Το πρώτο κύμα πραγματικών δίσκων Blu-ray Ultra HD ανακοινώθηκε

Τα πράγματα συνεχίζουν να αλλάζουν

Οι περισσότεροι καταναλωτές εξακολουθούν να συνηθίζουν σε HDTV και Blu-ray , παρόλο που και οι δύο ήταν περίπου δεκαετίες (ή περισσότερο για HDTV), αλλά η ανάλυση 4K έχει ξαναπεί τα πράγματα, πρώτα με την εισαγωγή 4K Ultra HD τηλεοράσεων , πιο πρόσφατα με η διαθεσιμότητα ροής 4K από υπηρεσίες όπως το Netflix και το Vudu και τώρα το Wide Color Gamut και το HDR (High Dynamic Range) έχουν φτάσει.

Πολύ λίγοι καταναλωτές γνωρίζουν το Wide Color Gamut και το HDR σε αυτό το σημείο, αλλά και οι δύο είναι έτοιμοι να φέρουν την επανάσταση στην ποιότητα της τηλεοπτικής εικόνας και σίγουρα θα υποχωρήσουν στο κύριο ρεύμα στο εγγύς μέλλον.

Επίσης, στο μπροστινό μέρος του ήχου, νέες μορφές ήχου surround, όπως το Dolby Atmos και, σε μικρότερο βαθμό, το DTS: X , αρχίζουν να κρατούν.

Το Blu-ray Ultra HD είναι σε εξέλιξη

Επίσης, μαζί με αυτές τις πρόοδοι, η νέα μορφή δίσκου βρίσκεται ακριβώς στον ορίζοντα για να αντιμετωπίσει την πρόκληση τόσο της πρόσφατης εξέλιξης βίντεο όσο και του ήχου, Ultra HD Blu-ray , η οποία όχι μόνο παρέχει τη δυνατότητα αναπαραγωγής εγγενούς δίσκου 4K με ανάλυση δίσκων περιεχομένου, αλλά ενσωματώνει επίσης την ικανότητα να παρέχει βελτιώσεις Wide Color Gamut και HDR σε συμβατές τηλεοράσεις.

Δυστυχώς, αυτό απαιτεί νέους παίκτες και περιεχόμενο, αλλά μην πανικοβληθείτε, αν αποφασίσετε να κάνετε το άλμα, οι νέοι παίκτες θα μπορούν επίσης να αναπαράγουν τα DVD και Blu-ray Discs στην τρέχουσα συλλογή σας.

Μέχρι στιγμής, έχουν ανακοινωθεί δύο παίκτες, οι οποίοι θα φτάσουν πρώτα στην Ιαπωνία, στην Panasonic UBZ1 (Επίσημη σελίδα προϊόντων - στα Ιαπωνικά) και στην Samsung UBD-K8500. Είτε πρόκειται για τους πρώτους πραγματικούς παίκτες που εισήχθησαν στην αγορά της Βόρειας Αμερικής, αλλά μέχρι το 2016, θα πρέπει να δούμε κάτι στα ράφια των καταστημάτων, και με αυτό, την τιμή εισόδου.

Είναι απίθανο το Panasonic UBZ1 να είναι διαθέσιμο στην αμερικανική αγορά, καθώς διαθέτει δυνατότητα μαγνητοσκόπησης 4K Ultra HD σκληρού δίσκου, το οποίο θα ταιριάζει με τους φορείς MPAA και TV για θέματα προστασίας από αντιγραφή.

UPDATE 01/14/16: Οι Panasonic, η Samsung και η Philips αποκαλύπτουν τους πρώτους παίκτες Blu-ray Disc Ultra HD που προορίζονται για την αγορά των ΗΠΑ στο 2016 CES

Φυσικά, η διαθεσιμότητα των παικτών από μόνη της δεν μπορεί να εγγυηθεί την επιτυχία, πρέπει να έχετε συμβατό περιεχόμενο.

Η πρώτη παρτίδα περιεχομένου δίσκου Blu-ray Ultra HD

Με αυτό το μυαλό, και οι δύο 20th Century Fox και η Sony έχουν ανακοινώσει την πρώτη παρτίδα δίσκων Ultra HD Blu-ray Disc που θα πρέπει να είναι διαθέσιμα στο συγχρονισμό με την απελευθέρωση των παικτών (παρακολουθήστε promos πακέτων Ultra HD Blu-ray Disc Player που μπορούν περιλαμβάνουν έναν ή περισσότερους τίτλους ως κίνητρο αγοράς).

