Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το Nexus 6P και 5X

01 από 05

Το Nexus 6P

Το Google Holds Event Τύπου ανακοινώνει νέα προϊόντα. Justin Sullivan / Προσωπικό / Getty Images

Η Google εισήγαγε δύο τηλέφωνα Nexus για την εποχή των αγορών διακοπών του 2015, τα 6P και 5X.

Από το 2016, και τα δύο τηλέφωνα έχουν διακοπεί, αλλά μπορείτε να τα αγοράσετε αν εγγραφείτε για ασύρματη τηλεφωνική υπηρεσία Google Project Fi.

Το ένα είναι χτισμένο γύρω από την απόδοση και το άλλο γύρω από την τιμή. Ούτε είναι κακό. Ας τα σπάσουμε.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι η Google δεν κάνει τα ίδια τα τηλέφωνα.

Το Nexus 6P παράγεται από την κινεζική εταιρία κινητών συσκευών Huawei (που λέγεται "Wah Way"). Η Huawei προσπαθεί να προωθήσει τη βορειοαμερικανική αγορά κινητής τηλεφωνίας και αυτό είναι το πρώτο τηλέφωνο Nexus που παράγει η εταιρεία.

02 του 05

Τι νέο υπάρχει με το 6P

Nexus 6P. Ευγενική προσφορά Google

Το σώμα

Το 6P έχει ένα μεταλλικό σώμα, καθιστώντας το λίγο ασυνήθιστο για τα κινητά τηλέφωνα. Αυτό το μεταλλικό σώμα δυσκολεύει να λειτουργήσει η κινητή κεραία, οπότε το όλο θέμα είναι τοποθετημένο στο πίσω μέρος του τηλεφώνου ακριβώς δίπλα από την κάμερα, το οποίο στη συνέχεια ανυψώνεται σε μια μόνο ράβδο κατά μήκος της πλάτης αντί για το συνηθισμένο ενιαίο κομμάτι ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ. Το Google αναπαράγει αυτό το χαρακτηριστικό γνώρισμα. Το τηλέφωνο θα κάθονται στο τραπέζι.

Το 6P είναι επίσης μεγάλο. Όπως το υποδηλώνει το "6" στο όνομα, το τηλέφωνο μετράει έξι ίντσες διαγωνίως, καθιστώντας το περισσότερο ένα phatelt. Το μεγάλο μέγεθος το καθιστά ακατάλληλο για αποθήκευση τσέπης, αλλά είναι βολικό για χρήστες τηλεφώνου που θέλουν περισσότερη επιφάνεια για να διαβάζουν ηλεκτρονικά βιβλία, να παίζουν παιχνίδια ή να επεξεργάζονται περιεχόμενο κοινωνικών μέσων.

Η κάμερα

Η ίδια η φωτογραφική μηχανή είναι ενισχυμένη, κάτι που είναι ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό για όποιον έχει χάσει την ιδέα να μεταφέρει μια φωτογραφική μηχανή έξω από το τηλέφωνό τους. Η κάμερα Nexus 6P χρησιμοποιεί μεγαλύτερα εικονοστοιχεία 1,55 μm, τα οποία υποτίθεται ότι παρέχουν καλύτερη εικόνα στο σκοτάδι. Η κάμερα θυσιάζει μερικά pixels στη διαδικασία, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό.

Εδώ γιατί. Η πίσω κάμερα στο Nexus 6P παίρνει εικόνες 12,3 MP, ενώ η Galaxy 5 Note λαμβάνει εικόνες 16 MP. Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν να χειροτερεύεστε, μικρότερες εικόνες. Ωστόσο, τα μεγαλύτερα εικονοστοιχεία αισθητήρα πιθανόν να σημαίνουν ότι οι μικρότερες εικόνες είναι ακόμα καλής ποιότητας. Πολλές σύγχρονες κάμερες τοποθετούν μαζί στον αισθητήρα πάρα πολλά μικρότερα εικονοστοιχεία και λαμβάνουν εικόνες χαμηλότερης ποιότητας, καθώς τα εικονοστοιχεία αλληλεπιδρούν μεταξύ τους κατά τη διάρκεια της λήψης φωτογραφιών. Δεν έχει σημασία πόσα megapixel είναι η εικόνα σας αν η εικόνα που έχετε τραβήξει είναι εντελώς σκοτεινή. Το μέγεθος του εικονοστοιχείου έχει σημασία.

Εκτός από την πίσω κάμερα, το 6P διαθέτει μια μεγάλη φωτογραφική μηχανή 8 MP με μπροστινή όψη, η οποία είναι ιδανική για λήψη εικονοληψιών, τηλεδιάσκεψης και εγγραφών vlog. Οι κάμερες και στις δύο πλευρές μπορεί να μην λειτουργούν τόσο καλά όπως θα θέλατε όταν πρόκειται για βίντεο, ωστόσο, επειδή η έκδοση που αυτήν τη στιγμή η αποστολή δεν έχει σταθεροποίηση λογισμικού. Αυτό είναι πιθανό να διορθωθεί αργότερα, αλλά αν αναμένετε να έχετε ένα υπέροχο βίντεο το Νοέμβριο, αναμένετε να χρειαστείτε ένα τρίποδο.

