Τι είναι το Shelfari;

Μια εισαγωγή στην ιστοσελίδα κοινωνικής καταλογογράφησης του Amazon για Bookworms

Όλοι γνωρίζουν ότι το Amazon.com είναι ένας online giant λιανικής που πωλεί τα πάντα κάτω από τον ήλιο. Αλλά πίσω στις πρώτες μέρες, ξεκίνησε απλά πωλώντας βιβλία.

Συνιστώμενη: 10 Δημοφιλή Online Κινητά Apps για αγορές

Τι ακριβώς είναι το Shelfari;

Ιδρύθηκε το 2006 από τον Josh Hug και τον Kevin Beukelman, το Shelfari ήταν ένας από τους πρώτους ιστοτόπους κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης που αφιερώνονταν σε βιβλία και κατάλογο βιβλίων. Το 2007, η Shelfari έλαβε περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια σε χρηματοδότηση από την Amazon. Στη συνέχεια, η εταιρεία απέκτησε το Shelfari το 2008, με στόχο να δημιουργήσει μια παγκόσμια κοινότητα εραστών βιβλίων, ενθαρρύνοντας τους χρήστες να συζητούν και να μοιράζονται τα αγαπημένα τους βιβλία με φίλους και ξένους.

Οι χρήστες μπορούν να εγγραφούν για έναν δωρεάν λογαριασμό για να δημιουργήσουν τα δικά τους προφίλ, να δημιουργήσουν τις δικές τους εικονικές βιβλιοθήκες, να βαθμολογήσουν βιβλία που έχουν διαβάσει, να συζητήσουν βιβλία με άλλους και να ανακαλύψουν νέα βιβλία για να διαβάσουν. Το Shelfari ισχυρίζεται ότι βελτιώνει την εμπειρία ανάγνωσης συνδέοντας τους αναγνώστες και δίνοντάς τους τη δυνατότητα να έχουν συζητήσεις για οποιοδήποτε και τον τίτλο που τους ενδιαφέρει.

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσει κάποιος Shelfari;

Ο ιστότοπος είναι ιδανικός για όσους θέλουν να συνδυάσουν την εμπειρία του Facebook με την αγάπη τους για τα βιβλία. Αφιερωμένο εξ ολοκλήρου στη δημιουργία μιας κοινότητας εραστών βιβλίων, το Shelfari επιτρέπει στους άπληστους αναγνώστες να βρουν λαϊκούς ομοφυλόφιλους και να μοιράζονται την αγάπη τους για ανάγνωση με άλλους.

Είναι συγκρίσιμο με την ανάγνωση σχόλια που έμειναν στο Amazon, αλλά με μια πρόσθετη κοινοτική πτυχή. Κάθε βιβλίο διαθέτει μια καρτέλα Συζήτηση μαζί με την καρτέλα " Αναγνώστες & Κριτικές ", όπου οι χρήστες ενθαρρύνονται να έχουν περισσότερη συνομιλία για το βιβλίο.

Συνιστάται: Μεταφόρτωση και λήψη εγγράφων με το Scribd

Χρησιμοποιώντας το Shelfari

Το Shelfari έχει δύο σημαντικά τμήματα, τα οποία μπορείτε να δείτε σημειωμένα ως καρτέλες στο πάνω μέρος της σελίδας: Βιβλία και Κοινότητα . Δεν χρειάζεται απαραίτητα να συνδεθείτε για να περιηγηθείτε σε αυτά τα τμήματα, αλλά σίγουρα βοηθάει σε μια εξατομικευμένη εμπειρία (και σίγουρα να αλληλεπιδράσετε με άλλα μέλη).

Για να συνδεθείτε, θα χρησιμοποιήσετε τα υπάρχοντα στοιχεία του λογαριασμού σας στο Amazon. Αν δεν έχετε ακόμα λογαριασμό Amazon, μπορείτε να εγγραφείτε δωρεάν στο Amazon.com και μετά να επιστρέψετε στο Shelfari για να καταχωρίσετε τα ίδια στοιχεία λογαριασμού για να συνδεθείτε.

Στο τμήμα του βιβλίου, μπορείτε να περιηγηθείτε στα βιβλία που εμφανίζονται, τα πιο δημοφιλή, που ανήκουν σε ένα συγκεκριμένο θέμα, περιλαμβάνονται σε μια σειρά ή μια λίστα, με ετικέτα ή γραφή από έναν συγκεκριμένο συγγραφέα. Η καρτέλα κοινότητας σας επιτρέπει να ανακαλύψετε άλλα μέλη που αξίζει να τα παρακολουθήσετε, να βρείτε ενεργές ομάδες, να περιηγηθείτε στις ομάδες ανά κατηγορία και να επισκεφθείτε το blog του Shelfari.

Μόλις συνδεθείτε, θα δείτε επίσης δύο άλλα τμήματα - Αρχική σελίδα και προφίλ . Η καρτέλα "Αρχική" θα σας δώσει μια εξατομικευμένη αρχική σελίδα που θα περιλαμβάνει συνοπτικές πληροφορίες από το ράφι, τις ομάδες και τους φίλους σας. Η καρτέλα προφίλ σας είναι εκεί όπου μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλες τις εξατομικευμένες ενότητες, συμπεριλαμβανομένου του ράφι, των φίλων σας, της δραστηριότητας, των ομάδων και των τροποποιήσεων.

Συνιστάται: 10 Big YouTubers Ποιοι έχουν γραπτά βιβλία

Τι είναι το ράφι Shelfari;

Το ράφι σας είναι η προσωπική σας συλλογή βιβλίων - όπως ένα εικονικό βιβλιοθήκη. Κάθε φορά που συναντάτε ένα βιβλίο που θέλετε να προσθέσετε στη συλλογή σας, είτε αναζητώντας τη χρησιμοποιώντας τη γραμμή αναζήτησης είτε ασχολώντας με αυτήν σε άλλο σημείο του ιστότοπου, μπορείτε να κάνετε κλικ στον τίτλο και στη συνέχεια να κάνετε κλικ στο κουμπί Προσθήκη για να το προσθέσετε εύκολα το ράφι σας.

Μόλις προσθέσετε ένα βιβλίο, θα ζητήσει κάποιες πληροφορίες. Μπορείτε να ορίσετε την κατάσταση για το βιβλίο ενημερώνοντας το Shelfari αν σκοπεύετε να το διαβάσετε, το διαβάζετε τώρα ή το έχετε ήδη διαβάσει. Εάν έχετε ήδη διαβάσει, μπορείτε να προσθέσετε μια αξιολόγηση και μια επισκόπηση.

Σημείωση: Ο ιστότοπος τρέχει λίγο αργά και εμφανίζει σφάλματα σε ορισμένες σελίδες. Παρουσιάζει ακόμα μεγάλη δραστηριότητα από την κοινότητα, αλλά είναι ασαφές πόσο συχνά η Amazon παρέχει την απαραίτητη συντήρηση και τις ενημερώσεις που χρειάζονται για να διατηρήσει ο ιστότοπος σε λειτουργία ομαλά.

Ενημερώθηκε από: Elise Moreau