Το Smartphone σας δεν θα εκραγεί εάν το χρησιμοποιήσετε κατά την φόρτιση

Φροντίστε να είστε ασφαλείς με την μπαταρία και το φορτιστή που έχουν εγκριθεί από τον κατασκευαστή

Υπάρχουν πολλοί κανόνες που επιπλέουν γύρω από τους καλύτερους τρόπους για να χρεώσετε το κινητό σας τηλέφωνο . Μπορεί να έχετε ακούσει τη φήμη ότι τα κινητά τηλέφωνα μπορούν να εκραγούν αν τα χρησιμοποιείτε κατά τη διάρκεια της φόρτισης, αλλά αυτό δεν είναι ακριβές. Πολλές περιπτώσεις κινητών τηλεφώνων που έκαναν πυρκαγιά καλύφθηκαν στις ειδήσεις, αλλά κανένας από αυτούς δεν εντοπίστηκε να χρησιμοποιεί και να φορτίζει ταυτόχρονα το τηλέφωνο.

Πού ξεκίνησε η φήμη;

Η αρχική ιστορία ειδήσεων που πιθανότατα ξεκίνησε τη φήμη ότι ήταν επικίνδυνο να χρεώνουμε και να μιλάμε ταυτόχρονα δεν αναφέρθηκε στις πλήρεις λεπτομέρειες. Η ιστορία, η οποία εμφανίστηκε σε όλο το διαδίκτυο το 2013, ανέφερε ότι το iPhone 4 του κινέζικου αεροσυνοδού εξερράγη όταν το χρησιμοποίησε ενώ φορτώνεται.

Όπως αποδεικνύεται, ο συνοδός χρησιμοποίησε έναν φορτιστή τρίτου μέρους και όχι τον φορτιστή Apple που συνοδεύει το τηλέφωνο. Ήταν σχεδόν σίγουρα η αιτία του συμβάντος.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να συμβούν προβλήματα με τα τηλέφωνα, αλλά πιθανότατα είναι αποτέλεσμα κακής καλωδίωσης ή ασυμβίβαστων ή ελαττωματικών τμημάτων τηλεφώνου.

Είναι η φόρτιση ενώ χρησιμοποιείτε κινητό τηλέφωνο επικίνδυνο;

Δεν υπάρχει πιθανότητα έκρηξης στην κανονική πορεία των συμβάντων εάν χρησιμοποιείτε το τηλέφωνο ενώ φορτίζεται με μπαταρία και φορτιστή εγκεκριμένο από τον κατασκευαστή. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αγοράσετε αντικατάσταση από τον κατασκευαστή. Υπάρχουν αποδεκτοί φορτιστές εκτός εμπορικού σήματος, αλλά υπάρχουν και φτηνές knockoffs που πρέπει να αποφύγετε με κάθε κόστος. Αγοράστε από έναν αξιόπιστο κατασκευαστή. Εάν δεν είστε σίγουροι, επικοινωνήστε με τον κατασκευαστή του τηλεφώνου για αποδεκτές εναλλακτικές λύσεις.

Πώς μπορώ να αποφύγω προβλήματα φόρτισης;

Εάν ανησυχείτε για την πιθανότητα κινδύνου από το τηλέφωνό σας, αυτά τα βήματα κοινής λογικής μπορεί να διευκολύνουν το μυαλό σας:

Δισεκατομμύρια κινητά τηλέφωνα έχουν πωληθεί και έχουν εμφανιστεί μόνο μια χούφτα εκρηκτικές ιστορίες κινητών τηλεφώνων. Είναι απίθανο να συναντήσετε οποιοδήποτε κίνδυνο από ένα εκρηκτικό τηλέφωνο .