03 του 05

Περισσότερα για το Nexus 6P

Nexus 6P. Ευγενική προσφορά Google

Ασυνήθιστα χαρακτηριστικά

Το Nexus 6P μετακινείται στο USB-C (USB 3.1), το οποίο είναι ανώτερο από τους φορτιστές USB-2 που χρησιμοποιείτε για κινητά τηλέφωνα (Όχι προς τα πάνω ή προς τα κάτω, ταχύτερους ρυθμούς φόρτισης, νέο βιομηχανικό πρότυπο) θα χρειαστεί να αγοράσετε νέους προσαρμογείς ή / και νέα καλώδια. Θα χρειαστεί να τα αγοράσετε ούτως ή άλλως. Το USB-C έρχεται σε ένα φορητό υπολογιστή κοντά σας. Το 6P διαθέτει επίσης έναν σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πίσω μέρος για επιπλέον ασφάλεια. Το Nexus 6P φαίνεται να υποστηρίζει τόσο το GSM όσο και το CDMA σε μία συσκευή, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την αγορά του λανθασμένου τύπου 6P.

Πράγματα που λείπουν

Δεν μπορείτε να εναλλάσσετε την μπαταρία με τον εαυτό σας, δεν υπάρχει εσωτερική αποθήκευση και για όλη τη νέα τηλεφωνική σας καλοσύνη, δεν είναι αδιάβροχη / ανθεκτική στο νερό. Το Nexus 6P επίσης δεν υποστηρίζει την ασύρματη φόρτιση (ότι όλα τα μεταλλικά στοιχεία χτυπά πάλι.)

Τιμή

Μπορείτε να αγοράσετε το Nexus 6P για $ 499 ή περισσότερο, ανάλογα με τις επιλογές της εσωτερικής μνήμης. Η Google προσφέρει επίσης μηνιαία σχέδια πληρωμών για τους πελάτες Project Fi.

Ας δούμε τώρα την επιλογή χαμηλότερου κόστους, το Nexus 5X

04 του 05

Nexus 5X

Nexus 5X Πίσω. Ευγενική προσφορά Google

Το Nexus 5X είναι η λύση του προϋπολογισμού. Μετρούν διαγώνια 5,2 ίντσες, καθιστώντας το περισσότερο από ένα κανονικό τηλέφωνο. Σε αντίθεση με το 6P, το 5X κατασκευάζεται από την LG, και αυτό δεν είναι το πρώτο τους τηλέφωνο Nexus.

Το σώμα Nexus 5X είναι επίσης από ένα πιο τυποποιημένο υλικό (πολυκαρβονικό έγχυμα με χύτευση με έγχυση) αντί του μεταλλικού σώματος του 6P που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να κάνει γυμναστική τοποθέτησης κεραίας και δεν υπάρχει ανυψωμένη μπάρα στην πλάτη.

Η κάμερα

Η κάμερα στο 5Χ διαθέτει επίσης μεγαλύτερα εικονοστοιχεία 1,55 μm στην πλάτη και εστίαση με λέιζερ IR. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να πάρετε ακόμα καλής ποιότητας νυχτερινές λήψεις. Όπως και το 6P, το 5Χ παίρνει 12,3 MP εικόνες από την πίσω κάμερα και θυσιάζει τα δικαιώματα καυχιέρας MP με έμφαση σε μεγαλύτερο μέγεθος pixel. Η μπροστινή κάμερα στο 5Χ δεν είναι η μεγάλη φωτογραφική μηχανή 8 MP του 6P αλλά είναι τυπικά 5 MP. Αυτό είναι, τελικά, η επιλογή του προϋπολογισμού.

05 του 05

Το Nexus 5X

Nexus 5X. Εικόνα Ευγένεια Google

Όπως και το 6P, το Nexus 5X είναι ξεκλειδωμένο και διαθέτει δυνατότητα CDMA και GSM, πράγμα που σημαίνει ότι θα λειτουργήσει με οποιοδήποτε δίκτυο της Βόρειας Αμερικής (και ενδεχομένως και με αρκετές άλλες χώρες).

Ασυνήθιστα χαρακτηριστικά

Το Nexus 5X διαθέτει επίσης ένα καλώδιο USB-C. Η Google διαφημίζει ότι μπορείτε να χρεώνετε με ταχύτητα 3,8 ώρες σε 10 λεπτά. Ωστόσο, εξακολουθείτε να πρέπει να αντικαταστήσετε τα παλιά καλώδια USB με το νέο πρότυπο. Όπως και το Nexus 6P, το Nexus 5X συνοδεύεται από σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πίσω μέρος.

Πράγματα που λείπουν

Η τιμολόγηση του προϋπολογισμού σημαίνει ότι θυσιάζετε κάποιο μέγεθος, κάποια διάρκεια ζωής της μπαταρίας και κάποια ισχύ επεξεργασίας, αν και όλα είναι αρκετά αξιοπρεπή για την τιμή. Αυτό το τηλέφωνο είναι επίσης ένα all-in-one χωρίς μπαταρία που μπορεί να μεταβληθεί από τον χρήστη και χωρίς επεκτάσιμη μνήμη. Δεν υπάρχει επίσης λίστα επιλογών ασύρματης φόρτισης και δεν είναι αδιάβροχη / ανθεκτική στο νερό.

Τιμή

Το Nexus 5X είναι $ 199 ή περισσότερο, ανάλογα με το μέγεθος της μνήμης. Όπως και το Nexus 6P, η Google προσφέρει ένα πρόγραμμα πληρωμών μέσω του Project Fi.

Συμπέρασμα

Τόσο το Nexus 6P όσο και το 5X εξακολουθούν να είναι εξαιρετικές τιμές για την τιμή.