Πώς να μεταφέρετε φωτογραφίες και βίντεο από το iPhone σε έναν υπολογιστή

Η εγγενής κάμερα του iPhone κατατάσσεται στα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά της, η οποία φαίνεται να βελτιώνεται εκθετικά με κάθε νέο μοντέλο που κυκλοφορεί η Apple. Χάρη στις φωτογραφίες και τα βίντεο υψηλής ποιότητας που μπορούν να καταγράψουν, τα συνηθισμένα shutterbugs μπορούν να λαμβάνουν στιγμιότυπα και κλιπ επαγγελματικού επιπέδου με ελάχιστη εμπειρία.

Μόλις όμως έχετε αυτές τις πολύτιμες μνήμες αποθηκευμένες στο smartphone σας, ίσως να θέλετε να τις μεταφέρετε στον υπολογιστή σας. Η μετακίνηση εικόνων και βίντεο από το iPhone σας σε υπολογιστή Mac ή υπολογιστή είναι μια αρκετά απλή διαδικασία αν γνωρίζετε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε και περιγράφονται παρακάτω και για τις δύο πλατφόρμες.

Λήψη φωτογραφιών και βίντεο από το iPhone σε έναν υπολογιστή

Ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες για να εισάγετε φωτογραφίες και βίντεο από ένα iPhone στον υπολογιστή Windows.

  1. Κατεβάστε και εγκαταστήστε το iTunes αν δεν υπάρχει ήδη στον υπολογιστή σας. Εάν το iTunes είναι ήδη εγκατεστημένο, βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε την πιο πρόσφατη έκδοση ξεκινώντας την εφαρμογή και βλέπετε εάν εμφανίζεται ένα μήνυμα που σας ενημερώνει ότι είναι διαθέσιμη μια νέα ενημέρωση. Αν λάβετε αυτόν τον τύπο ειδοποιήσεων, ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να εγκαταστήσετε την πιο πρόσφατη έκδοση. Αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει αρκετά λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος της ενημερωμένης έκδοσης και ίσως χρειαστεί να κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας μόλις ολοκληρωθεί.
  2. Με το iTunes που εκτελείται, συνδέστε το iPhone στον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο USB - όπως το συνδεδεμένο στο προεπιλεγμένο φορτιστή του τηλεφώνου σας. Πρέπει να εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο διαλόγου, με το ερώτημα εάν θέλετε να επιτρέψετε στον υπολογιστή σας να αποκτήσει πρόσβαση σε πληροφορίες σε αυτήν τη συσκευή iOS. Κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια .
  3. Θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο στο iPhone σας, ερωτώντας αν θέλετε να εμπιστευτείτε αυτόν τον υπολογιστή. Πατήστε το κουμπί Trust .
  4. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας όταν σας ζητηθεί.
  5. Μπορεί επίσης να σας ζητηθεί από το ίδιο το λειτουργικό σύστημα των Windows εάν εμπιστεύεστε τη νέα συσκευή (το iPhone σας) κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας. Αν ναι, επιλέξτε το κουμπί Trust όταν εμφανιστεί.
  6. Επιστρέψτε στον υπολογιστή σας και βεβαιωθείτε ότι το iPhone σας εμφανίζεται τώρα στο στοιχείο Devices στο αριστερό παράθυρο μενού της διεπαφής iTunes. Εάν το iTunes εξακολουθεί να μην αναγνωρίζει το iPhone σας, ακολουθήστε τις συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων της Apple.
  7. Αφού επιβεβαιωθείτε, ανοίξτε την εφαρμογή Φωτογραφίες-προσβάσιμη από το μενού Έναρξη των Windows ή μέσω της γραμμής αναζήτησης που βρίσκεται στη γραμμή εργασιών.
  8. Στα Windows 10, κάντε κλικ στο κουμπί Εισαγωγή . που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία της διεπαφής εφαρμογών Φωτογραφίες. Στα Windows 8, κάντε δεξί κλικ οπουδήποτε μέσα στην εφαρμογή και επιλέξτε την επιλογή Εισαγωγή .
  9. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, κάντε κλικ στην επιλογή με την ένδειξη Από μια συσκευή USB .
  10. Όλες οι φωτογραφίες και τα βίντεο στο iPhone σας θα πρέπει τώρα να ανακαλυφθούν από την εφαρμογή Φωτογραφίες, η οποία θα μπορούσε να διαρκέσει αρκετά λεπτά αν έχετε ένα μεγάλο άλμπουμ. Μόλις ολοκληρωθεί, θα εμφανιστεί ένα παράθυρο με την ένδειξη Επιλογή των στοιχείων που θέλετε να εισαγάγετε . Μπορείτε να επιλέξετε συγκεκριμένες φωτογραφίες ή βίντεο μέσα σε αυτή τη διεπαφή κάνοντας κλικ στα συνοδευτικά πλαίσια ελέγχου. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να προσθέσετε ετικέτες σε ομάδες φωτογραφιών ή βίντεο για εισαγωγή μέσω της επιλογής Επιλογή νέας ή Επιλογή όλων των συνδέσμων που βρίσκονται προς το επάνω μέρος της οθόνης.
  11. Εάν είστε ικανοποιημένοι με τις επιλογές σας, κάντε κλικ στο κουμπί Εισαγωγή επιλεγμένων .
  12. Η διαδικασία εισαγωγής θα πραγματοποιηθεί τώρα. Αφού ολοκληρωθούν, οι φωτογραφίες και τα βίντεο που έχουν μεταφερθεί στο σκληρό σας δίσκο θα εμφανιστούν στην ενότητα " Συλλογή " της εφαρμογής "Φωτογραφίες" - σε ποιο σημείο μπορείτε να επιλέξετε να τα δείτε, να τα επεξεργαστείτε, να τα αντιγράψετε ή να τα μετακινήσετε μεμονωμένα ή σε ομάδες.

