Το Auto Hop Network Dish Network επιτρέπει την περιορισμένη εμπορική παράκαμψη

Ξέρω, ακούγεται πολύ καλό για να είναι αλήθεια. Τόσο πολύ που δεν το πίστευα στην αρχή και μπορείτε να στοιχηματίσετε ότι υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί, αλλά εκεί είναι σωστό στον τίτλο. Μεγάλες τηλεοπτικές εταιρείες θα σας επιτρέψουν να παρακάμψετε αυτόματα τις διαφημίσεις! Και πάλι, υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί, αλλά ας ρίξουμε μια ματιά στο Auto Hop και πώς θα μπορούσε να αλλάξει τον τρόπο που βλέπετε την τηλεόραση.

Επί του παρόντος, πολλά MSOs επιτρέπουν στους θεατές είτε να προχωρήσουν γρήγορα μέσω των διαφημίσεων στις ηχογραφήσεις τους είτε να χρησιμοποιήσουν ένα κουμπί παράκαμψης 30 δευτερολέπτων για να πηδήσουν γρήγορα μπροστά. Το πιάτο αποφάσισε να προχωρήσει ένα βήμα περισσότερο όσον αφορά την υπηρεσία Primetime Anytime . Αν θυμάστε από πότε ξεκίνησε το σύστημα Hopper, το Primetime Anytime σας επιτρέπει να καταγράφετε και τα τέσσερα δίκτυα εκπομπής κάθε μέρα κατά τις ώρες προβολής του primetime. Ο Hopper αποθηκεύει αυτόματα αυτές τις ηχογραφήσεις για οκτώ ημέρες.

Παρόλο που θα μπορούσατε πάντα να παραλείψετε διαφημίσεις χρησιμοποιώντας παραλείψεις 30 δευτερολέπτων ή κουμπί γρήγορης προώθησης, το Dish ανακοίνωσε πρόσφατα τη διαθεσιμότητα του Auto Hop. Αυτή η λειτουργία, η οποία μόλις πρόσφατα ενεργοποιήθηκε, επιτρέπει στους συνδρομητές να παρακάμπτουν αυτόματα τις διαφημίσεις στις ηχογραφήσεις Primetime Anytime, εφ 'όσον τις παρακολουθούν μετά την 1 π.μ. της επομένης ημέρας. Παρόλο που αυτό θα μπορούσε να σας βάλει πίσω από την καμπύλη όταν συζητάτε τις παρουσιάσεις στην εργασία την επόμενη μέρα, η ιδέα της αυτόματης παράκαμψης των διαφημίσεων είναι αρκετός λόγος για να καθυστερήσετε όλη την παρακολούθηση της τηλεόρασής μου τουλάχιστον μια μέρα!

Θα πρέπει να σημειωθεί αμέσως ότι το Auto Hop λειτουργεί μόνο σε εγγραφές Primetime Anytime και δεν είναι διαθέσιμο για άλλους εγγεγραμμένους προγραμματιστές ή ζωντανές τηλεοπτικές εκπομπές . Ωστόσο, αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για την τεχνολογία DVR. Εντούτοις, θέτει δύο ερωτήσεις.

Πρώτον, πρέπει να αναρωτηθούμε πώς θα αντιδράσουν οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς. Δεν μπορώ να σκεφτώ έναν τρόπο που θα χαιρετίσουν αυτή την εξέλιξη. Η Nielsen, η εταιρεία που παρακολουθεί τις προβολές διαφημίσεων και εμφανίζει αξιολογήσεις, λαμβάνει τώρα υπόψη την προβολή DVR. (Η εταιρεία χρησιμοποιεί συνήθως 3 αριθμούς, παρακολουθώντας τις προβολές DVR για τρεις ημέρες μετά την εκπομπή μιας εκπομπής.) Εάν οι διαφημίσεις δεν προβάλλονται πλέον από τους συνδρομητές του Dish, αυτό θα στρεβλώνει τους αριθμούς όταν πρόκειται για προβολές διαφημίσεων. Το μόνο ερώτημα είναι πόσο.

Δεύτερον, θα είναι περίεργο να βλέπεις τον αριθμό των συνδρομητών που ενεργοποιούν την υπηρεσία. Έχει βρεθεί σε αυτό το σημείο ότι ακόμη και οι χρήστες DVR παρακολουθούν περισσότερη ζωντανή τηλεόραση και σπάνια προχωρούν γρήγορα μέσω διαφημίσεων. Αν αυτή η τάση συνεχίσει, τότε οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς ενδέχεται να μην ενδιαφέρονται πάρα πολύ. Θα είναι επίσης περίεργο να δούμε αν άλλα MSOs προσφέρουν χαρακτηριστικά όπως αυτό, αν και δεν θα ήταν τόσο εύκολο για καλωδιακές εταιρείες χωρίς να παρέχει νέο υλικό στους συνδρομητές. (Τα καλωδιακά DVRs χρειάζονται έναν δέκτη για κάθε καταγραμμένο κανάλι, ενώ ο Hopper χρησιμοποιεί έναν μόνο δέκτη για να καταγράψει και τα τέσσερα δίκτυα εκπομπής.) Λαμβάνοντας υπόψη ότι πολλοί δεν προσφέρουν ούτε καν 30 δευτερόλεπτα, θα εκπλαγούσαμε να το δούμε οποτεδήποτε σύντομα.

Παρόλο που αμφιβάλλω ιδιαίτερα ότι θα δούμε τη μετακίνηση του Auto Hop σε άλλους παρόχους σε σύντομο χρονικό διάστημα, είναι ωραίο να δούμε ένα MSO να προχωρήσει με την τεχνολογία άνεσης και όχι απλώς να παρέχει περισσότερους δέκτες ή μεγαλύτερο σκληρό δίσκο στο DVR. Παρόλο που ο Hopper παρέχει και τα δύο αυτά πράγματα σε σχέση με τους ανταγωνιστές του, αν επηρεάζετε τις ικανότητες Sling και τις ιδιότητες ολόκληρης της κατοικίας που παρέχει ο Hopper και ο σύντροφος Joey STBs, το Dish σίγουρα κινείται προς τα εμπρός καθώς άλλοι παραμένουν στάσιμοι.