Το στιγμιαίο μελάνι της HP

Ποτέ μην αγοράζετε μελάνι στο κατάστημα ξανά

Λίγο καιρό πίσω, η AboutTech εξέτασε τη νέα υπηρεσία παράδοσης μελάνης EcoTank της Epson και από τότε έχω αναθεωρήσει ένα από αυτά, τον εκτυπωτή WorkForce ET-4550 EcoTank All-in-One. Ενώ το EcoTank είναι μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση για τη μείωση του κόστους ενός εκτυπωτή inkjet ανά σελίδα, έχει ένα πρόβλημα ή δύο. Ακόμη άλλη μέθοδος παράδοσης μελάνης που δεν έχει ακόμη συζητηθεί εδώ είναι το πρόγραμμα Instant Ink της HP - μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση.

Τώρα, με την Brother να εισβάλλει με το προϊόν INKvestment που έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει εξαιρετικά χαμηλό κόστος ανά σελίδα, ο μόνος μεγάλος κατασκευαστής εκτυπωτών inkjet να μην προσφέρει μειωμένο κόστος ανά σελίδα είναι η Canon. Μέχρι στιγμής, όμως, η μόνη πραγματική μηνιαία υπηρεσία στην οποία πληρώνετε ένα μηνιαίο τέλος είναι η Instant Ink. Στην πραγματικότητα, είναι ακριβώς η ιδέα ότι είναι μια μηνιαία υπηρεσία που έχει πάρει λίγο χρόνο για να πιάσει. Πρέπει να ομολογήσω ότι και εγώ ήμουν σκεπτικός.

Πώς λειτουργεί το Instant Ink

Από τα προϊόντα μελάνης που διατίθενται αυτήν τη στιγμή, το Instant Ink είναι μακράν το πιο εξελιγμένο και ανεπτυγμένο. Βασικά, μετά την τοποθέτησή του, ο εκτυπωτής παρακολουθεί πόση μελάνη έχετε και στη συνέχεια παραγγέλλει περισσότερα όταν αρχίσετε να εξαντλείτε. Αυτό είναι σωστό, ο εκτυπωτής καλεί σπίτι για περισσότερο χυμό. Μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με την πύλη Instant Web Ink για να προσαρμόσετε το σχέδιό σας, να παραγγείλετε πρόσθετο μελάνι κ.ο.κ.

Οι περισσότερες αλλαγές που κάνετε στον ιστότοπο συμβαίνουν αμέσως. Για παράδειγμα, έτρεξα πρόσφατα και πήγα στο διαδίκτυο για να παραγγείλω περισσότερα. Εκτυπώσαμε πάλι σχεδόν αμέσως μετά την αύξηση του ορίου μου ή τη μετάβαση σε υψηλότερο σχέδιο. (Προφανώς, υπήρχε περισσότερο μελάνι στις δεξαμενές από ό, τι αρχικά είχα εγγραφεί, ο εκτυπωτής απλώς δεν μπορούσε να φτάσει σε αυτό, προτού να πληρώσω γι 'αυτό.)

Τα σχέδια Instant Ink

Εάν εκτυπώνετε τακτικά, το Instant Ink παρέχει πραγματικά τεράστια εξοικονόμηση ανά σελίδα, ειδικά σε εκτυπωτές χαμηλού όγκου που έχουν εισαχθεί σε επίπεδο πρωτοτύπου και που πριν το Instant Ink κοστίζουν υπερβολικά πολύ για χρήση ανά σελίδα. Ας δούμε πρώτα αυτά τα σχέδια:

Σίγουρα, το καλύτερο σχέδιο είναι το ένα δολάριο. Αλλά η πτυχή που δεν καθίσταται σαφής από κανένα από τα εμπορικά σήματα της HP είναι ότι αυτές οι χρεώσεις ανά σελίδα ισχύουν ανεξάρτητα από αυτό που εκτυπώνετε, είτε πρόκειται για ένα μονόχρωμο έγγραφο, ένα έγχρωμο έγγραφο ή μια έγχρωμη φωτογραφία, όλα τα κοστίζουν το ίδιο.

Αυτό είναι σωστό, με το σχέδιο 300 σελίδων που μπορείτε να εκτυπώσετε φωτογραφίες , σε οποιοδήποτε φωτογραφικό χαρτί μεγέθους που υποστηρίζει ο εκτυπωτής για 3,3 σεντ. Λάβετε υπόψη ότι μια φωτογραφία 8,5x11-ιντσών χρησιμοποιεί έναν τόνο μελανιού, πολλές φορές περισσότερο από το μέσο έγγραφο. Ακριβώς όπως ένα σύντομο ασπρόμαυρο γράμμα, η φωτογραφία κοστίζει 3,3 λεπτά - μια εξοικονόμηση ίσως κοντά σε ένα δολάριο σε ορισμένους εκτυπωτές.

Με τα δολάρια-ανά add-ons, τα σχέδια είναι αρκετά ευέλικτα για να σας επιτρέψουν να αναπτυχθούν, μερικά. Αυτά είναι, ακόμη και τα υψηλότερα από αυτά, σχέδια μικρού όγκου. Ενώ 300 εκτυπώσεις μπορεί να φαίνονται σαν πολλά για τα περισσότερα σπίτια και πολλές μικρές επιχειρήσεις, υπάρχουν πολλές, πολλές επιχειρήσεις εκεί έξω που εκτυπώνουν χιλιάδες σελίδες κάθε μήνα, και φυσικά, κανένα από αυτά τα σχέδια δεν είναι πραγματικά κατάλληλο για αυτό.

Όπως έγραψα αυτό, η HP προσέφερε τον πρώτο μήνα δωρεάν και εκπτώσεις για την ανάληψη ετήσιας υπηρεσίας. η CPP είναι ακόμα χαμηλότερη.

Αλλά τότε, μιλάτε για εκτυπωτή μεγάλου όγκου και οι καλοί εκτυπωτές έχουν ήδη χαμηλές CPP. Όταν πληρώνετε $ 300 ή $ 400 για έναν εκτυπωτή μεγάλου όγκου, θα πρέπει να αναμένετε ότι η αξία είναι ήδη ενσωματωμένη. Είναι μέρος της υψηλής τιμής αγοράς ή πρέπει να είναι.

Για τους εκτυπωτές αξίας 100 δολαρίων που μέχρι τώρα κοστίζουν πάρα πολύ για χρήση, το Instant Ink είναι μια πολύ καλή αξία - αρκεί να εκτυπώνετε αρκετά κάθε μήνα για να δικαιολογείτε το μηνιαίο έξοδο. Είναι ένα καλό, καλά μελετημένο προϊόν και μια δίκαιη προσπάθεια να γίνει πιο οικονομική η εκτύπωση.