Γλώσσα του Twitter: Επεξήγηση του slang και των όρων του κλειδιού Twitter

Μάθετε Tweeting Slang στο Λεξικό Twitter

Αυτός ο οδηγός γλωσσών Twitter μπορεί να βοηθήσει οποιονδήποτε νέο στο Twittersphere, εξηγώντας αργκό Twitter και tweeting lingo σε απλή αγγλική γλώσσα. Χρησιμοποιήστε το ως λεξικό Twitter για να αναζητήσετε οποιεσδήποτε λέξεις Twitter ή αρκτικόλεξα που δεν καταλαβαίνετε.

Γλώσσα Twitter, Α έως Ω, Καθορισμός συνήθων όρων Tweeting

@ Sign - Το σύμβολο @ είναι ένας σημαντικός κώδικας στο Twitter, που χρησιμοποιείται για να αναφέρεται σε άτομα στο Twitter. Συνδυάζεται με ένα όνομα χρήστη και εισάγεται σε tweets για να αναφέρεται σε αυτό το άτομο ή να του στέλνει ένα δημόσιο μήνυμα. (Παράδειγμα: @ username.) Όταν @ προηγείται ένα όνομα χρήστη, συνδέεται αυτόματα στη σελίδα προφίλ αυτού του χρήστη.

Αποκλεισμός - Αποκλεισμός στο Twitter σημαίνει ότι εμποδίζετε κάποιον να σας ακολουθήσει ή να εγγραφεί στα tweets σας.

Direct Message, DM - Ένα άμεσο μήνυμα είναι ένα ιδιωτικό μήνυμα που εστάλη στο Twitter σε κάποιον που σας ακολουθεί. Αυτά δεν μπορούν να σταλούν σε κανέναν που δεν σας ακολουθεί. Στην ιστοσελίδα του Twitter, κάντε κλικ στο μενού "μήνυμα" και, στη συνέχεια, στο "νέο μήνυμα" για να στείλετε ένα άμεσο μήνυμα. Περισσότερα για DM .

Αγαπημένο - Το αγαπημένο είναι μια λειτουργία στο Twitter που σας επιτρέπει να επισημάνετε ένα τιτίβισμα ως αγαπημένο για να το δείτε εύκολα αργότερα. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο "Αγαπημένο" (δίπλα σε ένα εικονίδιο με το αστέρι) κάτω από κάθε τιτίβισμα, για να το προτιμήσετε.

#FF ή μετά την Παρασκευή - #FF αναφέρεται στην "Παρασκευή την Παρασκευή", μια παράδοση που περιλαμβάνει τους χρήστες Twitter που συνιστούν τους ανθρώπους να ακολουθούν τις Παρασκευές. Αυτά τα tweets περιέχουν το hashtag #FF ή #FlowFriday. Ο οδηγός για την παρακολούθηση της Παρασκευής εξηγεί πώς μπορείτε να συμμετάσχετε στο #FF στο Twitter .

Βρείτε άτομα / ποιον να ακολουθήσετε - Το "Εύρεση ατόμων" είναι μια λειτουργία στο Twitter που τώρα φέρει την ένδειξη "Ποιος θα ακολουθήσει" που βοηθά τους χρήστες να βρουν φίλους και άλλους ανθρώπους που θα ακολουθήσουν. Κάντε κλικ στην επιλογή "Ποιος θα ακολουθήσει" στην κορυφή της αρχικής σελίδας Twitter για να ξεκινήσετε την εύρεση ατόμων . Αυτό το άρθρο εξηγεί πώς να βρείτε προσωπικότητες στο Twitter.

Ακολουθήστε, ακολουθήστε - Ακολουθήστε κάποιον στο Twitter σημαίνει να εγγραφείτε στα tweets ή τα μηνύματά σας. Ένας οπαδός είναι κάποιος που ακολουθεί ή προσυπογράφει στα tweets ενός άλλου προσώπου. Μάθετε περισσότερα σε αυτόν τον οδηγό στους ακόλουθους του Twitter.

