Πώς να διαιρέσετε τα υπολογιστικά φύλλα Google

Δημιουργήστε έναν τύπο DIVIDE για να διαιρέσετε τους αριθμούς στα υπολογιστικά φύλλα Google

Όπως το Excel, τα υπολογιστικά φύλλα Google δεν έχουν λειτουργία DIVIDE. Αντ 'αυτού, πρέπει να δημιουργήσετε μια φόρμουλα στα υπολογιστικά φύλλα Google για να εκτελέσετε εργασίες διαίρεσης. Αυτές οι οδηγίες σας βοηθούν να δημιουργήσετε μια φόρμουλα διαίρεσης, συμπεριλαμβανομένων των διαφόρων τρόπων δημιουργίας του τύπου, των σφαλμάτων που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε και του τρόπου χρήσης του τύπου DIVIDE για ποσοστιαία αποτελέσματα.

Διαχωρίστε στα υπολογιστικά φύλλα Google χρησιμοποιώντας μια φόρμουλα

Για να διαιρέσετε δύο αριθμούς, πρέπει να δημιουργήσετε έναν τύπο , επειδή δεν υπάρχει λειτουργία DIVIDE στα Φύλλα Google.

Σημαντικά σημεία που πρέπει να θυμάστε σχετικά με τους τύπους υπολογιστικών φύλλων Google:

Χρησιμοποιώντας αναφορές κυττάρων σε τύπους

Είναι δυνατή η εισαγωγή αριθμών απευθείας σε έναν τύπο - όπως φαίνεται στις σειρές 2 και 3 στο παραπάνω παράδειγμα.

Είναι πολύ καλύτερα, ωστόσο, να εισαγάγετε τα δεδομένα σε κελιά του φύλλου εργασίας και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε τις διευθύνσεις ή τις αναφορές αυτών των κελιών στον τύπο όπως φαίνεται στις σειρές 4 έως 6 στο παράδειγμα.

Χρησιμοποιώντας αναφορές κυττάρων - όπως A2 ή A5 - και όχι τα πραγματικά δεδομένα σε έναν τύπο - αργότερα, εάν είναι απαραίτητο να αλλάξετε τα δεδομένα , είναι απλό να αντικαταστήσετε τα δεδομένα στα κελιά αντί να ξαναγράψετε τον τύπο.

Κανονικά, τα αποτελέσματα του τύπου θα ενημερώνονται αυτόματα μόλις αλλάξουν τα δεδομένα.

Παραδείγματα τύπων διαίρεσης

Ο τύπος στο στοιχείο Β4 του παραδείγματος:

= Α2 / Α3

Απλά διαιρεί τα δεδομένα στο κελί Α2 με τα δεδομένα στο Α3 για να επιστρέψει μια απάντηση δύο.

Εισαγωγή στη φόρμουλα με σημείο και κλικ

Αν και είναι δυνατό να πληκτρολογήσετε απλώς τον τύπο

= Α2 / Α3

Μέσα στο κελί B4 και έχετε τη σωστή απάντηση της 2 οθόνης σε αυτό το κελί, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε το point-and-click ή να προσθέσετε τις παραπομπές κυττάρων σε τύπους - ειδικά με μεγαλύτερους τύπους.

Με τον τρόπο αυτό ελαχιστοποιείται η πιθανότητα δημιουργίας σφαλμάτων με την πληκτρολόγηση σε λάθος αναφορά κυψέλης.

Το σημείο και το κλικ περιλαμβάνουν κλικ στην κελιά που περιέχει τα δεδομένα με το δείκτη του ποντικιού για να προσθέσετε την αναφορά κυττάρων στον τύπο.

Για να εισαγάγετε τον τύπο

  1. Πληκτρολογήστε = (ίσο σημείο) στο κελί B4 για να ξεκινήσετε τον τύπο.
  2. Κάντε κλικ στο κελί A2 με το δείκτη του ποντικιού για να προσθέσετε εκείνη την αναφορά κυττάρων στον τύπο μετά το ίση σημάδι.
  3. Τύπος / (διαίρεση υποδιαίρεση ή προς τα εμπρός κάθετο) στο κελί B4 μετά την αναφορά κυττάρων.
  4. Κάντε κλικ στο κελί A3 με το δείκτη του ποντικιού για να προσθέσετε αυτήν την αναφορά κυττάρων στον τύπο μετά το σημείο διαίρεσης.
  5. Πατήστε το πλήκτρο Enter στο πληκτρολόγιο για να ολοκληρώσετε τη φόρμουλα.
  6. Η απάντηση 2 θα πρέπει να υπάρχει στο κελί B4 από το 20 διαιρούμενο με το 10 είναι ίσο με το 2.
  7. Παρόλο που η απάντηση φαίνεται στο κελί B4, κάνοντας κλικ σε αυτό το κελί θα εμφανιστεί ο τύπος = A2 / A3 στη γραμμή τύπων πάνω από το φύλλο εργασίας.

Αλλαγή των δεδομένων φόρμουλας

Για να ελέγξετε την τιμή της χρήσης αναφορών κυψελών σε έναν τύπο, αλλάξτε τον αριθμό στο κελί A3 από 10 σε 5 και πατήστε το πλήκτρο Enter στο πληκτρολόγιο.

Η απάντηση στο κελί B2 θα πρέπει να ενημερώνεται αυτόματα σε τέσσερα για να αντικατοπτρίζει την αλλαγή των δεδομένων στο κελί A3.

# DIV / O! Σφάλματα τύπων

Το πιο συνηθισμένο σφάλμα που σχετίζεται με τις λειτουργίες διαίρεσης είναι το # DIV / O! τιμή σφάλματος.

Αυτό το σφάλμα εμφανίζεται όταν ο παρονομαστής στον τύπο διαίρεσης είναι ίσος με το μηδέν - το οποίο δεν επιτρέπεται σε απλή αριθμητική.

Ο πιο πιθανός λόγος για αυτό συμβαίνει είναι ότι μια εσφαλμένη αναφορά κυττάρων εισήχθη στον τύπο ή, όπως φαίνεται στη γραμμή 3 της παραπάνω εικόνας, ο τύπος αντιγράφηκε σε άλλη θέση χρησιμοποιώντας τη λαβή πλήρωσης και οι μεταβαλλόμενες αναφορές κελιών έχουν ως αποτέλεσμα το σφάλμα .

Υπολογίστε τα ποσοστά με τους τύπους διαίρεσης

Ένα ποσοστό είναι ακριβώς μια σύγκριση μεταξύ δύο αριθμών που κάνει χρήση της λειτουργίας διαίρεσης.

Συγκεκριμένα, είναι ένα κλάσμα ή δεκαδικό που υπολογίζεται διαιρώντας τον αριθμητή με τον παρονομαστή και πολλαπλασιάζοντας το αποτέλεσμα κατά 100.

Η γενική μορφή της εξίσωσης θα είναι:

= (αριθμητής / παρονομαστής) * 100

Όταν τα αποτελέσματα μιας λειτουργίας διαίρεσης - ή του πηλίξου - είναι λιγότερα από ένα, τα Υπολογιστικά φύλλα της Google τα αντιπροσωπεύουν, ως προεπιλογή, ως δεκαδικό, όπως φαίνεται στη σειρά πέντε, όπου:

Αυτό το αποτέλεσμα μπορεί να αλλάξει σε ποσοστό, αλλάζοντας τη μορφοποίηση στο κελί σε μορφοποίηση τοις εκατό από την προεπιλεγμένη αυτόματη μορφή - όπως φαίνεται από το αποτέλεσμα 50% που εμφανίζεται στο κελί B6 του παραδείγματος.

Αυτό το κύτταρο περιέχει τον ίδιο τύπο όπως το κύτταρο Β4. Η μόνη διαφορά είναι η μορφοποίηση στο κελί.

Στην πραγματικότητα, όταν εφαρμόζεται το ποσοστό μορφοποίησης, το πρόγραμμα πολλαπλασιάζει την δεκαδική τιμή κατά 100 και προσθέτει το σύμβολο επί τοις εκατό.