Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του παιχνιδιού σας Android με το Helium

01 από 05

Τι είναι το Helium;

Κατάλογος εφαρμογών στο Helium. ClockworkMod

Δυστυχώς, αν είστε παίκτης που έχει πολλές συσκευές Android, μπορεί να είναι δύσκολο να φέρετε την πρόοδό σας σε αυτά. Η εξοικονόμηση σύννεφων υπάρχει σε μυριάδες μορφές, αλλά για πολλούς προγραμματιστές, οι προκλήσεις της εφαρμογής είναι αρκετά δύσκολες ώστε πολλοί να το αποφύγουν. Επίσης, μερικές φορές οι παίκτες είναι τόσο συνηθισμένοι στο να μην έχουν το σύννεφο να σώζει ότι όταν ένα παιχνίδι τις υποστηρίζει, φωνάζουν έξω επειδή η αναμενόμενη συμπεριφορά είναι ότι το tablet τους έχει διαφορετικό παιχνίδι εκτός από το τηλέφωνο, για παράδειγμα. Έτσι, συχνά οι χρήστες αναγκάζονται να παίρνουν τα πράγματα στα χέρια τους. Παρόλο που υπάρχουν εργαλεία όπως το Titanium Backup για ριζωμένους χρήστες Android, για όσους επιθυμούν να διατηρήσουν τα αποθέματα των συσκευών τους, αλλά εξακολουθούν να θέλουν ένα χρήσιμο εργαλείο, το Helium λειτουργεί πολύ καλά για εκείνους που δεν φοβούνται να πάρουν τα χέρια τους λίγο βρώμικα.

Αυτή η εφαρμογή έγινε από τον Koushik Dutta, γνωστό και ως ClockworkMod. Αρχικά συνεργάστηκε με το Custom Cyanogen , αλλά τώρα το δημοτικό του έργο είναι με το ClockworkMod, κάνοντας εργαλεία που βοηθούν στην επέκταση της λειτουργικότητας των συσκευών Android. Έκανε το Tether για tethering μέσω USB, μία από τις πρώτες λύσεις που δεν ανήκουν στην Google για την υποστήριξη του Chromecast στο AllCast, και τώρα κάνει απομακρυσμένη λύση εφαρμογών Android Vysor. Το ηλιόνιο είναι ίσως το εργαλείο που ταιριάζει καλύτερα στους παίκτες, καθώς αυτή η λύση δημιουργίας αντιγράφων της εφαρμογής καθιστά δυνατή την δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ενός αρχείου αποθήκευσης για ένα παιχνίδι, τη μεταφόρτωσή του σε υπηρεσία που βασίζεται σε σύννεφο και, στη συνέχεια, την επαναφορά σε άλλη συσκευή. Ή ακόμα και η ίδια συσκευή, αν κάνετε μια αποκατάσταση.

Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί αυτό είναι ότι το Helium χρησιμοποιεί τις ενσωματωμένες δυνατότητες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του Android για να δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων προτιμήσεων μιας μεμονωμένης εφαρμογής σε ένα συγκεκριμένο σημείο αποθήκευσης και στη συνέχεια μπορείτε να το επαναφέρετε. Υπάρχει μια μέθοδος backdoor που χρησιμοποιείται εδώ, όπου πρέπει να συνδέσετε έναν υπολογιστή για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργικότητα, αφού είναι κάτι που μόνο οι προγραμματιστές έχουν συνήθως πρόσβαση. Οι ριζωμένοι χρήστες δεν χρειάζεται να το κάνουν αυτό, αλλά προφανώς έχουν πρόσβαση σε άλλα εργαλεία επίσης.

Το θέμα είναι ότι λειτουργεί, μόλις το καταφέρετε όλα κανονικά.

02 του 05

Κάντε λήψη των απαραίτητων εργαλείων και συνδέστε τον υπολογιστή σας

Εμφάνιση της οδηγίας εγκατάστασης λογισμικού για το Helium. ClockworkMod

Κάντε λήψη της εφαρμογής από το Google Play. Επίσης, κάντε λήψη της εφαρμογής Υπολογιστής του Ηλίου. Εάν βρίσκεστε στα Windows 10, μπορεί να θέλετε να κάνετε λήψη του προγράμματος-πελάτη των Windows αντί του προγράμματος-πελάτη Chrome. Συνδέστε τη συσκευή Android στον υπολογιστή σας και ακολουθήστε τις οδηγίες. Ενδέχεται να χρειαστεί να ενεργοποιήσετε τις επιλογές προγραμματιστών στη συσκευή σας, οι οποίες μπορούν να βρεθούν στις Ρυθμίσεις, βρίσκοντας τις πληροφορίες της Δημιουργίας έκδοσης και, στη συνέχεια, πατώντας επανειλημμένα την έκδοση "Έκδοση έκδοσης" μέχρι να ξεκλειδώσετε τις επιλογές προγραμματιστή, η οποία περιλαμβάνει την επιλογή λειτουργίας USB, . Εντούτοις, έκανε την εργασία στην προεπιλεγμένη λειτουργία MTP καθώς και για μένα σε μια συσκευή Marshmallow. Μόλις εκτελέσετε την εφαρμογή στο Android σας και τον ενεργοποιητή στον υπολογιστή σας, τότε το Helium είναι καλό για χρήση. Σημειώστε ότι θα πρέπει να συνδέσετε τον υπολογιστή σας στον ενεργοποιητή μόλις κάνετε επανεκκίνηση της συσκευής σας.

