Τα πρώτα 10 πράγματα που πρέπει να κάνετε με το iPad σας

Πώς να ξεκινήσετε με το iPad σας

Εάν αισθάνεστε λίγο συγκλονισμένοι από το iPad σας αφού το αγοράσατε, μην ανησυχείτε. Είναι ένα κοινό συναίσθημα. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να κάνετε και πολλά για να μάθετε για τη νέα συσκευή σας. Αλλά δεν υπάρχει ανάγκη να αισθάνεστε πάρα πολύ εκφοβισμένοι. Δεν θα χρειαστεί πολύς χρόνος προτού να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή σαν επαγγελματίας πριν πάρα πολύ καιρό. Οι δείκτες αυτοί θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε να αξιοποιείτε στο έπακρο τη συσκευή.

Καινούργιο για το iPad και το iPhone; Ελέγξτε τα μαθήματα iPad για να μάθετε τα βασικά.

01 από 10

Λήψη τελευταίας ενημέρωσης λογισμικού

Shuji Kobayashi / Η Τράπεζα Εικόνων / Getty Images

Αυτό ισχύει για οποιοδήποτε gadget που μπορεί να λάβει ενημερώσεις στο λογισμικό του συστήματος του. Όχι μόνο οι ενημερώσεις λογισμικού μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την συσκευή σας σε λειτουργία ομαλά, να σκουπίσετε ενοχλητικά σφάλματα που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε αλλιώς, αλλά και να βοηθήσουν τη συσκευή σας να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά εξοικονομώντας χρόνο ζωής της μπαταρίας. Δεν υπάρχουν γνωστοί ιοί για το iPad και επειδή όλες οι εφαρμογές προβάλλονται από την Apple, το κακόβουλο λογισμικό είναι σπάνιο, αλλά καμία συσκευή δεν είναι εντελώς άτρωτη. Οι ενημερώσεις λογισμικού μπορούν να κάνουν την εμπειρία σας iPad ασφαλέστερη, κάτι που είναι αρκετά καλός λόγος να κρατάτε πάντα πάνω τους.

Περισσότερες οδηγίες σχετικά με την ενημέρωση του iOS

02 από 10

Μετακίνηση εφαρμογών σε φακέλους

Ίσως θελήσετε να μπείτε στο App Store και να ξεκινήσετε τη λήψη, αλλά θα εκπλαγείτε από το πόσο γρήγορα θα έχετε τρεις ή περισσότερες σελίδες γεμάτες εφαρμογές. Αυτό μπορεί να δυσκολέψει την εύρεση μιας συγκεκριμένης εφαρμογής και ενώ η αναζήτηση στο προσκήνιο παρέχει έναν εξαιρετικό τρόπο αναζήτησης εφαρμογών, είναι αρκετά εύκολο να κρατήσετε το iPad σας οργανωμένο θέτοντας τις εφαρμογές σε φακέλους.

Για να μετακινήσετε μια εφαρμογή, απλώς πατήστε και κρατήστε το δάχτυλό σας έως ότου κουνηθεί όλες οι εφαρμογές. Μόλις συμβεί αυτό, μπορείτε να σύρετε μια εφαρμογή σε ολόκληρη την οθόνη. Για να δημιουργήσετε ένα φάκελο, απλώς το ρίξτε σε μια άλλη εφαρμογή. Μπορείτε επίσης να δώσετε στο φάκελο ένα προσαρμοσμένο όνομα.

