Android Marshmallow: Τι πρέπει να ξέρετε

Android Pay, απλούστερα δικαιώματα εφαρμογής και επιλογές εξοικονόμησης μπαταρίας

Εάν εξακολουθείτε να αθλούμε το Android Lollipop, θα μπορούσατε να χάσετε κάποια δροσερά χαρακτηριστικά του Android Marshmallow (6.0) . Ορισμένες είναι ολοκαίνουργιες λειτουργίες, ενώ άλλες απλώς σας δίνουν μεγαλύτερο έλεγχο στο τηλέφωνό σας, κάτι που είναι εξαιρετικό. Εδώ είναι τα κορυφαία νέα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να σας πείσουν να αναβαθμίσετε το λειτουργικό σας σύστημα .

Πόσο καιρό το Google Wallet, Hello Android Pay

Εντάξει, το Πορτοφόλι Google δεν έχει πάει μακριά. Εξακολουθεί να υπάρχει ως τρόπος να στείλετε χρήματα στους φίλους και την οικογένεια, όπως θα κάνατε με το PayPal ή το Venmo. Το Android Pay είναι αυτό που χρησιμοποιείτε για την πραγματοποίηση αγορών στο μητρώο χωρίς να χρειάζεται να βγάλετε την πιστωτική σας κάρτα. Δεν είναι μια εφαρμογή που πρέπει να κατεβάσετε και να ρυθμίσετε. Είναι ενσωματωμένο στο λειτουργικό σύστημα του τηλεφώνου σας (ξεκινώντας από το Marshmallow), καθιστώντας το πιο εύκολο στη χρήση. Όπως η Apple Pay, μπορείτε να κάνετε αγορές απλά πατώντας το τηλέφωνό σας στο σημείο αγοράς. μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Android Pay για να πραγματοποιήσετε ηλεκτρονικές αγορές στο smartphone σας.

Το Google Now όταν αγγίζετε

Ομοίως, η εφαρμογή Google Now, η προσωπική εφαρμογή του βοηθού Android, είναι πιο ολοκληρωμένη με το τηλέφωνό σας με το Google Now Tap. Αντί να ενεργοποιείτε το Google Now ξεχωριστά, στο Marshmallow, μπορεί να επικοινωνεί απευθείας με τις εφαρμογές σας. Για παράδειγμα, αν στέλνετε μηνύματα σε ένα φίλο για να βγείτε έξω για φαγητό, μπορείτε να δείτε τη διεύθυνση του εστιατορίου, ώρες και βαθμολογία από την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων. Μπορείτε επίσης να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με έναν καλλιτέχνη κατά την αναπαραγωγή μουσικής ή σχετικά με μια ταινία ενώ σχεδιάζετε με φίλους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Παρεμπιπτόντως, αν είστε αρκετά τυχεροί να έχετε ένα smartphone Google Pixel , μπορείτε να επωφεληθείτε από το Google Assistant , το οποίο προσφέρει ακόμη πιο εξελιγμένη βοήθεια. Μπορείτε να έχετε μια πιο φυσική συνομιλία με το Google Assistant (χωρίς αμήχανες φωνητικές εντολές) και ακόμα να λαμβάνετε επαναλαμβανόμενες πληροφορίες καιρού χωρίς να χρειάζεται να ζητάτε κάθε φορά. Φυσικά, θα έχετε επίσης όλα τα υπέροχα χαρακτηριστικά που προσφέρει το Android Nougat .

Δικαιώματα εξουσιοδότησης χρήσης

Κάθε φορά που κάνετε λήψη μιας εφαρμογής Android (σε ένα μη εξωστρεφόμενο τηλέφωνο), πρέπει να συμφωνείτε να της δώσετε συγκεκριμένα δικαιώματα, όπως πρόσβαση στις επαφές σας, φωτογραφίες και άλλα δεδομένα. εάν δεν επιλέξετε, η εφαρμογή καθίσταται άχρηστη. Το Marshmallow δίνει περισσότερο έλεγχο: μπορείτε να αποφασίσετε συγκεκριμένα τις εφαρμογές που μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση. Για παράδειγμα, μπορείτε να αποκλείσετε την πρόσβαση στην τοποθεσία σας, αλλά επιτρέψτε την πρόσβαση στην κάμερά σας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό μπορεί να κάνει την εφαρμογή να μην λειτουργεί σωστά, αλλά αυτή είναι η επιλογή σας.

Λειτουργία λήψης

Το Android Lollipop προσφέρει ήδη διάφορους τρόπους για να εξοικονομήσει ενέργεια και διάρκεια ζωής της μπαταρίας και το Marshmallow επεκτείνει το παιχνίδι με το Doze. Έχετε ποτέ απογοητευτεί όταν βρήκατε τη μπαταρία του τηλεφώνου σας σχεδόν στραγγισμένη όταν δεν τον έχετε αγγίξει καν σε ώρες; Η λειτουργία Doze εξοικονομεί ενέργεια εμποδίζοντας τις εφαρμογές να ξυπνούν τη συσκευή σας με ασήμαντες ειδοποιήσεις, αν και εξακολουθείτε να λαμβάνετε τηλεφωνικές κλήσεις και συναγερμοί και άλλες σημαντικές ειδοποιήσεις.

Επανασχεδιασμένο συρτάρι εφαρμογών

Οι εφαρμογές Android δεν ήταν πάντα πολύ οργανωμένες. μερικά είναι αλφαβητικά, ενώ άλλα καταγράφονται με βάση τη χρονική στιγμή λήψης τους. Αυτό δεν είναι χρήσιμο. Στο Marshmallow, όταν τραβάτε τη λίστα με τις εφαρμογές σας (ή το συρτάρι εφαρμογών), θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια γραμμή αναζήτησης στην κορυφή αντί να κάνετε κύλιση και κύλιση (ή να μεταβείτε στο κατάστημα Google Play και να προβάλετε τις εφαρμογές σας). Επιπλέον, το συρτάρι εφαρμογών θα πάει πίσω στην κύλιση προς τα πάνω και προς τα κάτω, όπως έκανε σε παλαιότερες εκδόσεις Android, αντί για αριστερά και δεξιά.

Υποστήριξη Reader Fingerprint

Τέλος, το Marshmallow θα υποστηρίξει τους αναγνώστες δακτυλικών αποτυπωμάτων. Πολλά smartphones έχουν τώρα αυτό το ενσωματωμένο στο υλικό, έτσι ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δακτυλικό αποτύπωμα για να ξεκλειδώσετε την οθόνη σας. Ωστόσο, αυτή η ενημέρωση σημαίνει ότι μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τον σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων για να κάνετε πληρωμές και να συνδεθείτε σε εφαρμογές.

Βασιζόταν στις ειδοποιήσεις σας

Το smartphone διατηρεί τη σύνδεσή μας, πράγμα που σημαίνει συχνά να έχουμε ένα συνεχές φράγμα μηνυμάτων μηνυμάτων, ημερολογίου και άλλων ειδοποιήσεων εφαρμογών. Το Marshmallow σας δίνει μερικούς τρόπους για να διαχειριστείτε το χάος με τις λειτουργίες Μην ενοχλείτε και Μόνο με προτεραιότητα, οι οποίες σας επιτρέπουν να αποφασίσετε ποιες ειδοποιήσεις μπορούν να εμφανιστούν και πότε. Διαβάστε τον πλήρη οδηγό μας για τη διαχείριση των ειδοποιήσεων στο Marshmallow .