Λειτουργία φύλλων Google COUNTIF

Το COUNTIF επιστρέφει έναν υπό όρους αριθμό σε ένα συγκεκριμένο εύρος

Η λειτουργία COUNTIF συνδυάζει τη λειτουργία IF και τη λειτουργία COUNT στα φύλλα του Google. Αυτός ο συνδυασμός σάς επιτρέπει να μετρήσετε τον αριθμό των φορών που υπάρχουν συγκεκριμένα δεδομένα σε μια επιλεγμένη περιοχή κελιών που ικανοποιεί ένα μόνο καθορισμένο κριτήριο. Δείτε πώς λειτουργεί η λειτουργία:

Η σύνταξη και τα επιχειρήματα της συνάρτησης COUNTIF

Η σύνταξη μιας συνάρτησης αναφέρεται στη διάταξη της λειτουργίας και περιλαμβάνει το όνομα της λειτουργίας, τις αγκύλες, τους διαχωριστές κόμμεων και τα επιχειρήματα . Η σύνταξη για τη λειτουργία COUNTIF είναι:

= COUNTIF (εύρος, κριτήριο)

Το εύρος είναι η ομάδα των κυττάρων που αναζητά η λειτουργία. Το κριτήριο καθορίζει αν ένα κύτταρο που προσδιορίζεται στο όριο εύρους μετράται ή όχι. Το κριτήριο μπορεί να είναι:

Εάν το παράγων εύρους περιέχει αριθμούς:

Εάν το όριο εύρους περιέχει δεδομένα κειμένου:

COUNTIF Λειτουργικά παραδείγματα

Όπως φαίνεται στην εικόνα που συνοδεύει αυτό το άρθρο, η λειτουργία COUNTIF χρησιμοποιείται για να βρει τον αριθμό των κελιών δεδομένων στη στήλη Α που ταιριάζουν με διάφορα κριτήρια. Τα αποτελέσματα των τύπων COUNTIF εμφανίζονται στη στήλη Β και ο ίδιος ο τύπος παρουσιάζεται στη στήλη C.

Εισαγωγή στη λειτουργία COUNT

Τα Φύλλα Google δεν χρησιμοποιούν παράθυρα διαλόγου για να εισαγάγετε επιχειρήματα μιας λειτουργίας όπως βρίσκετε στο Excel. Αντίθετα, έχει ένα κιβώτιο αυτόματης αναζήτησης που εμφανίζεται καθώς το όνομα της συνάρτησης πληκτρολογείται σε ένα κελί. Τα παρακάτω βήματα περιγράφουν λεπτομερώς τη συνάρτηση COUNTIF και τα επιχειρήματά της που βρίσκονται στο κελί B11 της εικόνας του παραδείγματος. Σε αυτό το κελί, το COUNTIF αναζητά την περιοχή Α7 έως Α11 για αριθμούς που είναι μικρότεροι ή ίσοι με 100.000.

Για να εισαγάγετε τη συνάρτηση COUNTIF και τα επιχειρήματά της όπως φαίνεται στο κελί B11 της εικόνας:

  1. Κάντε κλικ στο κελί B11 για να γίνει το ενεργό κελί . Εδώ εμφανίζονται τα αποτελέσματα της λειτουργίας COUNTIF.
  2. Πληκτρολογήστε το σύμβολο ίσου σημείου ( = ) ακολουθούμενο από το όνομα του συμβόλου λειτουργιών .
  3. Καθώς πληκτρολογείτε, εμφανίζεται το πλαίσιο αυτόματης αναζήτησης με τα ονόματα και τη σύνταξη λειτουργιών που αρχίζουν με το γράμμα C.
  4. Όταν εμφανιστεί το όνομα COUNTIF στο πλαίσιο, πατήστε το πλήκτρο Enter στο πληκτρολόγιο για να εισάγετε το όνομα της λειτουργίας και να ανοίξετε το στρογγυλό βραχίονα στο κελί B11.
  5. Επισημάνετε τα κελιά A7 έως A11 για να τα συμπεριλάβετε ως παράμετρο εύρους της συνάρτησης.
  6. Πληκτρολογήστε ένα κόμμα για να λειτουργήσει ως διαχωριστικό μεταξύ των παραμέτρων εύρους και κριτηρίων.
  7. Μετά το κόμμα, πληκτρολογήστε την έκφραση "<=" & C12 για να την εισαγάγετε ως το κριτήριο.
  8. Πατήστε το πλήκτρο Enter στο πληκτρολόγιο για να εισάγετε ένα στρογγυλό βραχίονα κλεισίματος και να ολοκληρώσετε τη λειτουργία.
  9. Η απάντηση 4 θα πρέπει να εμφανίζεται στο κελί B11 αφού και τα τέσσερα από τα κελιά στο όριο εύρους περιέχουν αριθμούς μικρότερους ή ίσους με 100.000.
  10. Όταν κάνετε κλικ στο κελί B11 , ο συμπληρωμένος τύπος = countif (A7: A10, "<=" & C12 εμφανίζεται στη γραμμή τύπων πάνω από το φύλλο εργασίας .