ASUS φορητό AiO PT2001-04

Σύστημα all-in-one 20 ιντσών που μπορεί επίσης να λειτουργεί ως tablet

Το φορητό τμήμα All-In-One ποτέ δεν απογειώθηκε με καταναλωτές οι οποίοι προτιμούν να έχουν τακτική ταμπλέτα . Ως αποτέλεσμα, η ASUS έχει διακόψει την παραγωγή του συστήματος Portal AiO. Αν εξακολουθείτε να ενδιαφέρεστε για ένα σύστημα "all-in-one", ανατρέξτε στη λίστα των καλύτερων συσκευών "Όλα σε Ένα ", η οποία περιλαμβάνει επίσης περισσότερες τρέχουσες επιλογές υβριδικών εκδόσεων.

Η κατώτατη γραμμή

24 Αυγούστου 2014 - Η ASUS προσφέρει ένα πολύ πιο φορητό και καθαρό σχεδιασμό με το νέο φορητό σύστημα AiO PT2001 του all-in-one, αλλά έχει μερικά σημαντικά συμβόλαια. Η ASUS την εμπορεύεται ως επιτραπέζιες επιδόσεις αλλά είναι παρόμοια με ένα φορητό υπολογιστή όπως ακριβώς και όλα τα υβριδικά σχέδια και εμποδίζεται από την εξάρτησή της από έναν κανονικό σκληρό δίσκο και όχι από μια υβριδική ή SSD λύση. Παρέχει μερικές θύρες σύνδεσης με τις θύρες HDMI, αλλά έχει πολύ λιγότερες θύρες USB από μια τυπική επιφάνεια εργασίας. Συνολικά, είναι μια ωραία εγκατάσταση αλλά δεν προσφέρει αρκετά μοναδικά από τους ανταγωνιστές της.

Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα

Περιγραφή

Αναθεώρηση - ASUS Portable AiO PT2001

24η Σεπτεμβρίου 2014 - Το υβριδικό τμήμα "all-in-one" της αγοράς δεν είναι νέο και το Portable AiO PT2001 δεν είναι η πρώτη προσπάθεια της ASUS. Αυτό θα μπορούσε να είναι το Transformer AIO που ουσιαστικά προσέφερε μια παραδοσιακή βάση παρακολούθησης all-in-one και μια οθόνη που θα μπορούσε να συνδεθεί μέσα και έξω από αυτό. Με το AiO PT2001, αφαιρεί όλο το concept dock και αντ 'αυτού χρησιμοποιεί όλη την οθόνη ως ένα μεγάλο δισκίο 20-ιντσών αντ' αυτού. Αυτό δίνει μια πιο κομψή εμφάνιση και μειώνει το κόστος, αλλά έχει κάποιο μειονέκτημα ιδιαίτερα όταν πρόκειται για περιφερειακές θύρες. Συνολικά, ο σχεδιασμός είναι αρκετά καλός και πραγματικά μοιάζει με ένα δισκίο των 20 ιντσών, το οποίο είναι πολύ πιο παχύ, πράγμα που φυσικά το καθιστά λιγότερο φορητό από ένα δισκίο. Έχει ένα kickstand που διπλώνει έξω από το πίσω μέρος της μονάδας όταν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε σε επιτραπέζια λειτουργία, αλλά διπλώνεται στην πλάτη έτσι ώστε να μπορεί να μεταφερθεί μέσω μιας ράχης και του πτερυγίου λαβής στο πάνω μέρος της πλάτης όταν χρησιμοποιείται ως φορητό tablet.

Ένα πρόβλημα με το σχεδιασμό του φορητού AiO PT2001 είναι οι περιφερειακές θύρες. Με το λεπτό σχέδιο, δεν υπάρχει χώρος για αυτούς. Αυτό σημαίνει ότι έχει λιγότερες θύρες από τα περισσότερα παραδοσιακά συστήματα all-in-one. Η τοποθέτηση είναι επίσης ένα ζήτημα. Συνήθως πολλές από τις θύρες θα τοποθετηθούν στο πίσω μέρος της οθόνης. Εάν η οθόνη τοποθετηθεί σε ένα τραπέζι που θα χρησιμοποιηθεί ως tablet, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτές τις θύρες. Ως αποτέλεσμα, όλες οι περιφερειακές θύρες βρίσκονται στις πλευρές συμπεριλαμβανομένης της ισχύος. Αυτό σημαίνει ότι όταν χρησιμοποιείται ως επιτραπέζιος υπολογιστής, θα υπάρχει ένας σωστός αριθμός καλωδίων που κρέμονται από τις πλευρές εάν χρειάζεται να συνδέσετε εξωτερικά στοιχεία. Το προηγούμενο μοντέλο του Μετασχηματιστή δεν είχε αυτό το ζήτημα λόγω του σταθμού σύνδεσης. Τουλάχιστον χρησιμοποιεί ένα ασύρματο ποντίκι και πληκτρολόγιο, οπότε απαιτεί μόνο το καλώδιο τροφοδοσίας να χρησιμοποιείται στην επιφάνεια εργασίας του.

Δεδομένου ότι τα υβριδικά συστήματα all-in-one σχεδιάζονται για να χρησιμοποιούνται μακριά από ένα βύσμα, βασίζονται φυσικά σε κινητά μέρη. Ενεργοποίηση του φορητού AiO PT2001-04 είναι το Intel Core i5-4200U που είναι διπλού πυρήνα επεξεργαστής χαμηλής τάσης που είναι δημοφιλής για τα ultrabooks και πολλούς νέους φορητούς υπολογιστές. Δεν είναι ένας επεξεργαστής εξαιρετικά υψηλής απόδοσης, αλλά παρέχει περισσότερες από αρκετές επιδόσεις για βασικές εφαρμογές περιήγησης στο web, προβολή πολυμέσων και εφαρμογές παραγωγικότητας. Ο επεξεργαστής συνδυάζεται με 8GB μνήμης DDR3 που παρέχει μια ομαλή εμπειρία με το λειτουργικό σύστημα Windows 8.

