Οι 5 καλύτερες τοποθεσίες για να αγοράσετε ή να πωλήσετε ένα αυτοκίνητο on-line

Η αγορά ενός αυτοκινήτου στο διαδίκτυο είναι ένα περιβάλλον με χαμηλότερη πίεση από την αγορά σε μια αντιπροσωπεία, αλλά ο μεγάλος αριθμός επιλογών μπορεί να παραλύσει εύκολα έναν απρόσεκτο αγοραστή. Οι ιστότοποι μικρής κλίμακας προσφέρουν μερικές από τις καλύτερες προσφορές σε ιδιωτικές πωλήσεις, αλλά οι αντιπρόσωποι των αντιπροσώπων παρέχουν πρόσβαση στα νέα και χρησιμοποιημένα αποθέματα αμέτρητων αντιπροσωπειών, ενώ οι έμποροι μόνο στο διαδίκτυο προσφέρουν ένα επίπεδο ευκολίας και εξυπηρέτησης που είναι δύσκολο να βρεθεί αλλού.

Εδώ είναι οι πέντε κορυφαίες επιλογές μας για την αγορά αυτοκινήτων στο διαδίκτυο, με παραδείγματα από κάθε μία από τις κύριες κατηγορίες, και μερικές αξιόλογες αναφορές.

  1. Craigslist
  2. eBay Motors
  3. Cars.com
  4. Autotrader.com
  5. Carvana

Η καλύτερη περιοχή των αγγελίες για να αγοράσετε αυτοκίνητα on-line

Τοποθεσίες όπως αυτές είναι ουσιαστικά η σύγχρονη ενσάρκωση των ενοτήτων των εφημερίδων και πολλές εφημερίδες έχουν στην πραγματικότητα διαφημίσεις στο διαδίκτυο. Αυτές οι τοποθεσίες επιτρέπουν τόσο σε ιδιώτες όσο και σε αντιπροσώπους να παραθέτουν οχήματα προς πώληση, οπότε αν χρειαστεί να πουλήσετε το παλιό σας αυτοκίνητο αφού αγοράσετε ένα καινούργιο αυτοκίνητο, αυτή είναι μια έγκυρη επιλογή και για αυτό.

Τα standouts σε αυτή την κατηγορία είναι Craigslist και eBay, αλλά αξίζει επίσης να ελέγξετε άλλες online διαφημίσεις που λειτουργούν στην περιοχή σας.

Αγοράζοντας Αυτοκίνητα Online από το Craigslist

Γιατί Craigslist έκανε την περικοπή:

Προβλήματα που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε:

Αν Craigslist μοιάζει με ένα λείψανο από τον πρώιμο ιστό, αυτό συμβαίνει επειδή είναι. Ο ιστότοπος έχει αλλάξει πολύ λίγο από τότε που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη σκηνή το 1995, αλλά ότι η διατήρηση της δύναμης σημαίνει ότι έχει μια τεράστια βάση χρηστών και ότι αυτή η δημοτικότητα το καθιστά ιδανικό μέρος για να αγοράσετε ή να πουλήσετε ένα αυτοκίνητο online.

Το Craigslist επιτρέπει τόσο σε ιδιωτικούς πωλητές όσο και σε αντιπροσώπους να δημοσιεύουν καταχωρίσεις και οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να προβάλλουν καταχωρίσεις από μία ή και τις δύο αυτές κατηγορίες. Η λειτουργικότητα αναζήτησης αφήνει κάτι επιθυμητό σε σύγκριση με άλλες τοποθεσίες όπου μπορείτε να αγοράσετε αυτοκίνητα online, αλλά είναι πολύ απλό στη χρήση.

Όταν χρησιμοποιείτε το Craigslist για να αγοράσετε ή να πουλήσετε ένα αυτοκίνητο online, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι είστε λίγο πολύ μόνος σας. Οι απατεώνες μπορούν και κάνουν χρήση ιστότοπων με ιστότοπους όπως το Craigslist, οπότε πάντα να χρησιμοποιείτε την καλύτερη κρίση σας, εάν μια λίστα φαίνεται πολύ καλή για να είναι αλήθεια ή ρίχνει τις κόκκινες σημαίες.

Χρησιμοποιώντας το eBay Motors για να αγοράσετε ή να πουλήσετε ένα αυτοκίνητο

Γιατί η eBay Motors έκανε την περικοπή:

Προβλήματα που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε:

Ενώ Craigslist είναι ουσιαστικά ένα γιγαντιαίο πλήθος ταξινομημένων καταχωρήσεων, το eBay Motors περιλαμβάνει τόσο τις αγγελίες όσο και τις δημοπρασίες για τις οποίες είναι γνωστή η περιοχή. Οι επιλογές αναζήτησης είναι πιο ισχυρές από το Craigslist, αλλά υπάρχει λιγότερη τοπική εστίαση. Παρόλο που υπάρχει η δυνατότητα να περιορίσετε ή να ταξινομήσετε τα αποτελέσματα αναζήτησης ανά γεωγραφική περιοχή, η εμπειρία σας θα διαφέρει ανάλογα με τον τόπο κατοικίας σας.