Handle, Username - Ένα χειριστήριο Twitter είναι ένα όνομα χρήστη που επιλέγεται από οποιονδήποτε χρησιμοποιεί το Twitter και πρέπει να περιέχει λιγότερους από 15 χαρακτήρες. Κάθε χειρισμός Twitter έχει μια μοναδική διεύθυνση URL, με το χειριστήριο προστέθηκε μετά από το twitter.com. Παράδειγμα: http://twitter.com/username.

Hashtag - Ένα hashtag Twitter αναφέρεται σε ένα θέμα, λέξη ή φράση που προηγείται από το σύμβολο #. Ένα παράδειγμα είναι #skydivinglessons. Hashtags χρησιμοποιούνται για την κατηγοριοποίηση μηνυμάτων στο Twitter. Διαβάστε έναν ορισμό των hashtag ή περισσότερα σχετικά με τη χρήση των hashtags στο Twitter.

Λίστες - Οι λίστες Twitter είναι συλλογές λογαριασμών Twitter ή ονομάτων χρηστών που ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει. Οι χρήστες μπορούν να ακολουθήσουν μια λίστα Twitter με ένα κλικ και να δουν μια ροή όλων των tweets που έχουν σταλεί από όλους σε αυτήν τη λίστα. Αυτό το σεμινάριο εξηγεί τον τρόπο χρήσης λιστών Twitter .

Αναφορά - Μια αναφορά αναφέρεται σε ένα tweet που περιλαμβάνει μια αναφορά σε οποιονδήποτε χρήστη στο Twitter τοποθετώντας το @symbol μπροστά από τη λαβή ή το όνομα χρήστη. (Παράδειγμα: @username) Το Twitter παρακολουθεί τις αναφορές των χρηστών όταν το @symbol περιλαμβάνεται στο μήνυμα.

Τροποποιημένο Tweet ή MT ή MRT. Αυτό είναι βασικά ένα retweet που έχει τροποποιηθεί από το πρωτότυπο. Μερικές φορές, όταν επαναλαμβάνουμε, οι χρήστες πρέπει να συντομεύουν το πρωτότυπο tweet για να το προσαρμόζουν προσθέτοντας τα δικά τους σχόλια, έτσι ώστε να περικόπτουν το πρωτότυπο και να προσθέτουν MT ή MRT για να δηλώσουν την αλλαγή.

Σίγαση: Το Το κουμπί σίγασης Twitter κάνει κάτι διαφορετικό αλλά κάπως παρόμοιο με ένα μπλοκ. Επιτρέπει στους χρήστες να μπλοκάρουν τα tweets από συγκεκριμένους χρήστες - ενώ εξακολουθεί να είναι σε θέση να βλέπει τυχόν εισερχόμενα μηνύματα από αυτά ή @mentions. Περισσότερα για σίγαση.

Προφίλ - Ένα προφίλ Twitter είναι η σελίδα που εμφανίζει πληροφορίες σχετικά με έναν συγκεκριμένο χρήστη.

Τα Tweets που προωθούνται - Τα διαφημιστικά tweets είναι μηνύματα Twitter τα οποία οι εταιρείες ή οι επιχειρήσεις έχουν πληρώσει για την προώθηση, ώστε να εμφανίζονται στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης του Twitter. Περισσότερα για τη διαφήμιση στο Twitter .

Απάντηση, @ Απάντηση - Μια απάντηση στο Twitter είναι ένα άμεσο τιτίβισμα που αποστέλλεται κάνοντας κλικ στο κουμπί "απάντηση" που εμφανίζεται σε ένα άλλο tweet, συνδέοντας έτσι τα δύο tweets. Τα tweets απάντησης αρχίζουν πάντα με "@ username".

Retweet - Ένα retweet (ουσιαστικό) σημαίνει ένα tweet που είχε προωθηθεί ή "απείχε" στο Twitter από κάποιον, αλλά ήταν αρχικά γραμμένο και αποστέλλεται από κάποιον άλλο. Για να retweet (ρήμα) σημαίνει να στείλετε ένα tweet κάποιον άλλον στους οπαδούς σας. Το Retweeting είναι μια κοινή δραστηριότητα στο Twitter και αντικατοπτρίζει τη δημοτικότητα των μεμονωμένων tweets. Πώς να μεταβείτε .