Κατά τη ρύθμιση των αρχικών φακέλων, δοκιμάστε να μεταφέρετε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στην αποβάθρα στο κάτω μέρος της οθόνης. Αυτή η αποβάθρα έρχεται με μερικές εφαρμογές σε αυτό, αλλά μπορεί να χωρέσει έως και έξι. Και επειδή η βάση είναι πάντα παρούσα στην αρχική σας οθόνη, κάνει έναν γρήγορο τρόπο για να ξεκινήσετε τις αγαπημένες σας εφαρμογές. Pro tip: Μπορείτε επίσης να μετακινήσετε ένα φάκελο στη βάση.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα; Ανατρέξτε στον Οδηγό Νέου Χρήστη για το iPad

03 από 10

Λήψη iWork, iLife, iBooks

ΕΝΤΑΞΕΙ. Αρκετά παίζοντας με τις εφαρμογές που συνοδεύουν το iPad. Ας αρχίσουμε να το γεμίζουμε με νέες εφαρμογές. Η Apple διανέμει τώρα τις σουίτες λογισμικού iWork και iLife σε όσους αγοράζουν ένα νέο iPad ή iPhone. Αν δικαιούστε κάτι τέτοιο, είναι καλή ιδέα να κάνετε λήψη αυτού του λογισμικού. Το iWork περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου, λογιστικό φύλλο και λογισμικό παρουσίασης. Το iLife διαθέτει το Garage Band, ένα εικονικό στούντιο μουσικής, το iPhoto, το οποίο είναι ιδανικό για την επεξεργασία φωτογραφιών και το iMovie, έναν επεξεργαστή ταινιών. Ενώ είστε εκεί, μπορείτε επίσης να κατεβάσετε το iBooks, τον αναγνώστη eBook της Apple.

Την πρώτη φορά που θα εκκινήσετε το App Store, θα έχετε την ευκαιρία να κατεβάσετε αυτές τις εφαρμογές. Αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος να τα κατεβάσετε ταυτόχρονα. Αν έχετε ήδη ανοίξει το App Store και απορρίψετε τη λήψη, μπορείτε να τα αναζητήσετε ξεχωριστά. Το iWork περιλαμβάνει Σελίδες, Αριθμούς και Keynote. Το iLife περιλαμβάνει το Garage Band, το iPhoto και το iMovie.

Μια λίστα με όλες τις εφαρμογές iPad της Apple

04 από 10

Απενεργοποιήστε τις αγορές εντός εφαρμογής

Εάν είστε γονέας με ένα μικρό παιδί, είναι καλό να απενεργοποιήσετε τις αγορές εντός εφαρμογής στο iPad. Ενώ υπάρχουν πολλές δωρεάν εφαρμογές στο App Store, πολλοί δεν είναι εντελώς δωρεάν. Αντ 'αυτού, χρησιμοποιούν αγορές εντός εφαρμογής για να βγάλουν λεφτά.

Αυτό περιλαμβάνει πολλά παιχνίδια. Οι αγορές εντός εφαρμογής έχουν γίνει πολύ δημοφιλείς, επειδή το μοντέλο «freemium» για δωρεάν προσφορά της εφαρμογής και στη συνέχεια η πώληση αντικειμένων ή υπηρεσιών μέσα στην εφαρμογή δημιουργεί πραγματικά περισσότερα έσοδα από το να ζητάει τα χρήματα εκ των προτέρων.

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτές τις αγορές εντός εφαρμογής, ανοίγοντας τις ρυθμίσεις του iPad , επιλέγοντας Γενικά από το αριστερό μενού, πατώντας Περιορισμοί από τις Γενικές ρυθμίσεις και μετά πατώντας "Enable Restrictions". Θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε έναν κωδικό πρόσβασης. Αυτός ο κωδικός πρόσβασης χρησιμοποιείται για να επιστρέψετε στην περιοχή περιορισμών για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις.

Μόλις ενεργοποιηθούν οι Περιορισμοί, μπορείτε να πατήσετε το ρυθμιστικό on / off δίπλα στην επιλογή "Αγορές εντός εφαρμογής" προς το κάτω μέρος της οθόνης. Πολλές εφαρμογές δεν θα προσφέρουν ούτε καν αγορές εντός εφαρμογής, αφού αυτή η ρύθμιση είναι απενεργοποιημένη, και όσες κάνουν θα σταματήσουν πριν από οποιαδήποτε συναλλαγή μπορεί να περάσει.