Εκτός από την αναζήτηση ταξινομημένων και δημοπρασιών για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, το eBay Motors σας επιτρέπει επίσης να αναζητάτε νέα αυτοκίνητα και φορτηγά μέσω μιας υπηρεσίας που ονομάζεται TrueCar. Αυτή η υπηρεσία σας επιτρέπει να επιλέξετε μια μάρκα και ένα μοντέλο, να επιλέξετε τις επιλογές προσαρμογής και, στη συνέχεια, να δείτε τις τιμές σε τοπικές αντιπροσωπείες.

Οι καλύτεροι συνεταιρισμοί αντιπροσωπείας για να αγοράσουν αυτοκίνητα on-line

Οι αντιπρόσωποι αντιπροσωπείας είναι τοποθεσίες όπου μπορείτε να αναζητήσετε ταυτόχρονα τα νέα και μεταχειρισμένα αποθέματα αυτοκινήτων πολλών αντιπροσώπων. Αυτά τα συγκεντρωτικά μπορούν συνήθως να σας δείξουν αποτελέσματα για τους τοπικούς αντιπροσώπους, αλλά σας επιτρέπουν επίσης να επεκτείνετε την αναζήτησή σας αν δεν βρείτε αυτό που θέλετε τοπικά.

Το κύριο σημείο ενός αντιπροσώπου αντιπροσωπείας είναι να σας φέρει σε επαφή με έναν αντιπρόσωπο που έχει το αυτοκίνητο που αναζητάτε, αλλά υπάρχει επίσης κάποια επικάλυψη μεταξύ αυτών των τοποθεσιών και των διαβαθμισμένων χώρων. Ορισμένοι συγκεντρωτές επιτρέπουν στους ιδιώτες να παραθέτουν τα οχήματά τους προς πώληση και υπάρχουν μερικοί που προσελκύουν πληροφορίες από άλλες ταξινομημένες τοποθεσίες.

Τα standouts σε αυτή την κατηγορία περιλαμβάνουν φαβορί για μεγάλα χρονικά διαστήματα, όπως το Cars.com και το Autotrader, αλλά και οι νεότεροι aggregators αξίζουν τον έλεγχο. Για παράδειγμα, το Autotempest είναι ένας συγκεντρωτής των aggregators που μπορούν να αναζητήσουν sites όπως το Cars.com εκτός από το eBay Motors, Craigslist και άλλους. Αυτές είναι όλες οι πληροφορίες που μπορείτε να βρείτε αλλού, αλλά η δυνατότητα αναζήτησης Craigslist έξω από την άμεση γεωγραφική θέση σας είναι μια ωραία πινελιά.

Αγορά ή πώληση ενός αυτοκινήτου σε απευθείας σύνδεση μέσω Cars.com

Γιατί η Cars.com έκανε την περικοπή:

Προβλήματα που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε:

Ενώ ο κύριος σκοπός ενός aggregator είναι να συγκεντρώσει τις λίστες από πολλούς διαφορετικούς αντιπροσώπους και ιδιώτες πωλητές, το Cars.com παρέχει επίσης μια σειρά ερευνητικών εργαλείων. Εκτός από μια λειτουργία αναζήτησης που σας επιτρέπει να αναζητήσετε μια συγκεκριμένη μάρκα και μοντέλο ή να εισαγάγετε ένα λιγότερο περιοριστικό ερώτημα, μπορείτε να διαβάσετε κριτικές, να δείτε στατιστικά στοιχεία όπως το χιλιόμετρο αερίου και ακόμη και να δείτε τα εύρη τιμών.

Δεδομένου ότι το Cars.com βασίζεται σε μια τεράστια βάση δεδομένων με καταχωρίσεις από όλο το μέρος, είναι πολύ πιθανότερο να βρείτε το ακριβές όχημα που ψάχνετε από ό, τι αν ελέγξατε μόνο τις τοπικές αγγελίες. Επίσης, μπορείτε να ελέγξετε μια αναφορά Carfax μόλις εντοπίσετε ένα όχημα που σας ενδιαφέρει ή μεταβείτε στη διεύθυνση του ιδιωτικού πωλητή ή αντιπροσώπου που δημοσίευσε την καταχώριση.