RT - RT είναι μια συντομογραφία για το "retweet" που χρησιμοποιείται ως κώδικας και εισάγεται σε ένα μήνυμα που ξαναζωντανεύει για να πει στους άλλους ότι είναι ένα retweet. Περισσότερα για τον ορισμό του retweet .

Σύντομος κώδικας - Στο Twitter, ο σύντομος κωδικός αναφέρεται σε έναν 5ψήφιο τηλεφωνικό αριθμό που χρησιμοποιούν οι χρήστες για να στέλνουν και να δέχονται μηνύματα κειμένου μέσω μηνυμάτων SMS σε κινητά τηλέφωνα. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, για παράδειγμα, ο κωδικός είναι 40404.

Subtweet / subtweeting - Μια subtweet αναφέρεται σε ένα tweet που έχει γραφτεί για ένα συγκεκριμένο άτομο, αλλά δεν περιέχει καμία άμεση αναφορά αυτού. Είναι συνήθως κρυπτό για τους άλλους, αλλά κατανοητό για το πρόσωπο που είναι και για τους ανθρώπους που τους γνωρίζουν καλά.

TBT ή Throwback Πέμπτη - TBT είναι ένα δημοφιλές hashtag στο Twitter (που σημαίνει "Throwback Thursday") και άλλα κοινωνικά δίκτυα που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι για να θυμίζουν το παρελθόν, μοιράζοντας φωτογραφίες και άλλες πληροφορίες από χρόνια που πέρασαν.

Timeline - Ένα χρονολόγιο Twitter είναι μια λίστα με tweets που ενημερώνεται δυναμικά, με την πιο πρόσφατη εμφάνιση στην κορυφή. Κάθε χρήστης έχει ένα χρονοδιάγραμμα των tweets από τα άτομα που ακολουθούν, τα οποία εμφανίζονται στην αρχική σελίδα του Twitter. Η λίστα tweet που εμφανίζεται εκεί ονομάζεται "timeline home". Μάθετε περισσότερα σε αυτόν τον εξηγητή χρονοδιαγραμμάτων Twitter ή σε αυτό το σεμινάριο στα εργαλεία χρονοδιαγράμματος Twitter .

Top tweets - Τα κορυφαία tweets είναι αυτά που το Twitter θεωρεί πιο δημοφιλή ανά πάσα στιγμή με βάση έναν μυστικό αλγόριθμο. Το Twitter τις περιγράφει ως μηνύματα "που πολλοί άνθρωποι αλληλεπιδρούν και μοιράζονται με retweets, απαντήσεις και άλλα." Τα κορυφαία tweets εμφανίζονται κάτω από το χειριστήριο Twitter @toptweets.

Tos - Το TOS Twitter ή οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών είναι ένα νομικό έγγραφο που κάθε χρήστης πρέπει να αποδεχθεί όταν δημιουργεί ένα λογαριασμό στο Twitter. Περιγράφει τα δικαιώματα και τις ευθύνες των χρηστών στην υπηρεσία κοινωνικών μηνυμάτων.

Τρέχον θέμα - Τα θέματα που επικρατούν στο Twitter είναι θέματα που οι άνθρωποι κάνουν tweeting σχετικά με αυτό που θεωρούνται πιο δημοφιλή σε οποιαδήποτε στιγμή. Εμφανίζονται στη δεξιά πλευρά της αρχικής σελίδας του Twitter. Εκτός από την επίσημη λίστα με τα θέματα "trending topics", πολλά εργαλεία τρίτων είναι διαθέσιμα για την παρακολούθηση των δημοφιλέστερων λέξεων-κλειδιών και των hashtags στο Twitter.

