Πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την ασφαλή λειτουργία στο Android

Γιατί συμβαίνει η ασφαλής λειτουργία, πότε να την χρησιμοποιήσετε και πώς να επανέλθετε στο φυσιολογικό

Η ασφαλής λειτουργία είναι ένας τρόπος για την εκκίνηση του Android σε ένα smartphone ή tablet, χωρίς εφαρμογές τρίτων που συνήθως θα εκτελούνται μόλις ολοκληρωθεί η φόρτωση του λειτουργικού συστήματος. Κανονικά, όταν ενεργοποιείτε τη συσκευή σας Android, μπορεί να φορτώσει αυτόματα μια σειρά εφαρμογών όπως το γραφικό στοιχείο ή το γραφικό στοιχείο ημερολογίου στην αρχική σας οθόνη. Η ασφαλής λειτουργία εμποδίζει την εμφάνιση αυτού του γεγονότος, κάτι που είναι σπουδαίο εάν το Android smartphone ή το tablet σας συντρίβεται συχνά ή λειτουργεί απίστευτα αργό. Ωστόσο, είναι ένα εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων και όχι μια πραγματική θεραπεία για το πρόβλημα. Όταν ξεκινάτε ένα smartphone ή tablet Android σε ασφαλή λειτουργία, οι εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών δεν μπορούν να εκτελεστούν καθόλου - ακόμα και μετά την εκκίνηση της συσκευής.

Έτσι ποιο είναι το ασφαλές τρόπο λειτουργίας του Android;

Πρώτα απ 'όλα, περιορίζει το τι μπορεί να προκαλέσει τη συντριβή της συσκευής ή την υπερβολική αργή λειτουργία . Εάν το smartphone ή το tablet λειτουργεί καλά σε ασφαλή λειτουργία, δεν είναι το υλικό που προκαλεί το πρόβλημα. Τα καλά νέα εδώ είναι ότι η συσκευή δεν χρειάζεται να επισκευαστεί ή να αντικατασταθεί. Αλλά πρέπει ακόμα να καταλάβουμε ποια εφαρμογή προκαλεί το πρόβλημα.

Πώς να εκκινήσετε σε ασφαλή λειτουργία

Στιγμιότυπο οθόνης του Nvidia Shield

Πριν θέσετε τη συσκευή σε ασφαλή λειτουργία, θα θελήσετε να δοκιμάσετε απλώς την επανεκκίνηση του smartphone ή του tablet σας . Αυτή η απλή διαδικασία θα λύσει τα περισσότερα προβλήματα, αλλά πρέπει να γίνει με τον κατάλληλο τρόπο. Όταν κάνετε κλικ στο κουμπί τροφοδοσίας ή αναστολής στο πλάι της συσκευής, μεταβαίνει μόνο σε λειτουργία "αναστολής", η οποία στην πραγματικότητα δεν απενεργοποιεί τη συσκευή. Ας επανεκκινήσουμε σωστά:

Ενώ η επανεκκίνηση θα λύσει πολλά προβλήματα, δεν θα λύσει όλα αυτά. Μια εφαρμογή που εκκινείται αυτόματα κατά την εκκίνηση της συσκευής μπορεί να γίνει ένοχος. Η ασφαλής λειτουργία είναι ο ευκολότερος τρόπος για να μάθετε αν αυτό συμβαίνει.

Τι να κάνετε αν δεν έχετε την επιλογή ασφαλούς λειτουργίας : Δεν δημιουργούνται εξίσου όλες οι συσκευές Android. Μερικοί κατασκευαστές όπως η Samsung έχουν μια ελαφρώς διαφορετική έκδοση του Android από την έκδοση "stock" που κυκλοφόρησε η Google. Οι παλαιότερες συσκευές μπορεί επίσης να λειτουργούν λίγο διαφορετικές επειδή έχουν μια παλαιότερη έκδοση του Android. Έτσι, έχουμε δύο εναλλακτικούς τρόπους για να μπείτε σε ασφαλή λειτουργία στο Android:

Να θυμάστε: Οι εφαρμογές τρίτων δεν θα εκτελούνται σε αυτήν τη λειτουργία. Αυτό περιλαμβάνει όλα τα widget που έχετε εγκαταστήσει και οποιαδήποτε προσαρμοσμένη εφαρμογή στο σπίτι. Μπορείτε ακόμα να εκτελείτε εφαρμογές όπως το Google Chrome και τους Χάρτες Google, για να δείτε αν η συσκευή λειτουργεί κανονικά.

