Πώς να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης στο iPhone σας

Μπορείτε να αποθηκεύσετε μια εικόνα των λέξεων κάποιου, να δοκιμάσετε σχέδια ή να τραβήξετε μια αστεία ή σημαντική στιγμή με ένα στιγμιότυπο οθόνης. Ίσως έχετε παρατηρήσει, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει κουμπί ή εφαρμογή στο iPhone για λήψη στιγμιότυπων οθόνης. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει, όμως. Απλά πρέπει να γνωρίζετε το κόλπο που θα μάθετε σε αυτό το άρθρο.

Αυτές οι οδηγίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης σε οποιοδήποτε μοντέλο του iPhone, του iPod touch ή του iPad που εκτελεί το iOS 2.0 ή νεότερο (το οποίο βασικά είναι όλα αυτά. Δεν μπορείτε να τραβήξετε στιγμιότυπα οθόνης σε μοντέλα iPod εκτός του iPod touch επειδή δεν εκτελούν iOS.

Πώς να πάρετε ένα στιγμιότυπο οθόνης σε iPhone και iPad

Για να τραβήξετε μια εικόνα της οθόνης του iPhone σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Ξεκινήστε παίρνοντας ό, τι θέλετε να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης πάνω στην οθόνη του iPhone, του iPad ή του iPod touch. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει την περιήγηση σε έναν συγκεκριμένο ιστότοπο, το άνοιγμα ενός μηνύματος κειμένου ή απλώς τη μετάβαση στη σωστή οθόνη σε μία από τις εφαρμογές σας
  2. Βρείτε το κουμπί Αρχική σελίδα στο κέντρο της συσκευής και το κουμπί ενεργοποίησης / απενεργοποίησης στη δεξιά πλευρά της σειράς iPhone 6 και επάνω. Βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία σε όλα τα άλλα μοντέλα του iPhone, του iPad ή του iPod touch
  3. Πατήστε και τα δύο κουμπιά ταυτόχρονα. Αυτό μπορεί να είναι λίγο δύσκολο στην αρχή: Εάν κρατάτε το σπίτι πάρα πολύ καιρό, θα ενεργοποιήσετε το Siri. Κρατήστε πατημένο το on / off για πολύ και η συσκευή θα πάει σε ύπνο. Δοκιμάστε το μερικές φορές και θα το κρεμάσετε
  4. Όταν πατάτε σωστά τα πλήκτρα, η οθόνη αναβοσβήνει λευκή και το τηλέφωνο παίζει τον ήχο ενός κλείστρου της κάμερας. Αυτό σημαίνει ότι έχετε τραβήξει επιτυχώς ένα στιγμιότυπο οθόνης.

Πώς να πάρετε ένα στιγμιότυπο οθόνης στο iPhone X

Στο iPhone X , η διαδικασία του screenshot είναι εντελώς διαφορετική. Αυτό συμβαίνει επειδή η Apple έχει αφαιρέσει πλήρως το κουμπί Home από το iPhone X. Μην ανησυχείτε, όμως: η διαδικασία είναι ακόμα εύκολη αν ακολουθήσετε αυτά τα βήματα:

  1. Αποκτήστε το περιεχόμενο στην οθόνη στην οποία θέλετε να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης.
  2. Ταυτόχρονα, πατήστε το κουμπί Side (παλαιότερα γνωστό ως κουμπί ύπνου / αφύπνισης) και το κουμπί αύξησης της έντασης.
  3. Η οθόνη θα αναβοσβήνει και θα ακουστεί ο θόρυβος της κάμερας, υποδεικνύοντας ότι έχετε τραβήξει μια οθόνη.
  4. Μια μικρογραφία της οθόνης εμφανίζεται επίσης στην κάτω αριστερή γωνία, αν θέλετε να την επεξεργαστείτε. Εάν το κάνετε, πατήστε το. Εάν όχι, σπρώξτε το από το αριστερό άκρο της οθόνης για να το απορρίψετε (αποθηκεύεται με τον τρόπο αυτό).

Λαμβάνοντας ένα στιγμιότυπο οθόνης στις σειρές iPhone 7 και 8

Η λήψη ενός στιγμιότυπου οθόνης για τη σειρά iPhone 7 και τη σειρά iPhone 8 είναι λίγο πιο δύσκολο από ό, τι σε προηγούμενα μοντέλα. Αυτό συμβαίνει επειδή το κουμπί Home στις συσκευές αυτές είναι λίγο διαφορετικό και πιο ευαίσθητο. Αυτό κάνει το χρονοδιάγραμμα πιέσεως των κουμπιών ελαφρώς διαφορετικό.

Εξακολουθείτε να θέλετε να ακολουθήσετε τα παραπάνω βήματα, αλλά στο βήμα 3 προσπαθήστε να πιέσετε και τα δύο κουμπιά ακριβώς την ίδια στιγμή και θα πρέπει να είστε εντάξει.

Πού να βρείτε το στιγμιότυπό σας

Μόλις τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης, θα θελήσετε να κάνετε κάτι μαζί του (ίσως το μοιραστείτε), αλλά για να το κάνετε αυτό, πρέπει να ξέρετε πού είναι. Οι εικόνες οθόνης αποθηκεύονται στην εφαρμογή ενσωματωμένων φωτογραφιών της συσκευής σας.

Για να προβάλετε το στιγμιότυπο οθόνης σας:

  1. Αγγίξτε την εφαρμογή Φωτογραφίες για να την εκκινήσετε
  2. Στις Φωτογραφίες, βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε στην οθόνη Άλμπουμ . Αν δεν είστε εκεί, πατήστε το εικονίδιο Άλμπουμ στην κάτω γραμμή
  3. Το στιγμιότυπο οθόνης σας μπορεί να βρεθεί σε δύο μέρη: το άλμπουμ φωτογραφικής μηχανής στο επάνω μέρος της λίστας ή, αν μετακινηθείτε μέχρι το τέλος, ένα άλμπουμ με τίτλο Στιγμιότυπα που περιέχει κάθε στιγμιότυπο που τραβάτε.

Κοινή χρήση εικόνων οθόνης

Τώρα που έχετε αποθηκεύσει το στιγμιότυπο οθόνης στην εφαρμογή "Φωτογραφίες", μπορείτε να κάνετε τα ίδια πράγματα με αυτήν όπως με οποιαδήποτε άλλη φωτογραφία. Αυτό σημαίνει γραπτά μηνύματα, η αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή η ανάρτησή τους στα κοινωνικά μέσα . Μπορείτε επίσης να το συγχρονίσετε στον υπολογιστή σας ή να το διαγράψετε. Για να μοιραστείτε την εικόνα οθόνης:

  1. Ανοίξτε τις Φωτογραφίες αν δεν είναι ήδη ανοιχτό
  2. Βρείτε το στιγμιότυπο οθόνης στο Roll Camera ή στο άλμπουμ των Screenshots . Αγγίξτε το
  3. Πατήστε το κουμπί κοινής χρήσης στην κάτω αριστερή γωνία (το κουτί με το βέλος που βγαίνει από αυτό)
  4. Επιλέξτε την εφαρμογή που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για να μοιραστείτε το στιγμιότυπο οθόνης
  5. Η εφαρμογή θα ανοίξει και μπορείτε να ολοκληρώσετε την κοινή χρήση με οποιονδήποτε τρόπο λειτουργεί για αυτήν την εφαρμογή.

Screenshot Apps

Αν σας αρέσει η ιδέα λήψης στιγμιότυπων οθόνης, αλλά θέλετε κάτι πιο ισχυρό και πλούσιο σε χαρακτηριστικά, ελέγξτε αυτές τις εφαρμογές screenshot (όλες οι συνδέσεις ανοίγουν το iTunes / App Store):