Πώς να διαχειριστείτε το Bloatware στη συσκευή σας Android

Οι εφαρμογές Bloatware που είναι προεγκατεστημένες στο τηλέφωνό σας από το λειτουργικό σύστημα, τον κατασκευαστή υλικού ή τον μεταφορέα, τις οποίες δεν μπορείτε να απεγκαταστήσετε, είναι ένας σημαντικός πόνος στον τρόπο που γνωρίζετε. Είναι απογοητευτικό να κολλήσετε με εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε ποτέ, οι οποίες καταλαμβάνουν χώρο στο τηλέφωνό σας και ακόμη κινούνται στο παρασκήνιο, κλέβοντας τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας και επιβραδύνοντας το smartphone σας. Το Android bloatware είναι ιδιαίτερα περίεργο. Υπάρχει κάτι που πρέπει να γίνει γι 'αυτό; Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορείτε να καταργήσετε ή να απενεργοποιήσετε το bloatware, κάποιες πιο δύσκολες από άλλες.

Ραδιόφωνο του τηλεφώνου σας

Έχουμε μιλήσει για αυτό πριν: η αφαίρεση bloatware είναι ένα σημαντικό όφελος από την ριζοβολία του τηλεφώνου σας. Όταν ριζώνετε το τηλέφωνό σας, έχετε τον πλήρη έλεγχο για να μπορείτε να εγκαταστήσετε και να καταργήσετε εφαρμογές με σχετική ευκολία. Απλά πρέπει να είστε άνετοι με τη διαδικασία της ριζοβολίας, η οποία είναι κάπως περίπλοκη και έχει κάποια μειονεκτήματα, όπως η ακύρωση της εγγύησης του smartphone σας. Όπως συνέστησα προηγουμένως, είναι σημαντικό να σταθμίσουμε τα οφέλη της ριζοβολίας ενάντια στα μειονεκτήματα . Εάν αποφασίσετε να ρίζατε το smartphone σας , ξέρετε ότι δεν είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία. Μόλις το smartphone σας έχει ρίζες, μπορείτε να καταργήσετε κάθε εφαρμογή που θέλετε, κάνοντας χώρο για τις εφαρμογές που σας αρέσει να χρησιμοποιείτε.

Απενεργοποίηση ανεπιθύμητων εφαρμογών

Έτσι ίσως δεν θέλετε να ρίζατε το smartphone σας. Δίκαιο. Σε πολλές περιπτώσεις, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις εφαρμογές bloatware, οι οποίες την εμποδίζουν από την ενημέρωση, την εκτέλεση στο παρασκήνιο και τη δημιουργία ειδοποιήσεων. Αξίζει επίσης να μετακινηθούν τυχόν ανεπιθύμητες εφαρμογές στην αρχική τους έκδοση, καθώς οι ενημερώσεις ενδέχεται να έχουν αυξήσει το μέγεθος της εφαρμογής.

Για να απενεργοποιήσετε μια εφαρμογή, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Εφαρμογές > Διαχείριση εφαρμογών > ΟΛΕΣ, επιλέξτε την εφαρμογή και κάντε κλικ στο κουμπί απενεργοποίησης. Δυστυχώς, αυτή η επιλογή δεν είναι πάντα διαθέσιμη. μερικές φορές το κουμπί είναι γκρι. Στην περίπτωση αυτή, εκτός αν θέλετε να ριζώσετε το τηλέφωνό σας, θα πρέπει να ρυθμίσετε την απενεργοποίηση των ειδοποιήσεων.

Ένα μέλλον με λιγότερα Android Bloatware;

Ένα μεγάλο μέρος του bloatware που βρίσκετε στο τηλέφωνό σας προέρχεται είτε από τον μεταφορέα σας είτε από τον κατασκευαστή του τηλεφώνου σας, ή στην περίπτωση του Android, του δημιουργού του λειτουργικού συστήματος. Αυτό αλλάζει, όπως έχουμε δει με τη σειρά Pixel της Google και ξεκλειδωμένα smartphones από κατασκευαστές, συμπεριλαμβανομένου του Nokia που προσφέρει μια καθαρή εμπειρία Android.

Ταυτόχρονα, ενώ η σειρά Z των smartphone της Motorola προσφέρει μια σχεδόν καθαρή εμπειρία Android, οι εκδόσεις Verizon είναι γεμάτες με προεγκατεστημένες εφαρμογές.

Ο καλύτερος τρόπος για να καταπολεμήσετε το bloatware είναι να τον αποφύγετε στην πρώτη θέση και να επενδύσετε σε μια καθαρή εμπειρία Android. Εδώ ελπίζουμε ότι οι ασύρματοι μεταφορείς θα φτάσουν στα μάτια τους και θα σταματήσουν να προσπαθούν να προωθήσουν τις ανεπιθύμητες εφαρμογές μας.