Λήψη φωτογραφιών και βίντεο από iPhone σε Mac χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Photos

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να μεταφέρετε εικόνες και βίντεο κλιπ από το iPhone σας σε macOS χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Φωτογραφίες.

  1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του iTunes στην αποβάθρα για να ξεκινήσετε την εφαρμογή. Εάν σας ζητηθεί να ενημερώσετε το iTunes σε νεότερη έκδοση, ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη και ολοκληρώστε αυτήν την ενημέρωση πριν συνεχίσετε.
  2. Με το iTunes που εκτελείται, συνδέστε το iPhone με το Mac σας χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο USB - όπως το συνδεδεμένο στο προεπιλεγμένο φορτιστή της συσκευής σας.
  3. Ένα αναδυόμενο παράθυρο πρέπει τώρα να εμφανίζεται στο τηλέφωνό σας, ερωτώντας αν θέλετε να εμπιστευτείτε αυτόν τον υπολογιστή. Πατήστε το κουμπί Trust .
  4. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης iPhone όταν σας ζητηθεί.
  5. Το iPhone σας θα πρέπει τώρα να αναγράφεται στην ενότητα Συσκευές στο iTunes, που βρίσκεται στο αριστερό παράθυρο μενού. Εάν το iTunes εξακολουθεί να μην αναγνωρίζει το iPhone σας, ακολουθήστε τις συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων της Apple.
  6. Η εφαρμογή MacOS Photos θα πρέπει επίσης να είναι ανοιχτή, εμφανίζοντας μια οθόνη εισαγωγής που περιέχει φωτογραφίες και βίντεο από την κάμερα του τηλεφώνου σας. Εάν δεν εμφανίζεται αυτή η οθόνη από προεπιλογή, κάντε κλικ στην επιλογή Εισαγωγή που βρίσκεται κοντά στην κορυφή της διασύνδεσης της εφαρμογής Φωτογραφίες.
  7. Τώρα μπορείτε να επιλέξετε τις εικόνες ή / και τα βίντεο που θέλετε να εισαγάγετε στον σκληρό σας δίσκο Mac, κάνοντας κλικ στο πλήκτρο Import Selected όταν είστε έτοιμοι. Αν θέλετε να εισαγάγετε κάθε φωτογραφία και βίντεο που βρίσκονται στο iPhone σας, αλλά όχι στο Mac σας, επιλέξτε το κουμπί Εισαγωγή όλων των νέων στοιχείων .

Λήψη φωτογραφιών και βίντεο από το iPhone σε Mac με την εφαρμογή "Image Capture"

Ένας άλλος τρόπος για να μεταφέρετε φωτογραφίες και βίντεο από το iPhone σας σε Mac είναι μέσω της Image Capture, μια αρκετά βασική εφαρμογή που παρέχει έναν γρήγορο και εύκολο μηχανισμό εισαγωγής. Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες.

