Ο φορέας Blu-ray Philips BDP7501 Ultra HD - Τι πρέπει να ξέρετε

Το Blu-ray Disc 4K Ultra HD καθιστά προοδευτικά τις εισαγωγές στην αγορά των καταναλωτών και παρά τις βελτιώσεις στην ποιότητα streaming του διαδικτύου, αυτή η μορφή δίσκου προσφέρει την καλύτερη ποιότητα ήχου και εικόνας που διατίθεται στην οικιακή ψυχαγωγία, με την προϋπόθεση ότι έχετε συμβατή τηλεόραση 4K Ultra HD .

Ένας από τους πιο ενδιαφέρουσες συσκευές αναπαραγωγής δίσκων Blu-ray Ultra HD που θα διατεθούν μέχρι τώρα είναι ο Philips BDP7501. Αυτός ο παίκτης δεν προσφέρει μερικές από τις επιλογές που προσφέρουν μερικοί άλλοι παίκτες, αλλά προσφέρει την εμπειρία HD video και audio υψηλής ποιότητας που αναμένεται από αυτή τη μορφή δίσκου. Με τη χαμηλή τιμή και τον συμπαγή συντελεστή μορφής, είναι σίγουρα μια αναβάθμιση που πρέπει να λάβετε υπόψη για την εγκατάσταση του home theatre.

Τι προσφέρει το Philips BDP7501 Καταναλωτές

Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσετε σχετικά με το Philips BDP7501 (βλέπε φωτογραφία) είναι ότι αντί για το ευρύ σχέδιο σχεδίασης που έχουν οι περισσότεροι δίσκοι Blu-ray Disc αυτές τις μέρες, είναι μια εξαιρετικά συμπαγής μονάδα μέτρησης μόλις 8,7 x 8,7 x 2,4 ίντσες και μόνο βάρους 3,5 λίβρες.

Το μικρό μέγεθος του είναι σίγουρα ένας χώρος εξοικονόμησης, αλλά αυτό που μετράει είναι αυτό που έχει μέσα.

Πρώτα, όπως απαιτείται από τις συμφωνηθείσες προδιαγραφές Ultra Blu-ray , το BDP7501 είναι συμβατό με δίσκους Ultra HD Blu-ray.

Οι δίσκοι που φέρουν την ετικέτα Ultra HD, φαίνονται εξωτερικά οι ίδιοι με τους τυπικούς δίσκους Blu-ray, αλλά έχουν αυξημένη χωρητικότητα αποθήκευσης και μικρότερες υποδοχές για να φιλοξενήσουν περιεχόμενο εγγενής ανάλυσης 4K. Ως αποτέλεσμα αυτών των διαφορών, οι δίσκοι Blu-ray Ultra HD δεν μπορούν να αναπαραχθούν σε τυπικούς δίσκους Blu-ray.

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι παρόλο που μερικοί τυποποιημένοι δίσκοι Blu-ray Disc ενσωματώνουν αναβάθμιση 4K, αυτό δεν είναι το ίδιο με το να μπορείτε να αναπαράγετε περιεχόμενο 4K.

Εκτός από το εγγενές περιεχόμενο ανάλυσης 4K, το Philips BDP7501 είναι σε θέση να μεταφέρει, μεταδεδομένα HDR και πληροφορίες Wide Color Gamut που περιλαμβάνονται στο περιεχόμενο Ultra HD Blu-ray Disc σε συμβατή τηλεόραση.

Τι είδους τηλεόραση χρειάζεστε

Για να έχετε το μέγιστο όφελος από την αναπαραγωγή δίσκων Blu-ray Ultra HD χρησιμοποιώντας το BDP7501, η τηλεόρασή σας 4K Ultra HD πρέπει να είναι συμβατή με τα σήματα HDR και Wide Color Gamut σε δίσκους Blu-ray Ultra HD. Οι περισσότερες τηλεοράσεις 4K Ultra HD που έχουν κατασκευαστεί από το 2015 προς τα εμπρός είναι συμβατές. Ωστόσο, δεν είναι όλες οι τηλεοράσεις Ultra HD συμβατές με HDR - και οι πιο βελτιστοποιημένες συμβατές τηλεοράσεις φέρουν την ετικέτα Ultra HD Premium .