Οι πρώτοι τίτλοι Ultra HD Blu-ray που προσφέρονται από τον Fox περιλαμβάνουν τους: Martian, Kingsman: Η μυστική υπηρεσία, Έξοδος: Θεοί και βασιλιάδες, Ζωή του Pi, Χ-Άνδρες: Ημέρες του παρελθόντος μέλλοντος, Άγρια, Φανταστική Τέταρτη .

Οι πρώτοι τίτλοι Ultra HD Blu-ray που προσφέρονται από τη Sony περιλαμβάνουν: Amazing Spider-Man 2, Salt, Hancock, Chappie, Pineapple Express και The Smurfs 2 , ακολουθούμενοι από πρόσθετους τίτλους ταινιών και τηλεοπτικών εκπομπών της Αραβίας και του Πέμπτου Στοιχείου ).

Είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι οι εκδόσεις Ultra HD Blu-ray της Sony δεν πρέπει να συγχέονται με τις προηγούμενες κυκλοφορίες δίσκων Blu-ray "4K Mastered" που μπορούν να αναπαραχθούν σε τρέχοντες δίσκους Blu-ray.

Επίσης, δεν είναι γνωστό αν όλες οι μελλοντικές εκδόσεις δίσκων Blu-ray Ultra HD θα είναι "συνδυασμένες" όπως πολλοί δίσκοι Blu-ray Discs είναι τώρα, αλλά οι ενδείξεις είναι, τουλάχιστον στην εικόνα που επισυνάπτεται σε αυτό το άρθρο, ότι τουλάχιστον μερικές ταινίες Ultra HD Blu-ray Disc θα περιλαμβάνουν και τυπικό αντίγραφο δίσκου Blu-ray Disc. Φαίνεται ότι θα διατιμηθούν περίπου με τους αντίστοιχους δίσκους Blu-ray Disc - πιθανώς χωρίς αυτές τις "πρώτες εβδομάδες έκπτωσης πώλησης έκπτωσης".

Επιπλέον, όλες οι προγραμματισμένες ή προγραμματισμένες εκδόσεις θα είναι τυπικές 2D (τουλάχιστον για την έκδοση Ultra HD), καθώς μέχρι στιγμής το 3D δεν έχει συμπεριληφθεί στον πρώτο γύρο των προδιαγραφών Ultra HD Blu-ray. Ωστόσο, αναμένεται ότι οι παίκτες Ultra HD Blu-ray Disc θα είναι συμβατοί με τους τυπικούς δίσκους Blu-ray 3D.

Περισσότερες πληροφορίες

Για όλες τις λεπτομέρειες τόσο από τη Fox όσο και από τη Sony που αποκαλύφθηκαν κατά την ημερομηνία δημοσίευσης αυτού του άρθρου, διαβάστε το άρθρο από τον The Hollywood Reporter και την επίσημη ανακοίνωση της Sony

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες πληροφορίες. Η μορφή Ultra HD Blu-ray είναι διαθέσιμη.

UPDATE 01/04/16: Warner Home Video Ανακοινώνει την πρώτη παρτίδα ταινιών σε δίσκο Blu-ray Ultra HD. Μερικοί από τους τίτλους περιλαμβάνουν το Mad Max: Fury Road, τον San Andreas, την ταινία Lego, τον άνθρωπο του χάλυβα και το Pacific Rim (Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση για περισσότερες λεπτομέρειες).

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 01/19/15: Lionsgate και Shout! Εργοστάσιο Ανακοινώνουν την πρώτη τους ομάδα εκδόσεων Ultra HD Blu-ray Disc. Οι τίτλοι του Lionsgate θα περιλαμβάνουν το Sicario, τον τελευταίο κυνηγό μάγισσας, το παιχνίδι του Ender και το The Expendables 3 - ενώ το Shout! Οι εκδόσεις Factory περιλαμβάνουν τους προηγούμενους τίτλους IMAX: Ταξίδι στην πτήση των πεταλούδων, Rocky Mountain Express, Θαύματα της Αρκτικής και The Last Reef: Πόλεις κάτω από τη θάλασσα. Για περισσότερες λεπτομέρειες, διαβάστε την αναφορά της Variety.