Λειτουργία Excel WorkDay: Εύρεση ημερομηνιών Έναρξης / Τέλους Έργου

01 του 01

Η λειτουργία WORKDAY

Λειτουργία Excel WorkDay. © Ted French

Βρείτε μια ημερομηνία έναρξης ή λήξης έργου στο Excel

Το Excel διαθέτει αρκετές ενσωματωμένες λειτουργίες ημερομηνίας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για υπολογισμό της εργάσιμης ημέρας.

Κάθε λειτουργία ημερομηνίας κάνει μια διαφορετική εργασία, έτσι ώστε τα αποτελέσματα να διαφέρουν από τη μία λειτουργία στην άλλη. Επομένως, ποιο από αυτά θα χρησιμοποιηθεί, εξαρτάται από τα αποτελέσματα που θέλετε.

Λειτουργία Excel WORKDAY

Στην περίπτωση της εργασίας WORKDAY, βρίσκει την ημερομηνία έναρξης ή λήξης ενός έργου ή ανάθεσης, δεδομένου ενός ορισμένου αριθμού εργάσιμων ημερών.

Ο αριθμός των εργάσιμων ημερών αποκλείει αυτόματα τα Σαββατοκύριακα και τις ημερομηνίες που προσδιορίζονται ως διακοπές.

Οι χρήσεις για τη λειτουργία WORKDAY περιλαμβάνουν τον υπολογισμό:

Η σύνταξη και τα επιχειρήματα της συνάρτησης WORKDAY

Η σύνταξη μιας συνάρτησης αναφέρεται στη διάταξη της λειτουργίας και περιλαμβάνει το όνομα, τις αγκύλες και τα επιχειρήματα της συνάρτησης.

Η σύνταξη για τη λειτουργία WORKDAY είναι:

= WORKDAY (Start_date, Ημέρες, Διακοπές)

Start_date - (απαιτείται) την ημερομηνία έναρξης της επιλεγμένης χρονικής περιόδου. Η πραγματική ημερομηνία έναρξης μπορεί να εισαχθεί για αυτό το επιχείρημα ή μπορεί να εισαχθεί αντ 'αυτού η αναφορά κυψέλης στη θέση αυτών των δεδομένων στο φύλλο εργασίας .

Ημέρες - (απαιτείται) το μήκος του έργου. Αυτός είναι ένας ακέραιος αριθμός που δείχνει τον αριθμό ημερών εργασίας που εκτελέστηκαν στο έργο. Για αυτό το επιχείρημα, πληκτρολογήστε τον αριθμό ημερών εργασίας ή την αναφορά κυψέλης στη θέση αυτών των δεδομένων στο φύλλο εργασίας.

Σημείωση: Για να βρείτε μια ημερομηνία που εμφανίζεται μετά το όρισμα Start_date χρησιμοποιήστε ένα θετικό ακέραιο για τις Ημέρες . Για να βρείτε μια ημερομηνία που εμφανίζεται πριν από το όρισμα Start_date χρησιμοποιήστε έναν αρνητικό ακέραιο για τις Ημέρες . Σε αυτή τη δεύτερη κατάσταση, το όρισμα Start_date μπορεί να αναγνωριστεί ως η ημερομηνία λήξης ενός έργου.

Διακοπές - (προαιρετικά) μία ή περισσότερες πρόσθετες ημερομηνίες που δεν υπολογίζονται ως μέρος του συνολικού αριθμού των εργάσιμων ημερών. Χρησιμοποιήστε τις αναφορές κελιών στη θέση των δεδομένων στο φύλλο εργασίας για αυτό το επιχείρημα.

Παράδειγμα: Βρείτε την ημερομηνία λήξης ενός Έργου

Όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα, αυτό το παράδειγμα θα χρησιμοποιήσει τη λειτουργία WORKDAY για να βρείτε την ημερομηνία λήξης για ένα έργο που αρχίζει στις 9 Ιουλίου 2012 και τελειώνει 82 ημέρες αργότερα. Δύο αργίες (3 Σεπτεμβρίου και 8 Οκτωβρίου) που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου δεν θα καταμετρηθούν ως μέρος των 82 ημερών.