Τι πρέπει να κάνετε όταν βρίσκεστε σε ασφαλή λειτουργία

Εάν το smartphone σας τρέχει γρηγορότερα ή το tablet σας σταματήσει να συντρίβει ενώ βρίσκεστε σε ασφαλή λειτουργία, το έχετε περιορίσει σε μια εφαρμογή που προκαλεί το πρόβλημα. Τώρα απλά πρέπει να απεγκαταστήσετε την εφαρμογή. Αλλά ποια εφαρμογή; Αυτό είναι όπου οι τεχνικοί κάνουν τα χρήματά τους επειδή δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να μάθετε ποια εφαρμογή είναι ο ένοχος. Μπορούμε, ωστόσο, να εξετάσουμε μερικούς πιθανούς υπόπτους:

Θυμηθείτε: Μπορεί να μην μπορείτε να εκτελέσετε εφαρμογές σε ασφαλή λειτουργία, αλλά μπορείτε να τις απεγκαταστήσετε. Πάντα να απεγκαταστήσετε τις εφαρμογές σε ασφαλή λειτουργία και στη συνέχεια να επανεκκινήσετε για να ελέγξετε τη συσκευή. Μάθετε περισσότερα σχετικά με την κατάργηση της εγκατάστασης εφαρμογών στη συσκευή σας Android.

Η γρήγορη επιδιόρθωση: Εάν έχετε απεγκαταστήσει τις πιο πιθανές εφαρμογές, όπως εκείνες που ξεκινούν αυτόματα και δεν θέλετε να αφιερώσετε χρόνο για να απεγκαταστήσετε τις εφαρμογές σε παρτίδες, μέχρι να διορθώσετε το πρόβλημα, μπορείτε πάντα να προσπαθήσετε να επαναφέρετε την συσκευή στην εργοστασιακή προεπιλογή . Αυτό απενεργοποιεί όλες τις εφαρμογές και διαγράφει όλα τα δεδομένα, οπότε θέλετε να βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει αντίγραφο ασφαλείας, αλλά είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να διορθώσετε το πρόβλημα. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την επαναφορά του smartphone ή του tablet σας.

Πώς να βγείτε από την ασφαλή λειτουργία

Μπορείτε να βγείτε από την ασφαλή λειτουργία απλά κάνοντας επανεκκίνηση της συσκευής σας χρησιμοποιώντας τις παραπάνω οδηγίες. Από προεπιλογή, το Android θα εκκινήσει σε κανονική λειτουργία. Εάν βρεθείτε σε ασφαλή λειτουργία χωρίς να το περιμένετε, μπορεί να έχετε εισέλθει τυχαία. Η επανεκκίνηση πρέπει να κάνει το τέχνασμα.

Εάν κάνετε επανεκκίνηση και εξακολουθείτε να βρίσκεστε σε ασφαλή λειτουργία, το Android έχει εντοπίσει κάποιο πρόβλημα με μια εφαρμογή που εκκινείται αυτόματα κατά την εκκίνηση ή ένα από τα βασικά αρχεία λειτουργικού συστήματος Android. Αρχικά προσπαθήστε να διαγράψετε εφαρμογές που εκκινούν κατά την εκκίνηση, όπως προσαρμοσμένες οθόνες και widgets. Μετά την κατάργηση της εγκατάστασης αυτών των εφαρμογών, δοκιμάστε ξανά την επανεκκίνηση.

Τι συμβαίνει όταν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα σε ασφαλή λειτουργία;

Εάν εκκινήσετε σε ασφαλή λειτουργία και εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα, μην ξεμείνετε και αγοράστε ένα νέο τηλέφωνο ή tablet ακόμα. Η ασφαλής λειτουργία περιορίζει το πρόβλημα μέχρι να προκληθεί πιθανώς από το λειτουργικό σύστημα ή το υλικό. Το επόμενο βήμα είναι η επαναφορά της συσκευής σας στην κατάσταση "προεπιλεγμένων εργοστασιακών ρυθμίσεων", πράγμα που ουσιαστικά σημαίνει τη διαγραφή όλων, συμπεριλαμβανομένων όλων των προσωπικών ρυθμίσεων.

Αν επαναφέρετε την συσκευή στην εργοστασιακή προεπιλογή και εξακολουθεί να έχει προβλήματα, ήρθε η ώρα να την επιδιορθώσετε ή να την αντικαταστήσετε.