είναι για εκείνους που δεν πειράζουν να μπουν στο δρομολογητή και, το πιο σημαντικό, πραγματικά ξέρουν πώς να μπουν στη σελίδα διαχείρισης του δρομολογητή. Αυτό επιτυγχάνεται συνήθως με την πλοήγηση σε μια συγκεκριμένη διεύθυνση στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού σας.

Τα πιο συνηθισμένα κανάλια είναι 1, 6 και 11, και για καλό λόγο. Αυτά είναι τα μόνα κανάλια που δεν επικαλύπτονται, έτσι θα σας δώσουν το καλύτερο σήμα. Ωστόσο, οι περισσότεροι δρομολογητές έχουν οριστεί σε "αυτόματη" από προεπιλογή, πράγμα που σημαίνει ότι ο δρομολογητής μπορεί να επιλέγει αυτόματα ένα κακό κανάλι. Δοκιμάστε να κάνετε ποδηλασία μέσα από αυτά τα τρία κανάλια για να δείτε αν βοηθά το σήμα να βελτιωθεί.

Αγοράστε μια εξωτερική κεραία

Δεν είναι πάντα δυνατή η μετακίνηση του δρομολογητή, αλλά πολλοί δρομολογητές υποστηρίζουν μια εξωτερική κεραία . Δεν θα μπορείτε να τοποθετήσετε μια εξωτερική κεραία πολύ μακριά από το δρομολογητή, αλλά αν ο δρομολογητής σας είναι κολλημένος κάτω από το γραφείο σας χωρίς καλό τρόπο να τον μετακινήσετε προς τα έξω, μια εξωτερική κεραία μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πάρετε σήμα για να μεταδοθεί από μια καλύτερη θέση.

Η εξωτερική κεραία έρχεται σε δύο ποικιλίες: παντοκατευθυντική, η οποία μεταδίδει προς όλες τις κατευθύνσεις, και υψηλό κέρδος, το οποίο μεταδίδει το σήμα σε μία μόνο κατεύθυνση. Εάν απλώς προσπαθείτε να πάρετε το σήμα για να μεταδοθεί από μια καλύτερη θέση, η omnidirectional κεραία είναι το εισιτήριό σας. Ωστόσο, εάν ο δρομολογητής σας είναι στη μία πλευρά του σπιτιού, το υψηλό κέρδος μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε την ισχύ του σήματος.

Θυμηθείτε ότι η εξωτερική κεραία υψηλής απόδοσης μεταδίδει μόνο μία κατεύθυνση, οπότε αν ο δρομολογητής σας βρίσκεται σε κεντρική θέση, μπορεί να μην είναι η καλύτερη λύση.

Συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλημάτων ενός αδύναμου σήματος ακόμη και όταν πλησιάζετε στον δρομολογητή

Αγοράστε ένα Extender Wi-Fi

Εάν έχετε ένα πολύ μεγάλο σπίτι, ίσως θελήσετε να αγοράσετε ένα Wi-Fi extender . Αυτή η συσκευή ουσιαστικά συνδέεται στο δίκτυό σας Wi-Fi και στη συνέχεια αναμεταδίδει το σήμα, επιτρέποντάς σας να συνδεθείτε στην επέκταση και να έχετε καλύτερη ισχύ σήματος όταν βρίσκεστε πιο μακριά από το δρομολογητή.

Θυμηθείτε ότι η συσκευή επέκτασης Wi-Fi πρέπει να έχει καλή ισχύ σήματος για να λειτουργεί σωστά, έτσι δεν θέλετε να την τοποθετήσετε στην ίδια περιοχή όπου έχετε κακή σύνδεση. Δοκιμάστε να διαχωρίσετε τη διαφορά. Επίσης, να θυμάστε ότι οι τοίχοι θα υποβαθμίσουν τη δύναμη, τοποθετήστε έτσι τον επαναλήπτη αναλόγως.