Για την αποθήκευση, το Portable AiO PT2001-04 χρησιμοποιεί ένα παραδοσιακό σκληρό δίσκο που του παρέχει ένα τετράκτυο αποθηκευτικού χώρου. Αυτό είναι κάτι περισσότερο από τα άλλα υβριδικά συστήματα all-in-one στην αγορά, αλλά έχει ένα μειονέκτημα. Πολλά από τα ανταγωνιστικά συστήματα χρησιμοποιούν είτε μια υβριδική μονάδα στερεάς κατάστασης είτε μια μικρή μονάδα SSD ως κρυφή μνήμη. Το αποτέλεσμα είναι ότι η ASUS δεν είναι τόσο γρήγορη όταν πρόκειται για φόρτωση εφαρμογών ή εκκίνηση στα Windows. Τώρα, αν χρειάζεστε επιπλέον αποθηκευτικό χώρο, υπάρχουν δύο θύρες USB 3.0 που βρίσκονται στην αριστερή πλευρά της οθόνης για χρήση με μονάδες εξωτερικής αποθήκευσης υψηλής ταχύτητας. Δεν υπάρχει καυστήρας DVD λόγω των περιορισμών μεγέθους του σχεδιασμού, αλλά αυτό γίνεται όλο και πιο συνηθισμένο στους σύγχρονους υπολογιστές. Υπάρχει υποδοχή κάρτας 3 σε 1 για χρήση με κάρτες μνήμης.

Για την οθόνη, η ASUS χρησιμοποιεί ένα πάνελ IPS 19,5 ιντσών που έχει γίνει δημοφιλές με το υβριδικό τμήμα all-in-one. Προσφέρει όμορφα φωτεινά χρώματα και έχει ένα πολύ προσαρμοστικό χωρητικό σύστημα αφής που λειτουργεί καλά. Η οθόνη είναι πλήρως επικαλυμμένη με γυαλί λόγω της επιφάνειας αφής και αυτό το καθιστά πιο ευαίσθητο στην αντανάκλαση και τις αντανακλάσεις, αλλά αυτό είναι κοινό για όλα τα υβριδικά συστήματα all-in-one. Ένα μειονέκτημα είναι ότι η ανάλυση της οθόνης ξεπερνά τα 1600x900, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υποστηρίζει πλήρως το βίντεο 1080p αν και μπορεί να το μειώσει. Μια μεγάλη διαφορά όμως είναι ότι η ASUS διαθέτει και θύρες HDMI και θύρες HDMI, ώστε το σύστημα να μπορεί να χρησιμοποιηθεί με εξωτερική οθόνη ή HDTV και επίσης να χρησιμοποιηθεί ως εξωτερική οθόνη για κονσόλα παιχνιδιών, ταινία πολυμέσων ή συσκευή αναπαραγωγής DVD / Blu-ray. Τα γραφικά στο μοντέλο PT2001-04 χρησιμοποιούν τα ενσωματωμένα γραφικά Intel HD Graphics που είναι ενσωματωμένα στον επεξεργαστή Core i5. Αυτό σημαίνει ότι έχει περιορισμένη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί για πράγματα όπως το PC gaming με 3D γραφικά. Το κάνει αυτό κάπως κάνοντας δυνατή την επιτάχυνση της κωδικοποίησης μέσων με εφαρμογές συμβατές με το Quick Sync .

Επειδή πρόκειται για ένα φορητό σύστημα, η μονάδα διαθέτει μια εσωτερική μπαταρία, αν και η ASUS δεν αποκαλύπτει την ονομαστική της χωρητικότητα. Αντ 'αυτού, η εταιρεία δηλώνει ότι μπορεί να τρέξει για έως και πέντε ώρες όταν χρησιμοποιείται μακριά από την εξουσία. Κατά τη δοκιμή αναπαραγωγής ψηφιακού βίντεο, το PT2001-04 ήταν σε θέση να τρέξει για λίγο περισσότερο από τέσσερις ώρες πριν μεταβεί σε κατάσταση αναμονής με τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις φωτεινότητας. τα αυξημένα επίπεδα φωτεινότητας θα μειώσουν δραματικά το χρόνο λειτουργίας, ειδικά με μια τόσο μεγάλη οθόνη σε σύγκριση με ένα φορητό υπολογιστή. Ακόμα, αυτό είναι περισσότερο από αρκετό για να παρακολουθήσετε μια ταινία ή να κάνετε κάποια δουλειά.

Η τιμολόγηση για το ASUS Portable AiO PT2001-04 είναι μεταξύ $ 800 και $ 900. Αυτό το καθιστά πιο προσιτό από το Dell XPS 18 αλλά και από το HP Envy Rove 20 και το Lenovo Flex 20. Το Dell XPS 18 είναι ένα μικρότερο γενικό σύστημα χάρη στη μικρότερη οθόνη του, αλλά υποστηρίζει οθόνη 1920x1080 για μεγαλύτερη σαφήνεια . Προσφέρει επίσης ταχύτερη απόδοση ακόμα και με τον επεξεργαστή Core i5 παλαιότερης γενιάς λόγω της προσωρινής αποθήκευσης SSD . Ομοίως, η Lenovo ξεκλειδώνει ελαφρώς την ASUS επειδή διαθέτει σχεδόν όμοια ρύθμιση εκτός από τη μονάδα SSHD, αν και έχει μικρότερο χώρο αποθήκευσης.