Tweep - Tweep με την πιο κυριολεκτική έννοια σημαίνει ένα follower στο Twitter. Χρησιμοποιείται επίσης για να αναφέρεται σε ομάδες ανθρώπων που ακολουθούν το ένα το άλλο. Και μερικές φορές tweep μπορεί να αναφέρεται σε έναν αρχάριο στο Twitter.

Tweet - Tweet (noun) είναι ένα μήνυμα που δημοσιεύτηκε στο Twitter με 280 ή λιγότερους χαρακτήρες, ονομάζεται επίσης μια δημοσίευση ή μια ενημέρωση. Tweet (ρήμα) σημαίνει να στείλετε ένα tweet (post AKA, ενημέρωση, μήνυμα) μέσω του Twitter.

Button Tweet - Τα κουμπιά "Tweet" είναι κουμπιά που μπορείτε να προσθέσετε σε οποιονδήποτε ιστότοπο, τα οποία επιτρέπουν σε άλλους να κάνουν κλικ στο κουμπί και να δημοσιεύουν αυτόματα ένα τιτίβισμα που περιέχει έναν σύνδεσμο προς αυτόν τον ιστότοπο.

Twitterati - Το Twitterati είναι αργκό για δημοφιλείς χρήστες στο Twitter, άτομα που συνήθως έχουν μεγάλες ομάδες οπαδών και είναι γνωστά.

Twitterer - Ένας Twitterer είναι ένα άτομο που χρησιμοποιεί το Twitter.

Twitosphere - Η Twitosphere (μερικές φορές λέγεται "Twittosphere" ή ακόμα και "Twittersphere") είναι όλοι οι άνθρωποι που tweet.

Twitterverse - Twitterverse είναι ένα mashup του Twitter και του σύμπαντος. Αναφέρεται σε ολόκληρο το σύμπαν του Twitter, συμπεριλαμβανομένων όλων των χρηστών του, των tweets και των πολιτιστικών συμβάσεων.

Un-follow ή Unfollow - Για να μη ακολουθήσετε το Twitter σημαίνει να σταματήσετε να εγγραφείτε ή να ακολουθήσετε τα tweets ενός άλλου ατόμου. Αποσυνδέετε τους ανθρώπους κάνοντας κλικ στο "επόμενο" στην αρχική σας σελίδα για να δείτε τη λίστα των ακόλουθων. Στη συνέχεια, πατήστε το ποντίκι πάνω από το στοιχείο "Ακολουθήστε" στα δεξιά του ονόματος κάθε χρήστη και κάντε κλικ στο κόκκινο κουμπί "Απαγόρευση παρακολούθησης".

Όνομα χρήστη, Χειριστείτε - Ένα όνομα χρήστη Twitter είναι το ίδιο με ένα χειριστήριο Twitter. Είναι το όνομα που κάθε άτομο επιλέγει να χρησιμοποιεί το Twitter και πρέπει να περιέχει λιγότερους από 15 χαρακτήρες. Κάθε όνομα χρήστη Twitter έχει μια μοναδική διεύθυνση URL, με το όνομα χρήστη που προστέθηκε μετά από το twitter.com. Παράδειγμα: http://twitter.com/username.

Έλεγχος λογαριασμού - Επαληθευμένη είναι η φράση που χρησιμοποιεί το Twitter για λογαριασμούς για τους οποίους έχει πιστοποιήσει την ταυτότητα του κατόχου του - ότι ο χρήστης είναι αυτός που ισχυρίζεται ότι είναι. Οι επαληθευμένοι λογαριασμοί σημειώνονται με μπλε σήμα ελέγχου στη σελίδα προφίλ τους. Πολλοί ανήκουν σε διασημότητες, πολιτικούς, προσωπικότητες των μέσων ενημέρωσης και γνωστές επιχειρήσεις.

Το WCW - #WCE είναι ένα δημοφιλές hashtag στο Twitter και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα που σημαίνει " γυναίκες συντρίβουν την Τετάρτη " και αναφέρεται σε ένα μιμίδιο στο οποίο οι άνθρωποι δημοσιεύουν φωτογραφίες από γυναίκες που τους αρέσει ή θαυμάζουν.