Συνήθως είναι καλύτερο να τοποθετήσετε τον αναμεταδότη Wi-Fi πιο κοντά στον δρομολογητή για να έχετε καλή ισχύ σήματος από όσο πιο μακριά. Πολλές φορές, η επανάληψη του σήματος θα επιτρέψει την αποφυγή παρεμποδίσεων μεταξύ του αναμεταδότη και του τόπου που θέλετε να το χρησιμοποιήσετε, με αποτέλεσμα μια πολύ ωραία ώθηση στην ισχύ του σήματος.

Αγοράστε έναν δρομολογητή Wi-Fi διπλής ζώνης

Το "802.11ac" μπορεί να ακούγεται σαν μια τυχαία σειρά αριθμών και γραμμάτων, αλλά αντιπροσωπεύει πραγματικά το νεώτερο πρότυπο στην τεχνολογία Wi-Fi. Ένα από τα μεγαλύτερα χαρακτηριστικά του νέου προτύπου είναι η ικανότητα να υπολογίσετε τη θέση της συσκευής σας και να εστιάσετε το σήμα σε αυτή την κατεύθυνση αντί να στέλνετε απλά το ίδιο σήμα σε όλες τις κατευθύνσεις. Αυτά τα "δοκάρια" μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση του σήματος σε μέρη του σπιτιού σας που έχουν πρόβλημα. Η Apple άρχισε να υποστηρίζει το 802.11ac με το iPad Air 2, αλλά ακόμη και τα παλαιότερα iPad μπορεί να δουν αύξηση της ισχύος του σήματος με έναν δρομολογητή 802.11ac.

Δυστυχώς, είναι πιο ακριβά από τους κανονικούς δρομολογητές. Εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα, αναζητήστε ένα δρομολογητή διπλής ζώνης. Αυτοί οι δρομολογητές παράγουν δύο σήματα για να χρησιμοποιήσουν το iPad και μπορούν να αυξήσουν την ταχύτητα της σύνδεσης στο Internet του iPad.

Αγοράστε ένα Apple 802.11ac AirPort Extreme από την Amazon

Δημιουργήστε ένα Δίκτυο ματιών

Αυτή η λύση είναι καλύτερο για όσους βρίσκονται σε μεγαλύτερα σπίτια που χρειάζονται πολλαπλούς δρομολογητές και ένα απλό extender απλά δεν θα το κόψει. Αυτό περιλαμβάνει σπίτια όπου ο κεντρικός δρομολογητής κάθεται στο κέντρο του σπιτιού και η διαθεσιμότητα Wi-Fi μειώνεται στα άκρα του σπιτιού καθώς και σε πολυκατοικίες. Σε γενικές γραμμές, τα δίκτυα ματιών λειτουργούν καλύτερα όταν ο χώρος σπιτιού ή του γραφείου είναι πάνω από 3.000 τετραγωνικά πόδια, αλλά ακόμη μικρότερες περιοχές μπορούν να επωφεληθούν από ένα δίκτυο πλέγματος διπλού δρομολογητή, το οποίο λειτουργεί παρόμοια με ένα πρωτεύοντα δρομολογητή και ένα extender.

Η ιδέα πίσω από το δίκτυο πλέγματος είναι να αποκτήσετε κάλυψη από τις κουβέρτες τοποθετώντας τους δρομολογητές σε καλές τοποθεσίες σε όλο το διάστημα για να δώσετε ένα ισχυρό, ομοιόμορφο σήμα. Τα δίκτυα ματιών τείνουν να είναι ευκολότερο να ρυθμιστούν από τα διαλυτικά επειδή είναι σχεδιασμένα να λειτουργούν ως πολλαπλοί δρομολογητές. Αν έχετε φτωχό σήμα και έχετε μεγαλύτερο χώρο στο σπίτι ή στο γραφείο, ίσως η καλύτερη λύση είναι ένα δίκτυο ματιών .

Εδώ είναι μερικές καλές μάρκες για να ελέγξετε έξω:

Αποκάλυψη

Το Περιεχόμενο Ηλεκτρονικού Εμπορίου είναι ανεξάρτητο από το εκδοτικό περιεχόμενο και ενδέχεται να λάβουμε αποζημίωση σε σχέση με την αγορά προϊόντων μέσω συνδέσμων σε αυτήν τη σελίδα.