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Image Capture, η οποία είναι διαθέσιμη από προεπιλογή σε όλες τις εγκαταστάσεις macOS.
  2. Μόλις εμφανιστεί η διασύνδεση Image Capture, συνδέστε το iPhone με το Mac σας χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο USB - όπως το συνδεδεμένο στο προεπιλεγμένο φορτιστή της συσκευής σας.
  3. Ένα ή περισσότερα αναδυόμενα παράθυρα θα εμφανιστούν τώρα και στο iPhone και στο Mac σας ζητώντας να επιβεβαιώσετε ότι εμπιστεύεστε τη σύνδεση μεταξύ υπολογιστή και συσκευής smartphone. Θα σας ζητηθεί επίσης να καταχωρίσετε τον κωδικό πρόσβασής σας στο iPhone, εάν υπάρχει.
  4. Αφού δημιουργηθεί μια αξιόπιστη σύνδεση, η ενότητα DEVICES στη διασύνδεση Image Capture (που βρίσκεται στο αριστερό παράθυρο μενού) θα πρέπει τώρα να εμφανίσει το iPhone στη λίστα. Κάντε κλικ σε αυτήν την επιλογή.
  5. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο του iPhone θα εμφανίζονται τώρα στο κύριο τμήμα του παραθύρου Image Capture, ταξινομημένα κατά ημερομηνία και συνοδευόμενα από μια σειρά από βασικά στοιχεία, όπως όνομα, τύπο αρχείου, μέγεθος, πλάτος και ύψος μαζί με μια εικόνα προεπισκόπησης μικρογραφιών. Μετακινηθείτε στο ρολό της μηχανής σας και επιλέξτε ένα ή περισσότερα στοιχεία για να μεταφέρετε στο σκληρό σας δίσκο Mac.
  6. Στη συνέχεια, τροποποιήστε την τιμή από το αναπτυσσόμενο μενού Εισαγωγή σε αν θέλετε να αντιγράψετε τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας σε άλλο σημείο εκτός του προεπιλεγμένου φακέλου Εικόνες .
  7. Όταν είστε έτοιμοι, κάντε κλικ στο κουμπί Εισαγωγή για να ξεκινήσετε τη διαδικασία αντιγραφής αρχείου. Μπορείτε επίσης να παραλείψετε το βήμα επιλογής και να επιλέξετε το κουμπί Εισαγωγή όλων εάν το επιθυμείτε.
  8. Μετά από μια σύντομη καθυστέρηση, όλες οι φωτογραφίες και τα βίντεο που έχουν μεταφερθεί θα σημειωθούν με πράσινο και λευκό σημάδι ελέγχου όπως φαίνεται στο στιγμιότυπο οθόνης.

Μεταφορά φωτογραφιών και βίντεο από το iPhone σε Mac ή PC μέσω iCloud

Getty Εικόνες (vectorchef # 505330416)

Μια εναλλακτική λύση για την απευθείας μεταφορά των φωτογραφιών και των βίντεο του iPhone σας σε Mac ή PC χρησιμοποιώντας μια σύνδεση μέσω καλωδίου είναι η πρόσβαση στη βιβλιοθήκη φωτογραφιών του iCloud , μεταφορτώντας τα αρχεία απευθείας από τους διακομιστές της Apple στον υπολογιστή σας. Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιήσει το iCloud στο iPhone σας και να βεβαιωθείτε ότι η εφαρμογή iOS Photos είναι ενεργοποιημένη μέσα στις ρυθμίσεις iCloud. Επιβεβαιώστε αυτό ακολουθώντας την παρακάτω διαδρομή πριν συνεχίσετε: Ρυθμίσεις -> [το όνομά σας] -> iCloud -> Φωτογραφίες .

Μόλις διαπιστώσετε ότι οι φωτογραφίες και τα βίντεο του iPhone αποθηκεύονται πράγματι στο iCloud, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να τις μεταφορτώσετε σε υπολογιστή Mac ή Windows.

  1. Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης και μεταβείτε στο iCloud.com.
  2. Εισαγάγετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης iCloud και κάντε κλικ στο βέλος σύνδεσης που βρίσκεται στην άκρα δεξιά πλευρά του πεδίου " Κωδικός πρόσβασης ".
  3. Θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο στο iPhone σας, ζητώντας άδεια πρόσβασης στο iCloud. Αγγίξτε το κουμπί Αποδοχή .
  4. Ένας κωδικός επαλήθευσης δύο παραγόντων θα εμφανιστεί τώρα στο iPhone σας. Εισαγάγετε αυτόν τον εξαψήφιο κωδικό στα πεδία που παρέχονται στο πρόγραμμα περιήγησης.
  5. Αφού επιβεβαιώσετε με επιτυχία τα εικονίδια iCloud θα εμφανιστούν στο παράθυρο του προγράμματος περιήγησης. Επιλέξτε Φωτογραφίες .
  6. Θα πρέπει τώρα να εμφανίζεται η διασύνδεση iCloud Photos, που περιέχει τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας κατανεμημένα ανά κατηγορία. Από εδώ μπορείτε να επιλέξετε μία ή περισσότερες εικόνες ή εγγραφές για λήψη στο σκληρό σας δίσκο Mac ή PC. Μόλις είστε ικανοποιημένοι με τις επιλογές σας, κάντε κλικ στο κουμπί λήψης που βρίσκεται κοντά στην επάνω δεξιά γωνία και αντιπροσωπεύεται από ένα σύννεφο με ένα βέλος κάτω στο προσκήνιο. Οι επιλεγμένες εικόνες / βίντεο θα μεταφερθούν αυτόματα στην προεπιλεγμένη τοποθεσία λήψης του προγράμματος περιήγησης.

Εκτός από τη διεπαφή χρήστη που βασίζεται σε προγράμματα περιήγησης, μερικές εγγενείς εφαρμογές macOS, όπως Photos και iPhoto, σας επιτρέπουν επίσης να συνδεθείτε στο iCloud και να έχετε πρόσβαση ασύρματα στις εικόνες σας. Οι χρήστες υπολογιστών, εν τω μεταξύ, έχουν τη δυνατότητα να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν την εφαρμογή iCloud για Windows, αν προτιμούν να τις χρησιμοποιούν μέσω της διαδρομής που βασίζεται στο διαδίκτυο.