Πώς μπορώ να δοκιμάσω το σκληρό δίσκο μου για προβλήματα;

Χρησιμοποιήστε ειδικό λογισμικό δοκιμών για να ελέγξετε για προβλήματα στο σκληρό δίσκο

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που ίσως θέλετε να δοκιμάσετε το σκληρό σας δίσκο για προβλήματα. Ένας από τους κύριους στόχους μιας δοκιμής θα ήταν αν ο σκληρός σας δίσκος κάνει περίεργους θορύβους . Αυτό μπορεί συχνά να είναι ένα σημάδι μιας αποτυχημένης κίνησης, κάτι που μπορεί να επισημάνει ένα τεστ.

Άλλοι λόγοι για να ελέγξετε τον σκληρό σας δίσκο περιλαμβάνουν ένα πρόγραμμα defrag που σας κατευθύνει ή εάν τα βήματα της αντιμετώπισης ορισμένων προβλημάτων (όπως μηνύματα λάθους στα Windows) δεν βοηθούν κανονικά. Συχνά φορές το τελευταίο βήμα είναι να διαγνώσετε ένα πιθανό ζήτημα σκληρού δίσκου.

Τι είδους δοκιμές τρέχετε και πώς;

Ο ευκολότερος τρόπος για να δοκιμάσετε το σκληρό σας δίσκο είναι χρησιμοποιώντας λογισμικό δοκιμής σκληρού δίσκου . Αυτά τα προγράμματα είναι ειδικά σχεδιασμένα για να ελέγχουν κάθε μικρό μέρος του σκληρού δίσκου για θέματα και στη συνέχεια να αναφέρουν οτιδήποτε βρίσκει.

Δοκιμάστε το σκληρό σας δίσκο χρησιμοποιώντας τα δωρεάν εργαλεία διάγνωσης

Πιστέψτε το ή όχι, μερικά από τα καλύτερα προγράμματα δοκιμών σκληρού δίσκου είναι εντελώς δωρεάν. Δείτε τη λίστα δωρεάν προγραμμάτων δοκιμών για σκληρούς δίσκους για πολλά από αυτά που σας προτείνουμε.

Σε όλες τις σύγχρονες εκδόσεις των Windows, η Microsoft περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα που ονομάζεται " Έλεγχος σφαλμάτων " ( Error Checking), το οποίο μπορεί να εκτελέσει ορισμένες πολύ βασικές δοκιμές και μπορεί ακόμη και να προσπαθήσει να διορθώσει λάθη καθώς τα βρίσκει. Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος σάρωσης του σκληρού σας δίσκου χρησιμοποιώντας τον Έλεγχο σφαλμάτων για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το εργαλείο.

Τα περισσότερα άλλα δωρεάν προγράμματα δοκιμών σκληρού δίσκου υποστηρίζονται από τους κατασκευαστές σκληρών δίσκων και είναι πολύ πιο ισχυροί. Η Seagate, η Hitachi και η Western Digital κάνουν όλα τα πολύ δημοφιλή προγράμματα δοκιμών. Το λογισμικό τους περιλαμβάνεται στη λίστα των προγραμμάτων δοκιμών μας.

Αγοράστε ένα πρόγραμμα λογισμικού δοκιμών λιανικής στο σκληρό δίσκο

Εάν τα ελεύθερα προγράμματα δεν προσφέρουν αρκετά χαρακτηριστικά, υπάρχουν αρκετές εταιρείες που δημιουργούν ακόμα πιο ισχυρά εργαλεία δοκιμής και διόρθωσης.

Εδώ είναι μερικά από τα αγαπημένα μας εργαλεία σκληρού δίσκου . Μπορεί να φαίνεται λίγο ακριβό, αλλά ανάλογα με την αξία των δεδομένων σχετικά με το νεκρό ή πεθαμένο σκληρό σας δίσκο, ίσως αξίζει μια βολή.