Από την άλλη πλευρά, σε περιπτώσεις όπου η τηλεόραση 4K Ultra HD δεν πληροί τα ελάχιστα πρότυπα για την απόδοση HDR και Wide Color Gamut, οι καταναλωτές εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση στο τμήμα ανάλυσης 4K του Ultra HD Blu-ray Disc, από τον τυπικό δίσκο Blu-ray.

Εκτός από τους δίσκους Blu-ray Ultra HD, δεν χρειάζεται να απορρίψετε τις τρέχουσες συλλογές CD, DVD ή Blu-ray Disc καθώς το BDP7501 είναι επίσης συμβατό με τρέχοντες δίσκους Blu-ray 2D / 3D, DVD (συμπεριλαμβανομένου του DVD + R / + RW / DVD-R / -RW ) και CD ήχου (συμπεριλαμβανομένων των CD-R / RW).

Εκτός από την εγγενή αναπαραγωγή 4K , παρέχεται αναβάθμιση 4K για τους τρέχοντες δίσκους Blu-ray και για αναβάθμιση των 1080p και 4K παρέχεται DVD.

Συνδεσιμότητα AV

Όσον αφορά τις φυσικές συνδέσεις τόσο για ήχο όσο και για βίντεο, το BDP7501 διαθέτει 2 εξόδους HDMI (ένα ήχο / βίντεο και τον άλλο μόνο ήχο). Ωστόσο, δεν υπάρχουν άλλες έξοδοι ήχου (αναλογικές ή ψηφιακές).

Η πρόσθετη συνδεσιμότητα ήχου / βίντεο που παρέχεται αποτελείται από μια θύρα USB για πρόσβαση σε ψηφιακές φωτογραφίες, βίντεο, μουσικό περιεχόμενο μέσω μονάδων flash ή άλλων συμβατών συσκευών αποθήκευσης USB.

Συμβατότητα μορφής ήχου

Για συμβατότητα μορφής ήχου, το BDP7501 μπορεί να αποκωδικοποιήσει ή να παράσχει Bitstream εξόδου για Dolby Digital / TrueHD , καθώς και DTS Digital Surround / HD Master Audio .

Δύο και πολυκαναλικό αποτέλεσμα PCM για το εφαρμοσμένο περιεχόμενο είναι επίσης διαθέσιμο.

Επίσης, παρόλο που δεν είναι σε θέση να αποκωδικοποιήσει εσωτερικά το Atmos ή το DTS: X , το BDP7501 θα περάσει μέσα από τα undecoded data streams για εκείνα τα φορμά που μπορούν να αποκωδικοποιηθούν από συμβατό δέκτη home theater ή προενισχυτή / επεξεργαστή AV .

Συνδεσιμότητα δικτύου και ροή

Το Ethernet και το WiFi παρέχονται για άμεση πρόσβαση στο Netflix και στο YouTube (έως και 4K) καθώς και η δυνατότητα πρόσβασης σε ψηφιακά αρχεία πολυμέσων από συμβατές συσκευές συνδεδεμένες στο δίκτυο, όπως υπολογιστές και διακομιστές πολυμέσων.

Παρόλο που είναι υπέροχο το 4K Netflix και το YouTube να προσφέρονται, από την άποψη της ροής του Διαδικτύου - αυτό δεν είναι - Amazon Video, Hulu, Vudu, Pandora, κλπ ... Ας ελπίσουμε ότι η έκδοση πλατφόρμας Philips Net TV στο BDP7501 τη δυνατότητα προσθήκης κάποιων εφαρμογών, αλλιώς θα χρειαστείτε ένα πρόσφατο μοντέλο έξυπνης τηλεόρασης ή μια εξωτερική ταινία πολυμέσων συνδεδεμένη στην τηλεόρασή σας για να έχετε πρόσβαση σε ένα αξιοπρεπή αριθμό υπηρεσιών streaming μέσω διαδικτύου. Οι προσφορές ροής που παρέχονται με το BDP7501 είναι σίγουρα ένα αδύναμο σημείο. Ωστόσο, εάν διαθέτετε ήδη μια έξυπνη τηλεόραση ή μια εξωτερική συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων, αυτό μπορεί να μην είναι ένα σπάσιμο της συμφωνίας.

Επίσημη σελίδα προϊόντος - Αγορά από την Amazon

Πληροφορίες σχετικά με τις ταινίες που είναι διαθέσιμες σε δίσκο Blu-ray Ultra HD 4K