Χρησιμοποιώντας το Google Smart Lock στη συσκευή σας Android

Το Google Smart Lock, μερικές φορές ονομάζεται Android Smart Lock, είναι ένα εύχρηστο σύνολο λειτουργιών που έχουν εισαχθεί με το Android 5.0 Lollipop . Λύνει το πρόβλημα της συνεχούς ανάγκης να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνό σας μετά από αδράνεια, επιτρέποντάς σας να ρυθμίσετε σενάρια στα οποία το τηλέφωνό σας μπορεί να μείνει ασφαλές για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η λειτουργία είναι διαθέσιμη σε συσκευές Android και σε μερικές εφαρμογές Android, Chromebook και στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome.

Ανίχνευση στο σώμα

Αυτή η συσκευή έξυπνης κλειδώματος εντοπίζει πότε έχετε τη συσκευή σας στο χέρι ή την τσέπη σας και την κρατά ξεκλειδωμένη. Οποτεδήποτε βάζετε το τηλέφωνό σας. αυτόματα κλειδώνει, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τα αδιάκριτα μάτια.

Αξιόπιστα μέρη

Όταν είστε στην άνεση του σπιτιού σας, μπορεί να είναι ιδιαίτερα απογοητευτικό όταν η συσκευή σας συνεχίζει να κλειδώνει πάνω σας. Εάν ενεργοποιήσετε την έξυπνη κλειδαριά, μπορείτε να το λύσετε, ρυθμίζοντας Αξιόπιστα μέρη, όπως το σπίτι και το γραφείο σας ή οπουδήποτε αισθάνεστε άνετα αφήνοντας τη συσκευή σας ξεκλειδωμένη για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, αυτή η λειτουργία απαιτεί ενεργοποίηση του GPS, το οποίο θα αποβάλει την μπαταρία σας πιο γρήγορα.

Αξιόπιστο πρόσωπο

Θυμάστε τη λειτουργία ξεκλειδώματος προσώπου; Με την εφαρμογή Android 4.0 Ice Cream Sandwich, αυτή η λειτουργία σας επιτρέπει να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνό σας χρησιμοποιώντας αναγνώριση προσώπου. Δυστυχώς, το χαρακτηριστικό γνώρισμα ήταν αναξιόπιστο και εύκολο να εξαπατηθεί χρησιμοποιώντας μια φωτογραφία του ιδιοκτήτη. Αυτή η λειτουργία, που τώρα ονομάζεται Trusted Face, βελτιώθηκε και μετατράπηκε σε Smart Lock. με αυτό, το τηλέφωνο χρησιμοποιεί αναγνώριση προσώπου για να επιτρέψει στον κάτοχο της συσκευής να αλληλεπιδρά με τις ειδοποιήσεις και να τον ξεκλειδώσει.

Αξιόπιστη φωνή

Αν χρησιμοποιείτε φωνητικές εντολές, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Trusted Voice. Αφού ρυθμίσετε την ανίχνευση φωνής, η συσκευή σας μπορεί να ξεκλειδωθεί όταν ακούει μια φωνητική αντιστοίχιση. Αυτή η λειτουργία δεν είναι απολύτως ασφαλής, καθώς κάποιος με παρόμοια φωνή μπορεί να ξεκλειδώσει τη συσκευή σας, οπότε πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν το χρησιμοποιείτε.

Αξιόπιστες συσκευές

Τέλος, μπορείτε να ρυθμίσετε τις αξιόπιστες συσκευές. Όποτε συνδέετε μέσω Bluetooth με μια νέα συσκευή, όπως ένα smartwatch, ακουστικά Bluetooth, στερεοφωνικό αυτοκινήτου ή άλλο εξάρτημα, η συσκευή σας θα ρωτήσει εάν θέλετε να την προσθέσετε ως αξιόπιστη συσκευή. Εάν ενεργοποιήσετε, τότε, κάθε φορά που το τηλέφωνό σας θα συνδεθεί στη συγκεκριμένη συσκευή, θα παραμείνει ξεκλειδωμένο. Εάν συνδυάσετε το smartphone σας με φορητό, όπως το smartwatch Moto 360 , μπορείτε να δείτε κείμενα και άλλες ειδοποιήσεις σχετικά με το φορητό και να απαντήσετε σε αυτό στο τηλέφωνό σας. Το Trusted Devices είναι μια εξαιρετική λειτουργία αν χρησιμοποιείτε συχνά μια συσκευή Android Wear ή κάποιο βασικό εξάρτημα.

Smart Lock του Chromebook

Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία στο Chromebook σας μεταβαίνοντας σε σύνθετες ρυθμίσεις. Στη συνέχεια, εάν το κινητό σας τηλέφωνο Android είναι ξεκλειδωμένο και κοντά, μπορείτε να ξεκλειδώσετε το Chromebook σας με ένα μόνο πάτημα.

