Πώς να ελέγξετε για ενημερώσεις στο τηλέφωνό σας Android

Το λειτουργικό σύστημα Android για smartphones και ταμπλέτες παίρνει περιοδικές ενημερώσεις συστήματος ακριβώς όπως το iOS της Apple για iPhone και iPad. Αυτές οι ενημερώσεις καλούνται επίσης firmw είναι ενημερώσεις δεδομένου ότι λειτουργούν σε βαθύτερο επίπεδο συστήματος από τις κανονικές ενημερώσεις λογισμικού (app) και έχουν σχεδιαστεί για να ελέγχουν το υλικό. Οι ενημερώσεις υλικολογισμικού στο τηλέφωνό σας απαιτούν άδεια, χρόνο και μια επανεκκίνηση της συσκευής. Συνήθως είναι επίσης καλή ιδέα να αφήσετε το τηλέφωνό σας σε φορτιστή κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσης υλικολογισμικού, ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα να χάσετε τυχαία τις μπαταρίες κατά τη διάρκεια της αναβάθμισης και ενδεχομένως να σπάσετε το τηλέφωνό σας.

Η Google προχωρεί περιοδικά σε αναβαθμίσεις στο υλικολογισμικό του τηλεφώνου σας Android, αποστέλλοντας τις ενημερωμένες πληροφορίες απευθείας στην κυψελοειδή σύνδεση σας ή τη σύνδεση Wi-Fi. Ενεργοποιείτε το τηλέφωνό σας και σας ενημερώνει ότι είναι διαθέσιμη μια ενημέρωση. Αυτές οι ενημερώσεις εκτυλίσσονται σε κύματα από συσκευή και φορέα, έτσι ώστε να μην είναι διαθέσιμες για όλους ταυτόχρονα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι ενημερώσεις υλικολογισμικού πρέπει να είναι ειδικά συμβατές με το υλικό στο τηλέφωνό σας και όχι με εφαρμογές που λειτουργούν με μεγάλη ποικιλία συσκευών. Μερικές φορές είναι δύσκολο να είστε υπομονετικοί, οπότε μπορείτε να ελέγξετε για να δείτε αν η ενημέρωσή σας είναι διαθέσιμη τώρα.

Πώς να ελέγξετε τις ενημερώσεις Android

Αυτή η προσέγγιση λειτουργεί στις πιο πρόσφατες εκδόσεις του Android, παρόλο που ορισμένες εκδόσεις μπορεί να έχουν κάποιες μικρές διακυμάνσεις στις περιπτώσεις που βάζουν τις επιλογές.

  1. Ενεργοποιήστε το τηλέφωνό σας και σύρετε το δάχτυλό σας από το επάνω μέρος της οθόνης προς τα κάτω για να τραβήξετε το μενού ρυθμίσεων προς τα κάτω. (Ίσως χρειαστεί να μετακινηθείτε δύο φορές προς τα κάτω για να μεταβείτε στο σωστό μενού.)
  2. Αγγίξτε το εικονίδιο με το γρανάζι στο πάνω μέρος της οθόνης για να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις .
  3. Μεταβείτε στην επιλογή Πληροφορίες για το τηλέφωνο και πατήστε το.
  4. Αγγίξτε τις ενημερώσεις συστήματος.
  5. Θα πρέπει να δείτε την οθόνη που δείχνει εάν το σύστημά σας είναι ενημερωμένο και πότε το διακομιστή ενημέρωσης ήταν επιλεγμένο για τελευταία φορά. Μπορείτε να επιλέξετε προαιρετικά Ελέγξτε για ενημέρωση αν θέλετε να ελέγξετε ξανά ξανά.
  6. Εάν είναι διαθέσιμη μια ενημέρωση, πατήστε για να ξεκινήσετε την εγκατάσταση.

Σκέψεις

Επειδή το Android είναι ένα κατακερματισμένο λειτουργικό σύστημα - δηλαδή, διαφορετικοί κατασκευαστές συσκευών και φορείς κινητής τηλεφωνίας το ρυθμίζουν χωριστά - οι ενημερώσεις εμφανίζονται σε διαφορετικούς χρόνους σε διαφορετικούς πελάτες. Οι ταχύτεροι αποδέκτες οποιασδήποτε νέας αναβάθμισης είναι οι χρήστες του Google Pixel επειδή οι ενημερώσεις προωθούνται απευθείας από την Google χωρίς να ελέγχονται ή να τροποποιούνται από έναν μεταφορέα.

Οι χρήστες που έχουν ριζώσει τα τηλέφωνά τους (δηλαδή τροποποίησαν τη συσκευή σε ένα πολύ βασικό επίπεδο λειτουργικού συστήματος) ενδέχεται να μην είναι επιλέξιμοι για ενημερώσεις του αερομεταφορέα και θα πρέπει να επαναφέρετε τα τηλέφωνά τους για να ενημερώσουν τη νέα εικόνα του Android βελτιστοποιημένη για τη συσκευή τους. Οι περισσότεροι κατασκευαστές τηλεφώνων προειδοποιούν κατά της ριζοβολίας

Η αναβάθμιση του υλικολογισμικού είναι εντελώς άσχετη με τις κανονικές αναβαθμίσεις εφαρμογών που μετακινούνται μέσω του Google Play Store. Οι ενημερώσεις εφαρμογών δεν απαιτούν έλεγχο από κατασκευαστές συσκευών ή κυψελοειδείς φορείς.