Βασικές συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων iPad

Πώς να διορθώσετε τα προβλήματα του iPad σας

Το iPad είναι μια εξαιρετική συσκευή, αλλά περιστασιακά, όλοι αντιμετωπίζουμε προβλήματα. Ωστόσο, ένα πρόβλημα με το iPad σας δεν πρέπει να σημαίνει ένα ταξίδι στο πλησιέστερο κατάστημα της Apple ή μια τηλεφωνική κλήση προς υποστήριξη τεχνολογίας. Στην πραγματικότητα, τα περισσότερα προβλήματα iPad μπορούν να λυθούν ακολουθώντας μερικές βασικές συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων.

Πρόβλημα με μια εφαρμογή; Κλείστε το!

Γνωρίζατε ότι το iPad διατηρεί τις εφαρμογές σε λειτουργία ακόμη και μετά το κλείσιμο τους; Αυτό επιτρέπει σε εφαρμογές όπως η εφαρμογή Μουσική να συνεχίσει να αναπαράγει μουσική από την επιλεγμένη λίστα αναπαραγωγής ακόμα και μετά την εκκίνηση άλλης εφαρμογής. Δυστυχώς, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κάποια προβλήματα. Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με μια συγκεκριμένη εφαρμογή, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να κλείσετε πλήρως την εφαρμογή και να την επαναφέρετε ξανά.

Μπορείτε να κλείσετε μια εφαρμογή πατώντας το κουμπί Home δύο φορές στη σειρά. Με αυτόν τον τρόπο θα εμφανιστεί μια λίστα με τις πιο πρόσφατα ανοιχτές εφαρμογές στο κάτω μέρος της οθόνης. Εάν πιέσετε το δάχτυλό σας εναντίον μιας από αυτές τις εφαρμογές και το κρατήσετε κάτω, τα εικονίδια θα αρχίσουν να τινάσσονται και ένας κόκκινος κύκλος με σημάδι μείον θα εμφανιστεί στην επάνω αριστερή γωνία του εικονιδίου. Πατώντας αυτό το κουμπί θα κλείσει η εφαρμογή, εκκαθαρίζοντάς την από τη μνήμη .

Σε περίπτωση αμφιβολίας, επανεκκινήστε το iPad ...

Η παλαιότερη συμβουλή αντιμετώπισης προβλημάτων στο βιβλίο είναι απλά να επανεκκινήσετε τη συσκευή. Αυτό λειτουργεί με επιτραπέζιους υπολογιστές, φορητούς υπολογιστές, smartphones, tablet και σχεδόν οποιαδήποτε συσκευή που τρέχει σε ένα τσιπ υπολογιστή.

Εάν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα με μια εφαρμογή και το κλείσιμο δεν διορθώνει το πρόβλημα ή αν έχετε κάποιο άλλο πρόβλημα, δοκιμάστε να κάνετε επανεκκίνηση του iPad . Αυτό θα καθαρίσει τη διαθέσιμη μνήμη που χρησιμοποιείται από τις εφαρμογές και θα δώσει στο iPad ένα νέο ξεκίνημα, το οποίο θα βοηθήσει σε ό, τι πρόβλημα αντιμετωπίζετε.

Μπορείτε να επανεκκινήσετε το iPad κρατώντας πατημένο το κουμπί Sleep / Wake στο πάνω χείλος του iPad. Αυτό θα φέρει ένα ρυθμιστικό που θα σας αφήσει να απενεργοποιήσετε το iPad. Αφού τεθεί εκτός λειτουργίας, απλά πατήστε ξανά το κουμπί Sleep / Wake για να ενεργοποιήσετε ξανά το iPad.

Είναι η εφαρμογή συνεχώς παγώνει;

Δεν υπάρχει θεραπεία για μια εφαρμογή που δεν λειτουργεί σωστά με βάση τα σφάλματα στον προγραμματισμό, αλλά μερικές φορές, μια κακή εφαρμογή έχει καταστραφεί. Αν το πρόβλημά σας επικεντρώνεται γύρω από μία εφαρμογή και ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα δεν λύσει το πρόβλημα, ίσως μπορέσετε να λύσετε το πρόβλημα με νέα εγκατάσταση της εφαρμογής.

Μόλις κατεβάσετε μια εφαρμογή από το κατάστημα εφαρμογών, μπορείτε πάντα να το κατεβάσετε ξανά δωρεάν. (Μπορείτε ακόμα να το κατεβάσετε σε άλλες συσκευές iOS εφόσον έχουν ρυθμιστεί στον ίδιο λογαριασμό iTunes.) Αυτό λειτουργεί ακόμη και αν έχετε κατεβάσει την εφαρμογή κατά τη διάρκεια μιας περιόδου "δωρεάν λήψης" και η εφαρμογή έχει τώρα μια τιμή.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε με ασφάλεια να διαγράψετε μια εφαρμογή και να την κατεβάσετε ξανά από το κατάστημα εφαρμογών. Υπάρχει ακόμη και μια καρτέλα στο κατάστημα εφαρμογών που θα σας δείξει όλες τις αγορές σας, ώστε να μπορείτε εύκολα να εντοπίσετε την εφαρμογή.

Να θυμάστε : εάν η συγκεκριμένη εφαρμογή αποθηκεύει δεδομένα, τα δεδομένα αυτά θα διαγραφούν. Αυτό σημαίνει ότι αν χρησιμοποιείτε ένα υπολογιστικό φύλλο όπως οι Σελίδες, τα υπολογιστικά φύλλα σας θα διαγραφούν αν καταργήσετε την εφαρμογή. Αυτό ισχύει για τους επεξεργαστές κειμένου, τους διαχειριστές της λίστας εργασιών κ.λπ. Πάντα να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας προτού εκτελέσετε αυτό το βήμα.