Πώς να το παιδί σας iPad

05 από 10

Συνδεθείτε στο iPad σας στο Facebook

Ενώ βρισκόμαστε στις ρυθμίσεις του iPad, θα μπορούσαμε επίσης να δημιουργήσουμε το Facebook. Εάν χρησιμοποιείτε το κοινωνικό δίκτυο, πιθανότατα θέλετε να συνδέσετε το iPad στο λογαριασμό σας στο Facebook. Αυτό σας επιτρέπει να μοιράζεστε γρήγορα φωτογραφίες και ιστοσελίδες στο Facebook απλά αγγίζοντας το κουμπί Share όταν βλέπετε μια φωτογραφία ή σε μια ιστοσελίδα.

Επιτρέπει επίσης στις εφαρμογές να αλληλεπιδρούν με το Facebook. Μην ανησυχείτε, εάν μια εφαρμογή θέλει να έχει πρόσβαση στη σύνδεσή σας στο Facebook, θα ζητήσει πρώτα την άδεια.

Μπορείτε να συνδέσετε το iPad στο Facebook μετακινώντας το αριστερό μενού στις Ρυθμίσεις και επιλέγοντας το Facebook. Θα σας ζητηθεί να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Facebook για να συνδεθείτε.

Μπορείτε επίσης να αλληλεπιδράσετε το Facebook με το ημερολόγιο και τις επαφές σας. Για παράδειγμα, αν το ρυθμιστικό δίπλα στα ημερολόγια μεταβεί στη θέση "on", τα γενέθλια των φίλων σας στο Facebook ενδέχεται να εμφανιστούν στο ημερολόγιο του iPad σας.

06 από 10

Αναπτύξτε την αποθήκευση σας με μονάδα Cloud Drive

Εκτός και αν έχετε εκσφενδονίσει σε αυτό το μοντέλο 64 GB, μπορεί να βρεθείτε με κάποιους περιορισμούς στο χώρο αποθήκευσης στο νέο σας iPad. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα χρειαστεί να ανησυχήσετε για αυτό για λίγο, αλλά ένας τρόπος να δώσετε στον εαυτό σας λίγο περισσότερο αγκώνα είναι να ρυθμίσετε την αποθήκευση cloud από τρίτους.

Οι καλύτερες επιλογές αποθήκευσης του cloud για το iPad περιλαμβάνουν το Dropbox, το Google Drive, το OneDrive της Microsoft και το Box.net. Όλοι έχουν τα διάφορα καλά σημεία και κακά σημεία τους. Το καλύτερο από όλα, περιλαμβάνουν ένα μικρό κομμάτι του ελεύθερου αποθηκευτικού χώρου, ώστε να μπορείτε να μάθετε αν σας αρέσει το επιπλέον δωμάτιο αγκώνα.

Πέρα από την απλή επέκταση του χώρου αποθήκευσης, αυτές οι υπηρεσίες cloud προσφέρουν έναν εξαιρετικό τρόπο προστασίας των εγγράφων και των φωτογραφιών χάρη στην απλή αποθήκευση τους στο νέφος. Ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει με το iPad σας, μπορείτε ακόμα να πάρετε σε αυτά τα αρχεία από οποιαδήποτε άλλη συσκευή, συμπεριλαμβανομένου του φορητού υπολογιστή ή του επιτραπέζιου υπολογιστή σας.

Οι καλύτερες επιλογές αποθήκευσης Cloud για το iPad

07 από 10

Κάντε λήψη της Pandora και ρυθμίστε το δικό σας Ραδιοφωνικό Σταθμό

Το Pandora Radio σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε έναν προσαρμοσμένο ραδιοφωνικό σταθμό εισάγοντας ένα τραγούδι ή έναν καλλιτέχνη που σας αρέσει. Η Πανδώρα χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες για να βρει και να ρεύσει παρόμοια μουσική. Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε πολλά κομμάτια ή καλλιτέχνες σε έναν σταθμό, επιτρέποντάς σας να δημιουργήσετε ποικιλία.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το ραδιόφωνο Pandora

Η Pandora είναι ελεύθερη για χρήση, αλλά υποστηρίζεται με διαφημίσεις που μερικές φορές παίζουν μεταξύ τραγουδιών. Αν θέλετε να απαλλαγείτε από τις διαφημίσεις, μπορείτε να εγγραφείτε στην Pandora One.