Αν χρειαστεί να πουλήσετε το παλιό σας αυτοκίνητο, μπορείτε επίσης να το κάνετε αυτό μέσω του Cars.com με μια δωρεάν λίστα που θα διαρκέσει έως και 30 ημέρες. Αν θέλετε η εγγραφή να διαρκέσει περισσότερο, υπάρχουν και πακέτα πριμοδότησης που περιλαμβάνουν τη δυνατότητα δημοσίευσης πρόσθετων φωτογραφιών ή προσφοράς έκθεσης Carfax.

Χρησιμοποιώντας το Autotrader για να αγοράσετε ή να πουλήσετε ένα αυτοκίνητο on-line

Γιατί η Autotrader έκανε την περικοπή:

Προβλήματα που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε:

Το Autotrader είναι ένας άλλος καθιερωμένος aggregator που παρέχει πρόσβαση σε αποθέματα αντιπροσωπείας, ιδιωτικές λίστες και πληθώρα ερευνητικών πληροφοριών. Εκτός από την αναζήτηση βάσει μάρκας και μοντέλου, μπορείτε επίσης να ορίσετε έναν γενικό τύπο οχήματος και ένα σύνολο χαρακτηριστικών.

Όταν εντοπίζετε ένα όχημα που σας ενδιαφέρει στο Autotrader, έχετε την επιλογή να καλέσετε ή να στείλετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην αντιπροσωπεία. Παρόλο που δεν υπάρχει ολοκληρωμένη μέθοδος επικοινωνίας, οι καταχωρίσεις περιλαμβάνουν αριθμούς τηλεφώνου, συνδέσμους σε ιστοσελίδες αντιπροσώπων και φόρμες επικοινωνίας.

Αν ενδιαφέρεστε να πουλήσετε ένα αυτοκίνητο στο Autotrader, δεν υπάρχει καμία δωρεάν επιλογή, όπως θα βρείτε σε ιστότοπους όπως το Cars.com και το Craigslist. Ωστόσο, η Autotrader προσφέρει μια υπηρεσία μέσω του Kelly Blue Book που σας επιτρέπει να πάρετε μια άμεση προσφορά μετρητών από μια τοπική αντιπροσωπεία.

Εάν αποδέχεστε την προσφορά και η τοπική αντιπροσωπεία ικανοποιεί την κατάσταση του οχήματός σας, μπορείτε να περπατήσετε μακριά με μια γροθιά γεμάτη μετρητά χωρίς ποτέ να καταχωρήσετε μια λίστα.

Αγοράζοντας ένα αυτοκίνητο από έναν ηλεκτρονικό αντιπρόσωπο όπως ο Carvana

Γιατί ο Carvana έκανε την περικοπή:

Προβλήματα που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε:

Ενώ οι aggregators όπως το Cars.com, το Autotrader και το Autotempest είναι σε θέση να σας παράσχουν έναν τεράστιο αριθμό καταχωρίσεων από όλο το μέρος, απαιτούν ακόμα να επικοινωνήσετε με έναν αντιπρόσωπο εκτός του συνόλου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η αγορά από το τμήμα πωλήσεων αυτοκινήτων διαδικτύου της τοπικής αντιπροσωπείας μπορεί στην πραγματικότητα να είναι απλούστερη.

Όταν περνάτε από έναν ηλεκτρονικό αντιπρόσωπο, όπως το Carvana, απολαμβάνετε τα οφέλη μιας συναλλαγής μόνο στο διαδίκτυο χωρίς το περιορισμένο απόθεμα που έχουν οι περισσότεροι τοπικοί έμποροι να έχουν πρόσβαση. Στην περίπτωση της Carvana, ίσως έχετε τη δυνατότητα να ολοκληρώσετε ολόκληρη τη συναλλαγή online. Εάν ζείτε σε έναν από τους τοπικούς χώρους παράδοσης, θα σας αφήσουν το αυτοκίνητο μακριά στο σπίτι σας δωρεάν.

Εκτός των τοπικών χώρων παράδοσης της Carvana, ισχύουν τα τέλη παράδοσης. Ωστόσο, προσφέρουν επίσης ένα κίνητρο για μύγα και οδήγηση, όπου επιστρέφουν μέρος ή το σύνολο του κόστους ενός αεροπορικού εισιτηρίου σε έναν από τους τοπικούς χώρους παράδοσης.

Άλλοι εθνικοί αντιπρόσωποι, όπως το CarMax, προσφέρουν διαφορετικά επίπεδα του ίδιου τύπου υπηρεσίας. Για παράδειγμα, η CarMax θα παραδώσει δωρεάν το αυτοκίνητό σας εάν βρίσκεστε κοντά στην τοποθεσία Charlotte, NC. Εάν ζείτε εκτός αυτής της περιοχής, θα μεταφέρουν το αυτοκίνητο σε έναν τοπικό αντιπρόσωπο της CarMax όπου μπορείτε να δοκιμάσετε το αυτοκίνητο ή να το αγοράσετε στον ελεύθερο χρόνο σας.