Υπάρχει επίσης ένα ξεκλείδωμα premium για την εφαρμογή, η οποία φέρνει πολλά βασικά χαρακτηριστικά. Όχι μόνο αυτό υποστηρίζει τον προγραμματιστή και καταργεί τις διαφημίσεις, αλλά επιτρέπει επίσης τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και την αποκατάσταση από το cloud storage. Θα εξασφαλίσω ότι η εφαρμογή λειτουργεί για σας πριν αγοράσετε αυτό.

03 του 05

Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των εφαρμογών σας

Οι προεπιλεγμένοι προορισμοί δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας Helium ClockworkMod

Αφού ενεργοποιηθεί η εφαρμογή, επιλέξτε την εφαρμογή που θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφο ασφαλείας από τη λίστα που παρέχεται. Η εφαρμογή είναι βελτιστοποιημένη για τηλέφωνα, οπότε οι χρήστες tablet ενδέχεται να χρειαστεί να αντιμετωπίσουν μερικά μικρά παράθυρα ή θα θέλουν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή σε κατάσταση πορτραίτου. Επιλέξτε τις εφαρμογές που θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας. Μπορείτε να επιλέξετε όσο λιγότερους ή όσες θέλετε, με τον επιλογέα εφαρμογών στο κάτω μέρος να συρρικνώνεται καθώς επιλέγετε περισσότερες εφαρμογές. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μια ομάδα εφαρμογών για κοινό backup / αποκατάσταση. Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε αν θα αντιγράψετε μόνο τα δεδομένα της εφαρμογής ή την ίδια την εφαρμογή. Λάβετε υπόψη ότι για μεγαλύτερα παιχνίδια, η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας για ολόκληρη την εφαρμογή θα διαρκέσει πολύ χώρο, οπότε αν η εφαρμογή δεν προέρχεται από μια πηγή εκτός του Google Play, αξίζει να αποφύγετε αυτήν την επιλογή.

Αφού επιλέξετε τα αντίγραφα ασφαλείας, μπορείτε να τα δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας είτε σε τοπικό αποθηκευτικό χώρο είτε σε επιλογές αποθήκευσης σύννεφου που έχετε κάνει, αν έχετε αγοράσει το ξεκλείδωμα Premium. Μόλις το κάνετε αυτό, οι εφαρμογές σας θα αρχίσουν να δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας! Κάποια περίεργα μενού θα εμφανιστούν, μην αγγίζετε τίποτα! Το Helium θα τα ρυθμίσει αυτόματα μετά από λίγα δευτερόλεπτα, χωρίς να φοβούνται τίποτα. Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε το Helium να δημιουργεί αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας των εφαρμογών σε ένα πρόγραμμα της επιλογής σας. Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, οι εφαρμογές σας θα είναι διαθέσιμες στη θέση που επιλέξατε, αν και με εξοικονόμηση σύννεφων, δεν χρειάζεται να αγγίξετε όλα τα αντίγραφα ασφαλείας.

04 του 05

Επαναφορά των εφαρμογών σας

Οι συσκευές και οι εφαρμογές από τις οποίες μπορείτε να αποκαταστήσετε. ClockworkMod

Για να επαναφέρετε τις εφαρμογές, μεταβείτε στην καρτέλα Επαναφορά και συγχρονισμό και, στη συνέχεια, είτε επιλέξτε τον παροχέα αποθήκευσης cloud όπου έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας των εφαρμογών σας, είτε επιλέξτε την ίδια τη συσκευή εάν είναι ενεργοποιημένη και κοντά σας. Κάθε εφαρμογή με αντίγραφα ασφαλείας θα εμφανίζεται ταξινομημένη κατά συσκευή όταν χρησιμοποιείτε το Google Drive, ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε εύκολα από πού προέρχεται κάθε αντίγραφο ασφαλείας, καθώς επίσης και την ημερομηνία υπολογισμού του backup. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η διαδικασία δεν εγγυάται ότι θα λειτουργεί με κάθε εφαρμογή, ειδικά εάν τα δεδομένα της εφαρμογής συνδέονται με λειτουργίες στο διαδίκτυο ή έχουν κάποιο είδος κρυπτογραφημένων συνδέσεων, αλλά θα λειτουργούν για πολλές εφαρμογές και παιχνίδια χωρίς πρόβλημα.

05 του 05

Μια σημείωση Εάν έχετε Android TV

Εμφάνιση χρονοδιαγράμματος στο Helium. ClockworkMod

Ενώ αυτή η εφαρμογή λειτουργεί καλά με τηλέφωνα και tablet, αν προσπαθείτε να συγχρονίσετε την πρόοδο μεταξύ μιας τηλεόρασης Android ή παρόμοιας τηλεόρασης με τις φορητές συσκευές σας, υπάρχουν κάποιες προειδοποιήσεις. Οι εφαρμογές δεν εμφανίζονται στο Google Play στην τηλεόραση Android, αλλά η εφαρμογή βάσης Helium μπορεί να εγκατασταθεί στη συσκευή σας μέσω του ιστού ή να εγκατασταθεί μέσω της πλατφόρμας. Το ξεκλείδωμα Pro θα λειτουργήσει στην τηλεόραση Android, αλλά δεν θα εγκατασταθεί μέσω του ιστού, θα χρειαστεί να το αποτρέψετε. Αν χρειαστεί να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας και να παρακάμψετε μια εφαρμογή, τότε το κάνετε μέσω ES File Explorer θα λειτουργήσει για σας. Εάν χρησιμοποιείτε την τηλεόραση Android, η πάντα συνδεδεμένη φύση της είναι ιδανική για τον προγραμματισμό των αντιγράφων ασφαλείας των αγαπημένων σας παιχνιδιών, ώστε να μπορείτε να τα αναπαράγετε στο τηλέφωνό σας ή στο tablet σας χωρίς να χάσετε πρόοδο.