Οι καλύτερες εφαρμογές μουσικής ροής για το iPad

08 από 10

Ορίστε ένα προσαρμοσμένο φόντο

Εάν ρυθμίσετε τη Ροή φωτογραφιών στις συσκευές iOS, ίσως έχετε ήδη τις πιο πρόσφατες φωτογραφίες σας στο iPad σας. Αυτή θα ήταν η κατάλληλη στιγμή για να δημιουργήσετε ένα προσαρμοσμένο υπόβαθρο. Μετά από όλα, ποιος θέλει αυτό το ήπιο υπόβαθρο που έρχεται με το iPad; Μπορείτε να ορίσετε ένα προσαρμοσμένο φόντο για την αρχική οθόνη σας και για την οθόνη κλειδώματος σας. Μπορείτε να ορίσετε προσαρμοσμένα φόντα στην ενότητα "Ταπετσαρίες & Φωτεινότητα" των ρυθμίσεων iPad. Βρίσκεται ακριβώς κάτω από τις Γενικές ρυθμίσεις στο αριστερό μενού. Και ακόμα κι αν δεν έχετε φορτώσει κάποιες φωτογραφίες στο iPad σας, μπορείτε να επιλέξετε από μερικές από τις προεπιλεγμένες ταπετσαρίες που παρέχονται από την Apple.

Πώς να προσαρμόσετε το iPad σας

09 από 10

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του iPad σας στο iCloud

Τώρα που έχουμε προσαρμόσει το iPad και κατεβάσαμε κάποιες βασικές εφαρμογές, είναι καλό να δημιουργήσουμε αντίγραφα ασφαλείας για το iPad. Κανονικά, το iPad θα πρέπει να επιστρέφει στο cloud οποτεδήποτε το αφήνετε να φορτίζεται. Αλλά μερικές φορές, μπορεί να θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας με μη αυτόματο τρόπο. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του iPad είναι να ξεκινήσετε τις ρυθμίσεις, να επιλέξετε iCloud από το αριστερό μενού και να επιλέξετε την επιλογή Storage and Backup στο κάτω μέρος των ρυθμίσεων iCloud. Η τελευταία επιλογή σε αυτή τη νέα οθόνη είναι "Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας τώρα".

Μην ανησυχείτε, η διαδικασία δεν διαρκεί πολύ, ακόμα κι αν έχετε φορτώσει το iPad με μια δέσμη ογκωδών εφαρμογών. Επειδή οι εφαρμογές μπορούν να ξαναφορτωθούν από το App Store, δεν χρειάζεται να δημιουργηθούν αντίγραφα ασφαλείας στο iCloud. Το iPad θυμάται απλώς ποιες εφαρμογές έχετε εγκαταστήσει στη συσκευή σας.

Περισσότερα για την δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του iPad σας

10 από 10

Λήψη περισσότερων εφαρμογών!

Εάν υπάρχει ένας κοινός λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι αγοράζουν το iPad, είναι οι εφαρμογές. Το App Store πέρασε το σήμα των εκατομμυρίων εφαρμογών και ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι αυτών των εφαρμογών σχεδιάστηκε ειδικά για τη μεγαλύτερη οθόνη του iPad. Σίγουρα θα θέλετε να φορτώσετε το iPad σας με μια μεγάλη γκάμα εφαρμογών, ώστε να σας βοηθήσουμε να ξεκινήσετε, εδώ είναι μερικές λίστες δωρεάν εφαρμογών που μπορείτε να ελέγξετε έξω:

Οι εφαρμογές πρέπει να έχουν (και δωρεάν!) Στο iPad
Τα καλύτερα δωρεάν παιχνίδια
Οι κορυφαίες εφαρμογές ταινιών και τηλεόρασης
Οι καλύτερες εφαρμογές για παραγωγικότητα