Έχετε πρόβλημα με τη σύνδεση;

Γνωρίζατε ότι τα περισσότερα προβλήματα με τη σύνδεση με το Διαδίκτυο μπορούν να επιλυθούν με απλή μετάβαση στον δρομολογητή σας ή απλά επανεκκίνηση του iPad; Δυστυχώς, αυτό δεν λύει κάθε πρόβλημα με τη σύνδεση. Αλλά το βασικό βήμα αντιμετώπισης προβλημάτων για την επανεκκίνηση της συσκευής μπορεί να εφαρμοστεί στη σύνδεση στο Internet, κάνοντας επανεκκίνηση του δρομολογητή .

Ο δρομολογητής είναι αυτό που εκτελεί το ασύρματο οικιακό σας δίκτυο. Είναι ένα μικρό κιβώτιο που έχει εγκατασταθεί από τον πάροχο Διαδικτύου που συνήθως διαθέτει πολλά φώτα πάνω του με καλώδια συνδεδεμένα στο πίσω μέρος. Μπορείτε να επανεκκινήσετε το δρομολογητή απλά απενεργοποιώντας το για μερικά δευτερόλεπτα και στη συνέχεια ενεργοποιώντας το ξανά. Αυτό θα προκαλέσει την έξοδο του δρομολογητή και τη σύνδεση στο Internet, κάτι που μπορεί να λύσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε με το iPad σας.

Να θυμάστε ότι, εάν κάνετε επανεκκίνηση του δρομολογητή, όλοι στο νοικοκυριό σας θα χάσουν τη σύνδεσή τους στο Διαδίκτυο, ακόμη και αν δεν χρησιμοποιούν ασύρματη σύνδεση. (Εάν βρίσκονται στον επιτραπέζιο υπολογιστή, θα μπορούσαν να συνδεθούν στο δρομολογητή με ένα καλώδιο δικτύου.) Ίσως να είναι καλή ιδέα να προειδοποιήσετε πρώτα τον καθένα!

Πώς να διορθώσετε συγκεκριμένα προβλήματα με το iPad:

Μερικές φορές, η βασική αντιμετώπιση προβλημάτων δεν είναι αρκετή για να διορθώσετε κάποιο πρόβλημα. Ακολουθεί μια λίστα άρθρων αφιερωμένων σε συγκεκριμένα προβλήματα.

Τα προβλήματά σας παραμένουν ακόμα και μετά από αρκετές επανεκκινήσεις;

Εάν έχετε επανεκκινήσει το iPad σας πολλές φορές, διαγράψετε εφαρμογές προβλημάτων και εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε συνεχείς δυσκολίες με το iPad σας, υπάρχει ένα δραστικό μέτρο που μπορεί να ληφθεί για να διορθωθεί σχεδόν τα πάντα εκτός από τα πραγματικά προβλήματα υλικού: επαναφορά του iPad στις προεπιλεγμένες εργοστασιακές ρυθμίσεις . Αυτό διαγράφει τα πάντα από το iPad σας και το επιστρέφει στην κατάσταση στην οποία βρισκόταν όταν ήταν ακόμα στο κουτί.

  1. Το πρώτο πράγμα που θα θελήσετε να κάνετε είναι να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας για το iPad σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό στην εφαρμογή Ρυθμίσεις iPad επιλέγοντας iCloud από το αριστερό μενού, Backup από τις ρυθμίσεις iCloud και μετά πατώντας το Back Up Now . Αυτό θα δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας όλων των δεδομένων σας στο iCloud. Μπορείτε να επαναφέρετε το iPad από αυτό το αντίγραφο ασφαλείας κατά τη διαδικασία εγκατάστασης. Αυτή είναι η ίδια διαδικασία που θα αναλάβατε εάν αναβαθμίζετε σε ένα νέο iPad.
  2. Στη συνέχεια, μπορείτε να επαναφέρετε το iPad επιλέγοντας Γενικά στο αριστερό μενού των ρυθμίσεων του iPad και πατώντας την Επαναφορά στο τέλος των Γενικών ρυθμίσεων. Υπάρχουν πολλές επιλογές για την επαναφορά του iPad. Η διαγραφή όλων των περιεχομένων και των ρυθμίσεων θα την επαναφέρει στις εργοστασιακές προεπιλογές. Μπορείτε να δοκιμάσετε να επαναφέρετε μόνο τις ρυθμίσεις, για να δείτε εάν αυτό εξαλείφει το πρόβλημα προτού προχωρήσετε με την επιλογή πυρηνικής διαγραφής όλων.

Πώς να επικοινωνήσετε με την Υποστήριξη της Apple:

Πριν επικοινωνήσετε με την Υποστήριξη της Apple, ίσως θελήσετε να ελέγξετε αν το iPad σας εξακολουθεί να είναι εγγεγραμμένο . Η βασική εγγύηση της Apple παρέχει 90 ημέρες τεχνικής υποστήριξης και ένα έτος περιορισμένης προστασίας υλικού. Το πρόγραμμα AppleCare + παρέχει δύο χρόνια τεχνικής και υλικοτεχνικής υποστήριξης. Μπορείτε να καλέσετε την υποστήριξη της Apple στο 1-800-676-2775.

Διαβάστε: Ποιο είναι το δικαίωμα επισκευής;