Μειώστε τα δεδομένα στο Excel και στο Google Spreadsheets

Σε γενικές γραμμές, για να περικοπούν τα μέσα για τη συντόμευση ενός αντικειμένου, κόβοντας τον απότομα - όπως τα περικομμένα κλαδιά σε ένα δέντρο. Στα προγράμματα υπολογιστικών φύλλων, όπως το Excel και το Google Spreadsheets, τόσο τα νούμερα όσο και τα δεδομένα κειμένου είναι περικομμένα. Οι λόγοι για αυτό περιλαμβάνουν:

Στρογγυλοποίηση εναντίον περικοπή

Ενώ οι δύο λειτουργίες περιλαμβάνουν τη μείωση του μήκους των αριθμών, οι δύο διαφέρουν από το ότι η στρογγυλοποίηση μπορεί να αλλάξει την τιμή του τελευταίου ψηφίου με βάση τους συνήθεις κανόνες στρογγυλοποίησης των αριθμών, ενώ η περικοπή δεν περιλαμβάνει στρογγυλοποίηση ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο.

Πι

Ένα πολύ κοινό παράδειγμα ενός αριθμού που παίρνει στρογγυλεμένο ή / και περικομμένο είναι η μαθηματική σταθερά Pi. Δεδομένου ότι το Pi είναι ένας παράλογος αριθμός (δεν τερματίζεται ή επαναλαμβάνεται), όταν γράφεται σε δεκαδική μορφή, συνεχίζει για πάντα. Ωστόσο, γράφοντας έναν αριθμό που δεν τελειώνει ποτέ δεν είναι πρακτικό, έτσι η τιμή του Pi είναι είτε κολοβωμένη είτε στρογγυλεμένη ανάλογα με τις ανάγκες.

Πολλοί άνθρωποι, αν τους ζητηθεί η αξία του Pi, πάντως, δίνουν την απάντηση του 3.14 - εκείνου που έμαθε στην τάξη των μαθηματικών. Στο Excel ή στο Google Spreadsheets, αυτή η τιμή μπορεί να παραχθεί χρησιμοποιώντας τη λειτουργία TRUNC - όπως φαίνεται στη δεύτερη σειρά του παραδείγματος στην παραπάνω εικόνα.

Κομμένα αριθμητικά δεδομένα στο Excel και στα υπολογιστικά φύλλα Google

Όπως αναφέρθηκε, ένας τρόπος περικοπής δεδομένων σε Excel και Google Spreadsheets είναι η χρήση της λειτουργίας TRUNC . Όπου ο αριθμός περικόπτεται καθορίζεται από την τιμή του argument Num_digits (συντομογραφία για τον αριθμό των ψηφίων). Για παράδειγμα, στην κυψέλη B2 η τιμή του Pi έχει περικοπεί στην τυπική τιμή του 3,14, θέτοντας την τιμή Num_digits σε 3

Μια άλλη επιλογή για την περικοπή των θετικών αριθμών σε ακέραιους είναι η INT INT INTEGRAL INTEGRATORS, η οποία είναι η ίδια με την περικοπή των αριθμών σε ακέραιους αριθμούς - όπως φαίνεται στις σειρές 3 και 4 του παραδείγματος.

Το πλεονέκτημα της χρήσης της λειτουργίας INT είναι ότι δεν χρειάζεται να καθορίσετε τον αριθμό των ψηφίων, καθώς η λειτουργία αφαιρεί όλες τις δεκαδικές τιμές.

Αντιστοίχιση δεδομένων κειμένου στο Excel και στο Google Spreadsheets

Εκτός από τις περικοπές των αριθμών, είναι επίσης δυνατή η περικοπή των δεδομένων κειμένου. Η απόφαση για τον περιορισμό των δεδομένων κειμένου εξαρτάται από την κατάσταση.

Στην περίπτωση των εισαγόμενων δεδομένων, μόνο ένα μέρος των δεδομένων μπορεί να είναι σχετικό ή, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, μπορεί να υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των χαρακτήρων που μπορούν να εισαχθούν σε ένα πεδίο.

Όπως φαίνεται στις σειρές πέντε και έξι της παραπάνω εικόνας, τα δεδομένα κειμένου που περιέχουν ανεπιθύμητους χαρακτήρες ή χαρακτήρες απορριμμάτων έχουν περικοπεί χρησιμοποιώντας τις λειτουργίες ΑΡΙΣΤΕΡΑ και ΔΕΞΙΑ .

Σφάλμα περικοπής

Ένα σφάλμα περικοπής είναι ένα σφάλμα που προκαλείται από τη χρήση ενός περικομμένου αριθμού σε υπολογισμούς. Ανάλογα με τον αριθμό των ψηφίων που χρησιμοποιούνται, οι χειρονακτικοί υπολογισμοί που μπορεί να είναι ασήμαντοι.

Στην περίπτωση υπολογισμών υπολογιστών που περιλαμβάνουν δεδομένα με μεγάλο αριθμό δεκαδικών ψηφίων, το σφάλμα μπορεί να είναι αρκετά σημαντικό.

Οι σειρές επτά και οκτώ του παραδείγματος δείχνουν τις διαφορές των αποτελεσμάτων όταν πολλαπλασιάζουμε έναν κομμένο και μη περικομμένο αριθμό κατά 100.