Ορισμός και χρήση της φόρμουλας σε υπολογιστικά φύλλα του Excel

Οι τύποι σε προγράμματα υπολογιστικών φύλλων, όπως το Excel και το Google Spreadsheets, χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση υπολογισμών ή άλλων ενεργειών στα δεδομένα που εισάγονται στον τύπο ή / και αποθηκεύονται σε αρχεία προγραμμάτων.

Μπορούν να κυμαίνονται από βασικές μαθηματικές λειτουργίες , όπως προσθήκη και αφαίρεση, έως σύνθετες τεχνικές και στατιστικούς υπολογισμούς.

Οι τύποι είναι εξαιρετικοί για την εκπόνηση σεναρίων "τι εάν" σενάρια που συγκρίνουν τους υπολογισμούς με βάση τα μεταβαλλόμενα δεδομένα. Μόλις εισαχθεί ο τύπος, πρέπει να αλλάξετε μόνο τα ποσά που πρέπει να υπολογιστούν. Δεν χρειάζεται να συνεχίσετε να πληκτρολογείτε "plus this" ή "μείον αυτό" όπως κάνετε με μια κανονική αριθμομηχανή.

Οι τύποι ξεκινούν με το & # 61; Σημάδι

Σε προγράμματα όπως το Excel, το Open Office Calc και το Google Spreadsheets, οι τύποι αρχίζουν με ισόποσο (=) και, ως επί το πλείστον, εισάγονται στα κελιά του φύλλου εργασίας όπου θέλουμε να εμφανιστούν τα αποτελέσματα ή η απάντηση .

Για παράδειγμα, αν ο τύπος = 5 + 4 - 6 εισήχθη στο κελί A1, η τιμή 3 θα εμφανιστεί σε εκείνη την τοποθεσία.

Ωστόσο, κάντε κλικ στο A1 με το δείκτη του ποντικιού και ο τύπος εμφανίζεται στη γραμμή τύπων πάνω από το φύλλο εργασίας.

Ανάλυση του τύπου

Μια φόρμουλα μπορεί επίσης να περιέχει κάποια ή όλα από τα παρακάτω:

Αξίες

Οι τιμές στους τύπους δεν περιορίζονται μόνο σε αριθμούς, αλλά μπορούν επίσης να περιλαμβάνουν:

Σταθερά φορμών

Μια σταθερά - όπως υποδηλώνει το όνομα - είναι μια τιμή που δεν αλλάζει. Ούτε υπολογίζεται. Αν και οι σταθερές μπορούν να είναι γνωστές, όπως η Pi (Π) - ο λόγος της περιφέρειας του κύκλου ως προς τη διάμετρο του - μπορεί επίσης να είναι οποιαδήποτε τιμή - όπως ένας φορολογικός συντελεστής ή μια συγκεκριμένη ημερομηνία - που αλλάζει σπάνια.

Αναφορές κυττάρων σε τύπους

Οι αναφορές κελιών - όπως το A1 ή το Η34 - υποδεικνύουν τη θέση των δεδομένων σε φύλλο εργασίας ή βιβλίο εργασίας. Αντί να εισάγετε δεδομένα απευθείας σε μια φόρμουλα, είναι συνήθως καλύτερο να εισαγάγετε τα δεδομένα σε κελιά φύλλου εργασίας και στη συνέχεια να εισαγάγετε τις αναφορές κελιών στη θέση των δεδομένων στον τύπο.

Τα πλεονεκτήματα αυτού είναι ότι:

Για να απλουστευθεί η εισαγωγή πολλαπλών γειτονικών αναφορών κυττάρων σε μια φόρμουλα, μπορούν να εισαχθούν ως εύρος που δείχνει ακριβώς τα αρχικά και τα τελικά σημεία. Για παράδειγμα, οι αναφορές A1, A2, A3 μπορούν να γραφτούν ως το εύρος A1: A3.

Για να απλουστεύσετε τα πράγματα ακόμη περισσότερο, τα εύρη που χρησιμοποιούνται συχνά μπορούν να δώσουν ένα όνομα που μπορεί να εισαχθεί σε τύπους.

Λειτουργίες: Ενσωματωμένοι τύποι

Τα προγράμματα υπολογιστικών φύλλων περιέχουν επίσης έναν αριθμό ενσωματωμένων τύπων που ονομάζονται λειτουργίες.

Οι λειτουργίες διευκολύνουν την εκτέλεση:

Φορείς εκμετάλλευσης φορμών

Ένας αριθμητικός ή μαθηματικός χειριστής είναι το σύμβολο ή το σύμβολο που αντιπροσωπεύει μια αριθμητική λειτουργία σε έναν τύπο Excel.

Οι χειριστές καθορίζουν τον τύπο του υπολογισμού που πραγματοποιείται από τον τύπο.

Τύποι φορέων εκμετάλλευσης

Οι διάφοροι τύποι φορέων υπολογισμού που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε τύπους περιλαμβάνουν:

Αριθμητικοί χειριστές

Μερικοί από τους αριθμητικούς χειριστές - όπως αυτούς για προσθήκη και αφαίρεση - είναι οι ίδιοι με αυτούς που χρησιμοποιούνται σε χειρόγραφες φόρμουλες, ενώ αυτοί για πολλαπλασιασμό, διαίρεση και για εκθέτες είναι διαφορετικοί.

Όλοι οι αριθμητικοί χειριστές είναι:

Εάν χρησιμοποιούνται περισσότεροι από ένας χειριστές σε μια φόρμουλα, υπάρχει μια συγκεκριμένη σειρά εργασιών που ακολουθεί το Excel για να αποφασίσει ποια λειτουργία συμβαίνει πρώτα.

Σύγκριση φορέων

Ένας χειριστής σύγκρισης , όπως υποδηλώνει το όνομα, πραγματοποιεί μια σύγκριση μεταξύ δύο τιμών στον τύπο και το αποτέλεσμα αυτής της σύγκρισης μπορεί μόνο να είναι ποτέ TRUE ή FALSE.

Υπάρχουν έξι χειριστές σύγκρισης:

Οι λειτουργίες AND και OR είναι παραδείγματα τύπων που χρησιμοποιούν χειριστές σύγκρισης.

Διαχειριστής συνενώσεως

Η συνένωση σημαίνει να ενώσουμε τα πράγματα από κοινού και ο χειριστής ζευγαρώματος είναι ο κωδικός " & " και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ένωση πολλαπλών σειρών δεδομένων σε μια φόρμουλα.

Ένα παράδειγμα αυτού θα ήταν:

{= ΔΕΙΚΤΕΣ (D6: F11, MATCH (D3 & E3, D6: D11 & E6: E11, 0), 3)}

όπου ο χειριστής ζευγαρώματος χρησιμοποιείται για να συνδυάσει πολλαπλές κλίμακες δεδομένων σε μια φόρμουλα αναζήτησης χρησιμοποιώντας τις λειτουργίες INDEX και MATCH του Excel .