Σημείωση: Για την αποφυγή προβλημάτων υπολογισμού που μπορεί να προκύψουν εάν οι ημερομηνίες εισαχθούν τυχαία ως κείμενο, η λειτουργία DATE θα χρησιμοποιηθεί για την εισαγωγή ημερομηνιών που χρησιμοποιούνται στη λειτουργία. Ανατρέξτε στην ενότητα Τιμές σφάλματος στο τέλος αυτού του σεμιναρίου για περισσότερες πληροφορίες.

Εισαγωγή δεδομένων

D1: Ημερομηνία έναρξης: D2: Αριθμός ημερών: D3: Διακοπές 1: D4: Διακοπές 2: D5: Ημερομηνία λήξης: E1: = DATE (2012,7,9) E2: 82 E3: ) Ε4: = ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ (2012,10,8)
  1. Καταχωρίστε τα ακόλουθα δεδομένα στο κατάλληλο κελί :

Σημείωση: Εάν οι ημερομηνίες των κελιών E1, E3 και E4 δεν εμφανίζονται όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα, βεβαιωθείτε ότι αυτά τα κελιά είναι διαμορφωμένα για την εμφάνιση δεδομένων χρησιμοποιώντας τη μορφή σύντομης ημερομηνίας.

Εισαγωγή στη λειτουργία WORKDAY

  1. Κάντε κλικ στο κελί E5 για να γίνει το ενεργό κελί - εδώ θα εμφανιστούν τα αποτελέσματα της εργασίας WORKDAY
  2. Κάντε κλικ στην καρτέλα Φόρμες
  3. Επιλέξτε λειτουργίες ημερομηνίας και ώρας> WORKDAY από την κορδέλα για να εμφανιστεί το παράθυρο διαλόγου της λειτουργίας
  4. Κάντε κλικ στη γραμμή Start_date στο παράθυρο διαλόγου
  5. Κάντε κλικ στο κελί E1 στο φύλλο εργασίας για να εισαγάγετε αυτήν την αναφορά κυττάρων στο παράθυρο διαλόγου
  6. Κάντε κλικ στη γραμμή " Ημέρα " στο παράθυρο διαλόγου
  7. Κάντε κλικ στο κελί E2 στο φύλλο εργασίας για να εισαγάγετε αυτήν την αναφορά κυττάρων στο παράθυρο διαλόγου
  8. Κάντε κλικ στη γραμμή Διακοπές στο παράθυρο διαλόγου
  9. Σύρετε τα κελιά E3 και E4 στο φύλλο εργασίας για να εισαγάγετε αυτές τις αναφορές κυττάρων στο παράθυρο διαλόγου
  10. Κάντε κλικ στο κουμπί OK στο παράθυρο διαλόγου για να ολοκληρώσετε τη λειτουργία
  11. Η ημερομηνία 11/2/2012 - η ημερομηνία λήξης του έργου - θα πρέπει να εμφανίζεται στο κελί E5 του φύλλου εργασίας
  12. Πώς υπολογίζει το Excel αυτή η ημερομηνία είναι:
    • Η ημερομηνία που είναι 82 ημέρες μετά την 9η Ιουλίου 2012 είναι η 31η Οκτωβρίου (η ημερομηνία έναρξης δεν υπολογίζεται ως μια από τις 82 ημέρες από τη λειτουργία WORKDAY)
    • Προσθέστε αυτήν την ημερομηνία τις δύο ημερομηνίες διακοπών που καθορίστηκαν (3 Σεπτεμβρίου και 8 Οκτωβρίου) που δεν είχαν υπολογιστεί ως μέρος του επιχειρήματος των 82 ημερών
    • Ως εκ τούτου, η ημερομηνία λήξης του έργου είναι Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012
  13. Όταν κάνετε κλικ στο κελί E5, η πλήρης λειτουργία = WORKDAY (E1, E2, E3: E4) εμφανίζεται στη γραμμή τύπων πάνω από το φύλλο εργασίας

WORKDAY Λειτουργικές τιμές σφάλματος

Εάν τα δεδομένα για τα διάφορα επιχειρήματα αυτής της συνάρτησης δεν εισαχθούν σωστά, εμφανίζονται οι ακόλουθες τιμές σφάλματος στο κελί όπου βρίσκεται η λειτουργία WORKDAY: