Συχνές ερωτήσεις σχετικά με τη χρήση του Google Play ως υπηρεσία ψηφιακής μουσικής

Ερώτηση: Συνήθεις ερωτήσεις του Google Play: Ερωτήσεις σχετικά με τη χρήση του Google Play ως υπηρεσία ψηφιακής μουσικής

Συχνές Ερωτήσεις Σχετικά με το Google Play

Υπάρχουν πολλά άρθρα στο Διαδίκτυο σχετικά με το Google Play, αλλά αν το μόνο που θέλετε να μάθετε για τις δυνατότητες υπηρεσίας ψηφιακής μουσικής, τότε αυτό το FAQ θα σας δώσει τις απαραίτητες λεπτομέρειες. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς μπορείτε να χρησιμοποιείτε το Google Play για ανακάλυψη μουσικής, να κάνετε streaming σε κινητές συσκευές, να ανεβάζετε τη δική σας μουσική βιβλιοθήκη στο cloud και ακόμη και να χρησιμοποιείτε τη λειτουργία εκτός σύνδεσης για να ακούσετε όταν δεν υπάρχει διαθέσιμη σύνδεση στο Internet.

Απάντηση:

Τι είναι το Google Play και πώς μπορώ να το χρησιμοποιήσω;

Το Google Play ονομάστηκε στο παρελθόν Google Music Beta και υπήρξε μια απλή υπηρεσία αποθήκευσης cloud που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε για να μεταφορτώσετε τα αρχεία μουσικής σας και να μεταφέρετε ροή σε έναν υπολογιστή ή συσκευή Android. Ωστόσο, με την ανακατασκευή του, έρχεται ένας πλήρης κόμβος διασκέδασης ο οποίος με πολλούς τρόπους είναι παρόμοιος (αλλά όχι πανομοιότυπος) με το iTunes Store της Apple. Πριν η Google συνδυάσει μερικές από τις μεμονωμένες υπηρεσίες της σε ένα ηλεκτρονικό ψηφιακό κατάστημα, υπήρχαν μεμονωμένα προϊόντα Google που έπρεπε να χρησιμοποιήσετε, όπως το Google Music Beta. Το Android Market και το eBookstore του Google. Τώρα που η εταιρεία έχει συνδυάσει σχετικά θραύσματα της επιχείρησής της και τα έχει τοποθετήσει κάτω από μια στέγη, μπορείτε να αγοράσετε μια επιλογή από ψηφιακά προϊόντα όπως:

Τι μπορώ να κάνω με το ψηφιακό κατάστημα μουσικής στο Google Play;

Χρησιμοποιώντας το Google Play ως υπηρεσία αποθήκευσης σύννεφων για τη βιβλιοθήκη μουσικής σας

Το Google Play προσφέρει ένα ηλεκτρονικό ντουλάπι μουσικής (παρόμοιο με την υπηρεσία iCloud της Apple), όπου μπορείτε να αποθηκεύσετε όλη την ψηφιακή σας μουσική. Αν έχετε συσσωρεύσει μια αρκετά μεγάλη συλλογή από την αντιγραφή των δικών σας CD ήχου, τη λήψη από άλλες υπηρεσίες μουσικής online κ.λπ., τότε θα έχετε αρκετό χώρο αποθήκευσης στο διαδίκτυο για να αποθηκεύσετε έως και 20.000 τραγούδια. Το μεγάλο πράγμα για το cloud storage του Google Play είναι ότι είναι δωρεάν και υποστηρίζει iTunes βιβλιοθήκες και playlists - μια καλή εναλλακτική λύση iTunes Match αν δεν σας πειράζει να ανεβάζετε κάθε αρχείο.

Για να φορτώσετε μουσική, πρέπει πρώτα να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα Google Music Manager. Αυτό είναι συμβατό με τα Windows (XP ή νεότερη έκδοση), το Macintosh (Mac OS X 10.5 και νεότερη έκδοση) και το Linux (Fedora, Debian, openSUSE ή Ubuntu). Μόλις μεταφορτώσετε όλα τα αρχεία μουσικής σας στο Google Play, μπορείτε είτε να κάνετε ροή στον υπολογιστή σας είτε σε συμβατή κινητή συσκευή. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, μπορείτε επίσης να κάνετε λήψη τραγουδιών χρησιμοποιώντας τη λειτουργία εκτός σύνδεσης του Google Play για να ακούσετε κομμάτια χωρίς να χρειάζεστε σύνδεση στο Internet. Αυτή η εύχρηστη λειτουργία είναι επίσης μια εξαιρετική εξοικονόμηση ενέργειας μπαταρίας, καθώς ο ήχος ροής καταναλώνει πολύ περισσότερο από την ισχύ της συσκευής σας.