Αποθήκευση κωδικών πρόσβασης με έξυπνο κλείδωμα

Το Smart Lock προσφέρει επίσης μια λειτουργία εξοικονόμησης κωδικών πρόσβασης που λειτουργεί με συμβατές εφαρμογές στη συσκευή σας Android και στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome. Για να ενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία, μεταβείτε στις ρυθμίσεις Google. εδώ μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε την αυτόματη σύνδεση, για να κάνετε ακόμα πιο εύκολη τη διαδικασία. Οι κωδικοί πρόσβασης αποθηκεύονται στο λογαριασμό σας Google και είναι προσβάσιμοι κάθε φορά που είστε συνδεδεμένοι σε συμβατή συσκευή. Για επιπλέον ασφάλεια, μπορείτε να αποκλείσετε από την Google την αποθήκευση κωδικών πρόσβασης από συγκεκριμένες εφαρμογές, όπως τραπεζικές ή άλλες εφαρμογές που περιέχουν ευαίσθητα δεδομένα. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι δεν είναι όλες οι εφαρμογές συμβατές. που απαιτεί παρέμβαση από προγραμματιστές εφαρμογών.

Πώς να ρυθμίσετε το Smart Lock

Σε μια συσκευή Android:

  1. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Ασφάλεια ή Κλείδωμα οθόνης και ασφάλειας> Προχωρημένοι> Φορείς εμπιστοσύνης και βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένο το Smart Lock.
  2. Στη συνέχεια, ακόμα κάτω από τις ρυθμίσεις, αναζητήστε Smart Lock.
  3. Πατήστε Smart Lock και τοποθετήστε τον κωδικό πρόσβασής σας, μοτίβο ξεκλειδώματος ή κωδικό PIN ή χρησιμοποιήστε το δακτυλικό σας αποτύπωμα.
  4. Στη συνέχεια, μπορείτε να ενεργοποιήσετε την ανίχνευση στο σώμα, να προσθέσετε έμπιστους χώρους και συσκευές και να ρυθμίσετε την αναγνώριση φωνής.
  5. Μόλις ρυθμίσετε το Smart Lock, θα δείτε έναν παλλόμενο κύκλο στο κάτω μέρος της οθόνης κλειδώματος, γύρω από το σύμβολο κλειδώματος.

Σε Chromebook με λειτουργικό σύστημα OS 40 ή νεότερη έκδοση:

  1. Η συσκευή σας Android πρέπει να τρέχει 5.0 ή νεότερη έκδοση και να είναι ξεκλειδωμένη και κοντά.
  2. Και οι δύο συσκευές πρέπει να είναι συνδεδεμένες στο Internet, με δυνατότητα Bluetooth και να έχουν συνδεθεί στον ίδιο λογαριασμό Google.
  3. Στο Chromebook, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Προβολή σύνθετων ρυθμίσεων> Έξυπνο κλείδωμα για Chromebook> Ρύθμιση
  4. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη.

Στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome:

  1. Όταν συνδέεστε σε έναν ιστότοπο ή σε μια συμβατή εφαρμογή, το Smart Lock πρέπει να αναδυθεί και να σας ρωτήσει εάν θέλετε να αποθηκεύσετε τον κωδικό πρόσβασης.
  2. Εάν δεν σας ζητηθεί να αποθηκεύσετε κωδικούς πρόσβασης, μεταβείτε στις ρυθμίσεις του Chrome> Κωδικοί πρόσβασης και φόρμες και σημειώστε το πλαίσιο που δηλώνει "Προσφορά για την αποθήκευση των κωδικών πρόσβασης ιστού".
  3. Μπορείτε να διαχειριστείτε τους κωδικούς σας πηγαίνοντας στο passwords.google.com

Για εφαρμογές Android:

  1. Από προεπιλογή, το Smart Lock for Passwords είναι ενεργό.
  2. Εάν δεν συμβαίνει, μεταβείτε στις ρυθμίσεις Google (είτε εντός των ρυθμίσεων είτε σε ξεχωριστή εφαρμογή ανάλογα με το τηλέφωνό σας).
  3. Ενεργοποιήστε το Smart Lock για κωδικούς πρόσβασης. αυτό θα το ενεργοποιήσει και για την έκδοση για κινητά του Chrome.
  4. Εδώ μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε την Αυτόματη σύνδεση, η οποία θα σας υπογράψει αυτόματα σε εφαρμογές και ιστότοπους, εφόσον είστε συνδεδεμένοι στο Λογαριασμό σας Google.